Üdv mindenkinek
Be lett szerezve egy Yamada 6600-as asztali DVD. Nagyon örülök, de van néhány gyakorlati tapasztalat.
A Yamada 6600-assal meg vagyok elégedve összességében. Van egy DVD teszt RW lemezre írva. Ezen általában mindent lejátszik gond nélkül. Mindent nem néztem meg, de a legnagyobb felbontású, hang bitrate tesztfile-okat mindet lejátszotta,
KIVÉVE A
DivX 5.x alkönyvtárban lévő 2 utolsó, legmacerásabbnak tűnő file-t. Itt akadt. Ideírom a file neveket, melyek nem mentek gond nélkül, hátha valaki tudja pontosan értelmezni.
6k-320.avi
6k-gmc-bf-320.avi
Ez a két file akadt a tesztelés alatt.
-=G.I.JOE=--nak a problémájára nem tudok választ adni, azonban nálam
a SAMSUNG CW-29M64V 72cm-es Plano képcsöves TV-m infrájával brutális összeakadásokat tapasztaltam. A Yamada 6600-as infrája nem szór rá a TV-re, a TV infra annál inkább. Például a TV infra 7-es csatorna gombja kikapcsolja a Yamada 6600-ast, a hangerő + gombja a Yamada 6600 REPEAT funkció alpontjait váltja, és majdnem minden gomb "bekavar".
Akinek Samsung, vagy esetleg Samsung vezérlő IC-s alapú infrás cucca van, az számíthat esetleges infra vezérlési összeakadásokra Yamada 6600 esetén. Ez utóbbi gondolat csupán következtetés, az általam tapasztaltak alapján. (!!!!!!)
A problémát úgy orvosoltam, hogy a Yamada DVD-t letettem alulra, a TV legfelül van, igy megnöveltem a 2 készülék közötti távolságot a térben az infra szempontjából. Ezután a Samsung infra hatásfokát csökkentettem azzal, hogy az Samsug TV infra elejét (Piros átlátszó műanyag, infra adó ledek) teljesen leragasztottam sárga-zöld csikos (Hálózati Védőföld-et jelző) szigetelőszalaggal, nem volt más.

Így mivel a 2 készülék függőleges távolsága a térben infra sugárzás szempontjából meg lett növelve, illetve a Samsung TV infra hatásfoka csökkentve lett a szigetelő szalaggal, ha megfelelő irányzékkal a TV-re infrázok, nem zavarja a Yamadát. ( A Samsug infra igen jó, szinte bárhonnan vezérelte a TV-t a szobában, de jelen esetben ez nem volt túl hasznos.)
A Yamada 6600-as Infra "problémájáról" ennyit.
A Yamada készülékről:
Nagyon elégedett vagyok vele, eddig mindent DivX, XVID,MP3, MPEG, DVD,Audió CD, mindent szépen lejátszott. Sajnos a feliratkezelés még nem megoldott MPEG-4 esetén, a hosszú file nevek szintén. A firmware frissítés csak .srt feliratkezelés, ékezet nélkül. Nekem ez kevés, nincs értelme frissítenem. Akkor lesz majd jó, ha tudja azt amit a Yamada 6000-es, azaz hosszú file nevek, ékezetes feliratok ( .srt, .txt, .sub). Remélem előbb utóbb ezen dolgokat orvosolják. Gondolom, azon lesznek, hogy a Yamada 6600-as is minimum tudja azon dolgokat felirat kezelés, hosszú file név szempontjából mint a 6000-es.
A készülék jól működik, elégedett vagyok vele, remélem jön az újabb firmware frissítés.
Üdv
macska
Ui: A Samsung TV-m a Yamadát is vezérelni akarja?????? :confused: Nem is lenne gond, ha azonos gombokkal tenné mindezt.
Szerkesztette: Macska 2004. 05. 29. 14:41 -kor