Én meg a lebeszélések ellenére vettem egy Yamada DVX 6700-ast.
Sokat még nem volt időm vele foglalkozni, mert épphogycsak kipróbáltam, hogy működik e. Majd bekerül a fa alá 24.-én

Utána tudom jobban áttanulmányozni.
Eddig ami lejött, hogy a mechanika csendes, 52x-en írt lemezt is viszi gond nélkül, és az utolsó Princo DVD-t is.
Mindenhol szídják, hogy igénytelenül néz ki, meg gagyi kinézetű, meg fujj degagyi kijelzője van. Erre csak annyit tudok mondani, hogy nekem semmi bajom a kinézetével, és hiába állítom sony, vagy akármilyen játékos mellé, nem tudok rájönni, hogy mi az, ami miatt azt mondják, hogy ez hűdeigénytelen. Az LCD-ből meg bármi további csicsa már felesleges lenne szerintem.
A másik ami miatt szidták, hogy a tálca csak kb 80%-ig jön ki, engem ez sem zavart, igaz nem lehet hűbelebalázs módjára ki-be dobálni a lemezeket így, de nem is arra találták ki.
Amit egyáltalán nem tudtam így a hirtelen próba alatt megnézni az a felirat Mpeg4 alatt, mert nem találtam olyan filmet, a lemezeim között, amiről hajlandó lett volna feliratot megjeleníteni.
A képminőség érdekes, nem maga a kimenet, az elfogadható, hanem az mpeg4 dekódolás. Egy két videó, ami gépről nézve, zajos, gagyi volt, ezzel lejátszva, meg majdnem tökéletes a kép. És van olyan is, ami pc-n lejátszva hibátlannak tűnt, ezzel nézve meg előjön rajta 1-2 tömörítési kockásodás. Bár ez lehet csak a brigtness miatt van.
Ami még feltűnt, hogy gyorsabb mint vártam, sokkal. Mindenki óvaintett a noname lejátszóktól, hogy percekig tart, amíg felismeri a lemezt, vagy elkezdi lejátszani a fájlokat róla. Na ilyenről szó sincs. Egy lemez felismerése max 5mp, a lejátszás elindítása pedig fájlfüggő, van 1-2 fájl (asszem épp mpegek) amikkel eltököl 4-5 mp-ig, de az esetek 99%-ában 1mp-en belül elindul a lejátszás.
Van nekem egy DVD-m amin videóklippek vannak több mint 100, különféle formátumokban, azzal tesztelgettem. Összesen 4 fájl volt, amit nem játszott le valamiért. 2-nél nem volt kép (jó ez nem a játékos hibája ugyanis VP3 volt a codec

) két másiknál viszont nem volt hang, ennek majd még utána kell néznem, hogy miért. Hirtelen nem tudom milyen codeccel lehet tömve azoknak a hangja, de majd megnézem. (viszont úgy emlékszem mindig is mp3-at használtam hanganak, úgyhogy értetlenül állok a dolog előtt) Ja és még egy videó volt, ami viszont akadt, ezt talán majd fw frissítés megoldja. Ugyanis semmi oka nem volt rá, hogy akadjon, főleg mivel 320x240-es divx volt, még valahonnan a divx3 erából.
Na jó hosszúra nyújtottam, remélem azért aki vállalkozik elolvasni, okosabb lesz tőle
Szerkesztette: Mumia 2004. 12. 18. 00:16 -kor