HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#1760 Felhasználó inaktív   sTEMPlar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 24. 03:43

Lenne pár kérdésem a DivX-es lejátszókkal kapcsolatban:

1. Hogyan lehet ugyanazon divx-es filmhez több feliratot is használni? Milyen formai szabályokat kell betartani?
2. Lehet-e automatikusan induló divx-es CD-t készíteni a lejátszókhoz? Ha igen, akkor hogyan?
3. Lehet-e divx filmekhez menüt készíteni, amit a lejátszó kezel?
4. Van-e lehetőség fejezet választásra divx fájlt tartalmazó CD-ken?

Tudom, hogy egy adott lejátszótól is függ sokminden, de kiváncsi vagyok kinek milyen infója, tapasztalata van?
templar oO/-<

#1761 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 24. 12:51

Idézet: sTEMPlar - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 2:43

1. Hogyan lehet ugyanazon divx-es filmhez több feliratot is használni? Milyen formai szabályokat kell betartani?
2. Lehet-e automatikusan induló divx-es CD-t készíteni a lejátszókhoz? Ha igen, akkor hogyan?

Tudom, hogy egy adott lejátszótól is függ sokminden, de kiváncsi vagyok kinek milyen infója, tapasztalata van?

Erre találták ki a DVD-t!  :D

#1762 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 13:55

Idézet

Dacára annak, hogy eddig is voltak minden területen kiválóbb minőséget kínáló lehetőségek, az ingyenesség és a könnyű másolhatóság nagy úr.

Aki ilyen lejatszot vesz, etetheti HD anyagokkal is, akar masolt, akar jogtiszta. :D Nem ertem miert zarna ki egymast a ket dolog...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1763 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 16:13

Idézet: tlala - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 9:09

Ha megmondod mi az a "packet formátum", akkor esetleg leellenőrzöm neked. :)

Olyan Cd/DVD, amit InCD, DirectCD vagy pl. B's Clip programokkal "leformáznak" és utána mint egy nagy floppy lemezre lehet rá írni pl. windows intézőből, illetve törölni stb.

Nekem sok DVD-m van ilyen formátumban, amin DIVX vagy Mp3 van, igy lehet törölni a lemezről és hozzáírni.
Ezeket jó lenne ha tudná kezelni valamilyen lejátszó. pl. a magnavox.

Tudja valaki esetleg hogy van ennek valamilyen tervezésbeli akadája ? Pl. a használt vezérlő IC-k nem tudják ezt a formátumot ?

Egyébként tényleg senki nem használja igy a cd-ket, Dvd-ket ? Szerintem nagyon kényelmes.

Szóval ha valaki ki tudja próbálni a saját lejátszóját, örömmel veszem a tapasztalatokat.

Üdv
Ghostie

#1764 Felhasználó inaktív   sTEMPlar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 22:36

Idézet: tlala - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 11:51

Idézet: sTEMPlar @ 2004. dec. 24. - Dátum: péntek - 2:43

Erre találták ki a DVD-t!  :D

Igen vicces megjegyzés volt, de a DVD-t már korábban kitalálták. A DivX filmek csak aztán jöttek, utánozva CD-n a DVD-ket. Gondolj csak egy korai szoftveres DivX lejátszóra a MicroDVD-re. Ennél a lejátszónál script (.ini) fájlok segítségével igazi DVD illúziót érhettél el: menüt, fejezetválsztást, több audió sávot, több feliratot használhattál a CD-n. De ez a lehetőség megvan más szoftveres lejátszóknál is: pl. BSPlayer, MV2Player. Miért kellene ilyen megoldásokat száműzni az asztali DivX lejátszókból???

Az 1. kérdésemre - közben - máshol találtam választ. A többire még mindig kíváncsi lennék. De úgy tünik - egymondatos hülyeségen kívül - itt másra nem számíthatok...  :down:
templar oO/-<

#1765 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 09:15

sTEMPlar:

Idézet

Van olyan keszulek (jellemzoen ESS chipkeszletu), ahol a film elott te valasztod ki melyiket akarod a film melle befuzni. Masok (pl. Technosonic) a subtitle gomb nyomkodasaval valtjak a konyvtarban talalt feliratallomanyokat. Keszulektol, menurendszertol fugg.

Idézet

Nem lehet. Mindegyik adatlemezkent kezeli a CD-ket es DVD-ket, fuggetlenul attol, hogy esetleg csak 1 file van rajta. Mindenkeppen a sajat menujet fogja behozni a keszulek.

Idézet

Nem lehet. Itt nincs semmifele szabvany, ami ezt definialna, amihez igazodhatnanak a keszulekgyartok.

Idézet

Nincs lehetoseg, lasd elozo pont.

Krinyo

#1766 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 09:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 9:15

Van olyan keszulek (jellemzoen ESS chipkeszletu), ahol a film elott te valasztod ki melyiket akarod a film melle befuzni. Masok (pl. Technosonic) a subtitle gomb nyomkodasaval valtjak a konyvtarban talalt feliratallomanyokat. Keszulektol, menurendszertol fugg.

ÉN egyet nem értek, van ahol, a felirat filenévnek meg kell egyeznie a film fájlnevével. Na igen, de akkor hogy oldod ezt meg több felirat esetében? Hogyan lehet több fájl azonos nevű?  :think:

#1767 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 11:11

Nemely lejatszonal pedig nem art figyelni, hogy 8 karakternel ne legyen hosszabb a feliratfile neve.
(pl Yamada 6000-nel .srt lehet hosszabb, de .sub-ot nem hajlando hasznalni, ha 8 karakternel hosszabb neve van.)

#1768 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 11:38

>Ezt a kérdést nem először teszed fel, de remélem utoljára.

Hmm.. nagyon korrekt. Akár szólhatsz is az internetszolgáltatómnak hogy bonsta fel a szerződést velem :))

>Annál is inkább, mert már itt >válaszoltam rá. :o

Hmm... korrekt válasz szintén:

Ezt írtad:
>>Nem tudja

>Egyébként semmi értelme az olyan használatnak, mert a filebejegyzések miatt elég sok helyet lefoglal >magának, így egy 700MB-os filmet nem is tudsz rá felírni. Akkor meg minek? Annak a formátumnak akkor >van értelme, ha sok kisebb méretű file van rajta, amiket időnként szelektíven törölsz, vagy bővítesz, >cserélsz, stb, tehát nagy a mozgás a lemezen lévő tartalomban.

Hmm.. Engedd már meg nekem hogy én döntsem el hogy mi értelme van ennek a felhasználásnak.

Következők a megjegyzéseim:

1. Itt DVD-ről beszélünk általában aminek a kapacitása nem 700 MB :)

2. Bizony pl. ha valaki sorozatokat néz általában Divx-xvidben amiből jó néhány össze van gyűjtve előre akkor egy sorozat a 200-400 Mb-jával kicsinek számít egy DVD-re. Itt igazán jól jön hogy amelyik részt megnéztem, törlöm és helyére már írhatom is a következő részt.

3. A kérdésem arra irányult egyrészt hogy

>Tudja valaki esetleg hogy van ennek valamilyen tervezésbeli akadája ? Pl. a használt vezérlő IC-k nem >tudják ezt a formátumot ?

Ez itt talán egy fontos kérdés, amire sokféle, SZAKMAI válasz adható. Egy korrekt válasz után talán értelmetlenné válik a kérdésem, de ugy érzem a tiéd nem volt igazán SZAKMAI.

4. Másrészt egy kedves fórumtárs TLALA kérdésére írtam ezt a választ. :)

Üdvözlettel:
Ghostie

Szerkesztette: ghostie 2004. 12. 25. 11:41 -kor

#1769 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 13:16

En meg nem lattam olyan lejatszot, ami kezelte volna az UDF vagy mas packet writed lemezeket...

Krinyo

#1770 Felhasználó inaktív   ghostie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 16:08

Idézet: lola - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 13:02

Az eredeti kérdésed CD/DVD volt, nem csupán DVD, ne csúsztass! Olvass vissza!!! (csak a miheztartás végett...)

Mivel itt senki sem chip, vagy lejátszó tervező (szerintem), ezért a tényszerű válaszom, "nem tudja", több, mint elégséges. A miértekért fordulj bizalommal a tervezőkhöz, választ tőlük várj a miértekre. Mellesleg a szóbanforgó válaszomat említésre sem méltattad, csak ismét feltetted ugyanazt a kérdést. Erre utaltam. Szerintem feltetted volna még n+1 -szer (Speieren is feltetted)

Az UDF-es formátumot az én lejátszóm CDDA-nak ismeri fel, és iszonyatos búgást produkál (csak a Te kedvedért próbáltam ki, de már bánom. Köszönet helyett elkezdtél pattogni.).

Szakmai választ egy normális kérdésre kaphattál volna, ha pl. azt kérdezed meg, hogy:
"miért nem tudnak lejátszani UDF-es formátumról ezek az asztali lejátszók"

Ezzel szemben a te kérdésed csupán arra irányult, hogy egyáltalán le tudnak-e játszani ilyen formátumról. Erre pedig 100%-os választ kaptál: nem tudnak.

Szívesen...

Utolsó hozzászólásom ehez a dologhoz, mivel én sem szeretem az off-topicot. (de nem a témához, mert ezt még mindig fontos dolognak tartom és úgy érzem hogy sokan nem is tudnak erről a "packet writing" technikáról, ami pedig az én véleményem szerint nagyon hasznos dolog)

Szóval a megjegyzéseim:

1.  Igen, az eredeti kérdésemben cd/dvd-volt, viszont ha visszaolvasol, akkor a kérdésemben a divx-en kivül szerepelt az mp3-is. Ugy érzem a cd kapacitásához képest egy mp3 "kicsinek" számít. Szóval ki csúsztat ?

2. Nem tudhatjuk hogy ki, mivel fogalkozik itt, és máshol sem. Viszont azt tudhatjuk hogy sok ember nagyon mélyen beleásta magát a témába, így akár tudhat is ilyen információkat.

3. Nem csak 1 lejátszó létezik a piacon. Az hogy egyik nem tudja nem jelenti azt hogy másik sem. Ezért úgy gondolom hogy ezt a témát életben fogom tartani még egy ideig. A tiéd tudjuk hogy nem tudja, köszönöm a választ, de azért még szeretném meghagyni a lehetőséget arra, hogy esetleg valaki otthon megelégedéssel használja igy a dvd-jét, akkor ha van kedve megírhassa hogy igen, az övén megy.
Szóval még párszor fel fogom tenni a kérdést :)

4. A köszönet kérdése. Én eddig minden olyan hozzászólásomat, amiben kértem vagy kérdeztem valamit azzal zártam, hogy "előre is köszönöm", vagy "köszönöm". Úgy érzem hogy egy egyszavas offtopic köszönő üzenet helyett elég ennyi is, ha neked nem akkor elnézésedet kérem, és nagyon szépen köszönöm hogy fogalalkoztál a problémával.

5. "miért nem tudnak lejátszani UDF-es formátumról ezek az asztali lejátszók" az én kérdésem is ez volt csak kicsit másként megfogalmaza.

6. pattogni ? hmm... nézzél magadba először, mielőtt ilyeneket írsz.

Szóval részemről a vita lezárva, viszont a kérdést továbbra is fontosnak tartom, így párszor még meg fogom kérdezni. És előre is nagyon köszönöm azoknak, akik tesznek egy próbát és megírják az eredményét.

Köszönettel:
Ghostie

Szerkesztette: ghostie 2004. 12. 25. 16:09 -kor

#1771 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 17:36

Idézet: ghostie - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 15:08

Utolsó hozzászólásom ehez a dologhoz, mivel én sem szeretem az off-topicot. (de nem a témához, mert ezt még mindig fontos dolognak tartom és úgy érzem hogy sokan nem is tudnak erről a "packet writing" technikáról, ami pedig az én véleményem szerint nagyon hasznos dolog)

Szóval a megjegyzéseim:

1.  Igen, az eredeti kérdésemben cd/dvd-volt, viszont ha visszaolvasol, akkor a kérdésemben a divx-en kivül szerepelt az mp3-is. Ugy érzem a cd kapacitásához képest egy mp3 "kicsinek" számít. Szóval ki csúsztat ?

2. Nem tudhatjuk hogy ki, mivel fogalkozik itt, és máshol sem. Viszont azt tudhatjuk hogy sok ember nagyon mélyen beleásta magát a témába, így akár tudhat is ilyen információkat.

3. Nem csak 1 lejátszó létezik a piacon. Az hogy egyik nem tudja nem jelenti azt hogy másik sem. Ezért úgy gondolom hogy ezt a témát életben fogom tartani még egy ideig. A tiéd tudjuk hogy nem tudja, köszönöm a választ, de azért még szeretném meghagyni a lehetőséget arra, hogy esetleg valaki otthon megelégedéssel használja igy a dvd-jét, akkor ha van kedve megírhassa hogy igen, az övén megy.
Szóval még párszor fel fogom tenni a kérdést :)

4. A köszönet kérdése. Én eddig minden olyan hozzászólásomat, amiben kértem vagy kérdeztem valamit azzal zártam, hogy "előre is köszönöm", vagy "köszönöm". Úgy érzem hogy egy egyszavas offtopic köszönő üzenet helyett elég ennyi is, ha neked nem akkor elnézésedet kérem, és nagyon szépen köszönöm hogy fogalalkoztál a problémával.

5. "miért nem tudnak lejátszani UDF-es formátumról ezek az asztali lejátszók" az én kérdésem is ez volt csak kicsit másként megfogalmaza.

6. pattogni ? hmm... nézzél magadba először, mielőtt ilyeneket írsz.

Szóval részemről a vita lezárva, viszont a kérdést továbbra is fontosnak tartom, így párszor még meg fogom kérdezni. És előre is nagyon köszönöm azoknak, akik tesznek egy próbát és megírják az eredményét.

Köszönettel:
Ghostie

1. Már értem a kérdést.
2. Életemben nem hallottam erről a packet módról, soha nem találkoztam vele, nincs is, így sajna kipróbálni sem tudom neked.
3. Köszönöm. :)

lala

#1772 Felhasználó inaktív   sTEMPlar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 00:07

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 8:15

Van olyan keszulek (jellemzoen ESS chipkeszletu), ahol a film elott te valasztod ki melyiket akarod a film melle befuzni.[...]

Köszi a korrekt válaszokat!

Még 1 kérdés:
A lejátszóm egyszerű fehér betükkel feliratoz. Árnyék, sötét háttér, körvonal stb. nélkül.
Emiatt olykor nehezen olvasható a szöveg. Ez más DivX lejátszóknál is így működik?

Szerkesztette: sTEMPlar 2004. 12. 26. 00:08 -kor

templar oO/-<

#1773 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 01:19

Tenyleg csak gyartotol vagy a dekoderchip gyartojatol es annak fejlesztoitol fugg (sokszor ugyanazt a programot hasznalja egy rakas keszulek, csak a keszulek logojat cserelik ki), hogy az adott keszulek eppen hogyan oldja meg...

Krinyo

#1774 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 01:41

Idézet: sTEMPlar - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 1:07

Köszi a korrekt válaszokat!

Még 1 kérdés:
A lejátszóm egyszerű fehér betükkel feliratoz. Árnyék, sötét háttér, körvonal stb. nélkül.
Emiatt olykor nehezen olvasható a szöveg. Ez más DivX lejátszóknál is így működik?

Milyen lejatszod van? Bizonyos keszulekekhez (pl Yamada 6600) leteznek home-made firmware-ek, amik a gyarival ellentetben mar csinalnak szurke hatteret, es valaszthato a betuk merete is. (1 firmware 1 meret)
A jatekosok.speier.hu forumon olvashatsz errol tobbet. Az egyik Orion is csinal arnyekot, ha jol tudom.

#1775 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 11:47

Egy érdekesség, amin meglepődtem, hogy simán lejátsza az 50p-s Divx-eket is.

#1776 Felhasználó inaktív   JaSe820 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 13:56

Sziasztok!

Múmia, a Yamada 6700 kezeli-e az ékezetes feliratokat vagy csak fw frissítéssel?

Köszi előre is

Szerkesztette: JaSe820 2005. 01. 05. 13:57 -kor

#1777 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 23:43

hi!

egy nagyon tömör kérdésem lenne:
melyik lenne a legjobb lejátszó számomra? :)

a szempontok:
-divx (qpel is lehetőleg), xvid
-ac3 hang
-lehetőleg dd, dts dekóder
-sub és srt is, magyar ékezetes, lehetőleg fekete körvonallal és ne nagyon lelimitált karakterszámmal
-mp3 (bár ez sztem a minimum), wma (de nem feltétlenül)

azért így teszem fel, hátha valaki ráismer a játékosára, és megmondja, hogy olyat vegyek. :D
egy ideje már olvasgatom speier fórumát, de baromi hosszú ott átrágni mindent, mire kiderül, hogy mi mit tud, melyik fw-vel, mi a hátránya...

eddig az egyik legszimpibb a Philips LX3900SA volt. már majdnem rá is mozdultam... elvileg mindent tud, az új fw-vel baromi jók a feliratok is. aztán olvastam, hogy akad a film feliratos lejátszás közben. ez viszont baromira zavarna ha tényleg így van. és ki tudja ki lesz-e javítva valaha...

Szerkesztette: vipisrac 2005. 01. 06. 23:48 -kor

#1778 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 23:50

Idézet: JaSe820 - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 13:56

Sziasztok!

Múmia, a Yamada 6700 kezeli-e az ékezetes feliratokat vagy csak fw frissítéssel?

Köszi előre is

Asszem kezeli, bár nem nagyon figyeltem a feliratra, én eredetiben nézem a filmeket.  Talán csak a ő/ű kalapos.

Viszont 60 karakter limit/2 sort tud megjeleníteni. Úgyhogy feliratos divxeléshez nem épp ideális választás. Hacsak nem lesz hozzá új FW, rendes feliratkezeléssel. Avagy kiírás előtt a feliratokban felbontod a 60 karakternél hosszabbakat. Én kényszerből egyelőre ezt csinálom.

#1779 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 00:06

Éppen most jött ki új FW a 6700-hoz, de Speieren néhányan azt írják még rosszabb mint a régi.

Mások viszont azt írják, ezzel már jól kezeli a sub feliratokat (nem csúszik) és a pro logic is működik divx alatt. Nem mintha ez érintene :D

Nekem mindenesetre, 4 dolog nem tetszik benne jelenleg.

A 60 karakter felirat.

A feliratot nem a kép alá teszi a fekete sávba, hanem mindenképpen rá a képre.

Nincsenek hosszú fájlnevek, csak az első 11 karakterét látod a fájlneveknek. És ez igen zavaró, ha pl ezek véletlenül megegyeznek, akkor nem tudod megállíapítani, hogy mit is nézel.

MP3 Hallgatás esetén nem lehet számot léptetni. Ill lehet, csak túl körülményes, mert nem ám az aktuális szám jelenik meg a kijelzőn, hanem amit a menüben kiválasztottál. És az marad ott akkor is, ha közben már a 15 számmal rákövetkezőt játsza.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.