Sziasztok,
Szüleimnek szeretnék venni egy DVD játékost, ami a tömöritett filmeket és feliratokat is kezeli.
20.000-25.000 Ft-ot áldoznék e célra (25-től többet nem szeretnék rákölteni).
Az elvárások:
DivX 3-4-5 (pro, qpel, gmc), Xvid 0-1 (qpel, gmc), magyar ékezetes feliratok kezelése, az srt vagy sub vagy ssa formátumok közül legalább az egyiket kezelje.
mp3 a lényeg, a wma nem annyira. JPEG támogatás és ac3 (5.1) hang kezelése divx-es filmeknél és átalakitása 2.0-ra (downmix vagy hogy hivják).
Fontos, hogy legyen rajta sztereó hangkimenet (jelenleg nincsen házimozi erősítőjük és a video is csak az analog sztereo hangot tudja kezelni), valamint a macrovisiont ki lehessen kapcsolni ( bár a régiomentesíthetőség nem követelmény).
A jobb filmeket át szoktam másolni VHS-re ezért ami még érdekes számomra az az, hogy NTSC-be kódolt DVD filmet a kimenetén át tudja alakítani PAL-ra (mert a video nem tud mit kezdeni a 30 kép/mp anyaggal) viszont sejtelmem nincs, hogy ebbe az árkategóriába ez szokásos-e, meg hogy ezt szokták-e tesztelni. Ha nem akkor max. nem tudom átmásolni VHS-re, nem fogok belehalni.
Eddig a Yamada 6700 és a Siltex DV967 tünt szimpibbnek, de nem tudom a többi készülék chipkészlete milyen, egyáltalán melyiknek mi az elönye (kép, hang, kódolás...)
Minden segítséget szivesen fogadok.
Üdv, Péter
Szerkesztette: topeti 2005. 01. 12. 01:59 -kor