HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#1861 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 07:12

Idézet: Obi-Wan - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 15:48

...Double Layer DVD lejátszására vajon rávehető egy asztali, vagy konkrétan ez?

Az Airis 103E igen, de szerintem Speier oldalán nézegessétek a lejátszóhoz tartozó topic-ot. Nagyon sok info van ott.

#1862 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 09:28

Egyszerű kérdést teszek fel: DVD vásárlás előtt vagyok, kb 20 ezret szánok rá.
5.1 csatornás van ilyen árban? persze csak márkásat vennék. Van egy Genius Home Theather hangfalszettem ahhoz kellene. Vagy ha csak sztereo kimenetes van, az fog 5.1-be szólni? Ha igen, akkor hallható a külömbség Az ál 5.1 és az igazi között?
Kinéztem ezt
Bár nem 5.1-es de tetszik.
És mégegy kérdés: Audio D/A átalakító 192 kHz/24-bit, video D/A átalakító 54 MHz/12-bit.
Ezek az adatok mit jelentenek, és jók ezek az adatok?
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#1863 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:38

Idézet: tutis - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 9:28

Egyszerű kérdést teszek fel: DVD vásárlás előtt vagyok, kb 20 ezret szánok rá.
5.1 csatornás van ilyen árban? persze csak márkásat vennék. Van egy Genius Home Theather hangfalszettem ahhoz kellene. Vagy ha csak sztereo kimenetes van, az fog 5.1-be szólni? Ha igen, akkor hallható a külömbség Az ál 5.1 és az igazi között?
Kinéztem ezt
Bár nem 5.1-es de tetszik.
És mégegy kérdés: Audio D/A átalakító 192 kHz/24-bit, video D/A átalakító 54 MHz/12-bit.

Az általad kinézett Pioneer lejátszóban nincs analóg 5.1 kimenet csak S/PDIF azaz digitális kimenet. ami van az egy sima sztereo ami annyit jelent, hogy a készülék lekeveri a többcsatornás Dolby Digital hangot sima sztereóra esetleg sorroundra. Ma már nem divat az analóg 5.1 kimenet a sima lejátszók esetén.  5.1 analóg kimenet általában a házimozi szettekben van.

#1864 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:47

Idézet

Az audió DA ebben az esetben lehetővé teszi a DVD audió/SACD lejátszását. A video DAC pedig 12 bites jelekt vesz 54 MHZ-n. Asszem ez kétszeres túlmintavételezés.

Wpepi: Ez igy van?? Mert ezekkel (sem) vagyok tisztában  :rolleyes:
üdv
tus

#1865 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:54

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 10:38

Az általad kinézett Pioneer lejátszóban nincs analóg 5.1 kimenet csak S/PDIF azaz digitális kimenet. ami van az egy sima sztereo ami annyit jelent, hogy a készülék lekeveri a többcsatornás Dolby Digital hangot sima sztereóra esetleg sorroundra. Ma már nem divat az analóg 5.1 kimenet a sima lejátszók esetén.  5.1 analóg kimenet általában a házimozi szettekben van.

Azt tudom hogy nincs rajta analóg 5.1, csak arra vagyok kiváncsi, hogy az 5.1-ről lekevert sztereó  hangzás hogy fog szólni a hangfalon, mivel ott is sztereó csatlakozóba dugom. Szétszórja-e ál5.1-be, és az hogy fog szólni?

#1866 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:55

Idézet: tus - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:47

Az audió DA ebben az esetben lehetővé teszi a DVD audió/SACD lejátszását. A video DAC pedig 12 bites jelekt vesz 54 MHZ-n. Asszem ez kétszeres túlmintavételezés.

Wpepi: Ez igy van?? Mert ezekkel (sem) vagyok tisztában  :rolleyes:

"Az audió DA ebben az esetben lehetővé teszi a DVD audió/SACD lejátszását. "

Nem egészen ezt jelenti mivel a készülék sem a DVD-AUDIO sem pedig az SACD lejátszására nem képes.
A 192 kHz/24-bit audio DAC azt jelenti, hogy egy ilyen készüléktől minimum ennyi várható el azaz ha egy asztali lejátszó ennél kevesebbet tud az inkább tartozik a gagyi kategóriába mint a középmezőnybe  :D

" A video DAC pedig 12 bites jelekt vesz 54 MHZ-n. Asszem ez kétszeres túlmintavételezés"
Kétszeresnek kétszeres de itt is érvényes a fenti megállapítás azaz ezt minimum tudnia kell egy valamirevaló készüléknek.  :D

#1867 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:55

"Az audió DA ebben az esetben lehetővé teszi a DVD audió/SACD lejátszását. "

Nem egészen ezt jelenti mivel a készülék sem a DVD-AUDIO sem pedig az SACD lejátszására nem képes.
A 192 kHz/24-bit audio DAC azt jelenti, hogy egy ilyen készüléktől minimum ennyi várható el azaz ha egy asztali lejátszó ennél kevesebbet tud az inkább tartozik a gagyi kategóriába mint a középmezőnybe  :D

" A video DAC pedig 12 bites jelekt vesz 54 MHZ-n. Asszem ez kétszeres túlmintavételezés"
Kétszeresnek kétszeres de itt is érvényes a fenti megállapítás azaz ezt minimum tudnia kell egy valamirevaló készüléknek.  :D

A nromál átlagos szabvány audio 24/96
A video 10/27

Az öregebb lejátszók nak ez volt a szabvány  :confused: Első Pájó dvd-m ezt tudta, és kategória győztes volt. Igaz 3 éve :Đ

Szerkesztette: tus 2005. 02. 09. 12:03 -kor

üdv
tus

#1868 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:03

Idézet: tutis - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:54

Azt tudom hogy nincs rajta analóg 5.1, csak arra vagyok kiváncsi, hogy az 5.1-ről lekevert sztereó  hangzás hogy fog szólni a hangfalon, mivel ott is sztereó csatlakozóba dugom. Szétszórja-e ál5.1-be, és az hogy fog szólni?

Mint írtam max. sorround-ba keveri le ami azt jelenti, hogy ha nincs Dolby Prologic dekóderes erősítőd akkor csak és kizárólag sztereóba fog szólni. A virtuális 5.1 előállítás nem a DVD lejátszó dolga hanem az erősítőnek kell erre alkalmasnak lennie. A DVD lejátszó csak annyit tud, hogy az analóg audio kimeneten  egy sima line szintű jelet ad ki amit ráköthetsz a TV-re (SCART) vagy egy sztereo erősítőre.

Egyébként az analóg kimeneten a DTS hangsáv nem szólal meg mivel a készülék nem tartalmaz dekódert. Ahhoz, hogy a DTS-t is halld kell egy DTS dekóderes erősítő amit a digitális felületen kötsz össze a lejátszóval.

#1869 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:08

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:03

Mint írtam max. sorround-ba keveri le ami azt jelenti, hogy ha nincs Dolby Prologic dekóderes erősítőd akkor csak és kizárólag sztereóba fog szólni. A virtuális 5.1 előállítás nem a DVD lejátszó dolga hanem az erősítőnek kell erre alkalmasnak lennie. A DVD lejátszó csak annyit tud, hogy az analóg audio kimeneten  egy sima line szintű jelet ad ki amit ráköthetsz a TV-re (SCART) vagy egy sztereo erősítőre.

Egyébként az analóg kimeneten a DTS hangsáv nem szólal meg mivel a készülék nem tartalmaz dekódert. Ahhoz, hogy a DTS-t is halld kell egy DTS dekóderes erősítő amit a digitális felületen kötsz össze a lejátszóval.

Számítógépen keresztül???

Játékos kimenetét a hangkari Spdif in-jébe. Az szét dobja és akkor mehet a Geniusba a szétbontott hang:)

Bár ekkor már egyszerübb gépröl nézni :think:
üdv
tus

#1870 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:09

Idézet: tus - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:01

A nromál átlagos szabvány audio 24/96
A video 10/27

Az öregebb lejátszók nak ez volt a szabvány  :confused: Első Pájó dvd-m ezt tudta, és kategória győztes volt. Igaz 3 éve :Đ

A normál audio szabvány 16bit/24bit. E felett csak azok a lejátszók tudnak ami DVD-AUDIO lejátszására képes.
A 10bit 27MHz videó DAC meg már a múlté.  :D

#1871 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:13

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:09

A normál audio szabvány 16bit/24bit. E felett csak azok a lejátszók tudnak ami DVD-AUDIO lejátszására képes.
A 10bit 27MHz videó DAC meg már a múlté.  :D

DD esetében 24/96
A DVD audió is 24 bit, csak 192 mhz. Nem?
Haverom "frissen sült" LG-je 10/27 es :D

Szerkesztette: tus 2005. 02. 09. 12:19 -kor

üdv
tus

#1872 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:19

Idézet: tus - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:13

DD esetében 24/96

Haverom "frissen sült" LG-je 10/27 es :D

"DD esetében 24/96 "

DD esetén 16/24/96 pontosabban 16/24 mert a 96 az a DVD-AUDIO.  :)

Szerk:
Hű ezt elírtam :D

Helyesen :  DD esetén a felbontás 16/24bit és a mintavételezés 48KHz, DVD-AUDIO esetén a felbontás 16/24bit  a mintavételezés 96/192KHz  :) 

Szerkesztette: wpepi 2005. 02. 09. 12:30 -kor

#1873 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:22

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:19

"DD esetében 24/96 "

DD esetén 16/24/96 pontosabban 16/24 mert a 96 az a DVD-AUDIO.  :)

Hmm Nem a 192 khz a DVDaudió?

Szerkesztette: tus 2005. 02. 09. 12:23 -kor

üdv
tus

#1874 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:26

Idézet: tus - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:22

Hmm Nem a 192 khz a DVDaudió?

Ja, csak elírtam azaz a felbontás 16/24 és a mintavételezési frekvencia 48/96/192  :)

#1875 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:32

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:26

Ja, csak elírtam azaz a felbontás 16/24 és a mintavételezési frekvencia 48/96/192  :)

A 24/192-s DVD pléjer sztem tudja a DVD audiót, csak kell egy külsö dekoder, ami szétbontja (pl Erősitő DAC)

Pl: a pléjerem tudja, csak kéne egy külsö DAC. Az erölködő is tudja (Ready) és erősíteni is tudja (papiron 10-100000 hz), de nem dekodol.
üdv
tus

#1876 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:38

Idézet: tus - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:32

A 24/192-s DVD pléjer sztem tudja a DVD audiót, csak kell egy külsö dekoder, ami szétbontja (pl Erősitő DAC)

Pl: a pléjerem tudja, csak kéne egy külsö DAC. Az erölködő is tudja (Ready) és erősíteni is tudja (papiron 10-100000 hz), de nem dekodol.

De a DVD-AUDIO lejátszhatóságának alapfeltétele, hogy a készülék ismerje a DVD-AUDIO struktúrát. Ha nem ismeri akkor hiába teszed be semmit se fog vele kezdeni.

#1877 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:38

De a DVD-AUDIO lejátszhatóságának alapfeltétele, hogy a készülék ismerje a DVD-AUDIO struktúrát. Ha nem ismeri akkor hiába teszed be semmit se fog vele kezdeni.

Akkor csak annyi, hogy tisztábbak a hangok a többszörös mintvétel miatt. Esetleges hiba javitásokkal??Az sem rosz.
üdv
tus

#1878 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 11:03

hhú gyerekek, ti aztán osszátok az észt :D  :D  Csak lesek a párbeszédeteken, én sajna nem értek ezekhez egy fikarcnyit sem. ;)
Most olvastam ezt a hangfalam topikjában: "a sztereo jelet szétosztják mind a hat hangszóróra: mélynyomóból jönnek a mélyek, első kettőből és hátsó kettőből ugyanaz a sztereo jel szól, a centerből pedig a sztereo csatornák közös része jön."
Akkor elvileg megy az ál5.1.

#1879 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 13:51

Idézet: tutis - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 13:38

hhú gyerekek, ti aztán osszátok az észt :D  :D  Csak lesek a párbeszédeteken, én sajna nem értek ezekhez egy fikarcnyit sem. ;)
Most olvastam ezt a hangfalam topikjában: "a sztereo jelet szétosztják mind a hat hangszóróra: mélynyomóból jönnek a mélyek, első kettőből és hátsó kettőből ugyanaz a sztereo jel szól, a centerből pedig a sztereo csatornák közös része jön."
Akkor elvileg megy az ál5.1.

"......első kettőből és hátsó kettőből ugyanaz a sztereo jel szól, .....

Szerintem ennek semmi köze a virtuális hangzáshoz. A virtuális hangzás annyit jelent, hogy az erősítő fáziseltolást használva megpróbál különbségeket alkotni a csatornák között.
Attól nem lesz "ál 5.1" ha a hátsó kettőn ugyanaz szól mint az elsőkön.

#1880 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:51

"......első kettőből és hátsó kettőből ugyanaz a sztereo jel szól, .....

Szerintem ennek semmi köze a virtuális hangzáshoz. A virtuális hangzás annyit jelent, hogy az erősítő fáziseltolást használva megpróbál különbségeket alkotni a csatornák között.
Attól nem lesz "ál 5.1" ha a hátsó kettőn ugyanaz szól mint az elsőkön.

Wpepi-nék a pont ;)

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »