HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#1880 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:24

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:51

"......első kettőből és hátsó kettőből ugyanaz a sztereo jel szól, .....

Szerintem ennek semmi köze a virtuális hangzáshoz. A virtuális hangzás annyit jelent, hogy az erősítő fáziseltolást használva megpróbál különbségeket alkotni a csatornák között.
Attól nem lesz "ál 5.1" ha a hátsó kettőn ugyanaz szól mint az elsőkön.

Wpepi-nék a pont ;)
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#1881 Felhasználó inaktív   szerekh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 10. 07:46

Sziasztok!

A következő lenne a problémám: van egy divx-es asztali dvd lejátszóm (Yakumo).
De az úristennek sem akarja lejátszani egy avi-hoz a hozzátartozó feliratot. A felirat srt-s, tökugyanaz a
neve, mint a filmnek. Megnéztem a lejátszó manual-ját, de egy betű sincs benne, milyen formátumot támogat. Ötlet?  :confused:

#1882 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 08:16

Tamogat egyaltalan feliratkezelest az a lejatszo?

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1883 Felhasználó inaktív   szerekh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 09:13

Nem tudom... Ezt honnét lehet kideríteni? A kézikönyvben semmi nincs erről :(

#1884 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 09:17

Idézet: szerekh - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 9:13

Nem tudom... Ezt honnét lehet kideríteni? A kézikönyvben semmi nincs erről :(

Ha nem ír semmit kézikönyv akkor valószínű, hogy nem is kezel DIVX-es feliratot. Egyébként javaslom a gyártó web oldalának a felkeresését mivel ott ezekről biztos van info (esetleg fw frissítés kell)

#1885 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 14:07

Na tegnap vettem egy dvd lejátszót, ezt: Samsung P-245
Meg vagyok vele elégedve elsőre, bár a divx-es filmeknél az ékezetnél csillagot tesz, bár lehet be lehet állítani valahol.
Sikerült összehoznom a hangfalszettel is, elég jól szól. Olyan mint az 5.1, bár egy kicsit a basszuson lehetne még feltornászni, igaz a hangfalon csak félhangerőn van a bass. Összekötöttem úgy a cuccost hogy lehessen tv-ről is adni a hangot (ha épp a barátnőm dvd-zik,és nekem meg kell a hangfal)meg lehet a hangfalakról is nyomatni a hangot. Később majd benevezek egy erősítőre,csak nem tudom azt meg tudom-e majd oldani, hogy az erősítőbe megy a dvd-ből a hang, az erősítőt meg összekötni a hangfalszettel (amiben van erősítő). Vagyis advd-ből digitálisan meg majd a hang az erősítőbe, az erősítőből meg analógon megy a hangfalszett 5.1 csatlakozóiba.

#1886 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 14:27

Idézet: tutis - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 14:07

Na tegnap vettem egy dvd lejátszót, ezt: Samsung P-245
Meg vagyok vele elégedve elsőre, bár a divx-es filmeknél az ékezetnél csillagot tesz, bár lehet be lehet állítani valahol.
Sikerült összehoznom a hangfalszettel is, elég jól szól. Olyan mint az 5.1, bár egy kicsit a basszuson lehetne még feltornászni, igaz a hangfalon csak félhangerőn van a bass. Összekötöttem úgy a cuccost hogy lehessen tv-ről is adni a hangot (ha épp a barátnőm dvd-zik,és nekem meg kell a hangfal)meg lehet a hangfalakról is nyomatni a hangot. Később majd benevezek egy erősítőre,csak nem tudom azt meg tudom-e majd oldani, hogy az erősítőbe megy a dvd-ből a hang, az erősítőt meg összekötni a hangfalszettel (amiben van erősítő). Vagyis advd-ből digitálisan meg majd a hang az erősítőbe, az erősítőből meg analógon megy a hangfalszett 5.1 csatlakozóiba.

Az erősítő hangfalkimeneteire csak az erősítő doksijában meghatározott  teljesítményű és ellenállású hangfalak köthetők.

#1887 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 14:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 13:27

Az erősítő hangfalkimeneteire csak az erősítő doksijában meghatározott  teljesítményű és ellenállású hangfalak köthetők.

épp most jutott nekem is eszembe, nem is tudnám rákötni a Geniust, mert rögtön kivágná :confused:

#1888 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 00:26

sony dvp-ns355 lejatszohoz letezik  firmware?Lehet frissiteni?

#1889 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 09:22

Szeretnék venni egy Yamada 6700-as DVD játékost, de égen földön nincs.
Ha valaki tud egy boltot Pesten ahol van belöle, lécci ne habozzon elárulni nekem :)

Üdv, Péter
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1890 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 13:30

En is szeretnek, de nekem meg remenytelenebb a helyzetem, mert pecsi vagyok. De a lenyeg, hogy talan marciusban jon az orszagba. Addig tuti nem lesz..

#1891 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 14:45

Air!
Megvettem a 6700-as lejátszót a Demostudio.hu boltban, de én felmentem érte Pestre.
Sajna ők nem postázzák ki, de van néhány bolt, akik futárszolgálattal is elküldik neked ha ugy kéred.
pl. e-bolt, computer diszkont, origami systems, satellite solutions.
Érkeklődj náluk!

Yamada 6700... Tetszik :D
RGB-re átváltva a kép kimenetet rettentö sokat javul a képminöség (mármint az agyontömöritett aviknál). Sok hasznos szolgáltatást tud.
Egyetlen problémám van csak, hogy a feliratnál megjelenő betük száma korlátozott. Hány betüt tud megjeleniteni 1 sorba? És milyen szoftverrel lehet átkonvertálni fix betüszámura a feliratokat?
Max 2 sorban jelennek meg a feliratok, de overlay modban, azaz rajta a filmen és nem alatta (16:9-es filmél ugye pont jó lenne ha a feliratokat a film alá lehetne "mozgatni").
Nem ismerem az uj firmware-ket. Elképzelhetö, hogy kiadnak olyat, amelyik kettönél több sorba tördeli a feliratokat, és a kép alsó részére "rögziti" ?
Hallottam olyan Philips lejátszóról, amelyik firmware-ben ezen változásokat végrehajtották. Remélem, hogy a Yamadánál is alkalmazzák majd ezt.

Üdv, Péter
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1892 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 18. 19:42

Mit szóltok ehhez a kis masinához?
Kép
PH! hír
A pdf-jében Sigma chip-et írnak.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#1893 Felhasználó inaktív   Ben 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 14:54

Sziasztok!

Engem egy Orion 2602 -es lejátszó érdekelne! A jatekos.spieler.hu nem üzemel, így nem tudtam infókat találni róla, csak keveset. Vanm valakinek tapasztalata vele? Hogy bánik az 1GB feletti fájlokkal? Támogatja az AC3-as AVI-kat?

Fontos lenne!

köszi
  Bence

#1894 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 15:13

Idézet: topeti - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 13:45

Air!
Megvettem a 6700-as lejátszót a Demostudio.hu boltban, de én felmentem érte Pestre.
Sajna ők nem postázzák ki, de van néhány bolt, akik futárszolgálattal is elküldik neked ha ugy kéred.
pl. e-bolt, computer diszkont, origami systems, satellite solutions.
Érkeklődj náluk!

Yamada 6700... Tetszik :D
RGB-re átváltva a kép kimenetet rettentö sokat javul a képminöség (mármint az agyontömöritett aviknál). Sok hasznos szolgáltatást tud.
Egyetlen problémám van csak, hogy a feliratnál megjelenő betük száma korlátozott. Hány betüt tud megjeleniteni 1 sorba? És milyen szoftverrel lehet átkonvertálni fix betüszámura a feliratokat?
Max 2 sorban jelennek meg a feliratok, de overlay modban, azaz rajta a filmen és nem alatta (16:9-es filmél ugye pont jó lenne ha a feliratokat a film alá lehetne "mozgatni").
Nem ismerem az uj firmware-ket. Elképzelhetö, hogy kiadnak olyat, amelyik kettönél több sorba tördeli a feliratokat, és a kép alsó részére "rögziti" ?
Hallottam olyan Philips lejátszóról, amelyik firmware-ben ezen változásokat végrehajtották. Remélem, hogy a Yamadánál is alkalmazzák majd ezt.

Üdv, Péter

Hello!

Majd ha megint megy a speier (mpeg4-players.info), akkor a "web oldalamról" töltsd le a legújabb Yamada 6700 mod-omat.

http://newage.mpeg4-players.info

NA

#1895 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 16:12

Szóval jelenleg nem elérhető az oldal. És ha menni fog, olvassam el mit kell letölteni és hogy kell a firmware-t feltenni, gondolom erről van szó.
Kösz az infót!

#1896 Felhasználó inaktív   tariz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 15:20

Yamada 6500X es típus, utódja a 6700 es verziónak, hamarosan elérhető lesz egykét helyen
Elődjéhez képest, jobban kezeli a feliratokat, progresszív scanes, és terrmészetesen ismeri a legtöbbet használt formátumokat..

#1897 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 12:05

Mint a sorszama is mutatja, NEM utodja a 6700-asnak!!
Ez egy Zoran csippes low-cost termek lesz. A eboltban mar kaphato.

#1898 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:33

Kedves New Age!

Mit jelent az, hogy
"NTSC SUB hiba" ??

#1899 Felhasználó inaktív   Thom! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 14:41

az asztali Dvd lejátszók beolvassák a Dual Layers lemezeket?

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.