HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2061 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 06. 09:39

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 7:05

Hát szoftver beszerzésről nem hiszem hogy itt kellene előadást tartani.
Nálam most a "Roxio Easy CD and DVD Creator 6" van fenn és visz mindent gond nélkül a Drag-to-Disc-je. Ez ugyanaz mint a Directcd vagy a Nero INCD-je.

A kerdes nem a "beszerzes technikajara" iranyult ;) 
Es kozben en is rajottem, hogy a Creator-ban Drag-to-Disc-nek nevezik a directCD-t.
Es mar mukodik is; kar hogy az eredmenyt a Panasonic nem eszi.

#2062 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 09:54

Idézet: malvin - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 10:39

A kerdes nem a "beszerzes technikajara" iranyult ;) 
Es kozben en is rajottem, hogy a Creator-ban Drag-to-Disc-nek nevezik a directCD-t.
Es mar mukodik is; kar hogy az eredmenyt a Panasonic nem eszi.

Akkor király :D  :up:

A Panasonic dolgában sajna nem tudok ötletet adni.  :(

#2063 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:30

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 8:54

A Panasonic dolgában sajna nem tudok ötletet adni.  :(

Kar! De UDF ugyben talan tudsz tovabbi segitseget adni.
Mert talaltam valamit egy Panasonic gyartmanyu PC-s DVD/DVD-RAM iro leirasaban (feltetelezem, hogy ez csak-csak kompatibilis az aztali iroval):

You ca select the UDF 1.5 or the UDF 2.0 formatting modes. Select “Universal Disk Format (UDF 2.0)” when you are going to use the DVD-RAM disc to write audio-visual data.
....
The UDF 1.5 format is appropriate when you are going to use the DVD-RAM disc to write PC data.

Szoval hogyan formaz a Drag-to-Disc?
Hogyan lehetne ravenni az UDF 2.0-ara? - mert hatha itt van a kutya eltemetve.

#2064 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:47

Idézet: malvin - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:30

Mert talaltam valamit egy Panasonic gyartmanyu PC-s DVD/DVD-RAM iro leirasaban (feltetelezem, hogy ez csak-csak kompatibilis az aztali iroval):

You ca select the UDF 1.5 or the UDF 2.0 formatting modes. Select “Universal Disk Format (UDF 2.0)” when you are going to use the DVD-RAM disc to write audio-visual data.
....
The UDF 1.5 format is appropriate when you are going to use the DVD-RAM disc to write PC data.

Hát még egy tipp van esetleg próbáld meg a Drag-to-disc-el ISO-ban formázni. Az UDF elvileg direkt Windowshoz van, az ISO pedig oprendszer független (egy próbát megér, bár nem sok a remény). Egyébként 1.5-ös UDF van a nálam levő 6.1.1.48-as Drag-to-disc-ben. Lehet hogy beszerezhető hozzá vmi patch hogy módosuljon a dolog. A helpjében az is le van írva hogy kompatibilis a régebbi  DirectCd-kel, lehet hogy ezért van benne az 1.5-ös UDF.

Szerk.:
Közben elolvastam mégegyszer ezt az angol szöveget és az 1.5 a számítógépes adatoké, a 2.0 pedig a kép és hanganyagoké. Akkor itt van vmi disznóság. Mindenesetre az biztos hogy ez a progi alapból ISO vagy UDF 1.5-öt ír. Talán van hozzá vmi kiegészítés ilyen esetekre.

Szerkesztette: Picassu 2005. 07. 07. 08:50 -kor

#2065 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:59

Idézet: malvin - Dátum: 2005. júl. 7., csütörtök - 9:30

....

Itt van 2 link

Google

Roxio

Újab verziók szerintem tudják a 2.0-át is.

#2066 Felhasználó inaktív   csicseek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 07. 13:11

sziasztok!

valószínqleg nem ez az a topic, ahol fel kellene tennem a kérdésemet, de nem találtam meg a megfelelQt. a kérdés, illetve kérés: nem tudja valaki, hogy honnan lehetne szerezni Avid Xpress DV vágóprogramhoz lehetQleg egyszerq, lehetQleg magyar nyelvq használati utasítást? vagy nincs vkinek ilyesmi, amit megosztana velem?

elQre is köszi a segítséget,

üdv

#2067 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 20:07

Egy béna kérdésem lenne.

Az asztali (ezer éves) Samsung DVD játékosom kezdi megadni magát, és gondoltam nem ruházok be nagyobb összeget a lecserélésébe, hanem veszek egy olcsó DiVX-es lejátszót.

Tesco-ban jártam tegnap, és láttam 12.990-ért egy Hyundai DV261-es lejátszót.
(Neten nem sok infót leltem, KLIKK (lengyel nyelvű).)

Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a típussal? DVD+R-t lejátszik rendesen (ez kritérium volna, mert mostanában erre írok)? A DTS lejátszási képesség is elsőrendű volna...
A DiVX képessége nem olyan fontos, de úgy vagyok vele, ha már lúd, legyen kövér :D .

Köszi előre is!

Ha ez a cucc felejtős, esetleg tudtok ajánlani valami hasonlóan olcsó, DVD+R-t és jpeg-et korrektül lejátszó asztali készüléket? :think:

Szerkesztette: Etele 2005. 07. 08. 20:09 -kor

#2068 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 23:31

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 21:07

Egy béna kérdésem lenne.

Az asztali (ezer éves) Samsung DVD játékosom kezdi megadni magát, és gondoltam nem ruházok be nagyobb összeget a lecserélésébe, hanem veszek egy olcsó DiVX-es lejátszót.

Tesco-ban jártam tegnap, és láttam 12.990-ért egy Hyundai DV261-es lejátszót.
(Neten nem sok infót leltem, KLIKK (lengyel nyelvű).)

Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a típussal? DVD+R-t lejátszik rendesen (ez kritérium volna, mert mostanában erre írok)? A DTS lejátszási képesség is elsőrendű volna...
A DiVX képessége nem olyan fontos, de úgy vagyok vele, ha már lúd, legyen kövér :D .

Köszi előre is!

Ha ez a cucc felejtős, esetleg tudtok ajánlani valami hasonlóan olcsó, DVD+R-t és jpeg-et korrektül lejátszó asztali készüléket? :think:

Hyundai csoda
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#2069 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 00:19

Köszi! :respect:
Én nem is nagyon keresgéltem a magyar oldalak között, gondoltam nemzetközi szinten több infót talál a gugli.. hát nem. :)

#2070 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 09. 05:58

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 9., szombat - 1:19

Köszi! :respect:
Én nem is nagyon keresgéltem a magyar oldalak között, gondoltam nemzetközi szinten több infót talál a gugli.. hát nem. :)

Nincs mit. A fórumban elolvashatod, hogy Hyundait nem érdemes venni, Orion amit ott javasolnak helyette (én meg a Yamaha S557-et :D )
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#2071 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 07:22

Naná hogy átnyálaztam a fórumot is az oldalon :D , és arra jutottam, hogy a legjobb vétel kategóriába a Philips DVD3010 tartozik... na de majd meglássuk. :)

#2072 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 18:51

Sziasztok!

A Panasonic SC-HT520 házimozirendszerről tud valaki valamit? (Engem a hangfalrésze érdekelne, mert azt venném meg 10ezerért ha megéri). A neten amit találtam róla az alapján a hangfalszett 500watt, de ezt nehéz elhinni. Valami turpisság biztos van a dologban.

#2073 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 08:03

Idézet: Koga - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 19:51

Sziasztok!

A Panasonic SC-HT520 házimozirendszerről tud valaki valamit? (Engem a hangfalrésze érdekelne, mert azt venném meg 10ezerért ha megéri). A neten amit találtam róla az alapján a hangfalszett 500watt, de ezt nehéz elhinni. Valami turpisság biztos van a dologban.

Nem vagyok egy elektronikai zseni, de az az 500 W az nem a zenei (vagy szinuszos) teljesítmény, hanem ha nem tévedek akkor vmi csúcs terhelhetőségnek vagy minek nevezik ezt. A zenei teljesítménye kb 50 W (csak tipp, mivel amiket én nézegettem hangszórókat, hangfalakat ilyen arányban voltak) lehet, ez az a teljesítmény amit tartósan elvisel. Magát a ketyerét nem ismerem, de talán ez is segít vmit.

#2074 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 08:27

Idézet: Koga - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 19:51

Sziasztok!

Mondjuk ha megnéznéd a Panasonic Magyarország honlapján a készülék adatait akkor mi történne?  :D

Idézek a Panasonic hivatalos oldalán megtalálható adatlapról:

"500W összteljesítmény

Rádióerősítő rész:

Kimenő teljesítmény (RMS): Teljes: 500 W
Front: 60W x 2 (1kHz, 4ohm, 10% THD)
Center: 60 W (1kHz, 4ohm, 10% THD)
Surround: 60 W x 2 (1kHz, 4ohm, 10% THD)
Mélysugárzó: 200 W (100Hz, 4ohm, 10% THD)

Kimenő teljesítmény (DIN): Teljes: 340 W
Front: 40 W x 2 (1kHz 4ohm, 1% THD)
Center: 40 W (1kHz 4ohm, 1% THD)
Surround: 40 W x 2 (1kHz, 4ohm, 1% THD)
Mélysugárzó: 140 W (100Hz, 4ohm, 1% THD)"

Ha esetleg rászánod magad arra, hogy a készülékről konkrét infót megnézz akkor itt a link: http://www.panasonic...=product&id=453 :D

#2075 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 08:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 9:27

Mondjuk ha megnéznéd a Panasonic Magyarország honlapján a készülék adatait akkor mi történne?  :D

Nos, spec a panasonic.com-on néztem, csak a megadott teljesítmények nem a dvd által leadottra érvényesek? Vagy most keverem a kettőt? Ezekkel a dolgokkal hadilábon állok. Meg most döbbentem rá, hogy akkor a hangfalcuccban nincsen beépített erősítő. Na akkor ez nekem asszem ugrott, így nem tudom a számítógépre rákötni, nem?

#2076 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 09:26

Idézet: Koga - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 9:46

Nos, spec a panasonic.com-on néztem, csak a megadott teljesítmények nem a dvd által leadottra érvényesek? Vagy most keverem a kettőt? Ezekkel a dolgokkal hadilábon állok. Meg most döbbentem rá, hogy akkor a hangfalcuccban nincsen beépített erősítő. Na akkor ez nekem asszem ugrott, így nem tudom a számítógépre rákötni, nem?

A házimozi szettekben az erősítő a DVD lejátszóval van egybeépítve azaz a hangfalakban nincs erősítő (csak a sub tartalmaz erősítőt persze csak akkor aktív).

#2077 Felhasználó inaktív   Eper. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 14:38

Nem tudjátok, létezik olyan oldal ahol magyar nyelvű dvd boritókat találok?

#2078 Felhasználó inaktív   dava007 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 16. 15:50

Helló mindenki!

Lenne egy problémám: a frissen vásárolt Yamada 6700-as lejátszóm nem szólaltatja meg bal sorround hangfalat. Minden más működik és látszólag a beállíások is rendben vannak. Tapasztalt már valaki hasonlót?

#2079 Felhasználó inaktív   kutyuska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 17:10

hali!

Rippelt filmet írtam ki DVD-re ( VIDEO_TS mappa, Nero DVD-Video formátum )
Az asztali PIO lejátszón nincs hang, az audio sávról ezt írja: 1 audio sáv van és a 2.-at szólaltatja meg :-). Sem a menüben, sem a lejátszón nem tudok audio sávot váltani.

PC-n PowerDVD-vel minden tökéletes, 5.1-es a hang.
Az ominózus 2. audiosáv DTS 2.1 az eredeti lemezen, a rippeltre nem ez  került rá, csak az 5.1

Tudja vki amegoldást?

Kutyuska
Config 1 :Abit NF-M2 nView, AMD X2 3600+ @2400 Mhz(most még )   2*1024 MB KingMax Mars DDR2 800, DELL 196P ,2x Samsung 250 Gb SATA-II és 160 Gb HDD, Chieftec 360W DF,  LG GSA-4040B supermulti, WinFast DTV2000H,
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S

#2080 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 07:28

Idézet: kutyuska - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 18:10

Rippelt filmet írtam ki DVD-re ( VIDEO_TS mappa, Nero DVD-Video formátum )...

A kiírt lemezen van AUDIO_TS mappa?
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.