Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 17:50
Mért előnyös? Hát mert ha netán videó utómunkálatokra adnád a fejed mondjuk egy Canopus Let's Edit2 szoftverrel, akkor valós időben láthatod a TV-n amit csinálsz. Ez nagy előny. (Például így megspórolhatsz egy ADVC55/ADVC110 közötti árkülönbséget. Pedig az majdnem-csak az író ára...) Arról nem is beszélve, hogy ha kész a vágás, csak elindítod a lejátszást az idővonalról és mire végignézed az alkotásod, már a korongra írta az asztali DVD-íród. Szóval szerintem ez egy kardinális kérdés, de kellő szakmai áttekintés híján sokan nem törődnek vele...
Ritkán szerkesztek videót. Max vágom, menüt készítek, és ennyi.
Viszont azon gondolkodtam, hogy nem feltétlenül kell nekem a DV bemenet sem az asztaliban, mert oda úgy is csak a kamerát tudnám csatlakoztatni, azt meg inkább a PC-re viszem fel, hiszen ott fogom elkészíteni a végleges formátumot.
Ha munkára használnám, akkor biztos komolyabb asztalit vennék. Nekem csak arra kellene az asztali, hogy olyan műsort, amit meg szeretnék tartani, azt egyből MPEG2-be venném fel, és nem kellene a szoftveres tunerkártyával küszködnöm.
De még nyitva maradt a kérdésem, hogy milyen könyvtár szerkezetet készít el az asztali DVD író DVD-Video módban, és RAM-ra?