HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2141 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 14. 17:50

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 18:26

Miért előnyös?
Szerintem elhanyagolható, hiszen ha valamit felveszek DVD-re, akkor azt a PC-be téve már át tudom másolni. Apropó!
Még az is lényeges, hogy a felvevő szaványos DVD-Video könytárszerkezetet hozzon létre.
Egyik ismerősöm felvett egy noname asztali felvevővel egy filmet, amit bármelyik asztalival le lehetett játszani, de a PC már csak 1db 1GB-os VOB fájlt látott, és addig is játszotta le. Azt mondták ez azért lehetett, mert nem 1GB-os, hanem nagyobb VOB fájlt készített, és a PC ezeket nem kezeli.

Mért előnyös? Hát mert ha netán videó utómunkálatokra adnád a fejed mondjuk egy Canopus Let's Edit2 szoftverrel, akkor valós időben láthatod a TV-n amit csinálsz. Ez nagy előny. (Például így megspórolhatsz egy ADVC55/ADVC110 közötti árkülönbséget. Pedig az majdnem-csak az író ára...) Arról nem is beszélve, hogy ha kész a vágás, csak elindítod a lejátszást az idővonalról és mire végignézed az alkotásod, már a korongra írta az asztali DVD-íród. Szóval szerintem ez egy kardinális kérdés, de kellő szakmai áttekintés híján sokan nem törődnek vele...

#2142 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 19:09

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 18:50

Hát mert ha netán videó utómunkálatokra adnád a fejed mondjuk egy Canopus Let's Edit2 szoftverrel, akkor valós időben láthatod a TV-n amit csinálsz. Ez nagy előny. (Például így megspórolhatsz egy ADVC55/ADVC110 közötti árkülönbséget. Pedig az majdnem-csak az író ára...) Arról nem is beszélve, hogy ha kész a vágás, csak elindítod a lejátszást az idővonalról és mire végignézed az alkotásod, már a korongra írta az asztali DVD-íród. Szóval szerintem ez egy kardinális kérdés, de kellő szakmai áttekintés híján sokan nem törődnek vele...

Én így használom a Pioneer felvevőmet  :D  Annyival van még a DVR-520 megspékelve, hogy nem csak bemenetet hanem kimenetet is tartalmaz azaz kétirányú DV felület van a készülékben  :D

#2143 Felhasználó inaktív   Pszabo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 15. 02:35

Sziasztok.

Tudna valaki segíteni nekem?

Egy NEC 3540A íróm van.
Dvd DL+R lemezre videókameráról szerkesztett anyagot írtam ki dvd shrinkkel, de az írón kivűl semmilyen más eszköz nem tudja értelmezni a lemezt.  :confused:
Egy legújabb típusú LG házimozi rendszerem, és egy gagyibb deawoo asztali lejátszóm van. De nem látja a PC-be lévő LG dvd rom se. Viszont az író az tökéletesen olvassa.
Ugyanez az anyag egy 4,7-es lemezre tömörítve tökéletesen megy mindenhol.
Egyáltalán az asztalik tudják kezelni az írott DL lemezeket?

Előre is kösz.

#2144 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 07:28

Idézet: Pszabo - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 3:35

Sziasztok.

Tudna valaki segíteni nekem?

Egy NEC 3540A íróm van.
Dvd DL+R lemezre videókameráról szerkesztett anyagot írtam ki dvd shrinkkel, de az írón kivűl semmilyen más eszköz nem tudja értelmezni a lemezt.  :confused:
Egy legújabb típusú LG házimozi rendszerem, és egy gagyibb deawoo asztali lejátszóm van. De nem látja a PC-be lévő LG dvd rom se. Viszont az író az tökéletesen olvassa.
Ugyanez az anyag egy 4,7-es lemezre tömörítve tökéletesen megy mindenhol.
Egyáltalán az asztalik tudják kezelni az írott DL lemezeket?

Előre is kösz.

Nem feltétlenül.
Azoknál az olvasóknál (asztalik és PC-s DVD-ROM egyaránt) melyek a DL+R megjelenése előtt lettek gyártva és forgalomba hozva nem garantált a 100%-os lejátszási kompatibilitás azaz nincs semmi garancia arra, hogy képes hibamentesen olvasni a DL lemezeket. Jelenlegi helyzet az, hogy a DL lemezek 100%-os olvasási kompatibilitása csak a DL-es írókra vonatkozik. Tehát ha a készülék nem a DL lemez megjelenése után gyártott ill. nincs feltüntetve rajta, hogy kezeli a DL lemezeket is a mezei DVD-/+R és RW mellett akkor lehetnek lejátszási problémák ill. előfordul, hogy bizonyos lemez márkákat egyáltalán nem fogad el.

Szerkesztette: wpepi 2005. 09. 15. 07:31 -kor

#2145 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 07:56

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 20:09

nem csak bemenetet hanem kimenetet is tartalmaz azaz kétirányú DV felület van a készülékben

Hümmm... ...kétirányú DV-felület egy asztali DVD-íróban?

Szóval olyan mint egy ADVC110? Analóg forrásból rögtön kiteszi a jelet DV-re? Mert én még sajnos ilyen asztali írót nem láttam. Csak olyant ami a winyójára előzőleg fölvett MPEG-et kódolja átt DV-be és azt is 1X-es sebességgel adja oda a PC-nek. Ennek viszont nincsen sok haszna. Akkor már fel lehet venni éppen RW-korongra is, és azt a PC-n berippelni már csak percek kérdése. És akkor legalább nincsen átkódolva az anyag...

#2146 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 08:56

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 8:56

Hümmm... ...kétirányú DV-felület egy asztali DVD-íróban?

Szóval olyan mint egy ADVC110? Analóg forrásból rögtön kiteszi a jelet DV-re? Mert én még sajnos ilyen asztali írót nem láttam. Csak olyant ami a winyójára előzőleg fölvett MPEG-et kódolja átt DV-be és azt is 1X-es sebességgel adja oda a PC-nek. Ennek viszont nincsen sok haszna. Akkor már fel lehet venni éppen RW-korongra is, és azt a PC-n berippelni már csak percek kérdése. És akkor legalább nincsen átkódolva az anyag...

Igen, kétirányú de közvetlenül az analóg anyagot nem adja ki csak HDD-ről ill. DVD-ről lehet kijátszani a kimenetre (ez igazán akkor jön jól ha utólag kell variálni az anyagon /ami ugye MPEG2-ben eléggé macerás/  ráadásul a Canopus Edius-al igen hatékonyan használható és jó lesz a DV minősége is).
De mint minden más jót a Pioneer ezt is visszavonta ami azt jelenti, hogy az idei készülékeibe és a jövőben megjelenőkbe már nem rakja be a kimenetet csak a bemenetet és ha jól tudom akkor ezeken már tiltva van a PC-s irányból a kapcsolat.

Szerk:
És mint minden más gyártó a Pioneer is az egyik kezével ad a másikkal meg elvesz. pld. az új HDD-s felvevőinél lehetőséget ad HDD-n 15Mbps MPEG2 rögzítésre (PCM kísérőhanggal) ami igen jó eredményt ad  viszont ezt DVD-re csak MPEG2 újratömörítéssel lehet kivinni. Ráadásul mivel már nincs DV kimenet ezeken az új típusokon még DV-be sem képes átkonvertálni a 15Mbps MPEG2-t.

Szerkesztette: wpepi 2005. 09. 15. 09:02 -kor

#2147 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 09:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 9:56

Igen, kétirányú de közvetlenül az analóg anyagot nem adja ki csak HDD-ről ill. DVD-ről lehet kijátszani a kimenetre

Én is ezt írtam, csak más szavakkal...

Sajnos az anyag ilyenkor már átesik egy MPEG2->DV konverzión, ami jócskán levon a használati értékéből, hiszen a mai vágóprogramok (például amit te használsz az is), gondtalanul vágják az MPEG2 anyagot. Ráadásul -a DVD-s videókamerák miatt- jönnek a "tisztán" MPEG alapú vmegoldások. Akkor ez a módszer már egyenesen butaságnak minősülhet. A marketingesek megint rossz irányba terelik a dolgokat. Persze az ő szemszögükből érthető. Így egy készülék helyett akár hármat is eladhatnak... :smoker:

#2148 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 10:48

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 10:44

Én is ezt írtam, csak más szavakkal...

Sajnos az anyag ilyenkor már átesik egy MPEG2->DV konverzión, ami jócskán levon a használati értékéből, hiszen a mai vágóprogramok (például amit te használsz az is), gondtalanul vágják az MPEG2 anyagot. Ráadásul -a DVD-s videókamerák miatt- jönnek a "tisztán" MPEG alapú vmegoldások. Akkor ez a módszer már egyenesen butaságnak minősülhet. A marketingesek megint rossz irányba terelik a dolgokat. Persze az ő szemszögükből érthető. Így egy készülék helyett akár hármat is eladhatnak... :smoker:

Persze igazad van de 9.8Mbps bitrátájú MPEG2 esetén igen jó minőségű lesz az MPEG2-->DV konverzió (mármint a Pioneer DVR-520 esetében ráadásul úgy, hogy a PC-s oldalon Canopus DV codec van használva /az 520-as felvevő igen jó minőségű konverzióra képes/ ). Ha konvertálok DV-be akkor a forrás kísérőhang is 48KHz 16bit PCM.
Értelemszerű, hogy nem 4-6Mbps MPEG2-t konvertálok DV-be  :) .

Az MPEG2 szerkesztése Edius-al meg nem egy leányálom. Eleve a háttérben DV formátumra renderel. Ráadásul nem lehet közvetlenül elmenteni csak a Procoderrel újratömörítéssel. Ha meg ki akarom játszani akkor meg amúgy is a renderelt DV-t nyomja ki.

#2149 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 11:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 11:48

Az MPEG2 szerkesztése Edius-al meg nem egy leányálom. Eleve a háttérben DV formátumra renderel. Ráadásul nem lehet közvetlenül elmenteni csak a Procoderrel újratömörítéssel.

Jó hír, hogy a 4.0-ás változatban ezt megoldják. Legalább-is az előzetes infók alapján ez szinte biztosra vehető...

#2150 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 14:33

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 17:50

Mért előnyös? Hát mert ha netán videó utómunkálatokra adnád a fejed mondjuk egy Canopus Let's Edit2 szoftverrel, akkor valós időben láthatod a TV-n amit csinálsz. Ez nagy előny. (Például így megspórolhatsz egy ADVC55/ADVC110 közötti árkülönbséget. Pedig az majdnem-csak az író ára...) Arról nem is beszélve, hogy ha kész a vágás, csak elindítod a lejátszást az idővonalról és mire végignézed az alkotásod, már a korongra írta az asztali DVD-íród. Szóval szerintem ez egy kardinális kérdés, de kellő szakmai áttekintés híján sokan nem törődnek vele...

Ritkán szerkesztek videót. Max vágom, menüt készítek, és ennyi.
Viszont azon gondolkodtam, hogy nem feltétlenül kell nekem a DV bemenet sem az asztaliban, mert oda úgy is csak a kamerát tudnám csatlakoztatni, azt meg inkább a PC-re viszem fel, hiszen ott fogom elkészíteni a végleges formátumot.
Ha munkára használnám, akkor biztos komolyabb asztalit vennék. Nekem csak arra kellene az asztali, hogy olyan műsort, amit meg szeretnék tartani, azt egyből MPEG2-be venném fel, és nem kellene a szoftveres tunerkártyával küszködnöm.

De még nyitva maradt a kérdésem, hogy milyen könyvtár szerkezetet készít el az asztali DVD író DVD-Video módban, és RAM-ra?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2151 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 14:49

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 15:33

De még nyitva maradt a kérdésem, hogy milyen könyvtár szerkezetet készít el az asztali DVD író DVD-Video módban, és RAM-ra?

DVD-VIDEO módban szabványos szerkezetet írnak az asztali felvevők. Annyiban van különbség, hogy az IFO-k struktúrája egy kicsit eltérhet a DVD authoring programok által készítettektől ami azt eredményezheti, hogy egyes régebbi (2000 előtti) asztali DVD lejátszók nem képesek lejátszani. De ez csak a régebbi modellekkel ill. az extra gagyi lejátszókkal lehetséges.
DVD-RAM esetén nem csak DVD-VIDEO módban írnak hanem DVD-VR módban is a felvevők. A VR (Video Recording) lemezeket csak azok a lejátszók tudják olvasni melyek ismerik a VR módot is.
Ugyanez van DVD-RW esetén is. Itt viszont ha DVD-VR módban van megírva az RW akkor XP-n csak SP2 telepítése után lehet elolvasni mivel az XP UDF kezelése bugos és külön javítást nem adtak ki.

Viszont az extra gagyi DVD felvevők sok esetben egyáltalán nem szabványos szerkezetet írnak ki és ez okozhat olvasási problémákat. A márkás felvevők (Pioneer, Panasonic, JVC, Philips, stb.) által írt DVD-VIDEO formátumot minden 2000 után gyártott lejátszó olvassa. Persze az ultra gagyi lejátszók lehet, hogy nem ismerik fel az ilyen lemezeket.

#2152 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 15:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 15:49

DVD-VIDEO módban szabványos szerkezetet írnak az asztali felvevők. Annyiban van különbség, hogy az IFO-k struktúrája egy kicsit eltérhet a DVD authoring programok által készítettektől ami azt eredményezheti, hogy egyes régebbi (2000 előtti) asztali DVD lejátszók nem képesek lejátszani. De ez csak a régebbi modellekkel ill. az extra gagyi lejátszókkal lehetséges.
DVD-RAM esetén nem csak DVD-VIDEO módban írnak hanem DVD-VR módban is a felvevők. A VR (Video Recording) lemezeket csak azok a lejátszók tudják olvasni melyek ismerik a VR módot is.
Ugyanez van DVD-RW esetén is. Itt viszont ha DVD-VR módban van megírva az RW akkor XP-n csak SP2 telepítése után lehet elolvasni mivel az XP UDF kezelése bugos és külön javítást nem adtak ki.

Viszont az extra gagyi DVD felvevők sok esetben egyáltalán nem szabványos szerkezetet írnak ki és ez okozhat olvasási problémákat. A márkás felvevők (Pioneer, Panasonic, JVC, Philips, stb.) által írt DVD-VIDEO formátumot minden 2000 után gyártott lejátszó olvassa. Persze az ultra gagyi lejátszók lehet, hogy nem ismerik fel az ilyen lemezeket.

Csak annyival egészítenélek ki, hogy a Philipsem leírása a saját márkájú RW-s lemezek olvasását közvetlenül a felírás után minden lejátszóban garantálta. Nnna, több se kellett nekem, fölvettem rá három darab kis klippet és mint a véres kardot anno a hazavédő királyaink, végighurcoltam a városon. Betettem én mindenbe (egy OBI-s faaprító gépet kivéve:-), de tényleg minden simán vitte. Azóta sem találkoztam olyan olvasóval ami ne játszotta volna le tökéletesen. És mivel az RW-s nyersanyagok ára lassan de biztosan a gyufaskatulya árához közelít, ez a kérdés mára megoldottnak tekinthető. Például itt egészen jó árak vannak:

http://www.dretschle...log/default.php

#2153 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 14:49

Köszi a kimerítő választ, most már megnyogodtam.  ;)
Még annyit, hogy ha az asztalin akarom szerkezgetni a felvett műsort, akkor ezt csak a RAM-al tudom megtenni, és VR-be kell formázni?
Saját képekről is!

#2154 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:45

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 18:28

ha az asztalin akarom szerkezgetni a felvett műsort, akkor ezt csak a RAM-al tudom megtenni, és VR-be kell formázni?

Megteheted azt akár az egyszer írható lemezekkel is. Leteszel új csapter pontokat és a közöttük lévő anyagot hiddenbe teszed. Az iyg kivágott rész végül is rajta marad a korongon, de a player nem látja. Egyszerűen átlépi ezeket a részeket. Így le tudod szélezni a filmet és a reklámokat is kényelmesen ki tudod vágni belőle.

:offtopic: Az án íróm még a kétórás üzemmódot is elég szépre csinálja ahhoz, hogy ne kelljen bele tennem RW-s korongot. Egyébként nekem emiatt a megfontolás miatt nincsen winyós asztali íróm. Annak csak akkor venném hasznát ha huzamosabb időre nem vagyok otthon és sok filmet programozok be felvételre. Csak én egy dombtetőn lakom egy családi házban. Ergo a villámok miatt mindent kihúzok, ha hosszú időre elutazom...

#2155 Felhasználó inaktív   Pszabo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 15. 21:03

.

Szerkesztette: Pszabo 2005. 09. 15. 21:06 -kor

#2156 Felhasználó inaktív   Pszabo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 15. 21:16

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 8:28

Nem feltétlenül.
Azoknál az olvasóknál (asztalik és PC-s DVD-ROM egyaránt) melyek a DL+R megjelenése előtt lettek gyártva és forgalomba hozva nem garantált a 100%-os lejátszási kompatibilitás azaz nincs semmi garancia arra, hogy képes hibamentesen olvasni a DL lemezeket. Jelenlegi helyzet az, hogy a DL lemezek 100%-os olvasási kompatibilitása csak a DL-es írókra vonatkozik. Tehát ha a készülék nem a DL lemez megjelenése után gyártott ill. nincs feltüntetve rajta, hogy kezeli a DL lemezeket is a mezei DVD-/+R és RW mellett akkor lehetnek lejátszási problémák ill. előfordul, hogy bizonyos lemez márkákat egyáltalán nem fogad el.

Kösz a kimerítő választ.

Bár engem ez nem vigasztal meg, mert direkt azért cseréltem le a jól bevált Teac írómat, hogy tudjak az asztaliba 8,5-ös lemezt írni. A boltos meg jól átvágott, mert szerinte működik a dolog, hisz csak az anyag formátuma a lényeges és nem a mérete.

Egyébként Werbatimra írtam, és a néró lemez infója a lemezt az íróba helyezve a könyv típust nem Dvd DL R-nek látja, hanem Dvd Rom-nak. Ez nem lehet probléma? A 4,7-es lemeznél rendesen látja a könyv típust. Pl. DVD-RW. Hogy van ez?

???Én ezt nem értem.

Szerkesztette: Pszabo 2005. 09. 15. 21:17 -kor

#2157 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:18

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 19:45

Megteheted azt akár az egyszer írható lemezekkel is. Leteszel új csapter pontokat és a közöttük lévő anyagot hiddenbe teszed. Az iyg kivágott rész végül is rajta marad a korongon, de a player nem látja. Egyszerűen átlépi ezeket a részeket. Így le tudod szélezni a filmet és a reklámokat is kényelmesen ki tudod vágni belőle.

Köszi!
Saját képekről is!

#2158 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 11:25

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 11:18

Köszi!

...és ha szabad tudni, végülis mi mellett döntöttél?

#2159 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 12:10

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 11:25

...és ha szabad tudni, végülis mi mellett döntöttél?

Eddig a Panasonic DMR-ES10 ami tetszik, mert közben rájöttem, hogy nekem nincs szükségem a DV bemenetre. Az ára is tűrhető így akcióban. Persze legszívesebben egy HDD-set vennék, de az duplája.  :(
Saját képekről is!

#2160 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 13:38

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 13:10

Eddig a Panasonic DMR-ES10 ami tetszik, mert közben rájöttem, hogy nekem nincs szükségem a DV bemenetre. Az ára is tűrhető így akcióban. Persze legszívesebben egy HDD-set vennék, de az duplája.  :(

Hááát, szerintem nem éri meg... ...de te tudod... ...én itt szoktam nézelődni:

http://www.globalplaza.hu/multi_sales_cate...?category_id=15

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »