Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 14., szerda - 18:26
Szerintem elhanyagolható, hiszen ha valamit felveszek DVD-re, akkor azt a PC-be téve már át tudom másolni. Apropó!
Még az is lényeges, hogy a felvevő szaványos DVD-Video könytárszerkezetet hozzon létre.
Egyik ismerősöm felvett egy noname asztali felvevővel egy filmet, amit bármelyik asztalival le lehetett játszani, de a PC már csak 1db 1GB-os VOB fájlt látott, és addig is játszotta le. Azt mondták ez azért lehetett, mert nem 1GB-os, hanem nagyobb VOB fájlt készített, és a PC ezeket nem kezeli.
Mért előnyös? Hát mert ha netán videó utómunkálatokra adnád a fejed mondjuk egy Canopus Let's Edit2 szoftverrel, akkor valós időben láthatod a TV-n amit csinálsz. Ez nagy előny. (Például így megspórolhatsz egy ADVC55/ADVC110 közötti árkülönbséget. Pedig az majdnem-csak az író ára...) Arról nem is beszélve, hogy ha kész a vágás, csak elindítod a lejátszást az idővonalról és mire végignézed az alkotásod, már a korongra írta az asztali DVD-íród. Szóval szerintem ez egy kardinális kérdés, de kellő szakmai áttekintés híján sokan nem törődnek vele...