HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2300 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 12. 08:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:25

a digitalizalt jelnek nincsenek 'pixelei'

Indok?

#2301 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 08:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 2:54

kedves ambro. addig is az én módszeremmel végzett 768x576-os átméretezést ajánlom figyelmedbe.

Mert az miben is különbözik és mitől?

#2302 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 08:27

Idézet: Bubu - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:33

Te paranoia-s vagy. :D

Ha te mondod... :respect:

#2303 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 10:09

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 8:26

Mert az miben is különbözik és mitől?

khmm. vesd ossze a tieddel, a kritikus reszen. a tied ugy nez ki mint a skandinav kertvken a keso esti erotikus musorok,  melyeken  valami pszichopata cenzor kitakarta a kepet izgalmassa tevo venuszdombokat es mellbimbokat :Đ Az enyim meg kisertetiesen hasonlit arra, mint amit a TVn lattam. Amugy kedves ambro halas vagyok neked :) Addig maceraltal, amig enis elkeszitettem - veled szemben szakszeruen - a digitalis 768x576-os kepet. A kep gyonyoru lett. nagyon szepen latszik a 600 sor bontas kornyeki szaturacio 9szurkeseg) es a hatarfrekit atlepv fellepo 180fokos fazistolas. Az abra nagyon jo lesz a jovoben a feltorekvo hiradastechnikus jeloltek szamara a minatvetelezes es a kvantalas (digitalis jelfeldolgozas) shannon-niquist tetelenek a vizualis szemleltetesere. Ez sokkal jobban megmarad a fejecskekben mint aannak a  hosszu osszegnek a matematikai viselkedese amelynek tagjai binek es 'e' a komplex-szamadikon ertekek szorzata :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2304 Felhasználó inaktív   ambroa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 10:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 11:09

Amugy kedves ambro halas vagyok neked :) Addig maceraltal, amig enis elkeszitettem - veled szemben szakszeruen - a digitalis 768x576-os kepet.

Hát akkor minden renben, -nemigaz? :respect:

Motto:

"Semmi sem teszi olyan élessé a látást, mint az irigység." /Thomas Fuller/

:)

#2305 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 18:58

Idézet: ambroa - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 19:23

...és nem PS-el, hanem Corellel, mert az vektoros, tudod butuska...

Én komolyon mondom,  nem vagyok képes követni a sok érvet, ellenérvet a mérőábra körül.

Egy dolog viszont nekem is feltűnt. Ha adott esetben Corel segítségével elkészítek egy vektoros képet, majd azt kimentem pixelesen, akkor a végeredmény szempontjából mennyivel vagyok előrébb, mint ha már eleve pixelesen készítettem volna?  :think:

#2306 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 20:46

Van egy Philips DVP 5900-asom.. Van rajta HDMI kimenet. Kérdésem pedig a következő, van olyan formátum(HD) amit ez lejátszik/? (Mert szerintem ez csak parasztvakítás(HDMI<--->DVD...)

#2307 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 15:07

Egy kérdésem lenne a Panasonic DMR-ES10 tulajokhoz.
Hogyan kell előcsalogatni az ékezetes karaktereket a lemez, és a klippek elnevezésénél?
A könyv azt írja, hogy meg kell nyomni az "A" vagy a "B" gombot, de nekem nem csinál semmit. Még azt a két ablakot sem adja ki amiről a könyv ír.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2308 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 16:55

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 16:07

Egy kérdésem lenne a Panasonic DMR-ES10 tulajokhoz.
Hogyan kell előcsalogatni az ékezetes karaktereket a lemez, és a klippek elnevezésénél?
A könyv azt írja, hogy meg kell nyomni az "A" vagy a "B" gombot, de nekem nem csinál semmit. Még azt a két ablakot sem adja ki amiről a könyv ír.

Szerintem nem lehet! :( Én is kerestem, de nem találtam, hogyan lehetne előcsalogatni. Bár, engem nem nagyon érdekel. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2309 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 19:37

Idézet: pitius - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 20:46

Van egy Philips DVP 5900-asom.. Van rajta HDMI kimenet. Kérdésem pedig a következő, van olyan formátum(HD) amit ez lejátszik/? (Mert szerintem ez csak parasztvakítás(HDMI<--->DVD...)

nem parasztvakitas. ha van tft/plazmatvd, akkor kihagyhato egy D/A-A/D atalakitas. a tft/plazmatvk digit bemenetrol sokkal szebb kepetadnak

#2310 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 14:36

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 16:55

Szerintem nem lehet! :( Én is kerestem, de nem találtam, hogyan lehetne előcsalogatni. Bár, engem nem nagyon érdekel. :)

Felhívtam, a Panasonic Magyarországot.
Kérdezték, hogy milyen színű a készülékem?
Mondtam, hogy ezüst.
Mire Ők. Hát igen, sajnos a fekete színű készüléknek az útmutatóját fordították le, és ha gondolom, akkor küldenek egy módosított útmutatót, amiből hiányzik ez a leírás.  :omg:
Mondom, hogy nem lehetne egy szoftver frissítéssel megoldani a dolgot?
Meglepő választ kaptam. Nem ugyan az a két készülék. Álítólag a fekete más alkatrészeket tartalmaz.
Kérdeztem, hogy ugyan azt tudja a fekete is? Azt mondták, hogy igen.
Akkor meg nem értem miért kellett más cuccokból összerakni a fekete típust, és az miért tudhatja az ékezetes karaktert, az ezüst meg miért nem.
Saját képekről is!

#2311 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 14:45

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 15:36

Mondtam, hogy ezüst.
Mire Ők. Hát igen, sajnos a fekete színű készüléknek az útmutatóját fordították le, és ha gondolom, akkor küldenek egy módosított útmutatót, amiből hiányzik ez a leírás.  :omg:
Meglepő választ kaptam. Nem ugyan az a két készülék. Álítólag a fekete más alkatrészeket tartalmaz.
Akkor meg nem értem miért kellett más cuccokból összerakni a fekete típust, és az miért tudhatja az ékezetes karaktert, az ezüst meg miért nem.

Figyelj az én Pioneer DVR-520 típusú felvevőmből is gyártott többféle készüléket a Pioneer. Volt olyan is amiben nem volt SCART se. A kezelési doksijukat mikor nézegettem (eredeti angol nyelvű) voltak változások a készülékek menüjében is.

Szerk:
Magyarországon hivatalos Panasonic kereskedőnél vetted vagy egyéb unijós területről hoztad (hozták)?

Szerkesztette: wpepi 2005. 10. 18. 14:54 -kor

#2312 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 18. 14:50

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 15:36

Mondtam, hogy ezüst.

Hmm... Na igen, gondoltam, hogy különbözhet a fekete és ezüst, mert a firmware frissítés is különbözik nem csak ennél a típusnál!  :eek:  :rolleyes: Minden esetre érdekes! :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2313 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 20:37

nem parasztvakitas. ha van tft/plazmatvd, akkor kihagyhato egy D/A-A/D atalakitas. a tft/plazmatvk digit bemenetrol sokkal szebb kepetadnak

Oké..ezt vágom, és így is használom, de nem ez volt a kérdés... Van-e valós HD anyag amit ez a dvd lejátszó lejátszik ill. általában ezek lejátszanak. Mert én nem tudok ilyenről.

#2314 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 18:09

Idézet: pitius - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 16:39

Oké..ezt vágom, és így is használom, de nem ez volt a kérdés... Van-e valós HD anyag amit ez a dvd lejátszó lejátszik ill. általában ezek lejátszanak. Mert én nem tudok ilyenről.

semmi parasztvakitas nincs benne. High Definition Multimedia Interface - annyit tud, hogy egy kabelen lovi at a kepet es a hangot digitalisan, hogy ecceru legyen oszzekapcsolni a cuccaaidat. 480p-tol 1080pig mindent tamogat. Semmilyen parasztvakitas nincs itt, a philips alapitotja consortiumnak. penzt szed a csatibol a kabel arabol megmindenbol - ezert o rateszi a csatit a sajat cuccara. mivel az sacd-bol is leesik a philipsnek ezert a jatekosai sacd-t is tudnak manapsag.

probalkozz esetleg divx-es 720p-vel, 720x1280 bontasu 24p, 25p anyagok.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 10. 18. 18:11 -kor

#2315 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:10

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 14:45

Szerk:
Magyarországon hivatalos Panasonic kereskedőnél vetted vagy egyéb unijós területről hoztad (hozták)?

Itt vettem Pesten a Westend-es Panamárkaboltban.

Ja, és azt még közölték a telefonban, hogy mivel Ők is hibássak, ha visszaviszem, a boltba, nagy valószínűséggel ki fogják cserélni.
Az már más kérdés, hogy ezért nem fogom leváltani feketére, hiszen ez olyan funkció, amit nem igen használ az ember. Legalábbis én nem sokat.
Saját képekről is!

#2316 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:13

Idézet: Csokis - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 14:50

Hmm... Na igen, gondoltam, hogy különbözhet a fekete és ezüst, mert a firmware frissítés is különbözik nem csak ennél a típusnál!  :eek:  :rolleyes: Minden esetre érdekes! :think:

Na, jó, de most már kíváncsi lennék egy ezüst, és egy fekete belsejére. Mi az hogy más hardver van benne? Nevetséges, hogy egy típus szám alatt más-más alakatrészekből rakják össze.
És az is nevetséges, hogy egy ilyen kis apróságot nem tudnának firmware frissítéssel megoldani.
Szerintem nem is akarják. Lehet, hogy a fekete silányabb minőségű, vagy egyszerűen kevésbé fogy.  :D
Saját képekről is!

#2317 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 19:09

semmi parasztvakitas nincs benne. High Definition Multimedia Interface - annyit tud, hogy egy kabelen lovi at a kepet es a hangot digitalisan, hogy ecceru legyen oszzekapcsolni a cuccaaidat. 480p-tol 1080pig mindent tamogat. Semmilyen parasztvakitas nincs itt, a philips alapitotja consortiumnak. penzt szed a csatibol a kabel arabol megmindenbol - ezert o rateszi a csatit a sajat cuccara. mivel az sacd-bol is leesik a philipsnek ezert a jatekosai sacd-t is tudnak manapsag.

probalkozz esetleg divx-es 720p-vel, 720x1280 bontasu 24p, 25p anyagok.

Nem magával a HDMI-vel van bajom(az nagyon is jó), hanem hogy egy olyan készüléken csücsül, aminek semmi köze a HD-hez, mert azt viszont nem tud...

Próbáltam 720p-s divx-et, de meg sem nyikkan, se HDMI-vel, se analógban.

#2318 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 19:32

Idézet: pitius - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 19:23

Nem magával a HDMI-vel van bajom, hanem hogy egy olyan készüléken csücsül, aminek semmi köze a HD-hez, mert azt viszont nem tud...

mert vagy onmagad ellensege? :D Ha csak fostalicska lowbudget videoDAC lenene a jatekosban azal tejarsz roszabbul...

#2319 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 07:10

Bocs csak 1 gyors kérdés (Yamada 6700):
Ha több divx-et akarok felvenni 1 dvd-re (sorozatot) akkor hogyan célszerű felírnom őket? ömlesztve mindet és a feliratokat is ugyanabba a mappába? természetesen ugyanazzal a névvel páronként. De van e filenév hossz határ? pl: a filenévek mind ugyanazok es 57 betű hosszúak és csak az 58. betű különbözik hogy 1,2,3,4,5,6. rész.... s.t.b. mert ha van pl 32 betű hossz határ akkor mindet ugyanannak fogja értelmezni vagy a feliratokat keverni,, vagy inkább nyissak mindegyiknek 1-1 könyvtárat és páronként irjam őket külön könyvtárakba? Hogyan jobb? Előre is köszi a választ!
Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118