HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2341 Felhasználó inaktív   emp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 05. 12:17

szevasztok!

Samsung DVD-HR720.
több helyen is 99.900 Ft.
80GB, DVD-RAM, DIVX
ez az első, ami mindent tud, és 100K alatt van, meg azért márka is (legalábbis én még nem láttam másikat)

azért jó lenne többet tudni róla!

#2342 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 05. 12:22

Idézet: emp - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 12:17

szevasztok!

Samsung DVD-HR720.
80GB, DVD-RAM, DIVX
ez az első, ami mindent tud, és 100K alatt van, meg azért márka is (legalábbis én még nem láttam másikat)

Mondjuk ha megnéznéd a gyártó Web oldalát akkor mi történne? A készülékekről a legtöbb infót mindig a gyártó adja ezért mindig célszerű ott keresgélni.
Az általad említett felvevő teljes kézikönyve is letölthető pdf formátumban.

Műszaki adatok:
http://www.samsung.com/hu/products/dvdplay...=Specifications

A teljes felhasználói kézikönyv:
http://www.samsung.com/hu/support/products...u_dvdplayer.sec

Szerk:
A letölthető magyar nyelvű kézikönyv 133 oldalas. Ez talán ad elegendő információt  :D

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 05. 12:25 -kor

#2343 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 21:45

Idézet: emp - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 12:17

szevasztok!

Samsung DVD-HR720.
80GB, DVD-RAM, DIVX

- no external sub
- nem vesz fel macrovosionos forrrásból.
- randa

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 05. 21:46 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2344 Felhasználó inaktív   emp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 15:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 11:22

Mondjuk ha megnéznéd a gyártó Web oldalát akkor mi történne? A készülékekről a legtöbb infót mindig a gyártó adja ezért mindig célszerű ott keresgélni.
Az általad említett felvevő teljes kézikönyve is letölthető pdf formátumban.

Műszaki adatok:
http://www.samsung.com/hu/products/dvdplay...=Specifications

A teljes felhasználói kézikönyv:
http://www.samsung.com/hu/support/products...u_dvdplayer.sec

Szerk:
A letölthető magyar nyelvű kézikönyv 133 oldalas. Ez talán ad elegendő információt  :D

természetesen nézelődtem a neten is a cuccról  ;)
én gyakorlati tapasztalatokra gondoltam, amikor azt írtam, "többet"

#2345 Felhasználó inaktív   emp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 15:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 20:45

- no external sub
- nem vesz fel macrovosionos forrrásból.
- randa

rondának valóban ronda, de az nem érdekel.
a többit kifejtenéd a kedvemért?
(igen, ilyen láma vagyok, de tanulékony)

#2346 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 17:12

Idézet: emp - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 15:50

rondának valóban ronda, de az nem érdekel.
a többit kifejtenéd a kedvemért?
(igen, ilyen láma vagyok, de tanulékony)

egy néhai barátnőm vett ilyet. nem megy neki az srt felirat és a műsoros vhs-ek dvd-re másolása.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2347 Felhasználó inaktív   emp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 16:12

egy néhai barátnőm vett ilyet. nem megy neki az srt felirat és a műsoros vhs-ek dvd-re másolása.

köszi. a vhs nem nagyon érdekel, a feliratot meg a megfelelő utilityvel rá lehet tenni a filmre, ha jól sejtem.
eddig(számomra) komoly ellenérv tehát nincs :)

#2348 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:46

Idézet: emp - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 10:36

köszi. a vhs nem nagyon érdekel, a feliratot meg a megfelelő utilityvel rá lehet tenni a filmre, ha jól sejtem.
eddig(számomra) komoly ellenérv tehát nincs :)

ezzel az erővel a divxlejátszás se kell, mert dvdbe is át lehet alakítani a filmet...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2349 Felhasználó inaktív   emp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 11:38

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 9:46

ezzel az erővel a divxlejátszás se kell, mert dvdbe is át lehet alakítani a filmet...

pontosan ezért, gondolkodom is azon, hogy valóban ragaszkodjak-e a divx lejátszáshoz.
azért a lelkem mélyén szeretném, hogy legyen. meg egy divxtodvd konverzió jó darabig eltart.

#2350 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 11:42

Idézet: emp - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 11:38

pontosan ezért, gondolkodom is azon, hogy valóban ragaszkodjak-e a divx lejátszáshoz.
azért a lelkem mélyén szeretném, hogy legyen. meg egy divxtodvd konverzió jó darabig eltart.

DIVX-et minek kell MPEG2-re konvertálni?  :think:  Jobb úgysem lesz :D

#2351 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:36

Ido kozben jartam boltokban, es nem tudtam varni a jovo evi soppolasssal :( (remelem nem betegseg...)

Megtetszett az LG fent emlitett cuucca (PIO -kat is meglestem, de leven csak HDD -set lattam, kiestek az aruk miatt... :( ), leven nincs benne HDD, ellenben tud DL lemezre is irni, igy legjobb minosegben is rogzitheto 2 ora.

Szoval meg nem sokat hulyultem vele, de eddig osszessegeben szimpatikus a kutyu.

DVD lejatszas eddig teljesen jo, szep a kepe, tunerja is szep kepet ad (talan meg zajmetesebbet is mint magae a TV -e, igaz kevesbbe szaturaltat)

(TV LG flatron 29" 100Hz, DVD dr7500, scart -on osszekotve)

Szoval a negativ dolgok (lehet van rajuk megoldas, csak meg nem olvastam el :) )
- szelesvasznu divx/xvid lejatszaskor vertikalisan nyomodott a kep (teven bekapcs zoom2, es pont jo lesz)
- szinten divx/xvid, neha kis olvasasi hibara utalo szines kockak bevillanasa (lehet hogy az RW lemezem mar gyengusz, de nem uti meg a kifejezetten zavaro merteket)
- szinte teljesen atveszi az uralmat a TV -m felett (nem is kell AV -ra kapcsolnom elkobozza a kepet maganak), igy ha zenet hallgatok nem tudok TV -zni (tom, zenehallgatas kozbe minek TV -zek), szoval ha elkapcsolom akkor leallitja a playert...

Akkor a jok:
+ eddig mindent elolvasott a CD -tol a DVD -ig, az RW -tol a ROM -oikig
+ az en felszerelesemmel teljesen jo a tunernek a kepe (szoval jobb tuner van benne, mint amit az UPC ki tudna szolgalni), szep
+ arita (na csak eszmbe jut mar vegre, az a rozsaszin "-" -os) lemezre vettem fel este filmet SQ mode (aludtam kozbe, de mikor kimentem este meghallgattam mennyire zajong felvetel kozben, teljesen csondbe volt), reggel visszaneztem (tekergetve, bele-bele nezve), visszajatszva megyezett a kepe a tuneren jovojevel, nem volt se kockasodas, se mosodas, se fakulas, szoval teljesen hozza azt a minoseget, mintha csak eppen akkor menne a musor

(megjegyzem annyira azert nem sitt az UPC nalunk, nem tokeletes, de lattam mar sokkal rosszabbat)

Egyelore ennyi! :)

Szerkesztette: Vertigo 2005. 11. 07. 14:40 -kor

#2352 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:43

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:36

Ido kozben jartam boltokban, es nem tudtam varni a jovo evi soppolasssal :( (remelem nem betegseg...)
....

Üdvözöllek az asztali DVD felvevőt használók klubjában. :)  Remélem meg leszel elégedve az általad kiválasztott típussal. Én ha most vennék akkor is Pioneer-t vennék mert nagyon bejött (kiváló felvételi minőség, 32 felvételi fokozat, stb.)

#2353 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:55

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 15:43

Üdvözöllek az asztali DVD felvevőt használók klubjában. :)  Remélem meg leszel elégedve az általad kiválasztott típussal. Én ha most vennék akkor is Pioneer-t vennék mert nagyon bejött (kiváló felvételi minőség, 32 felvételi fokozat, stb.)

Koszike... :)

Szimpi nekem is, csak az araval nem vagyok megbaratkozva :) (ez csak ugy vidijo helyett van, nem munkaeszkozkent)

De direkt azert tetszett meg mert nem leven benne vinyo (olcsobb), de tudja kezelni a DL lemezeket, igy ha olyan igenyem tamad, hogy HQ -ba akarok valami nagyon fontosat felvenni (ezidaig az SQ is gyonyoru), akkor nem korlatozodom 1 orara...

Szerkesztette: Vertigo 2005. 11. 07. 14:57 -kor

#2354 Felhasználó inaktív   emp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 08:12

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 10:42

DIVX-et minek kell MPEG2-re konvertálni?  :think:  Jobb úgysem lesz :D

oké, de arról beszéltünk, hogy HA nincs divx-es asztali kéznél. meg úgy tudom, nem túl atombiztosak ezek a divx kezelések. ez tehát csak egy lehetőség.

#2355 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 08:48

Miért van az, hogy asztali játékos használatakor nem látszik a kép 100 %-a (DVD-video)? Ha összehasonlítom a PC monitoron látható képet a TV-n megjelenttel, a kép szélei "elvesznek" a TV-n. A saját készülékeimen kívül (Hyundai játszó, Philips 55 cm-es képméretű TV), ismerőseimnél is ezt tapasztaltam (Sony 55-ös, 72-es Trinitron, LG LCD-TV; Philips, JVC, Grundig DVD-játszók). Ez az asztali játékosok sajátja vagy a TV-ké. Esetleg csak a drágább készülékek nem lopják az információt? Bocs, ha volt már téma ez...

#2356 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 08:51

Idézet: multibit - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 8:48

Miért van az, hogy asztali játékos használatakor nem látszik a kép 100 %-a (DVD-video)? Ha összehasonlítom a PC monitoron látható képet a TV-n megjelenttel, a kép szélei "elvesznek" a TV-n. A saját készülékeimen kívül (Hyundai játszó, Philips 55 cm-es képméretű TV), ismerőseimnél is ezt tapasztaltam (Sony 55-ös, 72-es Trinitron, LG LCD-TV; Philips, JVC, Grundig DVD-játszók). Ez az asztali játékosok sajátja vagy a TV-ké. Esetleg csak a drágább készülékek nem lopják az információt? Bocs, ha volt már téma ez...

Ennek semmi köze a DVD lejátszóhoz. A TV készülék croppingolt képet ad azaz a kép mind a négy oldalán (alul, felül, bal és jobb oldalon) egy kis részt levág (kívül esik a megjelenítési területen). Ezt hívják hidden területnek.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 11. 08:54 -kor

#2357 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 09:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 9:51

Ennek semmi köze a DVD lejátszóhoz. A TV készülék croppingolt képet ad azaz a kép mind a négy oldalán (alul, felül, bal és jobb oldalon) egy kis részt levág. Ezt hívják hidden területnek.

Hú de gyors voltál! Köszönöm a felvilágosítást!
Ez minden fajta megjelenítőn így van? Azért kérdezem, mert ennek fényében a kiadók a filmeket fekete kerettel tehetnék DVD-re. Mekkora keretet kell raknom az általam készített filmek köré (720x576, 352x576)?

#2358 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 09:13

Idézet: multibit - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 8:48

Miért van az, hogy asztali játékos használatakor nem látszik a kép 100 %-a (DVD-video)? Ha összehasonlítom a PC monitoron látható képet a TV-n megjelenttel, a kép szélei "elvesznek" a TV-n.

Ezert jo az xbox media center... szabadon atmeretezheto a kep. Nincs is ilyen problemam. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2359 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 09:35

Idézet: multibit - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 9:02

Hú de gyors voltál! Köszönöm a felvilágosítást!
Ez minden fajta megjelenítőn így van? Azért kérdezem, mert ennek fényében a kiadók a filmeket fekete kerettel tehetnék DVD-re. Mekkora keretet kell raknom az általam készített filmek köré (720x576, 352x576)?

Igen, ez minden TV készüléknél így van. De vannak olyan TV készülékek melyek megjelenítik ezt a területet is (ezeknél eleve ott van a műszaki doksiban, hogy a hidden területet is megjelenítik)
Kerettel meg felesleges foglalkozni mert minden (TV adás, VHS, SVHS, Hi8, digital8, DV, MPEG1, MPEG2, 352x288-768x576 felbontásig az összes digitális anyag) videó széle is ugyanúgy hidden területen van.
Csak feliratok tervezésekor szoktak figyelni erre ami azt jelenti, hogy az NL rendszerű szerkesztőkben a monitorablakban bekapcsolható egy úgynevezett "safe" keret ami azt jelöli, hogy ami azon belül van az biztos, hogy látszani fog a TV készüléken.
Egyébként meg azért sem érdemes ezzel a hidden területtel foglalkozni mivel a CRT TV készülékek esetén a megjelenő kép mérete és helyzete eltérő lehet azaz sok TV készüléken nagyobb az overscan ezért alul felül és a jobb ill. a bal oldalon nagyobb lesz a hidden terület. Ezt a legegyszerűbben a TV műsorok logoján és a korhatárjelző karikán figyelhető meg. Ha jobban megnézed akkor TV készülékenként változó lehet ezeknek az objektumoknak a helyzete azaz sokszor előfordul, hogy az korhatárjelző karika széle éppen, hogy látszik de egy másik készüléken ugyanazon műsor ugyanazon karikája és a kép széle között még van legalább 0.5-1cm aktív terület.
Szóval ne foglalkozz vele. A TV-k már csak ilyenek az egész világon  :)
Ha zavar akkor vegyél olyan megjelenítőt ami cropping nélkül a teljes képet megjeleníti.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 11. 09:41 -kor

#2360 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 12:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 10:35

Igen, ez minden TV készüléknél így van. De vannak olyan TV készülékek melyek megjelenítik ezt a területet is (ezeknél eleve ott van a műszaki doksiban, hogy a hidden területet is megjelenítik)
Kerettel meg felesleges foglalkozni mert minden (TV adás, VHS, SVHS, Hi8, digital8, DV, MPEG1, MPEG2, 352x288-768x576 felbontásig az összes digitális anyag) videó széle is ugyanúgy hidden területen van.
Csak feliratok tervezésekor szoktak figyelni erre ami azt jelenti, hogy az NL rendszerű szerkesztőkben a monitorablakban bekapcsolható egy úgynevezett "safe" keret ami azt jelöli, hogy ami azon belül van az biztos, hogy látszani fog a TV készüléken.
Egyébként meg azért sem érdemes ezzel a hidden területtel foglalkozni mivel a CRT TV készülékek esetén a megjelenő kép mérete és helyzete eltérő lehet azaz sok TV készüléken nagyobb az overscan ezért alul felül és a jobb ill. a bal oldalon nagyobb lesz a hidden terület. Ezt a legegyszerűbben a TV műsorok logoján és a korhatárjelző karikán figyelhető meg. Ha jobban megnézed akkor TV készülékenként változó lehet ezeknek az objektumoknak a helyzete azaz sokszor előfordul, hogy az korhatárjelző karika széle éppen, hogy látszik de egy másik készüléken ugyanazon műsor ugyanazon karikája és a kép széle között még van legalább 0.5-1cm aktív terület.
Szóval ne foglalkozz vele. A TV-k már csak ilyenek az egész világon  :)
Ha zavar akkor vegyél olyan megjelenítőt ami cropping nélkül a teljes képet megjeleníti.

Igen, azt észrevettem, hogy az egyes tv-készülékek más-más mértékben "lopnak" a képből. De a készülékek közötti eltérés és csalás  kisebb mint amit a DVD-n lévő film csonkításánál tapasztalok. Legutóbb a Mezzo-ról vettem fel egy jó kis blues-műsort. A Mezzo-felirat betűinek alja a képernyő szélét érintette, ha DVD-ről néztem a műsort. Ha a TV-adást nézem, a felirat és a képernyő széle között még jelentős méretű terület látszik.
A keretezés felvetésekor arra gondoltam, hogy a 720x576 képméret a kerettel együtt legyen, a hasznos képet pedig átméretezném (kicsinyíteném) úgy, hogy a kereten belül minden látszódjék. Ez a legtöbb TV-n jó eredményt adna (a "crop-menteseken" persze nem).

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.