Idézet: RedCat - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 21:06
Tudja valaki mi a különbség a showview és a video pluscode között? Egy Sony hx 510 és hx 710 vásárlása között vacillálok, az 510 ezt a video pluscode-ot ismeri, a 710 meg a showview-ot. Hasonló a két funkció, de akkro miért hívják másképp? Itthon melyik használható? A showview biztos mert a videoval már használtam...

Egyik sincs Magyarországon. ShowView sincs mivel a magyar TV társaságok nem használnak egységes kódrendszert. Pontosabban fogalmazva semmilyen kódrendszert nem használnak. Az a bizonyos ShowView amit te a videónál használtál egy tipikus magyar öszvér megoldás volt ami tulajdonképpen pár újság (összesen 2 szerkesztőség) magánakciója miszerint elhelyeztek ShowView kódokat a műsorújságban de már ott bukott el a dolog, hogy ezek egymással nem voltak kompatibilisek azaz ha az egyik műsorújság TV adó kódjait adtad meg akkor a másik újság időkódjait már nem tudta értelmezni a készülék mert ott más kódon szerepeltek a TV adók. Arról van szó, hogy a ShowView egy egységes rendszer melynek a kódolási rendszere egységes az összes TV társaságnál. Ez azt jelenti, hogy bármelyik TV társaság TXT adásában vagy bármilyen műsorújságban közölt kód egységes és ugyanaz a TV adó ugyanolyan kódon szerepel. Ráadásul ezeket a VPS rendszerrel együtt szokták alkalmazni. Magyarországon nincs se ShowView se pedig VIDEO plus szolgáltatás. Ha volna akkor az összes műsorújságban és a TV társaságok TXT adásában a műsorok mellett ott lennének ezek e kódok melyek egy egységes kódolási eljáráson alapszanak. Ez azt jelenti, hogy bármilyen újság ill. TXT műsorinfó alapján programozod is be a készüléket az adókód mindig ugyanaz marad (az adókódokat először a felvevő készülékben kell az összes csatornához rendelni mivel a készülékek csak ezen kód alapján tudják, hogy a felvételi időkód melyik csatornára vonatkozik). És pont itt vérzett el Magyarországon ez a szolgáltatás mivel nem alakítottak ki egy egységes TV csatorna kódolást.
Ami ma elérhető az az EPG de ez is csak a UPC Direct-en és az AH által üzemeltetett digitális rendszerben létezik jelenleg.
Egyébként a ShowView és a VIDEO Plus ugyanazt a célt szolgálja.
"The ShowView® system, known as the VIDEO Plus+®rr System in the U.K., is an instant recording technology built-into all forms of recording devices including DVDRs and VCRs. To record a programme, users simply enter the ShowView number for the programme into the recording equipment. ShowView® Numbers, published in leading TV listings sources throughout Europe, are 1 to 9 digit codes that correspond to individual television programmes. The ShowView® system will begin recording the desired show automatically, and stops recording it when the show is over.
FACTS AND FIGURES
* Launched in Europe in December 1991 (UK).
* An estimated 100 million CE units with the ShowView System built-in have been sold in Europe.
* Now present in over 20 European countries.
* Over 700 publications in Europe print the ShowView® Numbers.
* ShowView® numbers are available to 150 million European readers weekly. "