Hello!
Végigolvastam a topicot. Érdemes volt, sok hasznos info jött le belőle számomra.
Azonban maradt még néhány kérdésem, mielőtt döntenéka két versenyző közül:
Technosonic MP-107L
Yamada DVX-6100
A kérdéseim lehet, hogy bugyuták lesznek, de nézzétek el mert még semmilyem asztali DVD-m nincs (addig nem akartam venni, amig nem tudtak DivX-et lejátszani, és persze számomra elfogadható áron kapni, azaz bruttó 50e Ft körül maximum).
Szóval:
1. Sok DivX, Xvid filmem van DVD lemezre kiírva (helytakarékosság). Lehet, hogy butaság volt, de szinte mind hosszú file nevű és ékezeteket, sőt szóközöket is tartalmaz (a film rendes magyar címei a file nevek). Mivel nem akarom újraírni a filmeket, így fontos volna tudnom, hogy elboldogul-e az illyen hosszú és ékezetes file nevekkel a fentebb leírt DVD játékosok?
2. A legtöbb DVD-m Princo márkájú, ezeket elfogadják?
3. Nem igazán kívánok kiépíteni hozzá házimozi hangzást, így megelégednék, ha csak a TV-m stereo hangszoróit meg tudnának szólalaltatni. Ez mimódon lehetséges? Ide kapcsolódik még, hogy ha egy film 5.1-es hangzású, akkor azt át tudják keverni stereora (számítógépen is az 5.1-es AC3-as filek is számomra megfelelőem szólnak egy 2.1-es Altec Leasing hangfalról). Jó volna, ha az is a TV-n keresztül szólna...
4. A felirat nem igazán fontos nekem, mert relatíve kevés a feliratos filmemm, így az azzal való kompatibilitás kevésbé nyom a latba, mint a hosszú és ékezetes file nevek tökéletes kezelése!
5. Ha mégis raknék majd hozzá valami 5.1 hangrndszert, akkor én valami olcsóbb megoldáson gondolkodnék, pl. egy Genius szetten, de ahoz már analóg módon kell érkeznie a hangnak, ugyanis semmikép sem akarok venni külön AC3 dekodert. Melyik tudja kiadni 5.1-ben analógba a hangokat? (Ezt asszem olvastam, hogy a Yamada tudja, és a Technosonic nem, de annyi mindent olvastam, hogy már nem vagyok bizots benne

)
6. A Technosonic-ból a bolt már csak 107L-est tud hozni, mivel tud ez (gondolom kevesebbet), mint a rendes 107?
Mégegyszer elnézést, ha tul sok butaságot kérdeztem volna...
És ugye a legfontosabb kérdésem, hogy tudják-e akkor kezelni DVD lemezen, illetve CD-n a hosszú és ékezetes fileotat ezek a ketyerék?
Segítségetekért nagyon hálás lennék.
Üdv:
Zoi