HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#801 Felhasználó inaktív   ps2freak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 08. 11:02

Sziasztok,

Adjatok tanácsot.
Tudom, hogy nem ua az árkategória kategória de a Jamo DMR 50 és a Philips 737-es között gondolkodom, mert sajnos jobban bízom a brand készülékekben a KISS meg nekem sem tetszik igazán. Annyi lenne a kérdésem ,hogy az XVID kompatibilitása milyen a készülékeknek ,konkrétan, ha 'szerzek filmeket a netről',akkor szokott e ezekkel gond lenni, vagy mondjuk 1-2 kivételtől eltekintve simán működnek.

Egyébként mondjuk örülök a DIVX kompatibilitásnak, csak sajnos a filmek nagy része 'xvid formátumban jön ki :-))'

Illetve érdekelne az is, hogy komolyan kell e venni azt ,hogy esetleg tényleg 2004 elején kap egy utolsó firmware-t a 737-es és utána no support ?
Valaki aki esetleg a Philips-nél dolgozik adhatna egy fülest ,hogy érdemes e ezt megvenni, vagy mondjuk 3 hónap múlva lesz egy sokkal jobb készülék.

Köszönöm.

#802 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 08. 11:07

XviD-del nem nagyon szokott gond lenni, viszi mindegyik. Utolso kerdesedre meg ugyanaz a valasz, mint a hw, mobil, stb. eseten... ha varsz, tuti kapsz nemsokara jobbat. A kerdes az, hogy mennyit akarsz varni... :)
En tuti megvarom a WM9-es HD-kompatibilis lejatszokat, pl. a Bravo D3-at.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#803 Felhasználó inaktív   ps2freak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 11:22

Az az igazság ,hogy abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van több száz eredeti dvd-m ill. egy tényleg komoly házimozi rendszerem, DE teljesen film fanatikus vagyok és azért nem igazán járok moziba, mert nem szeretem a szinkront, nincs türelmem kivárni a filmeket. Tehát nincs más hátra, mint az egyéb beszerzés, tehát ha ez a Philips lejátszó ennyire olcsón alkalmas arra, hogy a laptomom hurcolása/tv-re dugdosása helyett ad egy tényleg kényelmes megoldást a netről letöltött filmek esetében mondjuk 1-1,5 évre ,akkor nem fogok várni. Gyakorlatilag nagyon jók a HDD-vel felvértezett lejátszók lehetőségei, de ahhoz, hogy rendesen ki tudjam használni és ne legyen mindenhol kábel a lakásban, ahhoz kellene otthonra mondjuk wireless lan ,stb stb. A cd-k ára meg alacsony ,tehát egyszer megnézem aztán elajándékozom.

#804 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 11:25

idézet:
Ezt írta ps2freak:
Sziasztok,

Adjatok tanácsot.
Tudom, hogy nem ua az árkategória kategória de a Jamo DMR 50 és a Philips 737-es között gondolkodom, mert sajnos jobban bízom a brand készülékekben a KISS meg nekem sem tetszik igazán. Annyi lenne a kérdésem ,hogy az XVID kompatibilitása milyen a készülékeknek ,konkrétan, ha 'szerzek filmeket a netről',akkor szokott e ezekkel gond lenni, vagy mondjuk 1-2 kivételtől eltekintve simán működnek.

Egyébként mondjuk örülök a DIVX kompatibilitásnak, csak sajnos a filmek nagy része 'xvid formátumban jön ki :-))'

Illetve érdekelne az is, hogy komolyan kell e venni azt ,hogy esetleg tényleg 2004 elején kap egy utolsó firmware-t a 737-es és utána no support ?
Valaki aki esetleg a Philips-nél dolgozik adhatna egy fülest ,hogy érdemes e ezt megvenni, vagy mondjuk 3 hónap múlva lesz egy sokkal jobb készülék.

Köszönöm.
[/quote]

A Jamo is KiSS es meg szerintem butabban nez ki mint az eredti. Amugy nem tudom mi bajatok a KiSS design-al, vedd meg tedd be a TV ala es igenis jobban fog kinezni mint az atlagos ezust szurke muanyag tucat termekek! Ha hajlando vagy ennyi penzt aldozni es nem akarod megvarni a kovetkezo generacios cuccokat, akkor KiSS-500 szerintem nagyon is jo vetel lehet.
Amugy az XviD-et (leszamitva GMC-t es QPel-t) meg jobban/gyorsabban kezeli mint a DivX-et.
Igen a net-rol "szerzett" filmek tokeletesen mennek.
A kivetelt csak nehany lamer group altal kiadott DivXAudio-s meg hasonlo shit filmek kepezik.
Philips-el kapcsolatban meg szinte kizartnak tartom, hogy hamarossan megszuntetne a support-ot, mert ez a jatekos a tobbihez kepest meg aranylag ujnak szamit a piacon, igy eleg nagy hulyeseg lenne a ceg reszerol ez a lepes.
In /dev/null no one can hear you scream

#805 Felhasználó inaktív   ps2freak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 11:43

Szia SPeY,

Philips : szerintem is új a cucc és egyenlőre bizonyos mértékben még nem is 100%-os, tehát hülyeségnek tűnik a feltételezés, de itt olvastam pár napja... ,egyébként a kék világítás, meg a tükrös előlap szerintem sem túl izléses,de a plazma ill a kis lcd tv-m is Philips.
Ugyanakkor biztos a szervízháttér és örülök, hogy itthon gyártják :-)),valamint az angol/amerikai haverjaim szívnak, mert náluk mem forgalmazzák :-))

KISS : nem csúnya ,de elég nagy és szögeletes a doboz a Jamo pedig tényleg hasonlítani próbál a drága cuccok minimalista külsejére.A feleségeknek meg az a jó ami szép....

Illetve hatalmas probléma a márka viszonylagos ismeretlensége számomra, bár a firmware-t tényleg gyakran frissítik amióta a cucc megjelent, tehát tényleg van support és a feliratok kezelésében egyértelmű a fölénye.

Tehát ha a letöltött filmeket mindkettő ugyanolyan könnyedén lejátssza ,akkor 50.000Ft-ot nem sajnálok ill. remélem van remény a fehér/átméretezhető feliratokra.

#806 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 11:59

idézet:
Ezt írta ps2freak:

[...]
Illetve hatalmas probléma a márka viszonylagos ismeretlensége számomra, bár a firmware-t tényleg gyakran frissítik amióta a cucc megjelent, tehát tényleg van support és a feliratok kezelésében egyértelmű a fölénye.

Tehát ha a letöltött filmeket mindkettő ugyanolyan könnyedén lejátssza ,akkor 50.000Ft-ot nem sajnálok ill. remélem van remény a fehér/átméretezhető feliratokra.
[/quote]

A viszonylagos ismeretlenseg csak a szinte nulla hazai disztribucionak koszonheto...
Support teren pedig egyelore tenyleg verhetetlen!
Feliratok eseteben azert hozza kell tenni, hogy van a tobbihez kepest vagy ket evnyi elonye es itt megintcsak a tobbi jatekos support-ja a kerdes, hogy behozzak-e a lemaradast vagy egyatalan be akarjak-e hozni...
A "letoltott" filmek eseteben en csak KiSS-rol tudok nyilatkozni, annal minden ok, ahogy mar irtam is. Meg ezek az AVI-k sem kulonboznek attol amit magadnak csinalsz szal' kar is igy megkulonboztetni oket.
Amugy meg, ha vmiert lesz support-ja a tobbinek az pont az ilyen uton beszerezheto filmek irdatlan mennyisege... Philips, Yamada, etc. fejleszto is szeret mozizni imho... ;)

[ 2004. január 08.: SPeY szerkesztette a hozzászólást ]

#807 Felhasználó inaktív   ps2freak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:07

Pontosan ez a bosszantó a KISS esetében :

Adott egy több éves, közel 100%-os fejlesztés,DE

- nem igazán feleségbarát külső
- 0 marketing
- szervízháttér / iil valaki aki tényleg használja ls kapcsolatban áll a gyárral, esetleg cseszegeti őket a magyar felhasználók problémáival...

Tehát,
Ha az 500-as szebb lenne és reklámoznák ,esetleg lenne mondjuk 89.990 ,akkor tömegével vinnék.

#808 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 12:17

idézet:
Ezt írta ps2freak:
Pontosan ez a bosszantó a KISS esetében :

Adott egy több éves, közel 100%-os fejlesztés,DE

- nem igazán feleségbarát külső
- 0 marketing
- szervízháttér / iil valaki aki tényleg használja ls kapcsolatban áll a gyárral, esetleg cseszegeti őket a magyar felhasználók problémáival...

Tehát,
Ha az 500-as szebb lenne és reklámoznák ,esetleg lenne mondjuk 89.990 ,akkor tömegével vinnék.
[/quote]

A felesegbarat kulso mint mar megvitattuk nezopont es izles kerdese, szal' erre a temara szerintem tegyunk pontot.

A tobbiben maximalisan egyetertek veled, de ez is csak szep kishazankra igaz! Kulfoldon ugy is mukodik, ahogy megfogalmaztad. Nezd meg pl. a GoodDvDStuff forumot, ahol szinte napi kapcsolatban vannak a KiSS fejlesztoi a forum tagjaival es ha nem is minden keresuket teljesitik de igen is foglalkoznak veluk. Az mar mondjuk mas kerdes hogy az elkenyesztett nemet, francia, stb. pocsoknek semmi sem eleg... ;)
Ja azt meg hozza tennem, hogy az emlitett forum international, tehat kis angol tudassal te is vagy mas is batran irhat, kerhet, stb.
De igazad van egy magyar hatter szebb lenne, de ez egyelore csak alom (de valjuk be nem csak a KiSS eseteben).

#809 Felhasználó inaktív   ps2freak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 13:01

Nézegettem tegnap ezt a fórumot és tényleg beírt a PR részleg, hogy szívesen várják a véleményeket/kéréseket.... hmmm.

#810 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 13:28

Philips 737 (4.1.19 fw) és a DivXTestCD:
----------------------------------------

Amiről külön nem írok, azokkal minden rendben volt.

Auflosung:
Minimális keret: 624x260, 640x272

DivX3:
DivX audio-s fileoknak egyiknek sem volt hangja
6K-s fileon akadozik a lejatszas a magas bitráta miatt

DivX5:
GMC: OK ????? :eek:
QPEL: Not supported
6K-s fileon akadozik a lejatszas a magas bitráta miatt

JPG:
OK

Musik:
AC3 és MP3 fileok jelennek meg csak
Meglepő: CBR 320-as MP3-at lejátsza! :eek:

Muxing:
OK

Ton:
1xVBR+1xAC3.avi - csak az egyik sáv lejátszása
2xAC3-448.avi - csak az egyik sáv lejátszása
2xCBR-MP3.avi - se kép se hang, de legalább nem fagy le
2xVBR-MP3.avi - se kép se hang, de legalább nem fagy le

XviD:
B-Frames: lejátsza, de kockásodás tapasztalható a gyors mozgású kontúrok körül (elvileg firmware bug)
GMC: Not supported ??? (DivX5 meg ok???)
QPEL: Not Supported
6K: akadozik a magas bitráta miatt

[ 2004. január 08.: New Age szerkesztette a hozzászólást ]

#811 Felhasználó inaktív   ps2freak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 13:42

Biztos, hogy firmware bug ? Csak azért, mert átnéztem az összes hibalehetőséget a philips online support oldalon és írtak olyat, hogy pixelation can occur and not a hardware bug.....

#812 Felhasználó inaktív   ps2freak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 13:43

de azt nem említették, hogy firmware upgrade -el megoldható.

#813 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 13:45

idézet:
Ezt írta New Age:

Philips 737 (4.1.19 fw) és a DivXTestCD:
----------------------------------------

[...]

[/quote]

utolagos engedelmeddel feltettem az infot a lapra ;)
igy ma ismet jocskan frissult a [url="http://"http://jatekosok.uw.hu"]jatekosok honlapja[/url]

#814 Felhasználó inaktív   ps2freak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 13:45

de azt nem említették, hogy firmware upgrade -el megoldható.

#815 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 13:54

xvid b-frame bug:

Két dolog miatt tippelek firmware bugra:

1) divx5 bframe hibátlan és xvid fórmon és doksikban leírták milyen b-frame beállítások, amik megegyeznek a divx5 b-framekkel
2) xvid fórumon felvetettem a témát és ott azt írta vki, hogy Yamada 6100-on megy rendesen (idézem: "bframes (packed or not) are working fine with my Yamada 6100 (ESS based).
With older firmwares there were some errors in the picture with bframes, maby thats the problem with the Philips 737.")

Tekintve, hogy a Yamadahoz jelenleg ujabb firmware van mint a Philips-hez (4.1.23 vagy 4.1.24 nemtom már pontosan) elképzelhető.

De nem lehet kizárni, hogy

1. xvid encoder bugzik
2. illető nem vette észre az említet blokkosodást (nem a megszokott szar kódolásnak/alacsony br-nak köszönhető) ill kockásodást ami a b-frame-es kódolású xvid-nek köszönhető

Ha jelentkezik egy Yamada 6000/6100 tulaj uccsó firmware-el, akkor csinálok egy xvid mintát ami garantáltan kockásodik Philips-ben és letesztelhetné, hogy Yamada 4.1.2x fw hogyan játsza le

#816 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 14:12

[url="http://"https://www.hwsw.hu/letoltes.php3?path=/DivX/DVD_Player_firmware/MP10x-SB004_sorozat"]https://www.hwsw.hu/...x-SB004_sorozat[/url]

Ujabb firmware az SB sorozatu Technosonic lejatszokhoz. Nemtom mi az uj benne. SC-hez nincs ujabb perpill.

Krinyo

#817 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 14:15

[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=24090"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=24090[/url]
Magyar nyelvu hir az uj Sigma chiprol...

Krinyo

#818 Felhasználó inaktív   ps2freak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 16:03

Komolyak a specifikációk,de ettől félek :

Jogvédő algoritmusok támogatása, mint a Windows Media DRM, AES, DES, triple-DES, és RC4, valamint CSS

(esetleg azt is tudni fogja a cucc, hogy minden media mozgást log-ol ill. elküld ami cd-n vagy hdd,vagy a rákötött eszközökön előfordul és illegálisnak minősít :-) )

A vége nehogy az legyen ,hogy az agyontömörített formátumok is 100%-ban kereskedelmivé válnak.

Szerintetek mikorra érnek be hozzánk ezek a termékek ?
tipp : 2005 eleje.

#819 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 16:06

idézet:
Ezt írta ps2freak:
Szerintetek mikorra érnek be hozzánk ezek a termékek ?
tipp : 2005 eleje.
[/quote]

Szerintem sokkal korabban, meg az elso felev vegen.

Krinyo

#820 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 08. 18:07

Yamada DVX-6000 teszteredmények:

Felbontás (minden OK):
480x204 OK
496x208 OK
512x220 OK
...
720x308 OK

Divx3:
fast3K OK
fast3K-Divxhang OK (recseg)
fast6K OK
low15K OK
low3K OK
low3K-Divxhang OK (recseg)
low3K-320 OK

Divx5:
1K-BF OK
1K-GMC OK
1K-Qpel Nem
2pass15K OK
2pass3K OK
6K-320 OK
6K-GMC-BF-320 OK

Jpg:
1000 OK
1500 OK
2000 OK
4000 OK

Music:
AC3 OK
OGG Nem
WMA OK
MP3-CBR128 OK
MP3-CBR320 OK
MP3-VBR OK

Muxing:
avimux+AC3 OK
avimux+CBR OK
avimux+VBR OK
nandub+AC3 OK
nandub+CBR OK
nandub+VBR OK
Vdub+AC3 OK
Vdub+CBR OK
Vdub+VBR OK

Hang:
1xAC3-448 OK
1xCBR-MP3 OK
1xCBR+1xAC3 OK
1xVBR-MP3 OK
2xAC3-448 OK
2xCBR-MP3 OK
2xVBR-MP3 OK

Xvid:
1K-BF OK
1K-GMC Nem
1K-Qpel Nem
2pass15K OK
2pass3K OK
6K-320 Néha szaggat
6K-GMC-BF-320 Nem (elindul, de 1 másodperc után kilép, "codec not supported")

[ 2004. január 08.: Steno szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. január 08.: Steno szerkesztette a hozzászólást ]
.:Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub:.
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.