Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD
Elküldve: 2004. 01. 18. 12:12
Szoval, hogyan lehetne ezt csekkolni mas regio kodu DVD nelkul?
Elküldve: 2004. 01. 18. 12:42
Szoval penteken megjott a Yamada DVX-6000.
A dobzig OK volt a dolog. Normal DVD csomagolas. Kinyitas utan egy jott nevettunk a hozza adott kabeleken! Azokat meg hangatvitelre sem nagyon hasznalnam, nemhogy kephez!
A taviranyito hatalmas, brutális! Viszont mint a kesobiekeben kiderult eros az infraja, es minden szogbol jol komunikal a lejatszoval. A gombok es az egesz design gagyi jellegu!
A mellekelt manuale semmitmondo, latszik rajta, hogy valamilyen sima DVD manualerol koppintottak. Nem szol szinte semmirol. Kar is elolvasni.
A csomagolas egyszeru, tulzottan nem tetszett a tapkabel osszecsomozott elhelyezese.
A lejatszo, egesz jo, most derult ki szamomra, hogy tukor imitacio az eleje. A lejatszo alatt elhelyezkedo Panasonic S-VHS video tukorfeluletevel osszehasonlitva szembe tuno a kulonbseg. A Panasonic gyonyoru uveg-tukor, mig a Yamada - a fenytoresbol szepen lathatoan - girbe-gorbe muanyag.
A tviranyito infra fogado portja a lejatszon eleg benan kialakitott lyukakon at erzekel.
A kiemenetek a lejatszo hatan nagyon LOW-END csatlakozok, ez abbol is kiderult, hogy mig a lejatszohoz adott gagyi SCART kabel siman becsusszant a foglalatba, addig a 10e Ft-os profi SCART kabelt alig tudtuk belepreselni, mar-mar attol tartva, hogy kiszakad az aljzat a helyerol.
A fiok-kijovetel halk, a CD/DVD porgetese szinten! Jo pont!
LCD kijelzo OK.
Kikapcsolas utan BEHUZZA a fiokot, nem ugy, mint a KISS! Barki barmit is mond, ez alapkovetelmeny! Ezek a keszulekek a luxust hivatottak szolgani, es ne kelljen mar 2 gombot nyomni, ha eggyel is megoldhato! Jo pont!
Raadasul Play-re be is huzza a fiokot.
Ennyit a kulcsinyrol.
Bekotes:
Video: SCRART RGB -> Panasonic 16:9
Audio: SPDIF coaxial digital out
Firmware: 4.1.23.1C.0 PS 2003-10-18
Hatterkep, brutal amator, eleg rossz jpeg.
Firmware frissites megtortent. Defaults - Reset. Egesz ugyesen kommentaltak a folyamatot.
Mindent beallitottama a konfiguraciomnak megfeleloen.
DVD-k be.
Kep teljesen rendben, hang tokeletes, dinamikus!
DivX-ek...
Kep mindenhol OK, erdekes itt mar en is latom, hogy DVD es DivX kozott komoly kulonbseg van, a PC kimenetrol kicsit elkentebb kep jott. RGB-vel persze az S-VHS-t nem lehet osszehasonlitani. Minden video es audio funkcio tok jol mukodik!
Hibak:
- Mig a DVDnel a WIDE formatumot szepen atnyomja a TVre, addig DivX-bol nem jon at jol. A formatum WIDE lesz, de a kep nincs teljes kepernyo magassagra szethuzva, ezt szerencsere Panasonic Zoom moddal megoldottuk. Igy mar korrekt.
- DivX 3.11-él DivX Audio szagatt
- 20 feliratos CDbol, csak egynel volt hajlando beolvasnia feliratokat. Nem volt idom eg nyomozni, hogy miert, de megfogom tenni. Ez eddig a legrosszab pont!
- A feliratoknál kezeli a magyar betuket, de mondjuk a cseh betuknel elverzett!
Megha soraim erosen kritikusnak is tuntek, ugy gondolom ez a lejatszo jo vetel! Ilyen osszegert nem varhatunk tobbet. A keszulek vegul is kielegiti a kivanalmainkat, csak egy kicsit idomulni kell hozza.

Ajanlom mindenkinek! 99.99 EUR-ert vettem.
Ha lesz egy kis idom csinalok kepeket.
Elküldve: 2004. 01. 18. 13:07
idézet:
Ezt írta Faith:
[QB]Yamada Test by Faith - Part I.
...
QB][/quote]
Köszönjük a részletes beszámolót!
Az igaz, hogy a távirányító nem egy Gucci design, de a célnak tökéletesen megfelel, és nagyon jól működik.
Mindennel egyetértek amit leírtál. A mellékelt kábelek télleg nem csúcsminőségűek, dehát ennyi pénzért megfelelő. Gondolom aki ilyet vesz, annak nem biztos, hogy a többi cucca high-end kategóriás. De ahogy írtad, frankó kábelekkel, egy jó tv-vel, egész jó kis lejátszót tudhatunk magunkénak.
A feliratokkal való problémádat viszont nem értem. Nekem 10 ből 10 feliratot beolvas. Csak akkor van néha probléma, ha beletekerek, ilyenkor nem is jelenik meg többé a felirat, vagy csak kb. 2-3 perc múlva. Végülis jobb, mint hogy elveszne a szinkron.
Én SRT, SUB és TXT feliratokat használok, és mindig működnek. Szóval, valamit te nem csinálsz jól.
Ha megoldható, akkor légyszives próbálj ki egy DTS hangú filmet, hogy szól e koaxiális kimeneten!
Előre is köszi.
Steno
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"
Elküldve: 2004. 01. 18. 14:27
idézet:
Ezt írta Faith:
RGB-vel persze az S-VHS-t nem lehet osszehasonlitani.[/quote]
SVIDEO, nem S-VHS.
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 18. 14:47
DTS nekem sem jon ki coaxon. Az erositom sajnos nem tamogatja a DTS-t, ez talan ezert van...
A feliratoknal en is ezeket a standard feliratokat hansznalaom. Minden filmemhez odarakom az EN, HU és CZ verziot. A fajlok tobbnyire igy neznek ki: filmnev.EN.sub
filmnev.HU.sub
a film pedig filmnev.avi
Arra tippelek, hogy rosszul vannak elnevezve a fajlok, vagyis, hogy a SUB belul SRT vagy forditva. Vagy esetleg, hogy az a gond, hogy tobb "." is van a fajlnevben. Lehet, hogy igy nem tudja jol felismerni a kiterjesztest.
Egyenlore erre tippelek.
Elküldve: 2004. 01. 18. 14:49
Philips DVD irot nem ajanlok senkinek!!!
Elküldve: 2004. 01. 18. 15:10
idézet:
Ezt írta Faith:
Krinyo, a multkor jatszott at nekem egy ismerosom S-VHS szallagrol DVD-re cuccost, asztali Philips DVD iroval. Valami iszonyu gagyi minoseg lett, 2 ora/DVD minosegben. Az S-VHS merfoldkovekkel jobb!!!
Philips DVD irot nem ajanlok senkinek!!![/quote]
Sziasztok!Nekem is van egy Philips asztali dvd iró de ilyen problémám nincs.Olyan minőségben rögzit amilyen a forrás anyag.4 lépésben lehet állitani a rögziteni kivánt műsor idejét/minőségét.M1-1 óra felvétel/ legjobb minőség...M2,M2.5,M4....M6-6 óra felvétel/vhs quality.A tv-ből szoktam F1-et felvenni.1 lemezre 3GP rámegy.A haverod biztosan nem állitotta be a felvétel minőségét!
Elküldve: 2004. 01. 18. 15:14
TVn meg annyira nem veszed eszre, de ha PCn nezed a DVDt, akkor latod milyen rossz minoseg! Foleg a mozgalmas reszeknel.
Azota mar szervizben is volt a cucc, mert gyakran elcseszte a lemezeket. Kicsereltek benne a lezer fejet...
Mar ez sem egy jo omen...
Elküldve: 2004. 01. 18. 16:58
idézet:
Ezt írta Faith:
DTS nekem sem jon ki coaxon. Az erositom sajnos nem tamogatja a DTS-t, ez talan ezert van...[/quote]
Ize, ha nem tamogatja akkor miert vagy biztos benne hogy nem jon ki? Szerintem mind koaxon, mind optikain ki kell jonnie a DTS-nek... nem latom okat, hogy miert ne lenne igy, eddig akarhany DVD-lejatszoval talalkoztam, mind kinyomta a DTS-t a digi kimenetre, barmilyen is legyen az.
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 18. 17:00

A Pana DMR-E50-nel nincsenek minosegi gondjaim. Lehetne jobb is, de IMHO otthoni megoldasnak ez tokeletesen megfelel...
Krinyo
Elküldve: 2004. 01. 18. 18:33
Elküldve: 2004. 01. 18. 20:34
idézet:
Ezt írta Faith:
Bocs az SVIDEO/SVHS felreutest.
DTS nekem sem jon ki coaxon. Az erositom sajnos nem tamogatja a DTS-t, ez talan ezert van...
A feliratoknal en is ezeket a standard feliratokat hansznalaom. Minden filmemhez odarakom az EN, HU és CZ verziot. A fajlok tobbnyire igy neznek ki: filmnev.EN.sub
filmnev.HU.sub
a film pedig filmnev.avi
Arra tippelek, hogy rosszul vannak elnevezve a fajlok, vagyis, hogy a SUB belul SRT vagy forditva. Vagy esetleg, hogy az a gond, hogy tobb "." is van a fajlnevben. Lehet, hogy igy nem tudja jol felismerni a kiterjesztest.
Egyenlore erre tippelek.[/quote]
Szia!
Figyelj, a feliratot nem teszi rá automatikusan! A menüben a film indítása előtt, az "angle" gombbal ki kell választani az adott feliratot. Ennyi.
Steno
ui: A DTS hang meg ne csodálkozz, hogy nem jön ki, ha nincs DTS erősítőd
Sajnos nekem sincs, ezért kérdeztem tőled.
[ 2004. január 18.: Steno szerkesztette a hozzászólást ]
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"
Elküldve: 2004. 01. 18. 21:19
Nyomogtam, én az angle-t, hisz akor 0-szor sikerult volna, ha ezt nem teszem.
Van 600 DivX CD-m, a legkulonbozobb forrasokbol. A magyar forrasokat tartom sajnos a leglamerabbnak! Na ezt hagyjuk... Egyenlore keves feliratot birt megenni a cucc.
Sot ma volt olyan eset, hogy a videot sem ette meg, beraktam egy masik CDt, s azon sem. Kezdtem elszomorodni, gep kikapcs/bekapcs es mar ment is. Szoval kell neki a RESET!
a coax DTS-rol, pedig azt mondtam, hogy nekem nem jon ki. Az erositomre nincs rairva azt sem, hogy tamogatja se az hogy nem ezert azert megprobaltam. Csend fogadott...
Question: Region Free Check?
Milyen digital folyamat hasznaltok, RAW vagy PCM. En eddig nem vettem eszre kulonbseget.
Elküldve: 2004. 01. 18. 21:21
Elküldve: 2004. 01. 18. 21:44
idézet:
Ezt írta Faith:
Megint gyurmának néztek???
Nyomogtam, én az angle-t, hisz akor 0-szor sikerult volna, ha ezt nem teszem.
Van 600 DivX CD-m, a legkulonbozobb forrasokbol. A magyar forrasokat tartom sajnos a leglamerabbnak! Na ezt hagyjuk... Egyenlore keves feliratot birt megenni a cucc.
Sot ma volt olyan eset, hogy a videot sem ette meg, beraktam egy masik CDt, s azon sem. Kezdtem elszomorodni, gep kikapcs/bekapcs es mar ment is. Szoval kell neki a RESET!
a coax DTS-rol, pedig azt mondtam, hogy nekem nem jon ki. Az erositomre nincs rairva azt sem, hogy tamogatja se az hogy nem ezert azert megprobaltam. Csend fogadott...
Question: Region Free Check?
Milyen digital folyamat hasznaltok, RAW vagy PCM. En eddig nem vettem eszre kulonbseget.[/quote]
Bocsi ha gyurmának néztelek, nem volt szándékos, de a legjobbakkal is előfordulhat, hogy nem tud valamit
Szóval akkor még mindig nem értem mi lehet a gondod a feliratokkal. Biztos a forrás rossz, ahonnan szerzed
Amúgy Te beszélni csehül?
Az, meg hogy valamelyik filmet le sem játsza, hát az előfordulhat. Mégpedig akkor, ha olyan tömörítési beállításokkal van kódolva, amit még nem támogat. Ez a tesztből kiderül. Sajnos azóta már én is találkoztam ilyen filmmel.
A régió kód csekkolás még mindig rejtély...
Szerezni kéne egy más régiójú DVD-t, vagy csinálni. Mert ugye azt is lehet, csak nekem nincs DVD íróm.
Üdv!
Elküldve: 2004. 01. 19. 02:04
Talán használ valami olyat bele, amit nem kéne?
Más XviD filmek mennek simán (azokat nem én csináltam).
Pontosan: AutoGordianKnot 0.5-ben levő XviD-ről van szó.
Elküldve: 2004. 01. 19. 02:50
idézet:
Ezt írta New Age:
Philips 737 (4.1.19 fw) és a DivXTestCD:
----------------------------------------
XviD:
B-Frames: lejátsza, de kockásodás tapasztalható a gyors mozgású kontúrok körül (elvileg firmware bug)
[/quote]
Valahol itt lehet a gond, 0.74-es AutoGK-nál jött be a B-Frames használata XviD-nél elvileg. Ez reggelre kiderül, mert csinálok egy muvit 0.5-össel, xviddel. Ha tényleg ez van, akkor sztetek mi az esély, hogy ezt javítják?
Mert DivX-nél is használ B-Framest, és ott nincs vele gond.
Elküldve: 2004. 01. 19. 08:32
idézet:
Ezt írta Krinyo:
SVIDEO, nem S-VHS.
Krinyo[/quote]
A kábelek csomagolásán ált. S-VHS-t írnak, ezt már több helyen is láttam, talán innen a félreértés.
Elküldve: 2004. 01. 19. 10:11

Elküldve: 2004. 01. 19. 10:18
idézet:
Ezt írta Steno:
A régió kód csekkolás még mindig rejtély...
Szerezni kéne egy más régiójú DVD-t, vagy csinálni. Mert ugye azt is lehet, csak nekem nincs DVD íróm.
Üdv![/quote]
Nekem lenne DVDíró, de sehol sem találom a régió kód megadási lehetőséget az írásnál. progi: nero 6302 :confused: