HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2361 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 11. 12:37

Idézet: multibit - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 12:25

Igen, azt észrevettem, hogy az egyes tv-készülékek más-más mértékben "lopnak" a képből. De a készülékek közötti eltérés és csalás  kisebb mint amit a DVD-n lévő film csonkításánál tapasztalok. Legutóbb a Mezzo-ról vettem fel egy jó kis blues-műsort. A Mezzo-felirat betűinek alja a képernyő szélét érintette, ha DVD-ről néztem a műsort. Ha a TV-adást nézem, a felirat és a képernyő széle között még jelentős méretű terület látszik.
A keretezés felvetésekor arra gondoltam, hogy a 720x576 képméret a kerettel együtt legyen, a hasznos képet pedig átméretezném (kicsinyíteném) úgy, hogy a kereten belül minden látszódjék. Ez a legtöbb TV-n jó eredményt adna (a "crop-menteseken" persze nem).

Ami a Mezzo-t ill. a TV adás és a felvett DVD közti különbséget érinti kevered a dolgokat. A TV adás 768x576 felbontásban úgynevezett square pixel arányban van azaz valódi 4:3 arányú kép. A DVD pedig 720x576 ami non square pixel arány. A kettő között a különbség az, hogy a 768x576 felbontásnál a pixelek négyzet alakúak a 720x576 felbontásnál meg tégla alakúak. A TV készülék megjelenítési aránya okozza azt, hogy a 720x576 felbontású videót jobban kihúzza mint a valódi 4:3 arányút. Sajnos ez van ebbe bele kell törődnöd azaz minden 720x576 felbontású videó tégla alakú pixel arányban jelenik meg a TV készüléken ami ilyen enyhe horizontális méretváltozást okoz.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 11. 12:40 -kor

#2362 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 12:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 13:37

Ami a Mezzo-t ill. a TV adás és a felvett DVD közti különbséget érinti kevered a dolgokat. A TV adás 768x576 felbontásban úgynevezett square pixel arányban van azaz valódi 4:3 arányú kép. A DVD pedig 720x576 ami non square pixel arány. A kettő között a különbség az, hogy a 768x576 felbontásnál a pixelek négyzet alakúak a 720x576 felbontásnál meg tégla alakúak. A TV készülék megjelenítési aránya okozza azt, hogy a 720x576 felbontású videót jobban kihúzza mint a valódi 4:3 arányút. Sajnos ez van ebbe bele kell törődnöd azaz minden 720x576 felbontású videó tégla alakú pixel arányban jelenik meg a TV készüléken ami ilyen enyhe horizontális méretváltozást okoz.

OK, fogom az adást  :respect:
Az a szomorú, hogy sok gyári DVD-n is ennek esik áldozatul a képinformáció egy része...

#2363 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 12:52

Idézet: multibit - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 12:46

OK, fogom az adást  :respect:
Az a szomorú, hogy sok gyári DVD-n is ennek esik áldozatul a képinformáció egy része...

Te két dolgot keversz. Az egyik a 768x576 TV kép és a 720x576 DVD közti pixelarány különbség miatti horizontális méretváltozás. A másik meg a TV készülékeknek az úgynevezett hidden területe. A Pixelarány különbség minden TV készüléken azonos azaz a 720x576 felbontású DVD mindig tégla alakú pixelarányban jelenik meg és emiatt horizontálisan van egy kis méretváltozás. A hidden azaz a nem megjelenő képi információ meg nem minden TV készüléknél van azaz vannak olyan készülékek melyek megjelenítik ezt a hidden területet.

Szerkesztette: wpepi 2005. 11. 11. 12:54 -kor

#2364 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 13:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 13:52

Te két dolgot keversz. Az egyik a 768x576 TV kép és a 720x576 DVD közti pixelarány különbség miatti horizontális méretváltozás. A másik meg a TV készülékeknek az úgynevezett hidden területe. A Pixelarány különbség minden TV készüléken azonos azaz a 720x576 felbontású DVD mindig tégla alakú pixelarányban jelenik meg és emiatt horizontálisan van egy kis méretváltozás. A hidden azaz a nem megjelenő képi információ meg nem minden TV készüléknél van azaz vannak olyan készülékek melyek megjelenítik ezt a hidden területet.

Megértettem már az előbb is, hogy két különböző dologról van szó :)
Kösz a tájékoztatót!

#2365 Felhasználó inaktív   RobertoAS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 11. 22:14

Üdv Mindenki,

Nem találtam semmit arról, hogyan lehetne mondjuk DTS hangot készíteni...
Pedig én azt szeretnék.
Tudja valaki a megoldást?
Előre is köszi. :p

#2366 Felhasználó inaktív   bumborgi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 23:18

üdv!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

LG LH-T250SC házimozi tulajdonosokra számítok,
akik tudtak intézni vmit firmware frissítésben!

#2367 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 16:05

Sajnos nem tudok most ennyit végigolvasni, ezért lenne pár kérdésem.
Van olyan Panasonic lejátszó ami rendesen az avik alá rakja a feliratot?
Az lehet, hogy a Panasonic lejátszó azért nem rakta alá a feliratot mert sub volt, nem pedig srt?
Van olyan lejátszó ami mindent lejátszik? (avi, 25-23,976 fps, AC3, stb)

Tesóm vitt a boltba egy írt DVD-t és a Panasonic lejátszó nem rakta alá a feliratot, az LG viszont lejátszotta rendesen.

#2368 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 16:32

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 16:05

Sajnos nem tudok most ennyit végigolvasni, ezért lenne pár kérdésem.
Van olyan Panasonic lejátszó ami rendesen az avik alá rakja a feliratot?
Az lehet, hogy a Panasonic lejátszó azért nem rakta alá a feliratot mert sub volt, nem pedig srt?
Van olyan lejátszó ami mindent lejátszik? (avi, 25-23,976 fps, AC3, stb)

Tesóm vitt a boltba egy írt DVD-t és a Panasonic lejátszó nem rakta alá a feliratot, az LG viszont lejátszotta rendesen.

célszerű a lemezeket srt felirattal pörkölni. ha sb feliratod van nembaj a subtitle workshop-pal konvertálhatod.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2369 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 20:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 16:32

célszerű a lemezeket srt felirattal pörkölni. ha sb feliratod van nembaj a subtitle workshop-pal konvertálhatod.

Ezt olvastam régebben, hogy célszerűbb srt-t írni az avi mellé. Van is egy srt2sub programom amivel lehet konvertálgatni őket.
A teszlemezen persze sub volt. :) Állítólag ez a Panasonic lejátszó az srt-t is csak firmware frissítéssel rakja mellé rendesen. Sajnos a pontos típust nem tudom, mert nem voltam ott amikor kipróbálták, de majd megkérdezem.

Olyasmi érdeklne leginkább, hogy rendesen lejátsza e a filmeket felirattal. Szinte minden avinak más felbontása/hangja van, ez nem gond a lejátszóknak? Rendesen ki tudják rakni a képet egész képernyőre mint Win alatt a MediaPlayer? Mert az pl nem lenne jó, ha kiskálázná 4:3-ra, egész képernyőre, torzítva.

#2370 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 21:57

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 20:07

Ezt olvastam régebben, hogy célszerűbb srt-t írni az avi mellé. Van is egy srt2sub programom amivel lehet konvertálgatni őket.
A teszlemezen persze sub volt. :) Állítólag ez a Panasonic lejátszó az srt-t is csak firmware frissítéssel rakja mellé rendesen. Sajnos a pontos típust nem tudom, mert nem voltam ott amikor kipróbálták, de majd megkérdezem.

Olyasmi érdeklne leginkább, hogy rendesen lejátsza e a filmeket felirattal. Szinte minden avinak más felbontása/hangja van, ez nem gond a lejátszóknak? Rendesen ki tudják rakni a képet egész képernyőre mint Win alatt a MediaPlayer? Mert az pl nem lenne jó, ha kiskálázná 4:3-ra, egész képernyőre, torzítva.

a dvd játékosok 1:1-es PAR-t feltételeznek és ezt a TV szabványnak megfelelően kinagyítják letterboxolva 720x576 (PAl) ill. 720x480(NTSC) méretre. Fontos, hogy az avi felbontása ne legyen nagyobb 720x576-nál. A manapság népszerűvé vált HRHD felbotást (960x540) sajnos a legtöbb játékos nem kezeli. ami a további dolgokat illeti, célszerű itt nézelődni - de ehhez tipusismeret kell.

#2371 Felhasználó inaktív   megvalaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 22:47

Szervusztok!

Igencsak kezdő asztali DVD felhasználó vagyok!
A közelmúltban vettem egy Panasonic készüléket ( http://www.ebolt.hu/product97949.html )
DVD-RW lemezre vettem fel egy filmet kábel TV-ről és megpróbáltam a számítógépemen levő DVD író/olvasó készülékben ( http://www.benq-eu.com/products/storage/?p...=specifications ) Windows Media Player 10-el lejátszani.
Sajnos még a lemezt sem ismerte fel, mert a meghajtót üresnek érzékelte.
A zárójelben megadott két oldalon olvasható specifikációkból én azt látom, hogy a lemez kompatibilis.
A fájlformátum?

Ha van valami ötletetek a megoldásra, köszönöttel veszem.

megvalaki
Üdvözlettel:    

mégvalaki

#2372 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 23:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 21:57

a dvd játékosok 1:1-es PAR-t feltételeznek és ezt a TV szabványnak megfelelően kinagyítják letterboxolva 720x576 (PAl) ill. 720x480(NTSC) méretre. Fontos, hogy az avi felbontása ne legyen nagyobb 720x576-nál. A manapság népszerűvé vált HRHD felbotást (960x540) sajnos a legtöbb játékos nem kezeli. ami a további dolgokat illeti, célszerű itt nézelődni - de ehhez tipusismeret kell.

Köszi szépen az infót és a linket!
Az ára alapjén a Panasonic DVD-S295 lesz az a lejátszó amit tesómék megnéztek.

HRHD avi-ba inkább sorozatok szoktak lenni, gondolom azért, mert a HD adást le tudják menteni könnyen, és úgy konvertálják át.

#2373 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 00:18

Idézet: megvalaki - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 22:47

Szervusztok!

Igencsak kezdő asztali DVD felhasználó vagyok!
A közelmúltban vettem egy Panasonic készüléket ( http://www.ebolt.hu/product97949.html )
DVD-RW lemezre vettem fel egy filmet kábel TV-ről és megpróbáltam a számítógépemen levő DVD író/olvasó készülékben ( http://www.benq-eu.com/products/storage/?p...=specifications ) Windows Media Player 10-el lejátszani.
Sajnos még a lemezt sem ismerte fel, mert a meghajtót üresnek érzékelte.
A zárójelben megadott két oldalon olvasható specifikációkból én azt látom, hogy a lemez kompatibilis.
A fájlformátum?

Ha van valami ötletetek a megoldásra, köszönöttel veszem.

megvalaki

le kell záratni a lemezt a játékossal.

#2374 Felhasználó inaktív   looser13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 12:17

Sziasztok! Divx-s DVD vásárlás előtt állok és tanácsot szeretnék kérni. Két játékost néztem ki, a Panasonic S295-öt és a Philips 3010 -et.

Elég sok fórumot átolvastam már. A Panáról viszonylag sok vélemény (információ) olvasható, a Philips-ről kevés. Az árkülönbség mindössze 3 eFt (Pana: 23 eFt, Philips: 20 eFt).

Olyan megbízható lejátszót szeretnék venni, amelynél kicsi a valószínűsége, hogy egy adott formátumot nem tud lejátszani. Az előzményekről annyit, hogy most egy 2-3 éves Panasonic DVD-t használok, amivel ugyan elégedett vagyok, de  Divx-et (sőt még .JPG állóképeket) sem tud lejátszani.

#2375 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 11:16

Idézet: looser13 - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 13:17

Sziasztok! Divx-s DVD vásárlás előtt állok és tanácsot szeretnék kérni. Két játékost néztem ki, a Panasonic S295-öt és a Philips 3010 -et.

Elég sok fórumot átolvastam már. A Panáról viszonylag sok vélemény (információ) olvasható, a Philips-ről kevés. Az árkülönbség mindössze 3 eFt (Pana: 23 eFt, Philips: 20 eFt).

Olyan megbízható lejátszót szeretnék venni, amelynél kicsi a valószínűsége, hogy egy adott formátumot nem tud lejátszani. Az előzményekről annyit, hogy most egy 2-3 éves Panasonic DVD-t használok, amivel ugyan elégedett vagyok, de  Divx-et (sőt még .JPG állóképeket) sem tud lejátszani.

Nekem a Pana 295-ös van. Elégedett vagyok vele. Amit ismer azt jó inőségben játsza le, de ha neked a lehető legtöbb formátum lejátszása a legfőbb szempont, akkor szvsz a noname-k között keresgélj.
Nézz körül itt: http://forum.mpeg4-players.info/

#2376 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 11:22

Sziasztok!

Nem akartam új topicot nyitni, remélem jó helyre írom a problémámat.

Nagy gondom van a lejátszómmal (Philips DVP630). Legalábbis nekem nagy... smile.gif

Pár napja a menürendszere úgy gondolta, hogy megtanul egy másik nyelvet: a franciát.
Mostmár a "play" = "arrét".
Namost a menüjében vissza akartam állítani angolra, de nem állt vissza.

Találkoztatok már ezzel a hibával?
Mi történt vele? Mit tehetnék?

Másik kérdésem, hogy a lemez hibája-e, hogy ha rákattintok a "Film lejátszására", akkor miután húsz nyelven végigmegy a © figyelmeztetés...a utolsó után visszalép a film kezdő menüjébe?
A film végülis nem indul el. (amúgy megnézésre kaptam A polárexpresszt egy DVD-R lemezen..., arról van szó)

Nagyon megköszönném, ha tudnátok a fentiekben segíteni...

NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!! respect.gif respect.gif
tesa

#2377 Felhasználó inaktív   kanismerga 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 20:54

Sziasztok!

Olyan Divx-es DVD lejátszót keresek, amely a feliratok nagyságát is lehet változtatni/olvasható alapból.
A minap kipróbáltam egy pana S295-öt és tetszett is, de a felirata nagyon kicsi volt és nem kezelte az mp3-as fájlokat DVD-ről.(Esetleg létezik ehhez olyan firmware ami ezt javítja?Mert a gyári legújabb már rajta van)
A kérdésem az, hogy milyet vegyek? Lehetőleg "márkás" és 20-40000-ig terjedő legyen árkategóriában.

köszi

#2378 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 20:58

Idézet: kanismerga - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 20:54

Sziasztok!

Olyan Divx-es DVD lejátszót keresek, amely a feliratok nagyságát is lehet változtatni/olvasható alapból.
A minap kipróbáltam egy pana S295-öt és tetszett is, de a felirata nagyon kicsi volt és nem kezelte az mp3-as fájlokat DVD-ről.(Esetleg létezik ehhez olyan firmware ami ezt javítja?Mert a gyári legújabb már rajta van)
A kérdésem az, hogy milyet vegyek? Lehetőleg "márkás" és 20-40000-ig terjedő legyen árkategóriában.

köszi

microsoft xbox :)

#2379 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 10:26

Idézet: kanismerga - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 19:54

Sziasztok!

köszi

Nézd meg a Pioneer DV-380-at is.
Az új gufiak féle firm-ben 4 betűméret van (tökéletes magyar karakterekkel) és a felirat pozíciója is változtatható. DVD-ről MP3 is megy, az ára kedvező, hátránya bizonyos kimenetek hiánya.
Angol nyelvű topic
illetve magyarul itt találsz infókat:
http://forum.mpeg4-players.info/  (ha majd megint megy...)

Szerkesztette: tlala 2005. 11. 26. 10:30 -kor

#2380 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 10:31

Sziasztok, van valakinek Samsung P355 ? Ilyenen gondolkodom, de semmit nem tudok róla igazából, mert nem megy a http://www.mpeg4-players.info :( . Ha lenne oly szíves ossza már meg a tapasztalatait. Köszi.
Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121