HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2521 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 11:38

Idézet: dekoninck - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 11:07

Sziasztok,
Asztali DVD felvevő vásárlás előtt állok, és egy kis segítséget szeretnék kérni: ha csak tv-ről vennék fel filmeket, akkor elég egy egyrétegű lemezek (2 óra kapacitás) írására képes kütyüt venni (Sony RDR GX210 vagy a Panasonic ennek megfelelő "alapmodellje"), vagy a két réteg kihasználása még drasztikus minőségi ugrással járna? DV-t számítógépen szerkesztek, digitális műholdvevőm nincs...
Tudtok ajánlani esetleg valamilyen modellt (60000 HUF-ig)?
Jah, és igaz az, hogy RW lemezeken lehet szerkeszteni, vágni a felvett anyagot, vagy ezt csak a DVD-RAM tudja?
Köszi előre is a válaszokat! :)

A kétrétegű lemezeknek nincs közük ahhoz, hogy te csak TV-ből akarsz rögzíteni. Az, hogy egyrétegű vagy kétrétegű az dönti el, hogy milyen minőségben mennyit szeretnél 1db lemezre írni pld. XP módban (a legjobb felvételi mód) egyrétegű lemezre 60 perc, kétrétegű lemezre 90 perc fér fel. A csak egyrétegű lemezeket író felvevők sem csak 2 óra kapacitásra képesek hanem többre. Az, hogy egy lemezre mennyi anyag írható függetlenül attól, hogy egyrétegű vagy kétrétegű a felvételi minőség azaz a beállított felvételi bitráta dönti el. Ez azt jelenti, hogy egy lemezre 60 perctől egészen kb. 480 percig rögzíthető videó. Persze minél hosszabb az anyag annál rosszabb a minősége.

RW lemezen is lehet szerkeszteni de csak akkor ha VR módban veszel fel. DVD-VIDEO módban nem lehet szerkeszteni.

Szerk:
Látom Rlaci beelőzött  :)

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 03. 11:39 -kor

#2522 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:07

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 14:56

23-ért megrendeltem az interhifi-nél a DV380-at, délután megyek érte. Csak fekete van most nekik, de az is jó lesz :)

Sziaztok!

Megvolt a karácsony, nővérem örült a pioneer-nek :)
Viszont eszembe jutott, hogy van egy samsung dvd-e235-ös lejátszója a Kedvesemnek is. De kicsit problémázik egy ideje a készülék. Meg tudja valaki nézni? Meg lehet/érdemes megcsináltatni? Gari már lejárt róla :(
A tünetek a következőek:
- időnként kifagy a lejátszás során, ezután fel sem szokta ismerni a lemezt (semmilyet)
- van amikor szimplán nem ismeri fel a lemezt, csak pörgeti, pörgeti...
- eredeti DVD-t szinte mindig szereti, de írott CD-t, CD-RW-t, írott DVD-t, DVD-RW-t egyre ritkább esetben fogadja el (legjobban még az írott DVD-ket szereti ezek közül).

Mit lehet ezzel tenni? Csak koszos a fej vagy más problémája is lehet?

#2523 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 12:23

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:07

Sziaztok!

Megvolt a karácsony, nővérem örült a pioneer-nek :)
Viszont eszembe jutott, hogy van egy samsung dvd-e235-ös lejátszója a Kedvesemnek is. De kicsit problémázik egy ideje a készülék. Meg tudja valaki nézni? Meg lehet/érdemes megcsináltatni? Gari már lejárt róla :(
A tünetek a következőek:
- időnként kifagy a lejátszás során, ezután fel sem szokta ismerni a lemezt (semmilyet)
- van amikor szimplán nem ismeri fel a lemezt, csak pörgeti, pörgeti...
- eredeti DVD-t szinte mindig szereti, de írott CD-t, CD-RW-t, írott DVD-t, DVD-RW-t egyre ritkább esetben fogadja el (legjobban még az írott DVD-ket szereti ezek közül).

Mit lehet ezzel tenni? Csak koszos a fej vagy más problémája is lehet?

Első körben meg kellene tisztítani az optikát.

#2524 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 13:14

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 12:23

Első körben meg kellene tisztítani az optikát.

Valami útmutatót, tanácsot tudnál adni, hogy hogyan kezdjek hozzá?

#2525 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 13:26

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 13:14

Valami útmutatót, tanácsot tudnál adni, hogy hogyan kezdjek hozzá?

Ha nem ez a szakmád akkor jobban jársz ha elviszed egy szakemberhez mert pillanatok alatt hazalehet vágni a fejet.

#2526 Felhasználó inaktív   dekoninck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 10:38

... Az, hogy egyrétegű vagy kétrétegű az dönti el, hogy milyen minőségben mennyit szeretnél 1db lemezre írni pld. XP módban (a legjobb felvételi mód) egyrétegű lemezre 60 perc, kétrétegű lemezre 90 perc fér fel.

Köszi a választ, a fő kérdésem ez tehát, bocs, ha zavaros voltam.
Nyilván egy DVD-minőséghez szükséges a 9 GB, de TV-hez is? A tapasztalatotok szerint sokkal jobb a minőség egy tv-ből felvett műsor esetében egy 2 rétegű lemezen egy 1 rétegűhöz képest, vagy nem számottevően?
Az "1 lemezre 16 óra" dolog nyilván a misőség rovására megy, tudom :)

#2527 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:28

Idézet: dekoninck - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 14:09

Nyilván egy DVD-minőséghez szükséges a 9 GB, de TV-hez is? A tapasztalatotok szerint sokkal jobb a minőség egy tv-ből felvett műsor esetében egy 2 rétegű lemezen egy 1 rétegűhöz képest, vagy nem számottevően?

Mint ahogy említettem nem a lemez a meghatározó azaz nem az, hogy egyrétegű vagy kétrétegű hanem az, hogy milyen felvételi minőséget állítasz be. Ez alapesetben XP, SP, LP, EP, stb. ami egy felvételi minőséget reprezentál. Az SP azaz a Standard Play (általános DVD minőség) 120 perc kiírását adja egy 4.7-es DVD-re.

Idézet

Nyilván egy DVD-minőséghez szükséges a 9 GB

Ilyen meghatározás nincs. Ami van az a szabványos PAL norma esetében 720x576 képméret 25fps. Minőség szempontjából a sorszámot szoktuk figyelembe venni. Ez XP-SP ig bezárólag egységesen 500 sor, SP-től lefelé ez folyamatosan csökken egészen 240 sorig azaz a VHS minőségig. A TV műsor is 500 soros.

A lemez csak annyiban meghatározó, hogy a kiválasztott felvételi minőségből milyen hosszú anyagot szeretnél 1 lemezre írni. Ez pontosan fogalmazva azt jelenti, hogy ha SP módban rögzítesz akkor egy 4.7-es lemezre 120 perc azaz 2 óra anyagot tudsz kiírni viszont kétrétegűre ennél jóval többet. Mindkét esetben ugyanazt a felvételi minőséget állítod be csak a kétrétegű lemez esetében lényegesen több időt rakhatsz 1 lemezre.

Szerk:
Az alábbiakban látható a Pioneer HDD-s felvevők beállítható felvételi fokozatainak tábázata.
Kép

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 03. 14:40 -kor

#2528 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 14:40

Idézet: dekoninck - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 14:09

Sokminden függ attól is, hogy milyen minőségű a TV adás, ill azt milyen és mekkora TV-n nézed.
Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy az átlagember az átlagos minőségű TV adást felvéve és átlagos TV-n visszanézve nem nagyon tud különbséget tenni az XP és SP módok között. De az SP és LP módok között már észrevehető a minőségromlás. LP alatt felvenni pedig csak szükséghelyzetben érdemes, minőségi elvárások nélkül.

Azt is érdemes figyelembe kell venni, hogy a zajos, gyenge minőségű video vagy TV adás, ha nincs megszűrve a zajtól, akkor egyáltalán nem igényel kisebb bitrátát és ezáltal tárhelyet mint a jó minőségű. Sőt! Ha a zajt is be kell csomagolni az MPEG encodernek, akkor arra is kell biteket pazarolni bőven. Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy nem célszerű kijelenteni, hogy a DVD-nek kell a 9GB, de ugyanolyan hosszúságú TV adásnak nem.
Tehát az sem mindegy, hogy a kiválasztott felvevő milyen minőségű tunerrel rendelkezik és milyen hatákonyan tudja szűrni a tunerről jövő jelet.

Ha pedig a legjobb minőséget szeretnéd kihozni, úgy hogy a felvett műsor vágás után is kitöltse a lemezt, akkor HDD-s írót célszerű választani.

#2529 Felhasználó inaktív   dekoninck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 15:03

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 13:40

Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy az átlagember az átlagos minőségű TV adást felvéve és átlagos TV-n visszanézve nem nagyon tud különbséget tenni az XP és SP módok között. De az SP és LP módok között már észrevehető a minőségromlás.

Köszönöm ismét a kimerítő választ, a számértékekkel nagyjából én is tisztában voltam.
Tehát van nekem egy 82 cm-es szélvásznú Sony TV-m, elég jó a képe, a kábelTV néhány csatornától eltekintve nem zajos, én viszont nem vagyok átlagember, hanem inkább vájtszemű :cool: . Ha tehát ebben a kontextusban egy egyrétegű lemezre veszek fel TV-műsort, 2 órányit, lehet, hogy észreveszem, hogy van egy kis blokkosodás, de nem fogom a hajam tépni a nagyon csóró minőség miatt?
2 rétegű íróra még nincs zsém, inkább várok, hogy azok is olcsóbbak legyenek, ha az 1rétegű SP módja használhatatlan.

Az a problémám, hogy nem tudom kipróbálni a cuccokat, az elmélettel viszont tisztában vagyok nagyjából. [/B]vagy nem használtok ilyen kütyüket?
Ígérem, nem idegesítem a tisztelt topikot a további kérdéseimmel, ha erre választ kapok.  :respect:
Amúgy sem :)

Jah, van még egy jelöltem vásárlásra, a Plextor DiVX kovertáló külső tunere, a Sony GX210 mellett még ezen gondolkodom. Esetleg van valakinek ilyennye?

#2530 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 15:39

Idézet: dekoninck - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 15:03

Köszönöm ismét a kimerítő választ, a számértékekkel nagyjából én is tisztában voltam.
Tehát van nekem egy 82 cm-es szélvásznú Sony TV-m, elég jó a képe, a kábelTV néhány csatornától eltekintve nem zajos, én viszont nem vagyok átlagember, hanem inkább vájtszemű :cool: . Ha tehát ebben a kontextusban egy egyrétegű lemezre veszek fel TV-műsort, 2 órányit, lehet, hogy észreveszem, hogy van egy kis blokkosodás, de nem fogom a hajam tépni a nagyon csóró minőség miatt?
2 rétegű íróra még nincs zsém, inkább várok, hogy azok is olcsóbbak legyenek, ha az 1rétegű SP módja használhatatlan.

Az a problémám, hogy nem tudom kipróbálni a cuccokat, az elmélettel viszont tisztában vagyok nagyjából. [/B]vagy nem használtok ilyen kütyüket?
Ígérem, nem idegesítem a tisztelt topikot a további kérdéseimmel, ha erre választ kapok.  :respect:
Amúgy sem :)

Jah, van még egy jelöltem vásárlásra, a Plextor DiVX kovertáló külső tunere, a Sony GX210 mellett még ezen gondolkodom. Esetleg van valakinek ilyennye?

Rlacinak és nekem is van felvevőnk (Rlacinak Panasonic nekem Pioneer). Ha nem ultragagyi noname vackot veszel hanem minőségi felvevőt akkor SP-n nem fogsz blokkosodást látni. Blokkosodás általában csak az alacsonyabb (3500 alatti) bitrátáknál jelentkezik.

Idézet

Ha tehát ebben a kontextusban egy egyrétegű lemezre veszek fel TV-műsort, 2 órányit, lehet, hogy észreveszem, hogy van egy kis blokkosodás, de nem fogom a hajam tépni a nagyon csóró minőség miatt?

A kétrétegű lemezre is ugyanúgy SP-ben veszel fel csak nem 2 órát hanem 3.5 órát tudsz lemezre írni. Ezt írom már a sokadik hozzászólásomban azaz a felvételi minőség nem a lemez méretétől függ hanem attól, hogy milyen minőségi fokozatot állítasz be ergo ugyanazon minőségi fokozaton ugyanaz lesz a képminőség egyrétegű és kétrétegű lemez esetében is.

Idézet

ah, van még egy jelöltem vásárlásra, a Plextor DiVX kovertáló külső tunere

Hát a kettő nem egy súlycsoport  :D  Az a Plextor kütyü és egy asztali felvevő között igen komoly minőségi különbségek vannak azaz az asztali felvevő kenterbeveri a Plextor DIVX csodakütyüt.  :D

Szerk:
Ha PC-n szeretnél elérni olyan minőséget mint amit egy Sony, Panasonic, Pioneer, stb. felvevő ad akkor igen ki kell nyitni a pénztárcádat azaz nem holmi pár 10 ezer forintban kell gondolkodni hanem 100.000 Ft-os kategóriában. Remélem így már érthető, hogy az asztali mellett egy ilyen Plextor DIVX-es hiperkütyü játékszernek minősül.

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 03. 15:57 -kor

#2531 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 15:51

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 15:39

Rlacinak és nekem is van felvevőnk (Rlacinak Panasonic nekem Pioneer). Ha nem ultragagyi noname vackot veszel hanem minőségi felvevőt akkor SP-n nem fogsz blokkosodást látni. Blokkosodás általában csak az alacsonyabb (3500 alatti) bitrátáknál jelentkezik.

Ehhez annyit hozzátennék, hogy ultragagyi noname vackon sem látok kockásodást SP-ben... (bár csak 55 centis tévé).

#2532 Felhasználó inaktív   essay 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:32

OFF: Musoros VHS kazettaimat (50+) szeretnem archivalni DVD-felvevovel minosegorzes vegett. Tudom, hogy a Conrad-nal kaphato ehhez atalakito, de sokallom az arat (14.000,-). Jomagam viszont nem vagyok olyan ugyes, hogy egy ilyen kabelt ossze tudjak rakni. Van esetleg valakinek otlete, hogy hogyan tovabb?

Szerkesztette: essay 2006. 01. 04. 10:32 -kor

#2533 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:29

valahol láttam ilyet jóval olcsóbban, de nem emlékszem, hogy hol :(
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2534 Felhasználó inaktív   essay 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 04. 14:50

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:29

valahol láttam ilyet jóval olcsóbban, de nem emlékszem, hogy hol :(

Pedig ez lenne nekem a megoldas..  ;)

#2535 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 21:46

A .NET keretrendszert ki lehet valahogy kerülni? Csak úgy lehet eltűntetni a packed bitstream-et ha az fentvan?

#2536 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:13

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 21:46

A .NET keretrendszert ki lehet valahogy kerülni? Csak úgy lehet eltűntetni a packed bitstream-et ha az fentvan?

Hááát, én csak az MPEG4Modifier progiról tudok, ahhoz meg kell a NET... :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2537 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 22:34

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 22:13

Hááát, én csak az MPEG4Modifier progiról tudok, ahhoz meg kell a NET... :)

Értem.
Otthon tesóm felrakta a gépre, de így minden startnál be kell jelentkezni a felhasználóval és ha otthagyom a gépet 5 percre, akkor is újra be kell jelentkezni. Persze ezt biztos ki lehet kapcsolni, de még nem történt meg. :)

#2538 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 23:01

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 22:34

Értem.
Otthon tesóm felrakta a gépre, de így minden startnál be kell jelentkezni a felhasználóval és ha otthagyom a gépet 5 percre, akkor is újra be kell jelentkezni. Persze ezt biztos ki lehet kapcsolni, de még nem történt meg. :)

Igen, ezt ki lehet kapcsolni. Nézz át a Windows XP támába, már volt róla szó! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2539 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 21:34

wpepi!

Felvettem a PIO-530-asommal egy 3,5 órás blokkot a tv-böl és szeretném kettévágni.
Tudom, hogy hogy kell, de azt nem tudom,hogy miként tudok egyszerüen és gyorsan a kivánt részhez ugrani(2h15m). Biztos van más megoldás is a tekerésen kívül.

Elöre is köszi.

Üdv.

#2540 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 09:22

Idézet: pet - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:34

wpepi!

Felvettem a PIO-530-asommal egy 3,5 órás blokkot a tv-böl és szeretném kettévágni.
Tudom, hogy hogy kell, de azt nem tudom,hogy miként tudok egyszerüen és gyorsan a kivánt részhez ugrani(2h15m). Biztos van más megoldás is a tekerésen kívül.

Elöre is köszi.

Üdv.

Direktben is oda tudsz ugrani ha beírod az ugrási időt azaz a távirnyával beírod a 2:15 értéket a time search ablakba.

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 07. 09:25 -kor

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.