HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#2561 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:12

Samsung DVD-HR720

Erről van valakinek tapasztalata?

A HR725 fekete (és 250-es a vinyója) ami jobban tetszik, de sokkal drágább... :-(
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#2562 Felhasználó inaktív   Lado 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:02

Sziasztok.

Igen tapasztalatlan vagyok az asztali dvd lejátszók terén, és ezért szeretnék segítséget kérni, hogy adott feltételek mellett milyen lejátszókat ajánlotok

Ami kellene:
Lehetőleg mindent játszon, és ha lehet jó minőségben.
Digitális kamerát lehessen hozzákapcsolni
5.1es hangfalak lennének hozzá (valszeg http://www.geniusnet.../sw-51homet.htm ) tehát ezt is lehessen hozzákapcsolni.

Árban kb 20-30k körül gondolkozom. Előre is köszi az ötleteket :-)

#2563 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:51

Idézet: Lado - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:02

Sziasztok.

Igen tapasztalatlan vagyok az asztali dvd lejátszók terén, és ezért szeretnék segítséget kérni, hogy adott feltételek mellett milyen lejátszókat ajánlotok

Ami kellene:
Lehetőleg mindent játszon, és ha lehet jó minőségben.
Digitális kamerát lehessen hozzákapcsolni
5.1es hangfalak lennének hozzá (valszeg http://www.geniusnet.../sw-51homet.htm ) tehát ezt is lehessen hozzákapcsolni.

Árban kb 20-30k körül gondolkozom. Előre is köszi az ötleteket :-)

Miért kéne egy lejátszóhoz digitális kamerát hozzákapcsolni???  :think:
Mert gondolom (remélem...) a 20-30e forintból nem felvevős készüléket szeretnél vásárolni???  ;)
Ha a "lehetőleg mindent játszon" kitételed alatt azt értetted, hogy a DVD-n kívül DivX/MPEG filmeket is, akkor teszek egy szavazatot a Pioneer 380-asra, itt 22600 Ft.
Van saját topicja is.

Szerkesztette: tlala 2006. 02. 05. 21:57 -kor

#2564 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 06. 21:01

Remélem, ennek a kérdésnek ebben a topikban a helye... :) Szóval arról lenne szó, hogy láttam olyan merevlemezes asztali DVD-felvevőket, amelyeknek a tulajdonságai között szerepelt a progressive scan. (progresszív pásztázás) Az érdekelne, hogy ez mit is jelent egész pontosan? Azt, hogy az ilyen felvevőkben beépített deinterlacelő komponens van? Mert ugye általában a kábelTV jel interlaces, szóval azt valahogy át kell alakítania progresszívvé, vagyis elvileg kellene tudja deinterlacelni. Ha tényleg ez a helyzet, akkor valaki tud valami mondani arról, hogy ezt általában milyen minőségben csinálják ezek a felvevők? :)

#2565 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:12

Idézet: Warlock - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 21:01

Remélem, ennek a kérdésnek ebben a topikban a helye... :) Szóval arról lenne szó, hogy láttam olyan merevlemezes asztali DVD-felvevőket, amelyeknek a tulajdonságai között szerepelt a progressive scan. (progresszív pásztázás) Az érdekelne, hogy ez mit is jelent egész pontosan? Azt, hogy az ilyen felvevőkben beépített deinterlacelő komponens van? Mert ugye általában a kábelTV jel interlaces, szóval azt valahogy át kell alakítania progresszívvé, vagyis elvileg kellene tudja deinterlacelni. Ha tényleg ez a helyzet, akkor valaki tud valami mondani arról, hogy ezt általában milyen minőségben csinálják ezek a felvevők? :)

Nem egészen azt jelenti, amire te gondolsz. Ezek a készülékek nem képesek deinterlace-elésre. Csupán arról van szó, hogy a már eleve progresszív videot képesek kezelni és progresszívként kiadni a kimenetükön az ilyen jelet fogadni képes megjelenítők számára.

#2566 Felhasználó inaktív   Lado 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 22:17

tlala:Köszi a választ. Valóban nem gondolkodtam, rájöttem h tök fölös a digicam-et hozzákapcsolni. Viszont ezen nincs a hangfalaknak külön kimenet. Ettőlmég lehet simán összekötni, h valóbab 5.1-eb szóljon? Ha ezt akarom akkor stereo kimenetet rá kell kötni a geniuson a cd-dvd stereo bemenetére és akkor 5.1en fogja megszólaltatni?

#2567 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 07. 09:19

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 21:12

Nem egészen azt jelenti, amire te gondolsz. Ezek a készülékek nem képesek deinterlace-elésre. Csupán arról van szó, hogy a már eleve progresszív videot képesek kezelni és progresszívként kiadni a kimenetükön az ilyen jelet fogadni képes megjelenítők számára.

Köszi a választ. Ezek szerint a videofájlt, amit rögzítenek ezek a készülékek, át kell tömöríteni... :( Bár mondjuk lehet, hogy mindenképpen ezt kell tenni, ha az ember pl. xvid célformátumot akar, mert sejtem, hogy ezek a készülékek csak mpeg2-ben rögzítenek. Azt esetleg tudod, hogy ezek valamiféle FAT fájlrendszerre írnak-e, vagyis simán át lehet-e másolni róluk a fájlokat egy XP-s gépre? Sorry, ha túlságosan :lama: kérdéseket teszek fel... :D De érdekelne egy ilyen rögzítő, és próbálok utánajárni, hogy kb. mire számíthatok. :)

#2568 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:46

Idézet: Warlock - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 9:19

Köszi a választ. Ezek szerint a videofájlt, amit rögzítenek ezek a készülékek, át kell tömöríteni... :( Bár mondjuk lehet, hogy mindenképpen ezt kell tenni, ha az ember pl. xvid célformátumot akar, mert sejtem, hogy ezek a készülékek csak mpeg2-ben rögzítenek. Azt esetleg tudod, hogy ezek valamiféle FAT fájlrendszerre írnak-e, vagyis simán át lehet-e másolni róluk a fájlokat egy XP-s gépre? Sorry, ha túlságosan :lama: kérdéseket teszek fel... :D De érdekelne egy ilyen rögzítő, és próbálok utánajárni, hogy kb. mire számíthatok. :)

MPEG2-ben rögzítenek. Video módban normális DVD struktúrát kapsz. VR módban pedig egy VRO kiterjesztésű fájlt. Mindkettőt át tudod tenni PC-re.

#2569 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 08:23

Idézet: Lado - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 21:17

tlala:Köszi a választ. Valóban nem gondolkodtam, rájöttem h tök fölös a digicam-et hozzákapcsolni. Viszont ezen nincs a hangfalaknak külön kimenet. Ettőlmég lehet simán összekötni, h valóbab 5.1-eb szóljon? Ha ezt akarom akkor stereo kimenetet rá kell kötni a geniuson a cd-dvd stereo bemenetére és akkor 5.1en fogja megszólaltatni?

Ezt nem tudom, nem ismerem ezeket a hangfalakat, megmondom őszintén, én még mindig a régi hifi rendszeremen (Marantz, Tannoy, stb.) hallgatom otthon a házimozit. (Nem hallom a hátam mögött a hangokat, cserébe minden százszor jobban szól a méteres hangfalakon, mint ezeken a kis dobozokon...  ;)  )
Attól tartok, ezekben a számítógépes dobozrendszerekben nincs dekóder, így amennyiben ragaszkodsz ezekhez a hangfalakhoz, akkor tényleg olyan lejátszót kell venned, amelyikre külön-külön ki vannak vezetve az analóg kimenetek. További alternatíva, hogy sztereóban hallgatod, ill. a drágább dekóderes rendszerek.

#2570 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 08. 13:18

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 10:46

MPEG2-ben rögzítenek. Video módban normális DVD struktúrát kapsz. VR módban pedig egy VRO kiterjesztésű fájlt. Mindkettőt át tudod tenni PC-re.

Köszi. Esetleg olyan merevlemezes rögzítőt tudsz mondani, amely le tud játszani divx/xvidet is? (és persze kapható is itthon :)) Létezik ilyen egyáltalán?

#2571 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 13:29

Idézet: Warlock - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 13:18

Köszi. Esetleg olyan merevlemezes rögzítőt tudsz mondani, amely le tud játszani divx/xvidet is? (és persze kapható is itthon :)) Létezik ilyen egyáltalán?

Úgy tudom az LG-nek vannak ilyen készülékei. Nézd meg náluk.

#2572 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 14:45

Idézet: Warlock - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 12:18

Hali!

Én egy voksot tennék nálad a Sony dav-dz300 ra. Igaz ez drágább (75.000 HUF), de nem tudom milyen genius hangfalszettet szeretnél venni.
Mert ha 30-at szánsz lejátszóra és kb 30-at hangfalra, akkor már 60-nál vagy.
Erősítő van benne ugye, ezáltal rá tucc kötni dolgokat, viszont bemenet, csak STEREO.

Én ilyet vettem (1 hónapja) eddig no problem! Divx/Xvid-et feliratozza, rádió tuner van benne,  Mp3, SA-CD valamint persze 5.1 hang, ami nagyon szépen szól. Szóval  :up:.

Jpg-et és mp3-at csak cd-n olvassa DVD-n nem.

Valamit még nem derítettem ki róla -amire kíváncsi vagyok-, amit ma megteszek és holonap megírom.

Ha gondolod írhatok róla több infot, küldhetek róla képeket, stb........

Szóval 1 voks erre.

Üdv
Abit NF7 v2.0, AMD XP 2400+, 512 MB RAM, GF4 MX 440 64 MB DDR 8x AGP, Maxtor 40 GB, 15" LCD Iiyama

#2573 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 15:00

Idézet: Warlock - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 12:18

Ilyen a Samsung DVD-HR720 (80 gigával), ill. HR725 (160 Gigával). Link
LG-ből pedig az RH7500 (80 Gigával) Link

Van még KISS, de erről lehangolóak a vélemények, bár van akinél viszonylag jól működik.

Én is pont ezek közt vacilálok...  :confused:
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#2574 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 15:01

Idézet: Tyborg - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 13:45

Hali!

Én egy voksot tennék nálad a Sony dav-dz300 ra. ...

az a baj, hogy a kérdés merevlemezes DVD-íróra irányult, a dz300-ban viszont csak olvasó van...
sztem.

#2575 Felhasználó inaktív   Tyborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 15:14

Idézet: brugyu - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 14:01

az a baj, hogy a kérdés merevlemezes DVD-íróra irányult, a dz300-ban viszont csak olvasó van...
sztem.

Hali!

Bocsesz!  :D

Rossz hozzászólásra válaszoltam!

Üdv
Abit NF7 v2.0, AMD XP 2400+, 512 MB RAM, GF4 MX 440 64 MB DDR 8x AGP, Maxtor 40 GB, 15" LCD Iiyama

#2576 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 10. 10:16

Köszi a válaszokat!

Brugyu, az LG RH7500-nak kicsit utánaolvastam; az oldalon, amelyet belinkeltél, van fóruma is: http://forum.mpeg4-p...p?showtopic=525. Egészen jó lejátszónak tűnik, viszont valaki azt írta azon a fórumon, hogy mikor a PC-be átrakta a felvevő HDD-jét, a Windows nem ismerte fel...  :omg: Lehet, hogy ez így teljesen normális, de akkor viszont nem igazán tudom elképzelni, hogy milyen úton lehet átjuttatni a fájlokat a felvevő HDD-jéről PC-re... :think: Két lehetőséget tudok csak elképzelni: DVD-re kiírogatni 4 gigás részletekben, és PC-n újra összerakni, vagy valós időben bejátszani S-Videon vagy Composite-on keresztül tv tunerre vagy digitalizáló kártyára. Nekem valahogy egyik megoldás sem szimpatikus, szóval remélem, van egyszerűbb lehetőség is erre. Ha esetleg valaki fel tudna világosítani ezzel kapcsolatban, azt nagyra értékelném. :)

#2577 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 11:21

Idézet: Warlock - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:16

...

Én úgy tudom, hogy ezek a vinyók is fat vagy ntfs-t használnak. szerintem fel kéne ismernie a szgépnek...

#2578 Felhasználó inaktív   ddss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 11:48

Kedves Fórumozók

Kérlek segítsetek abban, hogy melyik DVD iróval tudom szerkeszteni a felvett adást a TV-ből (reklámok képkockánkénti kitörlésére gondoltam, vagy még jobb ha automatikusan felvételkor átugordja a reklámot). Melyik funkció ez? A ShowView NEM (szerintem) hiszen az a programozhatóságnál segít.
Merevlemezes felvevőre gondoltam (Sony RDR HX510-re) de ha valakinek jobb tippje van - 100 eFt. körüli árban - kérlek irja meg.
Segítségeteket előre is köszönöm.  DDSS

#2579 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 16:18

Idézet: ddss - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 11:48

Kedves Fórumozók

Kérlek segítsetek abban, hogy melyik DVD iróval tudom szerkeszteni a felvett adást a TV-ből (reklámok képkockánkénti kitörlésére gondoltam, vagy még jobb ha automatikusan felvételkor átugordja a reklámot). Melyik funkció ez? A ShowView NEM (szerintem) hiszen az a programozhatóságnál segít.
Merevlemezes felvevőre gondoltam (Sony RDR HX510-re) de ha valakinek jobb tippje van - 100 eFt. körüli árban - kérlek irja meg.
Segítségeteket előre is köszönöm.  DDSS

Bármilyen asztali felvevővel melyben van szerkesztési (tól- ig rész kivágása) lehetőség. A kockapontosság csak a komolyabb készülékek erénye. Viszont kockapontos vágás esetén mindenképpen újra kell tömöríteni azaz HDD-ről újratömörítve másolni (valósidejű másolás) DVD-re az anyagot. Olyan nem létezik, hogy reklámok felvételkori átugrása. Ez egy tévhit és egyik felvevő sem képes erre. A felvételkori reklámátugrás csak manuálisan oldható meg (úgy mint a hagyományos videomagnónál) azaz a Pause gomb megnyomásával  :D

#2580 Felhasználó inaktív   ddss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 17:54

Köszönöm a gyors és kimerítő választ. Már csak az a kérdésem, hogy megéri márkás (Sony) készüléket venni vagy az Auchanban kapható Dél-Koreai DIGITEK is megfelel a célnak A 30000 Ft.-os külömbség megéri a Sony javára (ár/érték arányra gondolok - 60000/90000 Ft.
DDSS

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.