HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#1 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 14. 10:11

Sziasztok!

Ugy vettem észre gomba módra szaporodnak azok a topicok, kérdések melyek a kamkorderről PC-re történő átjátszással, videoeditálással, házi DVD-k készitésével kapcsolatos. Ez nem meglepő, hisz egyre több családban van digitális kamera, DVD lejátszó és felmerül az igénye annak, hogy az értékes családi eseményket DVD-n jó minőségben rögzítsük.
És ezt igen igényesen, látványosan meg lehet tenni.

Ha PPéter, R. is egyetért, szerintem gyűjtsük ebben a topicba - hasonlóan a Beszélgessünk a DVD-irásról... topichoz -, mindent ami témával kapcsolatos.

Videoeditáló progik, DVD authoring, menü készitő progik, capture, capture kártyák, tippek, trükkök, kérdések ide jöhetnek. :)

[ 2003. október 14.: Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ]
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#2 Felhasználó inaktív   kokoline 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 14. 22:56

Hali,

Ezen az oldalon ***** WAREZ TÖRÖLVE *****
letőlthető egy csomó DVD manipulátor progi.

[ 2003. október 15.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]

#3 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 15. 00:07

kokoline,

Tekintve, hogy a warezt ITT nem toleráljuk, leszel szíves tartózkodni a honlapod reklámozásától?! Kép Kép

#4 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 15. 09:04

Sziasztok!

Épp most olvasgattam a Mediachance oldalát, le lehet tölteni a DVD-Lab 1.3 bétáját. Elég sok javítás/bővités van benne az 1.1-hez képest. Majd kipróbálom. Jó lenne ha ez a verzió már támogatná a feliratok importálását. :) Sajna, hiába tud 1.1 VOB-ot is kezelni, nem lehet olyan menüt szerkeszteni, ami a feliratkiválasztásra utal. :(
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#5 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 15. 19:43

idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Sziasztok!

Épp most olvasgattam a Mediachance oldalát, le lehet tölteni a DVD-Lab 1.3 bétáját. Elég sok javítás/bővités van benne az 1.1-hez képest. Majd kipróbálom. Jó lenne ha ez a verzió már támogatná a feliratok importálását. :) Sajna, hiába tud 1.1 VOB-ot is kezelni, nem lehet olyan menüt szerkeszteni, ami a feliratkiválasztásra utal. :(
[/quote]

A DVD-lab eredendően home viedok maszírozására készült. Emiatt mondjuk érthető hogy nem kezel subtitle-okat. Kicsit nagyobb gáz, hogy nem tudsz spekulatív lejátszást programozni, de egy home célú cuccosba ez még belefér. Az egész 99USD, ami nemis rossz a scenarist 35000 USD-s árához képet, ráadásul ez utóbbiba még egy rendes menüszerkesztő sem fért bele... :(
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#6 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 15. 19:48

"nemis rossz a scenarist 35000 USD-s árához képet, ráadásul ez utóbbiba még egy rendes menüszerkesztő sem fért bele..."

Nem tudom, mi a bajod a Scanrist menükészítő képességével :D, MINDENT meg lehet vele oldani, csak meg kell szokni azt a birkalogikát, ahogy a fejlesztők agya járt.

#7 Felhasználó inaktív   Pedroka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 08:58

Sziasztok!

Elso kerdes: Ki, mit hasznal capture celjara?

Amiket en eddig lattam (Adobe Premiere, Pinnacle Studio, Vegas Video, dvgrab, WinDV), azok nem igazan voltak hasznalhatoak.

En ugyanis ugy szoktam nekiallni a hazi videok megvagasanak, hogy szetvagdosom a teljes anyagot rovidebb darabokra. Eloszor az egyszerre felvett jeleneteket valasztom szet, aztan esetleg egy jelenetbol is csinalok tobbet. Ezt a munkat nagy mertekben megkonnyiteni egy olyan progi, ami eleve szetdarabolja az anyagot ugy, hogy a gepre feltoltott anyag sok aprobb filebol all. Mivel miniDV kameram van, ezt meg lehetne tenni a timecode alapjan (ha talanek olyan programot, ami ext MEGBIZHATOAN tudja).

Az elobb felsorolt programok nem jok, mert vagy nem a timecode alapjan darabolnak vagy nem mukodnek megbizhatoan.

Adobe Premiere: nem talaltam benne ilyen funkciot

Pinnacle Studio: szet tudja bontani, akar meg a timecode alapjan is, de nem menti el kulon file-okba az anyagot. Tehat csak ezzel a programmal lehetne megvagni, de ezt meg vagasra ruhellem hasznalni :)

Vegas Video: csak keptartalom szerint tud darabolni, de ez nekem nem jo. Eleg gyakran csinal olyat, hogy egy jelenetbol pl. otot csinal ugy, hogy a masodik es a negyedik file 267KB hosszu lesz es csak egyetlen kepkockat tartalmaz :eek:

dvgrab: ez egy egyszeru kis progi, ami a filet el tudja nevezni a timecode alapjan, de sajnos darabolni mar nem tud.

WinDV: na ez lenne az, ami nekem kell. Kicsi egyszeru, allitolag tud timecode alapjan darabolni, de XP alat nekem nem akar normalisan mukodni (ertsd: veletlenszeruen lefagy) :mad:

Szoval: ki, mit hasznal, ill. kinek milyen otlete van? Az is lehet, hogy teljesen maskent kellene hozzakezdenem a vagashoz...
/Pedroka

#8 Felhasználó inaktív   Asdam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 09:12

Hello nos moatanság feltűnt néhány olyan topic amiben szó van az AvidXpressről ezis egy Capture + Edit + Vágó Program a manualja átnézése után eléggé profinak tűnik és faszábbnak mint a Premiere eddig áén azzaé csináltam bár most itt a 7.0 Pro majd még aztis megnézem

U.I. : Minek DVD re csinálni ? Teljesen felesleges Xvid vagy DivX is simán jó és szép minőségű lesz vagy ha kazettára kimásolod akkor nagyon szép lezs bár kazetta és a deinterlace miatt sem lesz elmosott a kép Xvid be vagy Divx be bár DVD n valóban szebb lesz valamivel de az rohadt nagy file és DVD - Író is kell ami meg még úgy kb 69 ezer Ft körül van :D
bye

http://leonidasunstoppable.ytmnd.com/

TranceTreamFM The All New Hungarian Trance Radio

WoW: Ashenear - lvl60 Human Warlock - Arathor PvE
Updated@2006.12.01.

#9 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 09:29

idézet:
Ezt írta Pedroka:
Sziasztok!

[/quote]

Nézd meg a Scenalyzer Live progit! Tudja amit neked kell.

#10 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 10:06

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

A DVD-lab eredendően home viedok maszírozására készült. Emiatt mondjuk érthető hogy nem kezel subtitle-okat...
[/quote]

Sziasztok!

Nos, igen ez valóban igy van. Tudom, hogy házi videóhoz hegyezték ki, csak titkon biztam benne, hogy uj verziókban gondolnak a több hangsáv/subtitle kezelésre is. :)
Nos az uj 1.3-as bétában sincs ilyen, viszont sok hasznos dologgal bővitették. Pl. a jelenetválasztási menüben most már nem csak állóképek lehetnek, hanem kis videók is. Kis részeletet játszik a jelenet elejéből. Pozitiv! :)

Amúgy házivideóhoz tényleg nagyszerü progi. Nagyon szeretem, logikus, jól átgondolt, látványos.

#11 Felhasználó inaktív   Asdam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 10:18

Hello

Mivel lehet látványos Subtitleket csinálni valami animációs vagy effektes ?
bye

http://leonidasunstoppable.ytmnd.com/

TranceTreamFM The All New Hungarian Trance Radio

WoW: Ashenear - lvl60 Human Warlock - Arathor PvE
Updated@2006.12.01.

#12 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 10:21

idézet:
Ezt írta Asdam:
...
U.I. : Minek DVD re csinálni ? Teljesen felesleges Xvid vagy DivX is simán jó és szép minőségű lesz vagy ha kazettára kimásolod akkor nagyon szép lezs bár kazetta és a deinterlace miatt sem lesz elmosott a kép Xvid be vagy Divx be bár DVD n valóban szebb lesz valamivel de az rohadt nagy file és DVD - Író is kell ami meg még úgy kb 69 ezer Ft körül van :D
[/quote]

Mert kényelmes! :) DivX lejátszáshoz számgép kell, TV-outos kártyával. És az valahogy az csak nem olyan igazi. Meg macerásabb. Pláne ha a szgép meg a TV nem egy szobában van. :D És a DivX-hez nem lehet menüt csinálni, a VHS-ez meg pláne nem. Sokkal egyszerűbb DVD-n egy kedvenc jelenetet megkeresni.
DVD irók ára megy szépen lefele, manapság már meggondolja az ember, hogy CD vagy DVD irót vegyen. De ha még nincs is iród, ismeretségi körben biztos van, aki megcsinálja. Én esetemben is ez áll fenn, jönnek a rokonok/ismerősök a kazival, hogy ugyan irjam már ki DVD-re! :)
Nagy állomány: mai vinyóméretek mellett ez már nem gond.

#13 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 10:33

idézet:
Ezt írta Pedroka:
Sziasztok!

...

Vegas Video: csak keptartalom szerint tud darabolni, de ez nekem nem jo. Eleg gyakran csinal olyat, hogy egy jelenetbol pl. otot csinal ugy, hogy a masodik es a negyedik file 267KB hosszu lesz es csak egyetlen kepkockat tartalmaz :eek:
....
[/quote]

Nem tudom, hogy az Ulead Video Studio 7-et próbáltad-e. Abban van scene-detect, az figyeli, hogy mikor nyomtál a kamerán start/stop-ot. Én legalábbis igy tapasztaltam. Gondolom ez hasonló a Vegaséhoz. Mellesleg igazából nem tudtam az Uleadba beleszeretni, most a Vegas 4.0-val kezdetem el dolgozgatni. Még jobban ki kell ismernem. Az Adobe Primiere 6.0-t is használtam de rendkivűl idegesitett, hogy nem tud real-time effektezni, meg egyre nehézkesebbnek találtam a kezelését nagyobb videoállományok esetén, szóval nálam kiesett a kosárból. :)

#14 Felhasználó inaktív   Pedroka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 12:21

idézet:
Ezt írta Brett Shaw:

Nem tudom, hogy az Ulead Video Studio 7-et próbáltad-e.
...
[/quote]

Ezt meg nem probaltam, de attol tartok, hogy nem lesz jo. Ha jol tudom, akkor a timecode csak DV-re jellemzo (marmint hazi hasznalat eseten!!!), vagyis az alatalanos celu programok nem biztos, hogy tudjak. A keptartalom alapu darabolas pedig mar a Vegasnal sem jott be. Mondjuk lehet, hogy a felvett anyag hibas (pl. koszos fej, hasznalt kazetta, stb.).

idézet:
Ezt írta Rlaci:

Nézd meg a Scenalyzer Live progit! Tudja amit neked kell.
[/quote]

A leiras alapja tudja, amit kell. Este kiprobalom, kosz!!

Egyebkent vagasra a Vegas 4-et hasznalom. Szamomra sokkal konnyebben kezelheto, mint a Premiere es jobban is nez ki. Az egyetlen problemam vele, hogy max. 4-szeres sebessegre lehet felgyorsitani a lejatszast. Felvettem egy naplementet (kb. fel ora) es abbol kellene 2 percet csinalni. Ez az egy dolog az, amit a Premiere kapasbol tud, de Vegasnal trukkozni kell egy kicsit. Viszont a Scenalyzer ezt is tudja...
/Pedroka

#15 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 15:11

idézet:
Ezt írta Pedroka:
Sziasztok!

Amiket en eddig lattam (Adobe Premiere, Pinnacle Studio, Vegas Video, dvgrab, WinDV), azok nem igazan voltak hasznalhatoak.

En ugyanis ugy szoktam nekiallni a hazi videok megvagasanak, hogy szetvagdosom a teljes anyagot rovidebb darabokra. Eloszor az egyszerre felvett jeleneteket valasztom szet, aztan esetleg egy jelenetbol is csinalok tobbet. Ezt a munkat nagy mertekben megkonnyiteni egy olyan progi, ami eleve szetdarabolja az anyagot ugy, hogy a gepre feltoltott anyag sok aprobb filebol all. Mivel miniDV kameram van, ezt meg lehetne tenni a timecode alapjan (ha talanek olyan programot, ami ext MEGBIZHATOAN tudja).

Az elobb felsorolt programok nem jok, mert vagy nem a timecode alapjan darabolnak vagy nem mukodnek megbizhatoan.

Adobe Premiere: nem talaltam benne ilyen funkciot

Pinnacle Studio: szet tudja bontani, akar meg a timecode alapjan is, de nem menti el kulon file-okba az anyagot. Tehat csak ezzel a programmal lehetne megvagni, de ezt meg vagasra ruhellem hasznalni :)

dvgrab: ez egy egyszeru kis progi, ami a filet el tudja nevezni a timecode alapjan, de sajnos darabolni mar nem tud.

WinDV: na ez lenne az, ami nekem kell. Kicsi egyszeru, allitolag tud timecode alapjan darabolni, de XP alat nekem nem akar normalisan mukodni (ertsd: veletlenszeruen lefagy) :mad:

Szoval: ki, mit hasznal, ill. kinek milyen otlete van? Az is lehet, hogy teljesen maskent kellene hozzakezdenem a vagashoz...
[/quote]

Ha anyagot akarsz darabolni arra a legjobb, a virtualdub. Ha DV-avijaid vannak akkor kelleni fog neked egy vfw DV codec, pl Maincocncept.
A vdub-ban szepen bejelolod a belepesi pontot, az audio es video eseten beallitod hogy direct stream copy es szepen kiirja neked a selection-t a save-as muveletre. Ha osszabb lenne a selection mint 2 GByte akkor nem lefagy mint a premiere, hanem segmented avit ir :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#16 Felhasználó inaktív   Tamás30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 19:16

Hello!Én Pinnacle-t használok/Studio 8.3/,és hát vegyesek az érzéseim. A képe a jó kodeknek köszönhetően szerintem szép DVD-n,és könnyen elsajátitható,látványos/profinak tűnő/
hatásokat lehet vele csinálni,DVD/akár mozgó/ mmenüt készithetünk vele, DE!!!! Elég sokszor lefagy,a konvertálási művelet alatt/Compling/megáll,ha úgy gondolja!
Egyébként jól lehet vele vágni,ha jól kezeled az egeret/Ha-HA/Vannak trükkők,amivel stabilabbá tehető!

#17 Felhasználó inaktív   Pedroka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 07:07

Sziasztok!

Kiprobaltam a Scenalyzer-t (egyelore csak a free valtozatot), majdnem pontosan azt tudja, ami nekem kell. Szepen darabol, de az a baj, hogy csak egy meglevo file-bol dolgozik es nem capture kozben csinalja ugyanezt. Igy dupla helyet foglal a nyersanyag. Kosz Rlaci!!!

Egyet aprocska problema volt vele, 99%-nal kiirta, hogy valamilyen audio problema tortent. Gondolom az utolso darabnal nem egyezett a video es a hang hossza...

Supposed Former Infatuation Junkie: Sajnos a VirtualDub-os megoldashoz nekem kezzel kell kijelolni a jelenetek hatarat, az pedig sok ido. A Scenalyzer kb. 25 perc alatt szetarabolt egy 8GB-os filet es ki is mentette a darabokat kulon fileokba. Ugyanez kezzel nekem ket napig tartana.
/Pedroka

#18 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 10:50

idézet:
Ezt írta Tamás30:
Hello!Én Pinnacle-t használok/Studio 8.3/...![/quote]

Én épp most szereztem meg a demóját, hétvégén akarom kipróbálni. :)

A beépitett codec minőséggel kapcsolatban. Ugye a CCE mpeg2 encodere az etalon ( ;) ) ehhez viszonyitva pl. az Ulead codecje elég gyöngécske, a SF Vegas 4.0 Mainconcept plug-in-t használ, no ez nagyon jó. Képminősége vetekszik a CCE-vel.

#19 Felhasználó inaktív   Tamás30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 06:47

[QUOTE]Ezt írta Brett Shaw:
[QB]

Én épp most szereztem meg a demóját, hétvégén akarom...

Én a Ulead 7.0-t próbáltam,annál lényegesen jobb a képe!!!
Egy jó tanács:ha dolgozol vele,kapcsold ki a 3D gyorsitást a videókártyádon,akkor ritkábban fog összeomlani!!!

#20 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 07:18

Pedroka!

Nekem darabol capture közben is a Scenalyzer. Lehet, hogy csak a free verzióban nem megy a dolog.

Brett Shaw!

Otthoni kategóriában szerintem a Canopus Procoder által készített MPEG2 az etalon és nem a CCE. Persze ez csak az én véleményem. ;) Van belőle demo is. Ki tudod próbálni, hogy mit tud.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó