Sziasztok!
Elso kerdes: Ki, mit hasznal capture celjara?
Amiket en eddig lattam (Adobe Premiere, Pinnacle Studio, Vegas Video, dvgrab, WinDV), azok nem igazan voltak hasznalhatoak.
En ugyanis ugy szoktam nekiallni a hazi videok megvagasanak, hogy szetvagdosom a teljes anyagot rovidebb darabokra. Eloszor az egyszerre felvett jeleneteket valasztom szet, aztan esetleg egy jelenetbol is csinalok tobbet. Ezt a munkat nagy mertekben megkonnyiteni egy olyan progi, ami eleve szetdarabolja az anyagot ugy, hogy a gepre feltoltott anyag sok aprobb filebol all. Mivel miniDV kameram van, ezt meg lehetne tenni a timecode alapjan (ha talanek olyan programot, ami ext MEGBIZHATOAN tudja).
Az elobb felsorolt programok nem jok, mert vagy nem a timecode alapjan darabolnak vagy nem mukodnek megbizhatoan.
Adobe Premiere: nem talaltam benne ilyen funkciot
Pinnacle Studio: szet tudja bontani, akar meg a timecode alapjan is, de nem menti el kulon file-okba az anyagot. Tehat csak ezzel a programmal lehetne megvagni, de ezt meg vagasra ruhellem hasznalni
Vegas Video: csak keptartalom szerint tud darabolni, de ez nekem nem jo. Eleg gyakran csinal olyat, hogy egy jelenetbol pl. otot csinal ugy, hogy a masodik es a negyedik file 267KB hosszu lesz es csak egyetlen kepkockat tartalmaz
dvgrab: ez egy egyszeru kis progi, ami a filet el tudja nevezni a timecode alapjan, de sajnos darabolni mar nem tud.
WinDV: na ez lenne az, ami nekem kell. Kicsi egyszeru, allitolag tud timecode alapjan darabolni, de XP alat nekem nem akar normalisan mukodni (ertsd: veletlenszeruen lefagy)
Szoval: ki, mit hasznal, ill. kinek milyen otlete van? Az is lehet, hogy teljesen maskent kellene hozzakezdenem a vagashoz...