HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#281 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 20. 13:45

Sziasztok! Kellene egy kis segitseg. Van egy ASUS Ati Radeon 9600 XT VIVO kartyam es filmet akarok digizni vele a TV-bol. Kaptam hozza egy elosztot, amin van 2 bemenet (S-Video es kompozit), es 2 kimenet (szinten). Ha kompoziton veszek fel valamit akkor jo a kep a felvetelnel csak alapbol gyengebben jon a kep, ha viszont S-Video kabellel csinalom, akkor a felvetel elindulasa utan megromlik a kep. Olyan mintha egy finom racsozatu fekete "szunyoghalot" rakna a kepre, es nem tudom mitol. Ha tudjatok, mi okozza ezt akkor segitsetek legyszi, mert eleg kezdo vagyok ebben. Mindenkeppen S-Video kabelen akarom hozni a kepet, mert lathatoan sokkal szebb kep jon rajta, mint a kompoziton, amig el nem inditom a felvetelt. Ja, es minden capture programmal ezt csinalja (ASUS PowerVCR, Ulead, Pinnacle es Cyberlink-et probaltam)

#282 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 14:33

idézet:
Ezt írta Mumia:
Nem tudom milyen minőségű a pctv tuner, de ha a video tunere jobb képet ad, akkor mindenképpen azon keresztül vennék fel.

Én azért rátennék 3 órát 1 dvd-re, de te tudod. Éppen most szenvedek egy nyomornc filmmel 2 napja, de nem tudom megoldani azt a rohadt feliratot. Az is 1.50 és 2,5Gb.

[ 2004. február 20.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Csak akkor olyan beállításokat kell választanom, mert akkor nehogy újratömörítsem a filmet...
Ja, az Ulead DVD MovieFactory 3-al is eljátsszhatok, mert abban vannak előre beállított DVD profilok. Az mennyire jó?
Az ATI/video párosnak szebb a képe.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#283 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 14:43

idézet:
Ezt írta Mykee:

Csak akkor olyan beállításokat kell választanom, mert akkor nehogy újratömörítsem a filmet...
Ja, az Ulead DVD MovieFactory 3-al is eljátsszhatok, mert abban vannak előre beállított DVD profilok. Az mennyire jó?
Az ATI/video párosnak szebb a képe.
[/quote]

Az első mondatot nem tudom értelmezni, az említett programot pedig nem ismerem.

#284 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 18:16

Na most már a vágás is problémás mint kiderült. Tmpgenc-el megpróbáltam vágni a videót, de az eredmény eléggé érdekes lett:

Ha 1 fileban volt multiplexelve a hang+kép, akkor egyszerűen lefagyott a tmpgenc.

Megpróbáltam, csak a képet külön vágni, akkor látszólag minden tökéletes volt, de hosszú várakozás után, az eredmény egy teljesen szar, hibás file lett. Amiben minden 3 mp után artifactok vannak.

Pedig a tmpg author-al, tökéletesen tudtam vágni, az anyagot, azzal 1 gond van, hogy a kimeneten már a kész dvd struktúra jön ki, ifo-val vobokkal menüvel. És abba már ha meggebedek sem tudnám beilleszteni a feliratot.

Viszont semmi más programmal nem sikerült vágnom a videót, mert vagy egyáltalán nem volt hajlandó, vagy az eredmény lett hibás, avagy olyan program volt, ami csak 1-2 mp pontossággal volt képes a vágásra, ami megint nem jó nekem.

Arra sem tud valaki megoldást, hogy hogyan csináljak az SRT-ből normális sup file-t, amit az ifoedit-el lehet használni? Mert az srt2sup, nekem nem hajlandó működni csak kiírja, hogy "set 0001 to text/bitmap", ha megpróbálom betölteni az srt-t.

DVDsupencode megcsinálja a konverziót, de ezt meg miután multiplexelem ifoedittel, a felirat ronda zöld lesz a lejátszáskor, és olvashatatlan betűtípusú.

Már akár le is mondanék, a vágásról, annyira nem zavar a film elején lévő 10 éven aluliaknak nem ajánlott felirat, meg a végén a 3mp ajánló, ami beugrik. De így sem sikerül a feliratot összehozni.

[ 2004. február 20.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#285 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 14:01

Remek, akkor átfogalmazom a kérdést: Tud valaki olyan fórumot (lehet angol is), ahol ezzel kapcsolatban talán kapok tanácsot?

#286 Felhasználó inaktív   Pedrosz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 21. 14:07

Sziasztok.

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan tudom vsfilter, és avisynth használatával jobbraigazítani a videon a feliratot. A dátumot szeretném beletenni egy dv avi-ba, de az elég hülyén néz ki ha középen van.
Köszi előre is.

#287 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 12:19

idézet:
Ezt írta Mumia:

Az első mondatot nem tudom értelmezni, az említett programot pedig nem ismerem.
[/quote]

Az első mondat alatt azt értem, hogy felveszem mondjuk 720x576-ba, de ha egy lemezre akarom rátenni, akkor át kell méreteznem minimum half-DVD-re. Ilyenkor képes a progi újratömöríteni. Tehát már eleve olyan felbontással kell felvegyem, hogy ráférjen egy lemezre. Mondjuk a film ugye fekete-fehér, tehát kevesebb info van benne, mint egy színes filmben (gondolom én), de van olyan progi, ahol megadom neki, hogy 3 órát vegyen fel, és DVD-re lesz? Mert ez lenne a legegyszerűbb...

#288 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 13:51

A méret nem a felbontástól függ, hanem a bitrate-től, a felbontást békén kell hagyni és be kell állítani svcd-re, vagy Full PAL-ra.

A DVD-re ráfér 4489MB Akkor fogod ezt elosztod 10800-al (gyk: 3x3600mp) Kijön 0.414MB azaz ennyi helyed van 1mp-re. Ezt átváltom kbit-re. ~3500 és levonom belőle ami a hang (256kbit/s Mpeg2 Layer2 ez a normál) Vagyis marad 3200kbit/s a videónak.

Próbáld ki előtte, hogy milyen minőségben vesz fel a kiválasztott bitrate mellett Full PAL/SVCD felbontásban, és amelyik jobb azt választod.

[ 2004. február 23.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#289 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 16:49

Wow! Na ezt ma este megnézem egy próbával.

#290 Felhasználó inaktív   Gatif 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 22:37

Hi!

Ads Instant dvd + dv készülékkel veszem fek a videót mpeg2-be, teljes képméretben. Miután betömörítem Virtualdubbal (divx), a hang elcsúszik kb 0.1-0.5 mp-et. Ez nem sok, de néha zavaró. Mi lehet az oka???

#291 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 23:03

Valszeg rosszul megválasztott hangtömörítő miatt, vagy ha az elcsúszás konstans, és nem a video vége felé növekvő, akkor az interleaving-nél van probléma.

#292 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 08:06

idézet:
Ezt írta Mykee:
Wow! Na ezt ma este megnézem egy próbával.[/quote]

No megnéztem, és valszeg a 2,6-os tömörítés lesz az, amivel le kell húzzam, mert a 3 Mbites már sok lesz, ha felszorzom az egy perces filmet 180-al. :)
Köszönöm a segítséget!

#293 Felhasználó inaktív   Gatif 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 22:41

idézet:
Ezt írta Mumia:
Valszeg rosszul megválasztott hangtömörítő miatt, vagy ha az elcsúszás konstans, és nem a video vége felé növekvő, akkor az interleaving-nél van probléma.[/quote]

Kösz a tippet!
A csúszás konstans, de a felvevőprgben (ads capture wizard ill. ulead videostudio 7) nincs ilyen beállítási lehetőség. Probálkoztam a hangot elmenteni és az elejére egy kis szünetet beszúrni, de akkor meg a video szaggat néha.

#294 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 22:55

idézet:
Ezt írta Mykee:

No megnéztem, és valszeg a 2,6-os tömörítés lesz az, amivel le kell húzzam, mert a 3 Mbites már sok lesz, ha felszorzom az egy perces filmet 180-al. :)
Köszönöm a segítséget!
[/quote]

Nem lesz sok a 3 mbit a 180 perchez (még 256 Mbit-es hanggal se és még egy egyszerű menünek is marad hely), viszont kevés lesz a 720x576-os felbontáshoz. Én inkább half-ba tenném.

#295 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 23:12

idézet:
Ezt írta Rlaci:

Nem lesz sok a 3 mbit a 180 perchez (még 256 Mbit-es hanggal se és még egy egyszerű menünek is marad hely), viszont kevés lesz a 720x576-os felbontáshoz. Én inkább half-ba tenném.
[/quote]

A 3mbit önmagában nem kevés, van nekem 2.9mbit-es mpeg2 is, és jó a képminőség. De realtime szoftveres kódekkel valóban lehet, hogy nem ad túl jó eredményt.

#296 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 23:15

idézet:
Ezt írta Gatif:

Kösz a tippet!
A csúszás konstans, de a felvevőprgben (ads capture wizard ill. ulead videostudio 7) nincs ilyen beállítási lehetőség. Probálkoztam a hangot elmenteni és az elejére egy kis szünetet beszúrni, de akkor meg a video szaggat néha.
[/quote]

VD-ben van egy olyan menü az audio-nál, hogy interleaving, azon belül pedig audio skew correction/delay audio track...
Ott kell megadni a késleltetést ms-ben.

#297 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 08:44

idézet:
Ezt írta Rlaci:

[/quote]

Hát megvan a film, de most az authorizálással szívok, de nagyon. Van ez az Ulead DVD MovieFactory 3, ezzel nagyon könnyen elkészítettem a menüket, chaptereket, stb. Viszont nem észleli a videóban a hangot (bár a project elkészítésekor lejátssza!) és így a kész műben nincs benne a hang. :(
A DVD Workshop dettó nem lát hangot. :(
A Pinnacle Studio 8-at is néztem, az meg nem gyárt nekem vobokat. :(
A TMPG DVD Authorja is szuper lenne, mert már hang van, és menük is, csodás, de néha beszaggat a végeredmény, amikor a forrásfájl rendben van. :(
Az új PowerDirector se hajlandó vobokat kreálni nekem. :(
Szóval teljesen magam alatt vagyok, hogy nem tudok rendesen authorizálni... :(

#298 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 13:22

Egy hangú, felirat nélküli filmnek egyáltalán minek menü? Csináld ifoedittel, oszt jól van. Nem kell csicsa :D

Nekem is már másfél hete itt egy film a vinyón, de képtelen vagyok feliratot megoldani :mad: Pedig ehhez muszály, mert félig franica film, és franciául még nem tudok :D

[ 2004. február 27.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#299 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 14:01

Csak azért kell a csicsa, mert ha már szánom rá az időt, hogy chaptereket készítek hozzá, mert a három óra baromi hosszú, ha nincs hozzá ugrabugra... :D
Különben hogy lásd, mennyire szabványt vettem fel:
- Videó: 2600 VBR 720*576 (elég szép lett ilyen kis ráta mellett is. :) )
- Audio: MPEG2 224 Kbit, 48000-el
És ezt nem eszi meg az Ulead, pedig de jó is volna! Uis az nem ugrált, csak hang nincs rajta. :)
Ja, próbálkoztam úgy is, hogy szétszedtem hangra és képre, de a vacak Ulead nem eszi meg külön a hangot. :(
Erre gondoltam, hogy a hangot átkonvertálom Wav-ba, vissza multizom a videóval és azt már csak megeszi a vacakja. Csak sajnos kiderült, hogy a Wavot nem akarja a TMPGEnc összefésülni (álá PCM).
Szóval már nagyon el vagyok kenődve, hogy felvenni nagyon jól megoldottam, de authorizálni meg nem tudom... :(

UP:
Örömmel tudatom, hogy a Sony DVD Architect jól is megcsinálta és még menüim is vannak. :)
Csak 5 órán át tartott az én vasamon. :(
De a lényeg, hogy megvan! :)

[ 2004. február 27.: Mykee szerkesztette a hozzászólást ]

#300 Felhasználó inaktív   Godzilla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 09:15

Sziasztok!

Saját DVD-t szeretnék készíteni, miniDV kamerával rögzített videóból összevágva. Már nem vagyok teljesen kezdő, évek óta konvertálGatok már MPEG2-t, de egy bizonyos (ismert) jelenségre még soha nem tudott senki megoldást mondani. Számos fórumban, és ismerősöknél is próbálkoztam, de semmi.

A jelenség pedig a "kockásodás". :( :( Leginkább gyors mozgásoknál nagyon zavaro, de az egész filmre ráteszi bélyegét. TMPEGEencodert szoktam hasznalni. Bitrátát tekintve pedig a 2pass VBR-től elkezdve a CBR-ig mindent kipróbáltam már, DC 8 bit, DC 10 bit, GOP változtatások, de semmi. Nem értem, ha egy DVD-n a gyors jelenteknél sem látszik kockásodás (6-7000 kbps-nél sem) akkor a nálam átkonvertált 9800 kbps-nál miért kockásodik??

:confused: :confused:

A nyersanyag pedig kiváló.

Tudnátok segíteni?

Köszönöm,
GOdzilla

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15