idézet:
Ezt írta Rlaci:
A teljes felbontású DV anyagot csak Firewire csatlakozón keresztül tudod áttölteni a gépre.
Az USB1 adatátviteli képessége ehhez kevés.[/quote]
Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!
Elküldve: 2003. 11. 05. 20:32
Elküldve: 2003. 11. 05. 20:46
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
No igen, de egy CCE basic az csak 60USD mig egy canopus alulrol veri a 200kHUF-ot[/quote]
A Procoder nem csak egyszerű MPEG tömörítő, hanem komplett konverter progi. Ráadásul minőségi NTSC-PAL konverziót is tud. Már ha valakinek szüksége van rá.
A nyáron a Canopus napok alatt pedig az akciós ára 90000 Ft volt. Sajnos az átlagembernek még ez is borzasztó sok.![]()
Elküldve: 2003. 11. 06. 09:05

Az adatok a vdub szerint:

Elindítom a cce-t és egy idő után a következő üzenet fogad:

Ha ok-t nyomok, folytatja, de nem igazán értem a dolgot. Ilyesmivel még nem találkoztam.
Szerintetek mi lehet a nyűgje? Aviscryptel töltöm be a cce-be, mégpedig a következőképpen:
video = "H:****.avi"
masktop = 0
maskbuttom = 0
maskleft = 0
maskright = 0
AviSource(video)
bicubicresize(720,576)
Mi lehet a gond, miért állhat meg a kódolás?
Elküldve: 2003. 11. 06. 09:42
A következő problémára keresem a megoldást:
Bedigiztem egy saját kamerás anyagot a sógoromnál Win XP alatt, Avicappal, DivX 5.05 codec-el, minden kocka kulcskocka és 16000 Kb/s bitrátával.
A saját gépemen (XPSP1), de a céges gépemen se (W2K) tudom a felvételt virtualdubbal szerkeszteni, vágni...
Megnézni persze bármely lejátszóval meg lehet.
Ez a hibaüzenet : "VideoSourceAvi error: The source image format is not acceptable. (error code -2)"
Már két éve foglalkozom digizéssel és alapszintű szerkesztéssel, de még ilyet nem pipáltam.
Bár eddig csak othon digiztem, de 2 hete eladtam a kártyámat.
---------------------------------------------------
Visszavittem a winyómat a sógorhoz, bezzeg nála meg szerkeszthető...

Feltételezem vmilyen tv-kártyával összefüggő codec probléma lehet nálam is...
Ma este felteszek vmilyen minden az egyben csomagot, hátha.
De ha bárkinek van ötlete szóljon, csak azt ne, hogy csináljam meg újra, mert megismételhetetlen kamerás felvétel és már vissza kellett adnom a kamerát is!
Várom a véleményeket, minden segítséget megköszönök.
Elküldve: 2003. 11. 06. 12:34
idézet:
Ezt írta Rlaci:
A Procoder nem csak egyszerű MPEG tömörítő, hanem komplett konverter progi. Ráadásul minőségi NTSC-PAL konverziót is tud. Már ha valakinek szüksége van rá.
A nyáron a Canopus napok alatt pedig az akciós ára 90000 Ft volt. Sajnos az átlagembernek még ez is borzasztó sok.[/quote]
Nos igen. Tényleg nagyon húzós az ára. Véleményem szerint egy átlag videósnak elég a CCE Basic is.
idézet:
Bedigiztem egy saját kamerás anyagot a sógoromnál Win XP alatt, Avicappal, DivX 5.05 codec-el, minden kocka kulcskocka és 16000 Kb/s bitrátával.
A saját gépemen (XPSP1), de a céges gépemen se (W2K) tudom a felvételt virtualdubbal szerkeszteni, vágni...
Megnézni persze bármely lejátszóval meg lehet.
Ez a hibaüzenet : "VideoSourceAvi error: The source image format is not acceptable. (error code -2)" [/quote]
Más editáló progival próbáltad?
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 11. 10. 00:08
idézet:
Ezt írta Tamás30:
Hello!Én Pinnacle-t használok/Studio 8.3/,és hát vegyesek az érzéseim.... DE!!!! Elég sokszor lefagy,a konvertálási művelet alatt/Compling/megáll,ha úgy gondolja!
Egyébként jól lehet vele vágni,ha jól kezeled az egeret/Ha-HA/Vannak trükkők,amivel stabilabbá tehető![/quote]
Egeszen veletlenul nem w2k alatt hasznalod? Az elkepzelheto legsz*rabb kombinacio, instabil, lassu, random fagyasok, stb. A ketto kozul (w2k, studio8) legalabb az egyiket csereld le, egybol megjavul minden:)
Elküldve: 2003. 11. 10. 11:14
idézet:
Ezt írta Tamás30:
Juteszembe!!!Nem tud valaki help me,vajh ha studio 8.3-al vágok,renderelek,majd DVD-t irok,akkor néha miért csinálja aztatat,hogy az utolsó másodpercben sipoló hangok halhatók a DVD-n[/i][/quote]
En is probaltam a studiot.
A gondom az volt vele , hogy capture-nel csak
az elso kb 8 masodperc utan indul el es
csak onnantol vette fel az anyagot (valos mpeg1 v. mpeg2-be)
LEHET EZEN VALAMIT JAVITANI??
Elküldve: 2003. 11. 10. 13:09
Remélem akkor megmaradhatunk ennél az egynél...

RLaci-nak igaza van... a Procoder nem egyszerű mpeg kódoló, így nem érdemes a CCE-hez hasonlítani. Amit tud azt első osztályú minőségben produkálja. Ha az ember elé tesz egy DARIM szűrőt és úgy digizik, akkor nagyon alacsony bitrátával is tud hibátlan anyagot készíteni.
Ez csak tipp, nem biztos, nem hallottam még semmit, de készül a Procoder 2.0, ami azt jelentheti, hogy a régi verziót esetleg meg lehet kedvezményesen kapni.
Az 1.5 pedig nagyon alulról üti a 200kHUF-ot... szerintem inkább olyan [url="http://"http://www.crossnet.hu/canopus_arlista.html"]130kHUF + ÁFA[/url]
Üdv,
Lazy
[ 2003. november 10.: Lazy szerkesztette a hozzászólást ]
www.crossnet.hu
Elküldve: 2003. 11. 11. 14:38
a kezelése. Nagyon felhasználó barát.Egy P4-es gépem van 2,4 pocival ASUS alaplap
512 duál DDR rammal.Én megvagyok vele elégedve.
Most kiirtam mpeg ben CD re de az asztali nem játsza le
beadja az idejét a CDnek és egy képet aztán kész.Mi lehet
a baja? A számitógép persze lejátsza. Néróval még nem
probáltam.
Elküldve: 2003. 11. 11. 15:27
idézet:
Ezt írta iminim:
probáltam.[/QB][/quote]
Biztos, hogy VCD (mpeg1) vagy SVCD-ként (mpeg2 - alacsony bitrátával) írtad ki, nem lehet, hogy DVD-formátumot írtál CD-re ?
Anno volt ilyesmiről szó, a CD-re írt DVD-ről (ami nagyjából annyi, hogy mpeg1 helyett mpeg2 kerül rá, annak megfelelő bitrátával), általános vélemény az volt, hogy az asztali DVD-lejátszók egyszerűen nem tudják annyira megpörgetni a korongot, hogy a sokkal ritkább adat-sűrűségű hordozóról le tudják játszani az átlag 6-8000 kbps (mpeg2) anyagot.
[ 2003. november 11.: lamenyik szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 11. 19:13
idézet:
Ezt írta iminim:
Hellósztok. Nekem egy Sony DV kamerám van, Studio 8 szoftverrel szoktam a filmet szerkeszteni.Nekem nem volt semmi fagyás sem más probléma.[/quote]
Olvasd el megegyszer mit irtam: csak win2k alatt olyan nagyonszar, minden mas alatt csak egy kicsit:)
Elküldve: 2003. 11. 12. 17:07
idézet:
Ezt írta iminim:
probáltam.[/quote]
VCD-t írtál vagy rátetted az mpeg-et egy CD-re?
Ha a második, akkor soha nem fogja lejátszani az asztali... ha az első, akkor kérdés, hogy támogatja-e a VCD formátumot...
Üdv,
Lazy
www.crossnet.hu
Elküldve: 2003. 11. 13. 15:29
idézet:
Ezt írta Lazy:
VCD-t írtál vagy rátetted az mpeg-et egy CD-re?
Ha a második, akkor soha nem fogja lejátszani az asztali... ha az első, akkor kérdés, hogy támogatja-e a VCD formátumot...
Üdv,
Lazy[/quote]
"akkor soha nem fogja lejátszani az asztali... "
Soha ne mondd, hogy soha
Az én 18 pénzért vett ORION csúcs dvd lejátszóm lejátsza a sima Mpeg-et is. Egy DVD-re kiírtam 3 filmet Mpeg formátumban és mind a hármat lejátsza. Ki lehet választani, hogy melyiket akarod nézni.
Csak viccből próbáltam ki mert valahol olvastam, hogy valami csing-csung cég olyan asztali dvd-t dobott ki ami ezt tudja, hát láss csodát ez is tudja)))
Elküldve: 2003. 11. 16. 19:07
Én is bejelentkeznék egy kis segítség kérésre. Még mindig a Hi8 szalagjaim digizésével foglalkozok, de még az első lépésen se vagyok túl, vagyis a capture-n.. Egy sony hi8 kameráról menne be a jel egy msi gef4ti video in-be. Ami a problémám eddig: virtualdub, adobe dobálja a frame-ket, akármit állítok, szinte mindig ugyanúgy. Még az 1fps-nél is.. Itt olvastam a vegas4-ről, fel is tettem, ez frame dobás nélkül viszi, de fekete fehér és hang nincs pedig beállítgattam. Ami még nem tetszik az az, hogy a kamerán lévő filmhezt képest valahogy akadozik a bedigizett film, olyan szaggatottan játsza le deinterlace után is.. lehet hogy ezek a video in-es kártyák ennyit tudnak? vagy ne adjam fel ilyen könnyen?
Elküldve: 2003. 11. 16. 19:29

Elküldve: 2003. 11. 16. 20:49
Elküldve: 2003. 11. 17. 17:08
Azoktól kérnék elsősorban segítséget illetve tanácsot,akik aktívan rögzítenek TV-ről HDD-re
esetleg még Digital-8 as rendszerű videókameráról is.
Máris két dolog érdekel...... (kíváncsiság....)
Nos a fontos az lenne milyen gépet kellene összehozni ahhoz, hogy simán tudjak rögzíteni TV adásokat
HDD-re (legalább VHS minőségben) és persze a kameráról való lementés.
A módszereket még nem ismerem.....,ezért kérném a segítségeteket. (milyen: proci,VGA,HDD,Tuner-kártya,.....blablavla...)
Szereintem ezt ti jobban tudjátok....
Előre is köszönöm a segítséget!