HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#371 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 09. 02:23

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

A kerdes adott:
vett-e fol a baratod a masodik filmbe chaptereket es ha igen, figyelt-e arra, hogy ezek a chapterek closed GOP-okra esnek-e.
[/quote]

Ennyire én sem vágom azért a témát. :)
Szal az Author-ben egyetlen track-hez adott hozzá egyetlen filmet. Ez nem lett chapter-ekre osztva és a DVD-n menü se lett csinálva.

Bocs, már értem, hogy mire gondolsz (asszem).

szal náluk nem az egyik chapterről a másikra való lépegetés a hiba, mivel nincsen külön chapterekre bontva a film, hanem az, hogy pl nem tudnak "belepörgetni".

[ 2004. március 09.: Mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. március 09.: Mumtaz szerkesztette a hozzászólást ]

#372 Felhasználó inaktív   buta1 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 11. 09:36

Tartanak ebben a témában(is) egyszemélyes tanfolyamot itt: [url="http://"http://www.ambro.hu"]www.ambro.hu[/url]

#373 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 21:38

Sziasztok!

Nem tudom ki bütykölt már feliratot....
Lenne egy kérdésem... és remélem tud vki segíteni.
Az a problémám, hogy van egy dvd-m, és nem volt rajta magyar felirat, sikerült megszereznem a netről a feliratot... ketté kellett vágnom, mivel a film 2 lemezen terpeszkedik, az elsőhöz hozzá is tudtam igazítani a feliratot, a második lemeznél viszont olyan gondom van, hogy nem stimmel a felirat ideje....

Ez még nem lenne gond, hiszen ott a "Time Adjuster" program, és a "Subtitle Studio 2.0" is... de ha be is állítom, hogy a szöveg első és utolsó bejegyzése jó időben legyen, akkor is el van csúszva a film közepén!
Remélem érthető a probléma, már kb. 2 órája szórakozom vele, de az istenért nem akar működni :-(((

Próbáltam, hogy nem 25 FPS-re állítom, hanem 24-re.... 29-re... de egyik sem jó.

Ha tud valaki segítsen legyen oly kedves.

Előre is köszi,
Nimfas

#374 Felhasználó inaktív   Kf1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 20:14

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Sony DCR TRV33E kamerát (http://www.unbeatabl...ydcrtrv33e.asp) és FireWire-en keresztül nem tudok capture-ni, mert ugy nez ki nem mukodik a DV OUT-ja, 2 PC-n is ki lett probalva, es egy masik DV out-os kamerával működött.

Ha csatlakoztatom a DV kábelt, az jelzi ki, hogy DV IN. Sehol nem lehet DV out-ra allitani.

Találkozott már valaki ezzel a problémával? Mi lehet a hiba?

koszi.

#375 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 09:52

sziasztok!

egyszer korabban mar kerdeztem, de elsikkadt  ;)
szoval vannak nekem mpeg2 program fajljaim, amiket attomorites nelkul szeretnek dvd-video formatumban kiirni. van valami amatoroknek valo dvd-authoring alkalmazas (nem baj, ha fizetos), amivel ezt meg lehet tenni?
nero vision expresst probaltam eddig, de az mindenaron csinal "valamit" az mpeggel...

koszi:
sid

#376 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 04. 10:09

TMPGEnc DVD Author

Nekem bejött, kár, hogy nem mentem vele semmire, mert nem kezel feliratot.

#377 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 06:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 9:13

TMPGEnc DVD Author

Nekem bejött, kár, hogy nem mentem vele semmire, mert nem kezel feliratot.

koszonom, nezem!

#378 Felhasználó inaktív   Én vagyok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 12:20

Nem tudna valaki adni nekem egy kamerából felvevő, és DVD-re kiíró programot (mondjuk Premiere). Küldenék CD-t, vagy akár fizetnék is érte.
Ja a Windows Media Maker 2-nek nem lenne olyan rossz a kezelése, csak éppen .wmv vagy DV-aviba tud menteni, azt is csak type-1-be. Mindegy a lényeg, hogy az így csinált DV-avit nem tudja kezelni a VirtualDub.
Előre is köszi.

#379 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 14:15

Hi!

Most jutottam el abba a fázisba, hogy lenne időm dvd lemezzel ismerkedni.
Ad1: Sandra DVD9-es lemez.  Le szeretném másolni egy DVD-R-re.

Dvdshrink-et ajánlották. Backup DVD, minden auto-n. Deep analysis végéhajt. 4736MB amire össze tudja nyomni. Csak egy nyelvet és egy feliratot hagytam.  Ez ugye nem jó, mert több mint ami egy lemezre ráfér.

Az lenne a kérdésem, hogy azt meg lehet-e oldani, hogy a DVDshrink megcsinálja a 4736MB-os DVD-t, de nem írom ki, majd a kapott és merevlemezen lévő anyagból mondjuk kiszedek pár extrát??????????

A DVDShrink is tud Authoringot, de azt elsőre nem láttam át. Tehát az a kérdés, mivel szedhetek ki az extrákból, ami nem bonyolult. Szinte minden komolyabb DVD szerkesztő szoftver megvan, így a legegyszerűbben kezelhető, vagy egy jó leírás kellene.

Lehet egyáltalán egy vinyón lévő DVD tartalmat újratömörítés nélkül szerkeszteni (kiszedni extrát vagy menüt)?

Előre is köszi. Ja, az eredeti DVD nem encrypted, így gondolom a  backupolás nem ütközik semmibe.

Szerkesztette: FőDudu 2004. 04. 14. 14:16 -kor

#380 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 22:23

Idézet: FőDudu - Dátum: 2004. április 14, szerda - 15:15

Az lenne a kérdésem, hogy azt meg lehet-e oldani, hogy a DVDshrink megcsinálja a 4736MB-os DVD-t, de nem írom ki, majd a kapott és merevlemezen lévő anyagból mondjuk kiszedek pár extrát??????????

A DVD Shrinkkel nemtudod kiszedni a felesleges dolgogat?
Bár én most próbálom először ezt a progit, de kilehet szépen kapcsolgatni a dolgokat...

#381 Felhasználó inaktív   olajmuvek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 16:58

Sziasztok! nekem olyan kérdésem lenne, hogy egy pinnacle pc tv pro kártyával felveszek a videón keresztül tvadást maximális felbontásban (720x akármennyi is) akkor jó a kép. A nővérem esküvöje video kazettán van, és dvdre szeretném átvenni. Egy profi videos csinálta a kazettát. Az a problémám, hogy ha átveszem gépre akkor a kép ugrál, meg 5 mp ként ilyen csikokat raka képbe. Ezt most a kamerásbácsi védte le valahogy, vagy most mivan?? mit lehetne ezzel kezdeni hogy áttudjam venni normálisba????? :confused:

#382 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 26. 19:14

Ha valóban másolásvédelmet tett rá, én visszamennék, és úgy a fejéhez vágnám, hogy 10 percig nem térne magához, aztán ha elkezdene éledezni, visszakérném a pénzem, és soha többé felé sem néznék, és mindenkit eltanácsolnék.

#383 Felhasználó inaktív   olajmuvek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 19:37

Látom Mumia te nem vagy szivbajos!
Én csak 5let ként vetettem ezt fel, de aztán lehet, hogy valami más a gond!!

#384 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 19:36

Az nem, de agyvérzést még kaphatok.

#385 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 08:57

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 20:14

Ha valóban másolásvédelmet tett rá, én visszamennék, és úgy a fejéhez vágnám, hogy 10 percig nem térne magához, aztán ha elkezdene éledezni, visszakérném a pénzem, és soha többé felé sem néznék, és mindenkit eltanácsolnék.

Van ilyen? Én dolgoztam már digitális kamerával (Sony Digit8), de nem emléxem, hogy lenne rajta iylen funkció. Igaz csak kölcsönben volt, nem ismertem ki eléggé.  :confused:
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#386 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 09:45

De ki beszél digitálisról? Én ha jól sejtem egy sima VHS vagy SVHS kazettáról lehet szó.

#387 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 09:56

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 10:45

De ki beszél digitálisról? Én ha jól sejtem egy sima VHS vagy SVHS kazettáról lehet szó.

Valószínű az a gondja, hogy nagyon ingadozik a szinkronjel és mivel a PCTV nem tartalmaz TBC-t nem képes feldolgozni a szalagról érkező anyagot.

#388 Felhasználó inaktív   olajmuvek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 10:34

ha nem lehettem volna érthető akkor leirom, hogy vhs ről akarom átvenni számgépre a filmet, tehát digitalizálni akarom. a szinkronjellel szerinem semmi probléma nincs, mert a tv-n teljesen tökéletes a kép minősége. Másolásvédelmet meg a nem a kamerán raknak rá, ha egyáltalán van benne, hanem gondolom valami hiperszuper videokeverővel hekkelnek rá valamit!

#389 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 11:00

Idézet: olajmuvek - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 11:34

ha nem lehettem volna érthető akkor leirom, hogy vhs ről akarom átvenni számgépre a filmet, tehát digitalizálni akarom. a szinkronjellel szerinem semmi probléma nincs, mert a tv-n teljesen tökéletes a kép minősége. Másolásvédelmet meg a nem a kamerán raknak rá, ha egyáltalán van benne, hanem gondolom valami hiperszuper videokeverővel hekkelnek rá valamit!

Attól, hogy a TV-n tökéletes a kép még nem jelenti azt, hogy nem ingadozik a szinkronjel. A szalag felső részén vízszintesen tárolják a 25Hz-es CTL jelet melyet felvételkor a szinkronjelből származtatnak. Ennek a CTL jelnek a feladata a szervo vezérlése azaz a szalag sebességének és a fejdod forgási sebességének összhangban tartása. Továbbá ebből a CTL jelből kerül előállításra a szinkronjel is lejátszáskor. A kisebb mértékű ingadozás TV-n csak akkor vehető észre ha bekapcsolod a teletextet és átfedésbe teszed. Természetesen nem lesz semmi értelmes mivel a felvétel nem tartalmaz teletext jelet de az ingadozás megfigyelhető mert a megjelenő oldal szám (100) vízszintesen ugrál. Azért ugrál azaz nem stabil mint a normál adásnál mert a teletext megjelenítése is a szinkronjelhez kötött. Ez a jelenség csak hagyományos analóg TV-n figyelhető meg. 100Hz-es digitális készüléken nem mert ott TBC segítségével újraszinkronozzák a videojelet.

Mivel a PCTV kártya nem rendelkezik TBC-vel (time base corrector) nem képes korrekt digitalizálásra ha nem pontos a szinkronjel. A digitalizáláshoz szükséges mintavételezéshez  szinkronjelre van szükség melynek stabilnak azaz folyamatosan állandó értékűnek kell lennie.
Ezt úgy oldják meg, hogy a digitalizálás előtt stabilizálják (újraszinkronozzák) a bejövő videojelet. A PCTV és egyéb ebbe a kategóriába tartozó kártya nem tartalmaz ilyen áramkört.
VHS felvételek digitalizálásához olyan capture eszköz kell ami tartalmaz TBC áramkört (ill. olyan videomagnó mely rendelkezik TBC-vel).

Még annyit tennék hozzá, hogy a digitalizálást nagymértékben befolyásolja a magnó állapota ill. a szervo vezérlése. Jobb eredményt lehet elérni olyan magnó használatával melyben gyors reagálású digitális szervo vezérlés van. Az ilyen videomagnó kimenetén sokkal stabilabb a szinkronjel mert a szalag egyenetlenségéből, természetes nyúlásából és az átmágneseződésből eredő instabil jelre gyorsabban reagál a szervo (ez nem azt jelenti, hogy teljesen stabil lesz a szinkron mert ez újraszinkronozás nélkül lehetetlen).

Szerkesztette: wpepi 2004. 07. 28. 11:38 -kor

#390 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 11:20

Idézet: olajmuvek - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 11:34

Másolásvédelmet meg a nem a kamerán raknak rá, ha egyáltalán van benne, hanem gondolom valami hiperszuper videokeverővel hekkelnek rá valamit!

Egyébként a VHS esetében másolásvédelem (macrovision) a szinkronjelre van ráültetve ezzel hülyítve meg a felvevő eszköz pld. videomagnó szinkronfokozatát.
A másolásvédelem egy újraszinkronozással kiiktatható. Azok a capture kártyák melyek VHS/SVHS digitalizálására lettek kifejlesztve nem foglalkoznak a másolásvédelemmel mivel a digitalizálás előtt újraszinkronozzák a bejövő videojelet és ezzel kiütik a védelmet (mintha ott se lett volna).

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó