Digitalizálás.
Elküldve: 2003. 10. 22. 13:50
Vettem egy dv kamerát de késöbb kiderült ehhez még egy átjátszó kártyára lesz szükségem.
Ha már kiadok 10-20 ezer forintot akkor miért ne lehesen egyuttal analóg filmeimet digitalizálni. Nem igaz ?
Találtam két terméket ami meglepő alacson áron viszonylag sok szolgáltatást kinál.
Mi a véleményetek ?
VVmer DV/AV Twins
/ Digitális és Analóg Digitalizáló kártya
Gyártó: VVmer
A termék honlapja
Tulajdonságok:
DVD minőségü digitalizálás bármilyen video eszközröl.
Jellemzők:
PCI csatolófelületû multimédia kártya
Realtime valósidejû felvétel,VCD,SVCD,DVD
Max.video felbontás: PAL 720x576 25fps, NTSC 720x480 30fps
Multi System: PAL,NTSC,SECAM
A következõ video eszközök csatlakoztathatók: DV és Digital 8 digitális kamerák, VHS/VCR video és Analóg videokamera
Video formátumok: AVI,MPEG-1,MPEG-2,Quicktime,WMV,FLC,FLI,FLX,UIS
Audio formátumok: WAV,MPA,RM,WMA
Kép formátumok: BMP,JPG,PCX,CLP,EPS
Firewire IEEE1394 sebesség: 400 Mbits/s
Kompatibilitás: Windows 98SE,ME,2000,XP
Video csatlakozások
DV 6Pin bemenet/kimenet
DV 4Pin bemenet/kimenet
Kompozit bemenet
S-video bemenet
Szoftver: ULEAD VideoStudio 5.0 (Video felvétel,szerkesztés,MP3 hang effektusok)
VAGY
KnowledgeTech AVPro ADVE-9011HE DELUXE
/ Real-Time DV és analóg video digitalizáló 5.25" előlappal
Gyártó: KnowledgeTech
A termék honlapja
Tulajdonságok:
DVD minőségű digitalizálás bármilyen videó eszközről
PCI csatolófelületű digitalizáló kártya
Realtime valósidejű felvétel,AVI,DV-AVI,VCD,SVCD,DVD,MPEG1/2
Max.video felbontás: PAL 720x576 25fps, NTSC 720x480 30fps
Multi System: PAL,NTSC,SECAM
A következő video eszközök csatlakoztathatók: DV,Digital 8,Hi8 kamerák,VHS,VCR,TV,DVD
Firewire IEEE1394 sebesség: 100-200-400 Mbits/s
Kompatibilitás: Windows 98SE,ME,2000,XP
Video és Audio csatlakozások:
DV 6Pin bemenet/kimenet
DV 4Pin bemenet/kimenet
Kompozit videó bemenet
S-video bemenet
Sztereó hang bemenet/kimenet
Előlapon plusz USB 2.0 csatlakozó(vezérlés az alaplapról)
5.25" Előlapi csatlakozók:
IEEE1394DV be/ki,USB2.0,RCA video bemenet,S-video bemenet,2xRCA sztereó hang bemenet,mikrofon bemenet
Szoftverek:
Az alábbi legújabb kiadású videó szoftverek a videó felvételtől a CD/DVD-re írásig mindent feladatot elvégeznek.(felvétel,szerkesztés,effektek,átmenetek,lemezre írás)
ULEAD VideoStudio 7 SE DVD
ULEAD DVD MovieFactory 2.0SE
InterVideo WinDVD 4
Kábelek:
1db-IEEE1394 4-4Pin
1db-IEEE1394 6-6Pin
1db-USB A-B
1db-USB alaplapról az előlapra
1db-S-video
1db-RCA video
1db-Sztereo audio 3.5"jack-ről 2x RCA csatlakozó
1db-Sztereo audio 3.5"-3.5"
4db-összekötőkábel a kártya és az előlap közé
Elküldve: 2003. 10. 22. 17:17
Elküldve: 2003. 10. 23. 09:13
Elküldve: 2003. 11. 04. 20:09
Nagyon kezdő vagyok a témában, szóval megfogtam a kamerát rákötöttem a FireWire-re a FirewWire-hez adott programmal (Video Studio 7.0)-val fel grabbaltema videót most nem tudom, hogy tudok tovább haladni, biztos tudnék tovább haladni csak mostanában nincs sok időm ilynre, kell a képet szürni, vagy akármi?
VirtualDub-al tudom tömöriteni akármilyen foormátumba?
Ez eg kb. 63 perces anyag Dv formátumba 13,3 gbyte.
Mibe kell tömöriteni?
Valaki le írná pontról pontra?
Először kellet volna olyan beálitásokkal digizni ami esetleg szebbé teszi a képet vagy ezt most is megtehetem?
Elküldve: 2003. 11. 04. 21:16
idézet:
Ezt írta Socket370: kell a képet szürni, vagy akármi?[/quote]
Nem hiszem hogy zajos lenne, mint pl. az analóg forrásból digitalizált jel.
De ha kivagdosod a felesleges /rossz részeket, az jót tesz.
idézet:
VirtualDub-al tudom tömöriteni akármilyen foormátumba?[/quote]
Igen. (xVid, Divx, stb.)
idézet:
Mibe kell tömöriteni?[/quote]
MPEG-2-be. Amikor 30-ért már vannak DVD-írók, (meg SeX 60.000 Ft), nem érdemes xvid/divx-re butítani a DV avit.
(Ha még nincs íród - nekem sincs - akkor is érdemes DVD-nek készíteni a végleges anyagot, mert pl. 1/2 év múlva nagyon fogod utálni magad, hogy miért csináltál belőle divx-et, és miért vettél rá mást a szalagra, és miért nincs meg a vinyón a 13 GB-os nyersanyag, stb...
idézet:
Valaki le írná pontról pontra?[/quote]
Én nem, mert nincs digit. kamerám, és régen digiztem analógról.
idézet:
Először kellet volna olyan beálitásokkal digizni ami esetleg szebbé teszi a képet vagy ezt most is megtehetem?[/quote] Mire gondolsz? Csak nem az interlace zavar a monitoron?
[ 2003. november 04.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 04. 21:22
idézet:
Ezt írta eszpe:
Mire gondolsz? Csak nem az interlace zavar a monitoron?
[ 2003. november 04.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Valami olyasmi, de ez pontosan mi is?
Elküldve: 2003. 11. 04. 21:44
idézet:
Ezt írta eszpe:
MPEG-2-be. Amikor 30-ért már vannak DVD-írók, (meg SeX 60.000 Ft), nem érdemes xvid/divx-re butítani a DV avit.
(Ha még nincs íród - nekem sincs - akkor is érdemes DVD-nek készíteni a végleges anyagot, mert pl. 1/2 év múlva nagyon fogod utálni magad, hogy miért csináltál belőle divx-et, és miért vettél rá mást a szalagra, és miért nincs meg a vinyón a 13 GB-os nyersanyag, stb...
[/quote]
Ennyi erővel lementhetné az eredeti 13gb-os anyagot, úgyis lesz jobb módszer később![]()
Van dvd íróm, mégis xvid-be tömörítek, mert semmivel sem jobb minőségű a 3x akkora mpeg2. Sőt, magam is csodálkozom, mire képes már az XVID, tv-ből felvett filmet letömörítek 1-cdre és olyan a minősége, hogy hujj.
[ 2003. november 04.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 04. 21:50
idézet:
Ezt írta Socket370:
Valami olyasmi, de ez pontosan mi is?[/quote]
Mumia tökéletesen megválaszolta a kérdésed.
[ 2003. november 04.: eszpe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 05. 11:35
idézet:
Ezt írta Mumia:
[url="http://"http://www.100fps.com/"]EZ[/url][/quote]
Na azért nem ilyen durva.![]()
Elküldve: 2003. 11. 06. 10:06
idézet:
Ezt írta Mumia:
Ennyi erővel lementhetné az eredeti 13gb-os anyagot, úgyis lesz jobb módszer később![]()
Van dvd íróm, mégis xvid-be tömörítek, mert semmivel sem jobb minőségű a 3x akkora mpeg2. Sőt, magam is csodálkozom, mire képes már az XVID, tv-ből felvett filmet letömörítek 1-cdre és olyan a minősége, hogy hujj.
[ 2003. november 04.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
KlasszMár csak azt mondd meg, hogy a Xvid-et miként fogom megnézni a DVD lejátszóban???
Hiszen ha a családi felvételeimet megcsinálom véglegesre, akkor azt szeretném családnak, ismerősöknek is megmutatni néha. Az pedig nem az igazi, hogy mindenkinél számítógépet keressek. Igaz most kezdenek megjelenni a Divx-Xvid-et is lejátszó csodák, de nem az az elterjedt.
A másik meg, hogy egy Xvid-ben tömörített anyag lehet, hogy majdnem olyan jól néz ki mint egy mpg2-es video, de a félképeid azonnal elvesznek, és ez azért nem mindegy. A tv-ből felvett anyagokat természetes, hogy nem DVD-re arhiválja az ember fia, arra tényleg kitünő az Xvid.
Elküldve: 2003. 11. 06. 17:55
Nem ismerem az asztali DVD/xvid/divx lejátszókat, de nem hiszem, hogy lejátszák a menüvel, fejezetekkel ellátott xvid/divx-et (ha lehet ilyet egyáltalán készíteni vmilyen programmal).
Szerintem DV AVI-t csak DVD-re és MPEG2-ként érdemes lementeni. Ez az én véleményem.

Elküldve: 2003. 11. 06. 17:59
De akinek az kell csináljon mpeg2-t, nekem csak helypazarlásnak tűnik, merthogy ugyanúgy lejátsza az xvidetis a gépem.
[ 2003. november 06.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 06. 18:01
idézet:
Ezt írta Mumia:
...Ennyi erővel lementhetné az eredeti 13gb-os anyagot, úgyis lesz jobb módszer később...[/quote]
Lehet, hogy félreérthető voltam, de nem azért írtam, hogy "nincs meg a vinyón a 13GB", mintha azon kellene tárolni, és várni az új módszereket.
Úgy értettem, hogy később könnyen megbánhatja, hogy nem DVD-ként archiválta a videót.
Lehet, hogy az xvid nem rosszabb minőségű, mint a 3x akkora MPEG2, de a DVD sokkal szélesebb körben elfogadott és alkalmazott szabvány a videók terén, mint az xvid.
Elküldve: 2003. 11. 06. 22:02
idézet:
Ezt írta Mumia:
Az más, de nekem ha már 1x össze van kötve a gépem a tv-vel, akkor nem tudom minek vennék asztali DVD-t :confused:[/quote]
Hát ez fogas kérdés.
Bár a kényelem az ami esetleg szóbajöhez mint érv.
Elküldve: 2003. 11. 10. 16:27
Elküldve: 2003. 11. 10. 16:58
Nyilván nem mindegy, hogy a home videódat kinek és hol akarod megmutatni, de ha a "mindenhol lejátszható" a legfontosabb szempont, akkor legfeljebb csinálsz belőle egy VHS-t is a végén. Ha meg magadnak rakod el, akkor tényleg csak az számít, hogy neked melyik a kényelmesebb/olcsóbb.
Szvsz írd vissza DV-re és akkor tutira nincs minőségromlás