Halihó!
Nekem is van Preludium B31-em és én is átépítettem!!!
Amit NEM tettem :
- nem raktam reflexdobozba egy olyan hangszórót ami KIMONDOTTAN zárt dobozba lett tervezve !!!!!!!!!!! (ezt inkább nem írom le hogy miért

),
- nem növeltem meg a doboztérfogatot, mert ugyebár ha növelem a doboz térfogatát, akkor a dobozban lévő levegő visszatéritő ereje csökken, így egy bizonyos kitérés felett a tekercs már nem-lináris mágneses térben mozog, tehát torzítás lép fel.
Mit csináltam:
-lemásoltam a HB1/I hangváltóját és minőségi elemekből raktam össze (BENNIC és WIMA MKP kondik a LOMEX-ből és a Kácsa Audióból, minőségi tekercsek és ellenállások mindenféle drága helyről

)
- a dobozt teljesen leszigeteltem (érdekes konstrukció, mert az eleje MDF-ből van /1984-85-ben kezdték gyártani !!!/, az oldala pedig pozdorjából), a hangszórók alatt is kicseréltem a tömítést,
- raktam a dobozba kétféle sűrűségű speciális állóhullám gátló szivacsot,
- doboz hátuljába aranyozott csatlakozókat tettem, amik a banándugót is fogadják,
- a belső kábelezést is kicseréltem (ezzel elég sokat kísérleteztem, előszőr méterenként sokezer forintos ezüstkábelt tettem be, de végül több cserebere után tömör rézvezeték került a dobozba).
Ha igazán sokat akarsz megtudni a WIFA hangszórókról, akkor menj el Somogyi Béla utcába (Corvin áruház mellett van) és ott van egy hangszóró bolt (WIFA, ScanSpeak, pénzt ne vigyél magaddal, mert nem állod meg, hogy ne vegyél valamit). Ők gyártják az Alcomax hangsugárzókat, amelynek legendás példánya volt a Gamma széria, amelyik bizony-bizony a HB1-Preludium hangsugárzóit tartalmazta.
Sajna már egyik hangszóró se kapható, úgyhogy nagyon vigyázz a hangszórókra!!!
Amúgy, ha van kedved, akkor a dobozt is átépítheted. Az eredeti térfogatnál 30 %-al nagyobbra ne menj föl, esetleg csak akkor, ha a többleted kitöltöd valamilyen hangelnyelő anyaggal (szivaccsal vagy müa. habbal). Méretre vágott MDF táblákat jó drágán vehetsz a nagy barkácsárúházakban (BricoStore, Praktiker, stb.), valamivel olcsóbban kisebb faárú boltokban (pl. a 4-6 villamos Móricz Zs. körtéri végállomásánál).
Amúgy, ha Neked az eredeti B31 dinamikátlan volt és összemosta a hangszereket, akkor nem érdemes az átépítéssel foglalkozni. A Prelúdium minden idők legjobb magyar gyártmányú hangsugárzója volt (bár csak kb. annyira magyar mint az Ikarus buszok

), az átépítés után se lesz belőle Tannoy/Dynaudio/ProAc/MartinLogan (kinek mi a non-plusz-ultra).
Persze az én véleményem az, hogy egy megfelelően átépített Prelúdium eléri a Hebrook HB1 szintjét, ami azért nem kevés!