HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#2641 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 21. 00:00

Sajnos sokat nem tudok e tárgykörben mondani, de anyit tudok, hogy eddig Antenna Mikrónak (AM) -nek hívták, ám most "digitalizálás" lett, és Antena Digital lett az új név és minden dekódert le is cseréltek.
Hogy ez most pontosan mit jelent, nem tudom.
?
:think:

#2642 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 00:23

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 22:32

Ergó semmi esélye, hogy az antenna digital adását a gépemen fogni tudjam.
Dekóderrel sem?

pontosan. mivel nem fog neked az AH smartcardot adni a DVB-S képes whatever cuccodhoz. Az AH csak az általa hozzád kicuccolt dekóderhez ad kártyát. és kártya csak abban az egy sorozatszámú kütyüben működik, amit történetesen kihelyeztek hozzád.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 12. 21. 00:25 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2643 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 00:47

éééééértem.
Noakkor ezt röviden, BEBUKTAM.
Kár. Pedig vicces lett volna.

Köszike!!

#2644 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 07:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 22:02

a cce és semmilyen komolyabb mpeg encoder _nem_hajlandó_ az átméretezésre. tessék neki szabványos ccir601-et adni, vagyis 720x576, ill 352x576.

Na jó, de ha a DC30 max felbontásban 768x576-ot rögzít...  :confused:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2645 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 07:27

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 20:37

Apropó: a CCE nem hajlandó megenni a full PAL MJPEG-et. Azt mondja ezt a felbontást (768x576) nem támogatja. Mintha béna lenne átméretezésben...

A CCE közvetlenül nem fogja megenni mivel ahogy azt SFIJ is írta csak CCIR601 forrást eszik meg. De mivel a CCE tartalmaz Premiere plugin-t is ezért ha az MJPEG-et Premiere-ből exportálod közvetlenül MPEG2-be akkor az export ablakban beállíthatod, hogy szabványos CCIR601 azaz D1 720x576 méretben küldje a CCE plugin felé.

#2646 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 07:28

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 7:24

Na jó, de ha a DC30 max felbontásban 768x576-ot rögzít...  :confused:

Ezért használj Premiere-t és hozzá a CCE plugint  :)

A CCE közvetlenül nem fogja megenni mivel ahogy azt SFIJ is írta csak CCIR601 forrást eszik meg. De mivel a CCE tartalmaz Premiere plugin-t is ezért ha az MJPEG-et Premiere-ből exportálod közvetlenül MPEG2-be akkor az export ablakban beállíthatod, hogy szabványos CCIR601 azaz D1 720x576 méretben küldje a CCE plugin felé.

Ja és ne felejtsd el bekapcsolni a Premiere-ben az arány megartást.

Szerkesztette: wpepi 2005. 12. 21. 07:34 -kor

#2647 Felhasználó inaktív   RumcIce 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 21. 10:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 20:09

ez azért van mert a microsoft Dv codec directshow codec, míg a CCE meg a TMpeg vfw kodekeket vár. telepítsd a canopus vfw DV kodekjét. de ha van cce-d anak van ugye adobe premiere-hez való pluginja.  exportálj a premiere-ből annak segíségével közvetlenül mpeg2-be.

Köszi a segítséget, a cce plugin valóban megoldotta a problémámat. Nem tudom miért nem vettem észre telepítésnél hogy ki lehet pipálni.

#2648 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 12:18

Sziasztok.

Lenne néhány bizonytalan kérdésem:
Létezik olyan TV, amit külső tunerként lehet használni? Egyáltalán megoldható az valahogy, hogy a Tv tunerjét használom dekódolásra, a PC-t meg merevlemezes felvevőnek? :think:
Mindenképp kell tuner kártya, ha digizni akarok?
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#2649 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 12:23

Idézet: INT21H - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 12:18

Sziasztok.

Lenne néhány bizonytalan kérdésem:
Létezik olyan TV, amit külső tunerként lehet használni? Egyáltalán megoldható az valahogy, hogy a Tv tunerjét használom dekódolásra, a PC-t meg merevlemezes felvevőnek? :think:
Mindenképp kell tuner kártya, ha digizni akarok?

Ha a TV készüléken van SCART csatlakozó akkor azon van kimenet is. Az egyszerű mezei TV-k esetében az éppen nézett program képe és hangja jön ki rajta, a bonyolultabb sok százezer forintos TV-k esetében menüből állítható ez a funkció azaz megadható, hogy mi kerüljön ki a SCART-ra

#2650 Felhasználó inaktív   kubala 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 21. 13:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 8:50

Az a jelenség amit te látsz teljesen természetes mivel a PC monitora progessive elven működik ami azt jelenti, hogy az interlace anyag félképei (melyek 20ms időeltolódással vannak egymáshoz képest) egyszerre jelennek meg aminek az eredménye, hogy a képen elcsúszva szálkás, fésűszerű képződmény látható. Ezzel nem kell foglalkoznod mert ha a DVD-t PC-n DVD lejátszó programmal nézed (pld. PowerDVD, WinDVD, stb.) akkor ott valósidőben történik a megjelenítés korrigálása progressive kijelzőre.

Először is köszi a választ.

Van némi ellentmondás a válaszodban:

A PC monitorán (minhogy progresszív elven megy) természetes a csíkozódás amit látok. De azt is írod, hogy a DVD lejátszó (pl.:PowerDVD) a csíkozódást eltűnteti. Akkor mégsem annyira természetes nem? Illetve akkor lenne az, ha deinterlace nélkül DivX-et csinálnék a DVD-ből, és az avit játszanám le.

A konkrét esetre visszatérve. A DVD, amit letöltöttem, és a hddre másolva van meg, a DVD-lejátszóval lejátszva interlacesnek tűnik (csíkozódik). Akkor ez miért lehet? Arra tippelek, hogy progresszív, de a lejátszó el akarja tűntetni az interlace-t, és ezért csíkoz. És feltételezem hogy a tv-n is ugyanez történne.

Mit csináljak akkor neki?

A dvd lemezeken vob-ok, ifo-k stb vannak a video_ts könyvtárban, de a tartalma mpeg2. Melyik az a progi amivel ki tudom nyerni veszteségmentesen az eredeti tartalmat mpeg2 formátumban? 
A aztán kipróbálnám rajta a Restreamet.

Ismertek esetleg más eljárást, amivel rippelés nélkül, az eredeti menürendszer megtartássával tudnék egy deinterlace filtert futtatni?

Üdv

(nemtom számít-e, de a dvd valszeg amerikai. bocsi ha triviálisakat kérdezek, ilyet még nem csináltam, a témához egy kicsit  :lama: vagyok)

#2651 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 14:28

Idézet: kubala - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 13:52

Először is köszi a választ.

Van némi ellentmondás a válaszodban:

A PC monitorán (minhogy progresszív elven megy) természetes a csíkozódás amit látok. De azt is írod, hogy a DVD lejátszó (pl.:PowerDVD) a csíkozódást eltűnteti. Akkor mégsem annyira természetes nem? Illetve akkor lenne az, ha deinterlace nélkül DivX-et csinálnék a DVD-ből, és az avit játszanám le.

A konkrét esetre visszatérve. A DVD, amit letöltöttem, és a hddre másolva van meg, a DVD-lejátszóval lejátszva interlacesnek tűnik (csíkozódik). Akkor ez miért lehet? Arra tippelek, hogy progresszív, de a lejátszó el akarja tűntetni az interlace-t, és ezért csíkoz. És feltételezem hogy a tv-n is ugyanez történne.

A dvd lemezeken vob-ok, ifo-k stb vannak a video_ts könyvtárban, de a tartalma mpeg2. Melyik az a progi amivel ki tudom nyerni veszteségmentesen az eredeti tartalmat mpeg2 formátumban? 
A aztán kipróbálnám rajta a Restreamet.

Ismertek esetleg más eljárást, amivel rippelés nélkül, az eredeti menürendszer megtartássával tudnék egy deinterlace filtert futtatni?

Üdv

(nemtom számít-e, de a dvd valszeg amerikai. bocsi ha triviálisakat kérdezek, ilyet még nem csináltam, a témához egy kicsit  :lama: vagyok)

Semmilyen ellentmondás nincs a hozzászólásomban. A PC monitoron a megjelenítés progessive és ezért a DVD lejátszó programok valós időben korrigálják a képet azaz egy speckós eljárással deinterlace-lik miközben megy a lejátszás. Ez a valósidejű deinterlace csak a DVD lejátszó programoknál van azaz pld. ha a win Mplayerével játszod le akkor csíkos lesz.

A progessive anyagot akárhogy is jelenítesz meg soha nem fog csíkozódni.

Idézet

És feltételezem hogy a tv-n is ugyanez történne.

Egyszerűen kiírod egy DVD+/-RW lemezre és megnézed asztali lejátszóval.

Idézet

Igen a *.VOB állományokban MPEG2 van (de lehet MPEG1 és 352x288 méretben). A vob file csak annyiban különbözik a mezei MPG állománytól, hogy itt egybe van multiplexelve több hangsáv és opcionálisan feliratsáv is ill. a DVD-VIDEO struktúrában a VOB állományok mérete nem haladhatja meg az 1GB-ot ezért az anyagot az authoring programok széttördelik 1GB-os darabokra. Ebből eredően pusztán annyit kell tenni, hogy visszanyerd az eredeti MPEG2-t és a kísérőhangot, hogy egy DVD ripper programmal egyszerűen demultiplexeled úgy, hogy közben fűzze össze egy az 1GB-os szegmenseket is. Ilyen program pld. a SmartRipper amivel a HDD-n lévő VIDEO_TS könyvtárból egyszerűen demulktiplexelve kiveheted az MPEG2-t és a kísérőhangot vagy hangokat. Mivel demultiplexelésről van szó semmilyen beavatkozás nem történik magába a digitális videóba ergo nem lesz semmilyen veszteség se képben se hangban hiszen csak arról van szó, hogy 1db multiplexelt (kép és hang 1 állományban) állomány szétszedünk úgy, hogy külön file-ban megkapjuk a videót és külön file-ban az audiot.

Ha amerikai akkor az biztos, hogy NTSC lesz. PC-n ez nem érdekes de asztali DVD lejátszónál és TV-nél fontos, hogy a készülékek kezeljék az NTSC normát.

Szerk:
Ha kiírtad RW lemezre és megnézted TV-n is és ott is csíkos akkor sajnos elcseszték az MPEG2 tömörítést ami azt jelenti, hogy az eredeti forrás nélkül ezt már nem lehet helyrehozni mivel újra el kell készíteni az MPEG2-t. Ebben az esetben szükséged van az eredeti DV, MJPEG, stb. anyagra vagy arra az analóg kazettára amiről a DVD készült.

Mindenképpen TV-n ellenőrizd le.

Kép
TV-n így jelenik meg. A Field1 és a Field2 között 20ms időkülönbség van azaz a field2 20ms-al későbbi mozgásfázist tartalmaz.

Kép
A PC monitoron így jelenik meg a kép. Ha interlace anyagot jelenítesz meg így akkor a csíkok, szálkák azért jelentkeznek mert a félképek között 20ms különbség van és mivel a letapogatás nem field hanem frame rendszerű ezért egyszerre jelenik meg mind a két félkép és ezért fésűszerű effektus keletkezik.

Szerkesztette: wpepi 2005. 12. 21. 15:04 -kor

#2652 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 23:44

Idézet: kubala - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 13:52

A konkrét esetre visszatérve. A DVD, amit letöltöttem, és a hddre másolva van meg, a DVD-lejátszóval lejátszva interlacesnek tűnik (csíkozódik). Akkor ez miért lehet?

az azért, mert aki aki dvd9-ről áttette dvd5-re, az az átkódoláskor progresszívnek kezelte az amúgy interlészes musztre dvd-t.

amúgymeg modern videókártyák kezelik az interlészes vidókat. ehhez kell egy dx9-es kártya videótámogatással, kell egy megfeleő driver, meg az, hogy az interlészes videót a player a video mixing renderer-re küldje, ne az elavultabb overlay "device"-ra.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 12. 22. 23:44 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2653 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 13:38

Hali.
64 bites windows xp hez van valakinek philips 7130 as chipes tv tunerhez(mercury a tv tuner) driverje?
most jutott eszembe hogy felrakom a 64 bites winxpt de regebben amikor felraktam emlexem hogy nem talaltam a tv tunerhez drivert. es mivel en a gepen nezem a tvt igy nem volt jo. gondolom nem fontos mercury drivernek lenni barmilyen 7130 ashoz valo jo lenne, de en azt sem talaltam.
segitsegeteket elore is koszi.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#2654 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 12:03

Szasztok

Yamada 6700 játékos egyik filmnél csusztatja a hangot (1-2mp), de pcn minden okés...
Hogy lehetne valahoyg átkodolni a filmet, hoyg okés legyen (nandub pl)?

Kösz

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2655 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:11

Akit érdekel a szoftveres zajszűrés, az nézze meg a most megjelent Neatvideo nevű programot. A cég készíti az egyik legjobb fotózajszűrő programot, most pedig elkészítették az első videoszűrő plug-injeiket Virtual Dub és Adobe Premiere Pro 1.5 ill Afterr Effects alá.
http://index.hu/tech...5.12.27.

#2656 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 18:59

Idézet: Rlaci - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 16:11

Akit érdekel a szoftveres zajszűrés, az nézze meg a most megjelent Neatvideo nevű programot. A cég készíti az egyik legjobb fotózajszűrő programot, most pedig elkészítették az első videoszűrő plug-injeiket Virtual Dub és Adobe Premiere Pro 1.5 ill Afterr Effects alá.
http://index.hu/tech...5.12.27.

A fotósat használtam már tényleg szuper!

#2657 Felhasználó inaktív   Radeon700 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 30. 18:54

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 0:29

Ha egy kicsit jobban körülnézel ebben és másik topicban itt a fórumon akkor rátalálsz az okokra és a megoldásra is mivel ezt már 1000x leírtam. TBC (időalap korrektor) ill. szinkronstabilizátor lesz a te barátod mivel a VHS technológia velejárója az instabil szinkronjel ami ha nincs stabilizálva hangelcsúszást okoz digitalizáláskor. A megoldás roppant egyszerű. Olyan capture eszközzel digitalizáld a VHS kazettákat ami erre való mivel azokban az eszközökben melyeket VHS feldolgozásra találtak ki benne van az ami neked kell. Vagy használj TBC-vel szerelt S-VHS magnót. Vagy vegyél egy asztali DVD felvevőt. Egyéb eszközökkel (TV tuner, VIVO) soha nem leszel képes korrekt VHS digitalizálásra. A miértekre a válaszokat megtalálod ha beleolvasol azokba a topicokba melyek ezzel foglalkoznak.

Kedves vpepi! Akkor ez lehet az oka annak, hogy a Radeon x700 vivo kártyámmal nem tudok számomra megfelelő minőséget produkálni (a fórum napok óta történő olvasása ellenére sem)?

Régi családi VHS-t szeretnék digitalizálni (tömörítetlenül próbáltam több programmal is), aztán zajt szűrni (Vdubbal nem boldogultam, melyiket javaslod?), és lehetőleg legalább az eredeti minőségben menteni (azt írtad egyébként nincs értelme digitalizálni) és tárolni (TMPGenc-el próbáltam, több féle beállítással). Eddig nem tudtam elérni az eredeti minőséget. Érdemes tovább próbálkozni?

Jól értettem, hogy ebben az esetben nem érdemes deinterlce-elni? (Csak PC-n fogom nézni).

Köszi.

#2658 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:09

VHS videóról próbálok bedigizni egy kazit ADVC 55-tel.
Szereztem egy kábelt, aminek az egyik vége scart.
Összedugtam, de ha elindítom a lejátszást, akkor a capture ablakban csak az első másodpercben normális a kép, utána átvált ilyenre: Kép

Szerkesztette: ion 2006. 01. 03. 16:10 -kor

#2659 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:12

Pedig kábelhibának nézem...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2660 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 16:13

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 16:09

VHS videóról próbálok bedigizni egy kazit ADVC 55-tel.
Szereztem egy kábelt, aminek az egyik vége scart.
Összedugtam, de ha elindítom a lejátszást, akkor a capture ablakban csak az első másodpercben normális a kép, utána átvált ilyenre: Kép

Ez nem véleletlenül gyári kazetta? Mert nagyon macrovision másolásvédelem kinézete van a dolognak.  :D

Külső TBC-t elé aztán már szerintem jó lesz

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 03. 16:15 -kor

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »