HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#2711 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 12:22

Sándor, wpepi köszöi a segítséget!

#2712 Felhasználó inaktív   hrabovszki 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 12:40

Idézet: krokett - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 16:35

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Ledtek WinFast 2000 Xp Expert tuerkártyám. A saját szoftverével mpeg2 formátumba rögzített tévéműsorból készítettem dvd anyagot, a Ulead DVD MovieFactory 2.5 SE segítségével. A problémám az, hogy ha kijelölöm a reklám részeket a Multi-trim segítségével akkor a kész dvd anyagnál a reklám utáni részeknél elcsúszik a hang. Ha van valakinek tapasztalata ezzel a programmal kérem segítsen.
Előre is köszönöm!

Szerintem inkább használd a TMPENC DVD author-t,azzal nem lesz ilyen gond.

#2713 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 12:54

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 10:00

Én is nagyon sokat kajtattam a magyarázat után, de a mai napig nem jöttem rá mi az oka az elcsúszásnak.
Az tény, hogy az ACE megapack-al felpakolt kódekekkel, ha a kódekpakkban levő cuccokkal tömörítettem, akkor a frame rate a VDub szerint 24.85, és 24.99 fps között bárhova eshetett.
Amióta levakartam a csomagot, és kizárólag a szükséges kódekekkel traktálom a gépet, (+ amit a vinfosos cuccok rárámolnak a gépre) az elcsúszás 24.996, és 24.998 közé szokott esni. Továbbá nincs szükség a kézi korrekcióra, mert a VDub automatice rendesen megcsinálja a dolgot.
Ez érvényes mind a VHS-ről történő digizésre, mint a tunerkártyáről történő felvételre.
Mind a kettőre ugyanazt a Philips csipes tunerzsugát használom.
A hang digizésére egy "öreg" SB Live-ot használok, ami nem tudom milyennek számít.
A vas egy XP3000+-os Athlon 1G rammal, tehát ennek is bőven elegendőnek kellene lennie.
Kódeknek PICVideo M-Jpeg kodek-et, és PCM 48KHz-es hangot szoktam beállítani. Szerintem ez is korrekt. (nincsenek eldobott képek) Ja a progi amit használok, az a FLY 2000 nevű tünemény, ami rendesen lekezeli a philips csipes tunerzsugát. Lehet ez okoza a problémát?
Van valami ötleted, hogy min lehetne varinálni?
Esetleg jobb video kódek?

Már alapjában hibás amit csinálsz mivel a capture PAL norma esetén csak és kizárólag 25fps lehet. Nem 24.85 meg 24.99, stb. hanem pontosan 25fps. Ha nem ennyi akkor alapjaiban gond van a digitalizálással.
Mivel nem hardware-es tömörítést használó eszközzel digitalizálsz ezért a hibát a capture programban és/vagy a codec-ekben kell keresni.

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 11. 12:57 -kor

#2714 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:07

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 13:54

Már alapjában hibás amit csinálsz mivel a capture PAL norma esetén csak és kizárólag 25fps lehet. Nem 24.85 meg 24.99, stb. hanem pontosan 25fps. Ha nem ennyi akkor alapjaiban gond van a digitalizálással.
Mivel nem hardware-es tömörítést használó eszközzel digitalizálsz ezért a hibát a capture programban és/vagy a codec-ekben kell keresni.

A felvételi beállításoknál 25fps van megadva, viszont a VDub szerint 24.995 és 24.998 közé esik mostanában a felvett anyag.
Eldobált képek nincsenek.
Avi szinkronizálás a video folyamhoz történik, de próbáltam az audióhoz szinkronizálni, vagy kikapcsolni is de pár ezred fps-en kívül nem volt változás.
Majd el felejtettem, felvételnél a FLY 2000 25fps-t ír ki, de a Vdub szerint a végeredmény nem annyi. :think:

#2715 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:13

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 13:07

A felvételi beállításoknál 25fps van megadva, viszont a VDub szerint 24.995 és 24.998 közé esik mostanában a felvett anyag.
Eldobált képek nincsenek.
Avi szinkronizálás a video folyamhoz történik, de próbáltam az audióhoz szinkronizálni, vagy kikapcsolni is de pár ezred fps-en kívül nem volt változás.
Majd el felejtettem, felvételnél a FLY 2000 25fps-t ír ki, de a Vdub szerint a végeredmény nem annyi. :think:

Felejtsd el a virtualdub programot. Nézd meg a rögzített MJPEG AVI-t egy normál szerkesztő programmal vagy egyéb profibb util-al, hogy mennyi az fps. Pontosan 25-nek kell lennie se több se kevesebb.

#2716 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:17

Tudsz ajánlani valami egyszerűbb progit?
Nem nagy baj ha free... :cool:

#2717 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:22

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 13:17

Tudsz ajánlani valami egyszerűbb progit?
Nem nagy baj ha free... :cool:

Egyszerűbb programot nem tudok. Én NL rendszerű editor programokat használok  :D  (Premiere, Edius3)

#2718 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:28

Brühü brühűűű... :blink:
Akkor marad minden a régiben. :think:

#2719 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 14:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:22

Egyszerűbb programot nem tudok. Én NL rendszerű editor programokat használok  :D  (Premiere, Edius3)

Hamár Edius: nem lehet valahogyan rávenni, hogy MJPEG-el is tudjon dolgozni, mint bemenet?  :think:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2720 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 14:39

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:28

Brühü brühűűű... :blink:
Akkor marad minden a régiben. :think:

Én szintén a Fly200TV programot használom felvételre egy Terratec Cinergy 400 tunerrel. VHS-ről és egyéb analóg videoanyagot tartalmazó szalagról nem szoktam kepcsörölni a már sokszor leírt ok miatt (nincs TBC-s eszközöm). TV-ből viszont gond nélkül készítek felvételeket, akár több órán át is, hang-kép elcsúszás és képkocka-eldobás nélkül. A képsűrűség mindig 25.000 fps; a hang 48 kHz/16 bit sztereó PCM, amit az integrált hangkártyával rögzítek. Nem állítom az AVI szinkront sem a videóhoz, sem az audióhoz! Az AVI-t a HuffYUV enkoder hozza létre, amit később MPEG2-re konvertálok (cél a DVD).

Szerk:
Fontos, hogy az enkoder VFW típusú legyen (legalábbis nekem nem volt szerencsém a WDM enkoderekkel)! Az is lényeges még, hogy képcsör céljára külön HDD-t tarts fenn, amit nem használ az óperenciás rendszer és - a felvétel ideje alatt - más program sem.

Szerkesztette: multibit 2006. 01. 11. 14:53 -kor

#2721 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 14:56

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:25

Hamár Edius: nem lehet valahogyan rávenni, hogy MJPEG-el is tudjon dolgozni, mint bemenet?  :think:

Nem lehet. Csak DV és uncompressed avi állományokat tud fogadni. Az MPEG2 feldolgozása is igen furmányos mivel ugyan felrakható az MPEG2 az idősíkra de a szerkesztés valójában nem az MPEG2 állományon történik hanem egy háttér DV-n amit az MPEG idősíkra helyezésekor a háttérben rendereléssel állít elő. Ebből adódóan az MPEG2-t csak a Procoder-el lehet exportálni újratömörítve.

Szerk:
Viszont DV-be teszi a dolgát rendesen. Én már annyira hozzászoktam a real time feldolgozás előnyeihez, kényelméhez, hogy egyre jobban hanyagolom a Premiere-t (csak a DC30 miatt használom).  :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 11. 15:00 -kor

#2722 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 11. 17:05

Tehát az MJPEG-nek lőttek.. :(
Mert a DC30-al olyan szépen és stabilan be tudom szedni a képet MJPEG-be, hogy azóta mással se csinálom.  :up:
De az Ediusra gondoltam, át lehetne állni, de így... Ráadásul most kijött a NeatVideo Pluginje, ami csak AfterEffectsen, Premiereken, és VirtualDubon megy. És tényleg jó szűrő! Téányleg az lesz a végeredmény, amit a weblapjukon mondanak. Csak kicsit drága:
http://www.neatvideo.com

Gondolom az Ediust kártyával használod...

#2723 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 18:16

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 17:05

Mert a DC30-al olyan szépen és stabilan be tudom szedni a képet MJPEG-be, hogy azóta mással se csinálom.  :up:
De az Ediusra gondoltam, át lehetne állni, de így... Ráadásul most kijött a NeatVideo Pluginje, ami csak AfterEffectsen, Premiereken, és VirtualDubon megy. És tényleg jó szűrő! Téányleg az lesz a végeredmény, amit a weblapjukon mondanak. Csak kicsit drága:

Mykee!

Az Ediust lehet spec. kártya nélkül is használni.

Wpepi!

Milyen géped van az Edius alatt?

#2724 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 11. 19:54

Az oké, de úgy elég félkarú. Mert bemenetnek DV-t szeret, és így már jó, ha van alatta vas is. Gondolok arra, hogy más analóg eszközöket nem támogat bemenetként. Ami profi eszköz lévén érthető, de mást IS támogathatna bementnek (mind fájl, mind vas)...

Szerkesztette: Mykee 2006. 01. 11. 19:54 -kor

#2725 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 20:33

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 17:05

Miért lőttek volna az MJPEG-nek? Ha csak azt veszed alapul, hogy a DC30 4:2:2 színmintavételezéssel készíti az MJPEG AVI-t míg a mezei 25Mbps DV pusztán 4:2:0 színmintavételezést használ  :)

Idézet

Nem! Natúr OHCI felületen. Maga a szoftware nem igényel külön hardware támogatást a valósidejű feldolgozáshoz. Pusztán egy erős PC kell hozzá (P4) meg sok memória és már mehet is ezerrel a real time feldolgozás.  :D
Egyébként nem a DC30-at hanyagolom (semmi pénzért nem válnék meg tőle  :D  ) csak amikor DV anyag van (valamint ha éppen Canopus hardware van nálam) ill. ha a felvevővel rögzítek (FINE-ban) VHS-t akkor DV-n áttöltve PC-re sokkal egszerűbben és ami a lényeg gyorsabban lehet a szükséges korrekciókat elvégezni. Mert ha éppenséggel egy 20 éves felvételen színkorrekciót kell elvégezni akkor azt sokkal hatékonyabban lehet egy real time programmal mint Premiere alatt állandó rendereléssel. Gondolj bele, hogy az Edius-ban pld. egy fehéregyensúly beállítást igen gyorsan meg lehet oldani mivel a korrekciós panelon a csúszkák állítása a TV-n azonnal látható és még arra is lehetőség van, hogy felezett képen szemléljük a korrekció hatását azaz pld. a kép bal oldala az eredeti míg a kép jobb oldala a korrigált területet mutatja. Mivel a valósidejű feldolgozás közvetlen OHCI felületen azonnal megjelenik ezért ha DV bemenettel rendelkező eszközt köt az ember a PC-re akkor külön Canopus hardware nélkül közvetlenül TV-n mehet az editálás (meg mehet bármilyen analóg vagy digitális eszközre a kijátszás). Én a Pioneer DVR-520 felvevőmet használom erre a célra  :D

#2726 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 20:34

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 18:16

Wpepi!

Milyen géped van az Edius alatt?

2.4GHz Intel HT-s P4 1GB RAM és Abit IC7 alaplap. Az utómunkára HPT370-es PATA RAID vezérlő kártyán lógnak a Hitachi HDD-k  :D

#2727 Felhasználó inaktív   krokett 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 20:53

Idézet: hrabovszki - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 12:40

Szerintem inkább használd a TMPENC DVD author-t,azzal nem lesz ilyen gond.

Kössz hrabovszki!

Előbányásztam egy ilyen progit és ezzel ténleg nem csinált olyan hibát. Rmélem a többinél is beválik.

#2728 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:32

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 20:33

Miért lőttek volna az MJPEG-nek? Ha csak azt veszed alapul, hogy a DC30 4:2:2 színmintavételezéssel készíti az MJPEG AVI-t míg a mezei 25Mbps DV pusztán 4:2:0 színmintavételezést használ  :)

Na ezért és a realtime szerkesztésért lett volna jó, ha az Edius MJPEG-et is kezelt volna...
Különben a gépünk nagyon hasonló kiépítésű!  :up:
Így most vagy DV-be veszek fel, és Ediusba szerkesztem, vagy MJPEG-be és marad az Adobe vagy a Pinnacle...

#2729 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 08:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 20:34

2.4GHz Intel HT-s P4 1GB RAM és Abit IC7 alaplap. Az utómunkára HPT370-es PATA RAID vezérlő kártyán lógnak a Hitachi HDD-k  :D

Kösz.
Hm, akkor nekem a PIV 2,6 HT, 1 GB RAM, ABIT Ai7-essel is érdemes lenne egy próbát tenni.

#2730 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 08:15

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 8:11

Kösz.
Hm, akkor nekem a PIV 2,6 HT, 1 GB RAM, ABIT Ai7-essel is érdemes lenne egy próbát tenni.

Az alaplapi IEEE1394-es portot tökéletesen kezeli a program  :)

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.