Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 16:21
Nahh, mindent leírtam, csak tömören

Akkor tegyük helyére a dolgokat.
Idézet
Meg külön projekt volt egy VHS kazim, amit bedigiztem Plextorral, valamint a Pinnacle cuccal is. Ebben volt az a sok vágás, és Plextornál 1 nyalatot sem csúszik a hang, Pinnacléval meg tényleg 20-30 másodperc lett a végére.
Ez még nem jelenti azt, hogy TBC van az eszközben. Hogy miért is írom ezt? Azért mert a TBC az nem csak arra van, hogy újraszinkronozva stabil szinkronjelet képezzen. Az időalap korrektor fő feladata a kép helyreállítása azaz a VHS technológiájából adódó tranziensek kiiktatása. Ez azt jelenti, hogy a felvételen korrigálásra kerül a pixelremegés mely azt eredményezi, hogy a kontúrok mentén nem lesz zavaró zizegés, megszűnik a kép vízszintes lebegése, imbolygása ill. full frame TBC esetén a kép függőleges ugrálása is, kijavításra kerül a dropout okozta képzavar, stb. Az eredmény stabil kép és a kontúrok mentén stabil pixelek melyek már nem zizegnek, remegnek. Na ezt végzi a TBC. Szóval abból mert nincs látható csúszás még nem következik az, hogy tartalmaz TBC áramkört mivel a TBC megléte esetén igen stabil képet kell, hogy kapj a VHS-ről és még a 20-25 éves felvételek is stabil, ugrálás, lebegés, pixelremegés mentesen kerülnek digitalizálásra ami azt eredményezi, hogy a visszajátszáskor szemmel észrevehető a különbség a TBC-vel digitalizált VHS és a simán videomagnóval lejátszott között.
Idézet
Talán 2 hónapja írtam, hogy TVről digiztem egyhuzamban vagy 4 órát a Pinnaclével, és biza csúszott a hang, Ti meg tippeltetek a rossz IDe driverre, meg a fene tudja, hogy mire. Most sorban meg fogom ismételni, elvégre ez a tudás annya, hisz TVadásnak atom jó szinkronban kellene lennie, de nekem mégis csúszott.
Digitalizáláskor, tömörítéskor sok minden okozhat csúszást. Először is a már említett technológia (VHS, SVHS, Hi8) ha nem védekezünk ellene megfelelő áramkörök beiktatásával, továbbá a digitalizáló eszköz driver-e, a tömörítést végző codec, leterhelt PCI busz, valamilyen telepített tárrezidens program, codec, stb ami bugos és elhúzza a rendszert, valamilyen szál vagy folyamat által nagymértékben lekötött processzoridő, töredezett HDD, ha a capture HDD az amiről a rendszer működik, lassú a HDD belső adatforgalma, stb., stb. Szóval a digitalizáláskor fellépő hibák oka számtalan lehet. Éppen ezért célszerű célirányosan összeállítani a PC-t azaz direkt úgy válogatni a hardware elemeket, hogy azok egymással 100%-ban kompatibilisek legyenek valamint mindenképpen kerülni kell az össze vissza telepítgetést azaz javasolt külön PC-t használni digitalizálásra, utómunkára vagy külön HDD-re telepített rendszerekkel egymástól elszeparálni a digitalizáló, utómunka rendszert az egyéb mindennapos használatra összeállított rendszertől. Ha tudatosan állítasz össze cél konfigot ill. külön HDD-re telepíted azt a rendszert mely a digitalizálással és utómunkával kapcsolatos programokat tartalmazza és külön HDD-re az egyéb (játék, internet, stb.) alkalmazásokat tartalmazó rendszert akkor elkerülhetőek a digitalizálással kapcsolatos szívások.
Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 19. 20:24 -kor