HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#3021 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 13:17

pontosan :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3022 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 16:31

Köszi! Akkor még azt áruld el, hogy a dolog úgy megy, hogy az analóg VHS jelet a digitális kamerával rögzítem (felveszem), majd azt lejátszva FireWire porton keresztül kerül valamelyik videoszerkesztő programba?
Azon kívül, hogy analóg bemenettel kell rendelkeznie a digitális kamerának, még milyen egyéb paramétere befolyásolhatja a digitalizált anyag minőségét?

Szerkesztette: warynski 2006. 04. 02. 16:34 -kor

Üdv Warynski

#3023 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 12:34

Idézet: warynski - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 17:31

Azon kívül, hogy analóg bemenettel kell rendelkeznie a digitális kamerának, még milyen egyéb paramétere befolyásolhatja a digitalizált anyag minőségét?

Az anyag minőségét értelemszerűen a forrás minősége, a kábelek minősége és hossza, a környezeti interferenciák és még sokminden befolyásolhatja.

#3024 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 19:37

Idézet: warynski - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 11:52

A márciusi PCW egyik cikkében van szó arról, hogy ha van digitális kameránk, és annak van analóg bemenete, és rákötünk egy videót, akkor a kamera elvégzi a szükséges átalakítást. Jól értem, az analóg bemenettel rendelkező digitális kamerákkal jó minőségben digitalizálhatunk? Vagyis akinek ilyen kamerája van, felesleges digitalizáló kártyát/külső eszközt vennie? Próbálta már valaki az analóg anyagát így digitalizálni?
A közeljövőben szándékoztam valami komolyabb digitalizáló eszközt beszerezni, de digitális kamerára is szükségem lenne. Ha megveszem lehet, hogy nem kell digitalizáló eszközt is vennem?

Azt azért még hozzá kell tenni hogy nem mindegyik digikamera engedi át a jelet.
Például a Samsungok általában nem jók digitalizálásra, pedig van rajta analóg bemenet.
A JVC-k szinte az összes típussal lehet digizni. Nekem is JVC van.
Sony Vegassal szoktam bedigizni az anyagot, vagy a Scenalyzer Live progival. Ez utóbbi tud időzített felvételt is.

#3025 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 13:18

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 20:37

Azt azért még hozzá kell tenni hogy nem mindegyik digikamera engedi át a jelet.
Például a Samsungok általában nem jók digitalizálásra, pedig van rajta analóg bemenet.
A JVC-k szinte az összes típussal lehet digizni. Nekem is JVC van.
Sony Vegassal szoktam bedigizni az anyagot, vagy a Scenalyzer Live progival. Ez utóbbi tud időzített felvételt is.

Csak egy kérdés: ezek "real-time" áteresztik a jelet digitalizálva? Ehhez annyira nem értek, de úgy tűnik, hogy te már használtál ilyet :)

#3026 Felhasználó inaktív   mue 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:39

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Eléggé laikus vagyok a témában.
(Elöre elnézést kérek, hogy nem olvastam végig a hozzászolásokat, biztos soxorosan megválaszoltátátok már.)
Adott egy Premierrel megvágott, DV AVI formátumban levö 8 Gigás avi.
Ezt szeretném DVDre, DVD-formátumban felirni, egy elterjedt DVD kódolással, amit aztán minden gép, lejátszó be tud olvasni.
Minél egyszerübb módszer érdekelne.
Elöre is kösz, és üdv, MUe

#3027 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 14:58

Idézet: mue - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 15:39

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Eléggé laikus vagyok a témában.
(Elöre elnézést kérek, hogy nem olvastam végig a hozzászolásokat, biztos soxorosan megválaszoltátátok már.)
Adott egy Premierrel megvágott, DV AVI formátumban levö 8 Gigás avi.
Ezt szeretném DVDre, DVD-formátumban felirni, egy elterjedt DVD kódolással, amit aztán minden gép, lejátszó be tud olvasni.
Minél egyszerübb módszer érdekelne.
Elöre is kösz, és üdv, MUe

"DVD kódolás" azaz MPEG2 tömörítés PCM, MPEG1 Layer2 kísérőhanggal: TMPGEnc, CCE, Canopus Procoder, stb.
DVD-VIDEO szerkezet előállítása és a lemez megírása: TMPEG DVD Author, stb.

#3028 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:54

Idézet: PaLa - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 12:18

Csak egy kérdés: ezek "real-time" áteresztik a jelet digitalizálva? Ehhez annyira nem értek, de úgy tűnik, hogy te már használtál ilyet :)

Igen real time.
dv avi formátumban amiből 1 óra kb 15 giga.

#3029 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 09:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 13:58

"DVD kódolás" azaz MPEG2 tömörítés PCM, MPEG1 Layer2 kísérőhanggal: TMPGEnc, CCE, Canopus Procoder, stb.
DVD-VIDEO szerkezet előállítása és a lemez megírása: TMPEG DVD Author, stb.

igen ez így tökéletes is lesz.
Azonban én a dv aviból kinyert wav hangot megcsinálom ac3 dolby 2.0 hangra. Volt olyan lejátszó( asztali) ami nem játszotta le az MPEG1 Layer2-es hangot. 

#3030 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 07:45

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 10:58

igen ez így tökéletes is lesz.
Azonban én a dv aviból kinyert wav hangot megcsinálom ac3 dolby 2.0 hangra. Volt olyan lejátszó( asztali) ami nem játszotta le az MPEG1 Layer2-es hangot.

Mpeg1 layer2-es hangot nem mindegyik tud lejátszani az asztaliak közül (hogy miért, ne kérdezd). Az ac3 általánosabb, bár az is hasonló.

#3031 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 10:43

Idézet: PaLa - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 6:45

Mpeg1 layer2-es hangot nem mindegyik tud lejátszani az asztaliak közül (hogy miért, ne kérdezd). Az ac3 általánosabb, bár az is hasonló.

Igen a dolby digital hang az szabvány. az mpeg1 layer 2 is benne van a dvd szabványban ha jól tudom, de mégsem viszi minden asztali.
egy samsung és egy dimarson asztali volt ami nem játszotta le.

#3032 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 22:39

egy pár kérdést tennék fel
igen régen használtam leadtek winfast tv2000 deluxe kártyámat, a szoftvere, ez a winfast pvr már egy jó ideje el sem volt indítva.
most pedig kéne, de nem akar. a kártya él, semmi baja, a tróger ingyenes christv-vel bejön minden, de mi van a winfasttal. már leszedtem újraraktam meg minden.
van más normális tudású progi, ami ingyenes? vagy mindet pénzért adják? a chrissel még felvenni sem tudok
azt hiszem ez a progi sínylette meg a procicserét, azért nem megy. megoldás?
miközben keresem a csatornát, kifagy, be sem jön, különféle problémák, nem jegyez meg semmit, meg hasonló
:confused:

Szerkesztette: monolith 2006. 04. 07. 22:40 -kor

"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#3033 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 23:01

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 11:43

Igen a dolby digital hang az szabvány. az mpeg1 layer 2 is benne van a dvd szabványban ha jól tudom, de mégsem viszi minden asztali.
egy samsung és egy dimarson asztali volt ami nem játszotta le.

Az MPEG-1 Layer 2 teljesen szabványos hangformátum PAL rendszerű DVD-video esetén! Tehát azok a szerkezetek "nem szabványosak", amik nem hajlandóak lejátszani az ilyen DVD-t. Gyári vagy házilag írt lemezről van szó? Ha az utóbbi, talán csak nem megfelelő enkódolás/authoring miatt van gubanc.

#3034 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 21:51

Sziasztok!
Elég érdekes problémám van, amire nem tudok logikus magyarázatot adni. Tehát:
Van egy Plextor ConvertX PX-M402U digitalizálóm. Erre kötöttem rá egy Panasonic NV-FS200 videót. Megcsináltam vele néhány kazettát, nagyon szép lett. De betettem egy régebbi kazettát. A kép nagyon zajos volt, mind bekapcsolt mind kikapcsolt zajszűrővel. Bekapcsoltam a TBC-t, a kép fekete-fehér lett, majd egy másodperc múlva zöldes árnyalatot mutatott. Az az érdekes, hogy csak néhány kazettánál csinálja ezt. Kipróbáltam egy Samsung SV-441G videómagnót. Ezzel szép tiszta színes képet kaptam.
Mind kinézetre, midn tudásban a Panasonic sokkal profibb. Mégis a "gyengébb" videóval lett szebb a kép, mitől van ez?  :think:

#3035 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 22:09

felteszem a kerdesemet en is, pedig gyanus hogy a 100 oldal alatt valoszinuleg mar elhangzott:
Ha veszek fel egy filmet a tvbol es egyszercsak megfagy a gepem akkor miutan megprobalom megnyitni a felvett anyagot ,nem nyitja meg. gondolom mert nem zarta le vagy nem tudom. Van ra mod hogy a felvett reszt meg lehessen nezni azert? valami progit tudtok mondani ami megcsinalja hogy ne hibasnak jelezzek a lejatszoprogramok?
divx5.05 ben flytv-vel szoktam felvenni.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#3036 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 22:10

AviPreview  :think:

#3037 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 06:41

Idézet: monolith - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 21:39

egy pár kérdést tennék fel
igen régen használtam leadtek winfast tv2000 deluxe kártyámat, a szoftvere, ez a winfast pvr már egy jó ideje el sem volt indítva.
most pedig kéne, de nem akar. a kártya él, semmi baja, a tróger ingyenes christv-vel bejön minden, de mi van a winfasttal. már leszedtem újraraktam meg minden.
van más normális tudású progi, ami ingyenes? vagy mindet pénzért adják? a chrissel még felvenni sem tudok
azt hiszem ez a progi sínylette meg a procicserét, azért nem megy. megoldás?
miközben keresem a csatornát, kifagy, be sem jön, különféle problémák, nem jegyez meg semmit, meg hasonló
:confused:

És ha újratelepítenéd  :confused:

#3038 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 09:11

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 23:10

AviPreview  :think:

kiprobaltam de sajnos az sem tudja megnyitni. tobb verziojat is hasznaltam.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#3039 Felhasználó inaktív   galyika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:45

Üdv mindnekinek!

olvasgattam a fórumot, az előző jó néhány oldalt, de ilyesmit nem találtam:
Avermedia Avertv go 007 tunerem van, és nagyon jó a szoftver hozzá, szép képe van :cool: , de a felvétellel gondjaim vannak :confused:  (tisztában vagyok vele hogy nem fogok dvd minőséget kapni) Mpeg1-ben rendesen felvesz, csak hát az nagyon rossz minőség lesz, mpeg2-ben felvesz (nem hardveresen!!!), jó is a kép, de semmi hang, és ráadásul pár másodperc alatt lefagy a kész videó. Avi-ba is felvesz, csak hát tömörítés nélkül túl nagy lesz, de akkor jó a minőség, és a hang is. Ha úgy akarok Avit felvenni hogy beállítok vmilyen encodert, akkor szintén fagy az egész. Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e ezt máshogy csinálni? más programmal, más kodekkel, akárhogyan, vagy vegyem fel avi-ba tömörítés nélkül, és utána tömörítsem? Köszi a segítséget!

#3040 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 12:06

próbáld meg huffyuvba felvenni (ez egy veszteségmentes tömörítő), és utólag tömöríteni valamibe
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Nem indíthatsz témát.