HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#441 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 08. 21:45

nyunyu:
Nalam a prociventit egyaltalan nem hallani, persze ez lehet hogy a viszonylag kisfordulatszamu, halk ventinek koszonheto.
Hiszek neked, ha tesztet is kezsitettel a kartyakkal! Azt hiszem irtam mar, hogy nekem nem volt modom ilyen tesztekre, de egyelore megvagyok elegedve a PCTVPro-mmal. Persze most egy kicsit azert kivancsi lettem arra a  Cinergy400-as kartyara... :) Hol is lehet ilyet kapni,e s mennyiret?
:D

iuVCR-t siekrult beallitanod a Cinergy400-as kartyadhoz?

Szerkesztette: F4f0rg1 2004. 06. 08. 21:58 -kor

#442 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 21:51

Idézet: Catyus - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 22:08

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

1. digiznék egy nvidia kártyáról (4400 full) NTSC-ből! HI8 kamera azt hiszem, bocs de amerikai szegény
    Mivel érdemes ugy hogy szgépen lesz visszanézve?
    Sajnos csak 35GB áll rendelkezésre!
2. A kamerárol hogy digizzem be?
    RCA-n keresztül vagy érdemes pénz rááldozni, mert a kamera tudja firewire-t is.
    mi a külömbség közötte?

Köszi nektek :confused:

Firewire? Nem digital8 az véletlenül? A Hi8 az analog, azon nem lehet firewire.

#443 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 02:12

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 22:45

Persze most egy kicsit azert kivancsi lettem arra a  Cinergy400-as kartyara... :) Hol is lehet ilyet kapni,e s mennyiret?
:D

iuVCR-t siekrult beallitanod a Cinergy400-as kartyadhoz?

Kb. annyiba kerul, mint a PCTV Pro, Mistral arlistan szokott neha feltunni, mondjuk en az Amp-ban vettem.
Ezen mondjuk nincs radio, radios Cinergy600 az parezerrel dragabb.

iuVCR: az osszehasonlitos "weblapon" lathato bugos kep az user error volt. Cinergy topikban vertem a fejem miatta a falba...
Meg akartam sporolni a csatornak ujrahangolasat, es elmentettem a PCTV Pro registry beallitasait (itt tarolja a csatornak parametereit az iuVCR), atirtam a kartya azonositoit a Cinergy-era, viszont azt nem tudtam, hogy a csatornak relativ szin ertekeit a BT878-as kartyak RGB-ben kerik, Philips chip meg YUV-ban, emiatt alltak fejre a szinek, hiszen mas szinskala szerinti ertekeket kapott :omg:

Ha nem erre, hanem a csikozodasra gondolsz, azt egyertelmuen a SATA vezerlo+Samsung vinyo okozza. Masik, PATA vinyoimra felvetelkor nincs gond, csak akkor, ha adatatvitel van a SATA-n.

Ha nem is erre, hanem a hangra, na azzal szivtam, Terratec driverekkel (legujabbat mondjuk nem probaltam, hanem csak a ket regebbit) nem volt hang. Philips referenciadriverrel (link a Terratec topikban) van hang, de minden egyes gepinditaskor kezzel el kell inditanom az iuVCR-t, es csatornat valtani, onnantol jo csak, ha ezt elfelejtem, es elindul az automata capture, akkor csak sisterges van. (multkor megszivtam, azota minden egyes login-ra automatikusan indul az iuVCR...)

Ettol az aprosagtol eltekintve tokeletesen megy a Cinergy+iuVCR paros, hangelcsuszast utolag szoktam korrigalni csak.
(mondjuk nem lenne csuszas, ha a Cinergy-t hasznalnam audio capture-ra, csak az limitalva van 32KHz-re, es nagyon halk a hang, emiatt inkabb a hangkartyan keresztul veszek fel)

Mivel a reklamokat ki szoktam vagni, igy nekem erre tokeletes a fent irt Virtualdub/Nandub-os modszer, mert ugyis el kell mentenem a vegeredmenyt masik aviba.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 06. 09. 02:26 -kor

#444 Felhasználó inaktív   Catyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 09. 06:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 20:51

Vlószinü én irtam hülyeséget. :omg:

#445 Felhasználó inaktív   Catyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 09. 08:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 20:51

Bocsi!

Közben eszembe jutott, hogy mindkettő érdelkelne, mert itthon HI8-as a kam,
ahol segítenem kellenne (még lámább mint én  :D ) ott digital8 a kamera.

Nagyon várom a válaszokat

Köszi mindenkinek

#446 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 09:18

nyunyu:

Tudnal linket adni a kepminosegrol /PCTVpro vs Cinergy kep/ ?
Azert vagyok kicsit batortalan a csereben, mert nekem a PCTVpro tenyleg nagyon bevalt, semmi hangcsuszas, semmi frame dobalas /720x576-os Huffyuv felvetelnel/, iuVCR-rel tokeletesen mukodik egyutt, semmi csikozodas, tehat nalam valoban tokeletesen mukodik minden. Elhiszem hogy szebb a kepe a Cinergy-nek, de kicsit tartok az altalad is emlitett hibalehetosegektol. Csak gepinditaskor kell az iuVCR-ben a hangot beallitani, vagy minden egyes iuVCR inditaskor? Ha az elobbi, akkor meg eltudnam fogadni a problemat, mert az en gepem szinte a nap 24 orajaban megy.
Megvalami.. Talaltam kepeket a Cinergy-rol, eleg csunyacska karesz :)
Tudom hogy nem ez a lenyeg, de az embert elgondolkoztatja, hogy ha a kartya megjelenesere sem adtak tul sokat, akkor milyen lehet a kartya valojaban... Ez is egy kicsit visszatart a cseretol.
Persze ha kitudnek egyet valahogy probalni, es jol mukodne, biztosan cserelnek, de igy eleg rizikosnak erzem a dolgot.

#447 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 10:06

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 14:42

Ilyesmivel barkácsoltam én is egy kicsit, de nem lett jobb, és aztán végül hirtelen felindulásból letöröltem az egész szart :D. Szedtem le MJPEG codeceket, ma nekiállok, meglátjuk, mi lesz :). Kösz a tippeket.

Nos, az MJPG codeccel is van hangcsúszás, épp csak máshogy: a film elején olyan 3 másodperc, a végén már úgy 8 :). Még nem raktam oda a baltát az íróasztalom mellé, szóval ha valaki szeretné egy tanáccsal megmenteni egy alapvetően ártatlan számítógép "életét", kérem, tegye meg :D. A hangcsúszás korrigálása már nagyon jó volna...sajnos az FPS az fixen 25, ahhoz nem tudok nyúlni.

#448 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 10:29

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 11:06

Nos, az MJPG codeccel is van hangcsúszás, épp csak máshogy: a film elején olyan 3 másodperc, a végén már úgy 8 :). Még nem raktam oda a baltát az íróasztalom mellé, szóval ha valaki szeretné egy tanáccsal megmenteni egy alapvetően ártatlan számítógép "életét", kérem, tegye meg :D. A hangcsúszás korrigálása már nagyon jó volna...sajnos az FPS az fixen 25, ahhoz nem tudok nyúlni.

Iuvcr-el nincs hangcsúszásom, csak ki kellett pipálni az options -> synchronization -> sync using stream offset -et. Mégha olyan kodeket is állítok be, amit nem győz realtime a gép és rengeteg a framedrop, akkor is korrigálja a hangot.

#449 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 11:29

Idézet: MrZed - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 11:29

Iuvcr-el nincs hangcsúszásom, csak ki kellett pipálni az options -> synchronization -> sync using stream offset -et. Mégha olyan kodeket is állítok be, amit nem győz realtime a gép és rengeteg a framedrop, akkor is korrigálja a hangot.

Én most speciel a VirtualVCR-rel próbálkoztam...az iuVcr demo hamarost lejár :). De kipróbálom este, esküszöm, ha jó, megveszem :).

#450 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 11:49

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 11:06

A géped védelmében  :D
Az alapvető amit szem előtt kell tartani, hogy a PCTV az egy software tömörítésű kártya. Ez azt jelenti, hogy a BT8x8 által digitalizált adatot (tömörítetlen videó) csak software alapú codec segítségével lehet tömöríteni. Ez pedig proci igényes feladat. A másik amit nem szabad elfelejteni, hogy ha a forrás VHS akkor előfordul a csúszás mivel a kártya nem tartalmaz TBC-t ill. egyéb stabilizáló áramkört. Ennek hiányában viszont ha instabil a videojel (pld. nyúlás, átmágneseződés, stb. amit már a magnó szervója már nem képes kiegyenlíteni) a digitalizálás során a kép ill. hangszinkron felborul (esetleg képeldobás is jelentkezik).

A védekezés / megoldás

Az első esetben a megoldás, hogy minden felesleges (a digitalizálásban nem szerepet játszó) futó programot le kell lőni. A hangot pedig 44 KHz PCM WAV-ba kell rögzíteni

A második eset bonyolultabb. Ezt sajnos csak hardware alapú (kifejezetten VHS/SVHS rögzítésre tervezett) capture kártyával lehet kiküszöbölni.
Ha nem akarsz komoly 100.000-es beruházást akkor marad az idegölőbb munka pld. NLE szerkesztő programban újra szinkronozni az anyagot  :D

Szerkesztette: wpepi 2004. 06. 09. 11:52 -kor

#451 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:02

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 3:12

Kb. annyiba kerul, mint a PCTV Pro, Mistral arlistan szokott neha feltunni, mondjuk en az Amp-ban vettem.
Ezen mondjuk nincs radio, radios Cinergy600 az parezerrel dragabb.

A pixelnél most ajándék focilabdával árulják mind2-t :D A 600-as 23900+áfa A 400 16900+áfa

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 3:12

Ha nem is erre, hanem a hangra, na azzal szivtam, Terratec driverekkel (legujabbat mondjuk nem probaltam, hanem csak a ket regebbit) nem volt hang. Philips referenciadriverrel (link a Terratec topikban) van hang, de minden egyes gepinditaskor kezzel el kell inditanom az iuVCR-t, es csatornat valtani, onnantol jo csak, ha ezt elfelejtem, es elindul az automata capture, akkor csak sisterges van. (multkor megszivtam, azota minden egyes login-ra automatikusan indul az iuVCR...)

(mondjuk nem lenne csuszas, ha a Cinergy-t hasznalnam audio capture-ra, csak az limitalva van 32KHz-re, es nagyon halk a hang, emiatt inkabb a hangkartyan keresztul veszek fel)

Nálam egyik hiba sem jelentkezik, ha az ősi drivert használom( 2.3.0.8 2003/9/11), az az egy stabil az újabb mind trágya, amit a terratec kiadott, a driver és a szoftver is.

#452 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:04

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 12:49

A géped védelmében  :D
Az alapvető amit szem előtt kell tartani, hogy a PCTV az egy software tömörítésű kártya. Ez azt jelenti, hogy a BT8x8 által digitalizált adatot (tömörítetlen videó) csak software alapú codec segítségével lehet tömöríteni. Ez pedig proci igényes feladat. A másik amit nem szabad elfelejteni, hogy ha a forrás VHS akkor előfordul a csúszás mivel a kártya nem tartalmaz TBC-t ill. egyéb stabilizáló áramkört. Ennek hiányában viszont ha instabil a videojel (pld. nyúlás, átmágneseződés, stb. amit már a magnó szervója már nem képes kiegyenlíteni) a digitalizálás során a kép ill. hangszinkron felborul (esetleg képeldobás is jelentkezik).

A védekezés / megoldás

Az első esetben a megoldás, hogy minden felesleges (a digitalizálásban nem szerepet játszó) futó programot le kell lőni. A hangot pedig 44 KHz PCM WAV-ba kell rögzíteni

A második eset bonyolultabb. Ezt sajnos csak hardware alapú (kifejezetten VHS/SVHS rögzítésre tervezett) capture kártyával lehet kiküszöbölni.
Ha nem akarsz komoly 100.000-es beruházást akkor marad az idegölőbb munka pld. NLE szerkesztő programban újra szinkronozni az anyagot  :D

Először is  :respect: a gépem nevében is :).

Másodszor: én naívan bíztam abban, hogy egy Athlon XP 2000 elég teljesítményt nyújt, főleg, hogy semmi különösebb terhelés nincs rajta, csak a felvétel. Milyen proci kellene vajh?

Képdobás nincs, a hang tömörítetlenül rögzül, a felbontás csak 480*360, az anyag relatíve jó minőségű, legalábbis lejátszáskor nincs csúszás :). Rövid anyag felvételénél amúgy szintén nincs csúszás (kb. 1 percnél - gondolom, ez irreleváns).

Az újraszinkron pedig kell nekem, mint halnak a bicikli :D.

Szerkesztette: Jim DiGriz 2004. 06. 09. 12:06 -kor

#453 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:10

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 13:04

Először is  :respect: a gépem nevében is :).

Másodszor: én naívan bíztam abban, hogy egy Athlon XP 2000 elég teljesítményt nyújt, főleg, hogy semmi különösebb terhelés nincs rajta, csak a felvétel. Milyen proci kellene vajh?

Képdobás nincs, a hang tömörítetlenül rögzül, a felbontás csak 480*360, az anyag relatíve jó minőségű, legalábbis lejátszáskor nincs csúszás :). Rövid anyag felvételénél amúgy szintén nincs csúszás (kb. 1 percnél - gondolom, ez irreleváns).

Az újraszinkron pedig kell nekem, mint halnak a bicikli :D.

Próbáltad már a Morgan MJPEG codec-et?
http://www.morgan-multimedia.com/

#454 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:26

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 13:10

Próbáltad már a Morgan MJPEG codec-et?
http://www.morgan-multimedia.com/

Igen, más hangcsúszást produkált ugyan, de én a hibák mennyiségén, és nem a minőségén szeretnék változtatni :D.

#455 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:29

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 13:26

Igen, más hangcsúszást produkált ugyan, de én a hibák mennyiségén, és nem a minőségén szeretnék változtatni :D.

Ha TV-ből rögzítesz akkor is csúszik?

#456 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 12:43

Jim DiGriz

Szerintem egy AMD XP 2000+ +osnal mar nem szabadna jelentkeznie hagcsuszasnak es frame dobalasnak magasabb felbontasnal sem.
Nekem csak egy 1700+ -os AMD-m van 512MB RAMmal, es 720x576-ban minbden csuszas es framedobalas  nelkul rogzitek Huffyuv aviban! Mondjuk az igaz, hogy a procim huzva van, es 182MHz-en megy szinkronban az FSB-vel 2100MHz-en, de 480x360-nnal akkor sem szabadna problemanak lennie a felvetellel.

#457 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 13:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 13:29

Ha TV-ből rögzítesz akkor is csúszik?

Nem tudom, mert jelenleg nincs antennakábel, ami elérne a gépemig :D.

Forgi: RAM nálam is 512, a proci alapjáraton, de tényleg nem hiszem, hogy kevés volna. Mégis szívok.  :smoker:

#458 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 13:58

Idézet: Jim DiGriz - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 14:46

Nem tudom, mert jelenleg nincs antennakábel, ami elérne a gépemig :D.

Forgi: RAM nálam is 512, a proci alapjáraton, de tényleg nem hiszem, hogy kevés volna. Mégis szívok.  :smoker:

Próbáld ki TV-ről (vagy saját tuner vagy a bemenetre a videó tunere). Ha nem csúszik el a hang akkor sajna az a gond amiről írtam. A jelenség sima lejátszáskor nem érzékelhető. Ha a felvétel LP-ben készült az okozhat olyan instabilitást amit már a software képtelen követni.
Esetleg próbáld meg más programmal (esetleg Win9x alatt az AVI-IO –val).

Ha kamera a forrás akkor nézd meg rendelkezik e TBC-vel. Ha igen akkor javasolt bekapcsolni.

Szerkesztette: wpepi 2004. 06. 09. 14:01 -kor

#459 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 13:59

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 13:02

A pixelnél most ajándék focilabdával árulják mind2-t :D A 600-as 23900+áfa A 400 16900+áfa

Ja, mert Terratecek a foci EB idejere kiadtak egy limitalt szeriat.

#460 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 14:04

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 10:18

nyunyu:

Tudnal linket adni a kepminosegrol /PCTVpro vs Cinergy kep/ ?

http://free.x3.hu/cinergy400vspctvpro/

Idézet

Csak gepinditaskor kell az iuVCR-ben a hangot beallitani, vagy minden egyes iuVCR inditaskor? Ha az elobbi, akkor meg eltudnam fogadni a problemat, mert az en gepem szinte a nap 24 orajaban megy.

Mint irtam, eleg minden gepinditaskor inicializalni, amig ki nem kapcsolod a gepet, addig tokeletes, akarhanyszor inditod az iuVCR-t.

PCTV Pro-val mondjuk olyan gondom volt, hogy monoban szolt az osszes csatorna, manualisan kellett csatornavaltasonkent atallitani az audio crossbar-t AES digital in-re. Cinergyn szerencsere ezzel nem kell szorakozni, mert a Philips chip magatol beall sztereora. (BT878 nem tudott ilyet, emiatt kulon dekoder van a PCTV Pro-n a sztereo hanghoz)

Szerkesztette: nyunyu 2004. 06. 09. 14:08 -kor

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.