HWSW Informatikai Kerekasztal: Hauppauge PVR350 kodolás és probléma!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hauppauge PVR350 kodolás és probléma!!!

#1 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 02. 20:57

Adott a fent emlitett kártya.

Két kérdés:
1. Mpg-ben tömörit a kicsike és nem találtam még olyan progit amivel át tudtam volna rakni aviba. A Nandub nem veszi be...

2. Néha (nincs rendszer a dologban) elkezd elcsúszni a hang és elkezd szaggatni a kép. Ha ilynkor csatornát váltok és vissza akkor ujra rendben lesz... Néha csinálja néha nem... A futó alkalmazásoktól nem függ ahogy eddig észrevettem...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#2 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 22:29

idézet:
Ezt írta Adept:
Adott a fent emlitett kártya.

Két kérdés:
1. Mpg-ben tömörit a kicsike és nem találtam még olyan progit amivel át tudtam volna rakni aviba. A Nandub nem veszi be...

2. Néha (nincs rendszer a dologban) elkezd elcsúszni a hang és elkezd szaggatni a kép. Ha ilynkor csatornát váltok és vissza akkor ujra rendben lesz... Néha csinálja néha nem... A futó alkalmazásoktól nem függ ahogy eddig észrevettem...
[/quote]

Hamarosan privát üzenetet fogsz kapni.

#3 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 14:16

Nekem is van ilyen kártyám. Ha avi-ban kell valami, én a Virtualdub MPEG2-vel kiegészített változatát szoktam használni. Keresővel megtalálod a programot.

[ 2004. március 03.: lepmah szerkesztette a hozzászólást ]

#4 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 15:41

Nekem 250-esem van es en meg nem tapasztaltam soha hangelcsuszast. Milyen driver, milyen felvevoszoftver ... stb?
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#5 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 22:13

az akadozás az én észrevételem szerint igenis terheltség függő!
Ennek ékes bizonyítéka, hogy restart után helyre rázódik minden, különben meg órákat elküszködik ugyanazon a szar állapoton. :(
Most hogy így újraolvasom a postodat, lehet, hogy nem is ugyanarról beszélünk :) nálam ez nem csatornafüggő jelenség...
Elvben már elég régóta készülget hozzá a linuxos driver, kiváncsi leszek, hátha jobban kihajtja majd a kártyát.

#6 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 08:08

Csinalj egy defragot azon a driveon amire felveszel. Nekem 100% cpu terheltseg mellett is szepen vesz fel a 250-es, igaz akkor 1-2 hiba latszodik a felvetelben, de tenyleg maximum 1-2 ami elviselheto ...
Szerintem csinalj egy teljesen clean reinstallt, toltsd le az ftp.shspvr.com-rol a legujabb drivereket + mpeg2 decodeolo software-t (bar az mpeg2 decode most a te esetedben nem kerdes, de akkor legyen az is e legujabb) es a legujabb update-t amiben van wintv meg tarsai.
My Config: Apple Mac Pro 3.0 GHz, 6GB Ram, 2TB Hdd, Radeon X1900, 2x Dell DE228WFP

#7 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 16:46

Senator, ezek nem beta driverek/progik? Semmi malórt nem okoznak nálad? Lehet, hogy frissítenem kéne, mert én még a gyári oldalon levőket használom....

#8 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 17:20

idézet:
Ezt írta wlaszi:
Senator, ezek nem beta driverek/progik? Semmi malórt nem okoznak nálad? Lehet, hogy frissítenem kéne, mert én még a gyári oldalon levőket használom....[/quote]

Van beta is es van nem beta is :) A gyari oldalon levo driverek nagyon regiek. En a hcw1_8_22035_pp2 driver-t hasznalom. Ezzel nekem minden ok, es a legujabb mpeg2 decoder software-t, 1-2 registry tweak-kel.
[url="http://"ftp://ftp.shspvr.com/download/wintv-pvr_250-350/base_cd/hcw1_8_22035_pp2.zip"]Driver[/url]

Milyen software-rel veszel fel ? WinTV?

[ 2004. március 04.: Senator szerkesztette a hozzászólást ]

#9 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 17:24

én nálam minden a honlap 'stable' kiírása szerint van. Ergo csak winTV-t használok. Egyébként nem vártam meg a válaszodat és pont ugyanennek a verziónak estem neki. Most nyomom fel, kíváncsi leszek mi a difi...

#10 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 21:56

idézet:
Ezt írta wlaszi:
én nálam minden a honlap 'stable' kiírása szerint van. Ergo csak winTV-t használok. Egyébként nem vártam meg a válaszodat és pont ugyanennek a verziónak estem neki. Most nyomom fel, kíváncsi leszek mi a difi...[/quote]

amugy wnitv-vel nincs tul sok tapasztalatom.... valahogy sohasem volt nekem szimpi az elso tesztfelveteleimet vettem csak fel vele.
En BeyondTV3-at hasznalok (www.snapstream.com) de van meg a GB-PVR is az free, [url="http://"http://www.gbpvr.com"]www.gbpvr.com[/url] visznot tapasztalatom nincs sok vele.
Van meg a SageTV de nekem az sem jon be. [url="http://"http://www.sage.tv"]www.sage.tv[/url]

Meselj mi tortent nalad...

#11 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 22:21

élek :D
hülye fejjel azt gondoltam, hogy a hwclear megkíméli a csatikiosztásomat...tévedtem.
Amit most tapasztalok az a gyorsabb csativáltás és ez jó... :)
A VTPlus működik és ez is jó :) bár nem egészen tudom előhívni a táviránytóról, de sebaj eddig is csak a tudat bosszantott, hogy ennyiért már benne lehetett volna (egy olyan leírás alapján vettem ami featurekénet említette).
Egyéb progikat nem próbáltam még ki, de lehet, hogy belemélyedek majd, csak most egészen más problémakörrel kell megbírkóznom, azt ezzel nem akarok vacakolni...

#12 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 07:20

idézet:
Ezt írta wlaszi:
élek :D
hülye fejjel azt gondoltam, hogy a hwclear megkíméli a csatikiosztásomat...tévedtem.
Amit most tapasztalok az a gyorsabb csativáltás és ez jó... :)
A VTPlus működik és ez is jó :) bár nem egészen tudom előhívni a táviránytóról, de sebaj eddig is csak a tudat bosszantott, hogy ennyiért már benne lehetett volna (egy olyan leírás alapján vettem ami featurekénet említette).
Egyéb progikat nem próbáltam még ki, de lehet, hogy belemélyedek majd, csak most egészen más problémakörrel kell megbírkóznom, azt ezzel nem akarok vacakolni...
[/quote]

Klassz :) Egyebkent a csatornakiosztasodat nem baj ha lemented... A registryben talalod, a [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREHauppaugeChannelsLibrary1]
reszben.
Majd szolj hogy mire jutottal kivancsi vagyok. Ezt a VTPlust meg en nem ismerem, miez? ;-)

#13 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 08:38

Probald ki a BeyondTV-t a WinTV helyett. [url="http://"http://www.snapstream.com"]www.snapstream.com-rol[/url] le tudod tolteni a trialt. Nekem szemely szerint annyira bejott, hogy kicsengettem erte az 50 dolcsit :)
Projectoron ultradurva, de monitoron is zsir ;)
Ha a beconfiguralasahoz kell help, szolj nyugodtan, mert ha dx9b-d van akkor nehezen fogja megtalalni az osszes csatornat, es ez a nyamvadt dx9b miatt van mert atvarialtak benne egy par dolgot.

[ 2004. március 05.: Senator szerkesztette a hozzászólást ]

#14 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 10:27

idézet:
Ezt írta Senator:
Probald ki a BeyondTV-t a WinTV helyett. [url="http://"http://www.snapstream.com"]www.snapstream.com-rol[/url] le tudod tolteni a trialt. Nekem szemely szerint annyira bejott, hogy kicsengettem erte az 50 dolcsit :)
Projectoron ultradurva, de monitoron is zsir ;)
Ha a beconfiguralasahoz kell help, szolj nyugodtan, mert ha dx9b-d van akkor nehezen fogja megtalalni az osszes csatornat, es ez a nyamvadt dx9b miatt van mert atvarialtak benne egy par dolgot.

[/quote]

a VTPlus egy teletext progi...
Hát megnézem, mert kíváncs vagyok mit tud. De azt azért kétlem, hogy 10K-t kicsengetek érte...vagy megvárom amíg lesz "olcsóbb" megoldás vagy pedig ha nagyon király, akkor megpróbállak majd rávenni egy licensz-szegésre ;)
Egészen pontosabban mivel jobb? szebb kép? gyorsabb? na mind1 úgyis meglátom :p

[ 2004. március 05.: wlaszi szerkesztette a hozzászólást ]

#15 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 11:19

idézet:
Ezt írta wlaszi:

a VTPlus egy teletext progi...
Hát megnézem, mert kíváncs vagyok mit tud. De azt azért kétlem, hogy 10K-t kicsengetek érte...vagy megvárom amíg lesz "olcsóbb" megoldás vagy pedig ha nagyon király, akkor megpróbállak majd rávenni egy licensz-szegésre ;)
Egészen pontosabban mivel jobb? szebb kép? gyorsabb? na mind1 úgyis meglátom :p

[ 2004. március 05.: wlaszi szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ez szerintem egyeni izles kerdese lesz, hogy mennyire tetszik majd. Nekem pl nagyon tetszik az egesz ahogy meg van oldva. A hozzavalo gui, konnyen be tudod allitani mit vegyen fel, le lehet hozza tolteni az EPG-t xmltv-vel, le tudod jatszani a felvett filmjeidet, konnyen at tudod konvertalni oket divx-be vagy wmv-be es fullra hasznalhatod hozza a taviranyitot. A kepminosegen kell egy kicsit allitgatni.
Az intervideo for hauppauge decodert javaslom hozza.
Kuldok neked egy mail-t par erdekesseggel csatolva.

#16 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 12:48

WLaszi, sajnos nem tudtam neked elkuldeni a mailt mert betelt a postaladat. Irtam neked egy kis howto csomagot es raktam bele 1-2 finomsagot a BeyondTV-hez, innen tudod letolteni:
[url="http://"ftp://seni.dyndns.org/pub"]FTP[/url]

Mind3 zip-et toltsed le.
Soxerencset es jo szorakozast :)

#17 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 22:22

idézet:
Ezt írta Senator:
WLaszi, sajnos nem tudtam neked elkuldeni a mailt mert betelt a postaladat. Irtam neked egy kis howto csomagot es raktam bele 1-2 finomsagot a BeyondTV-hez, innen tudod letolteni:

Mind3 zip-et toltsed le.

[/quote]

fúú, thx, ez igencsak fullos csomagnak tűnik. Főleg a configleírás. köszi még1x. ez megért egy KCS-t :)

#18 Felhasználó inaktív   Senator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 22:40

idézet:
Ezt írta wlaszi:

fúú, thx, ez igencsak fullos csomagnak tűnik. Főleg a configleírás. köszi még1x. ez megért egy KCS-t :)
[/quote]

KCS ment vissza.
A hun.xml-ben majd ha eljutsz odaig a <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?> ISO-8859-1 -re kell atirni, ezt elrontottam az EPGHowto.txt-ben ;)

Majd meselj, hogy tetszik a cucc :cool:

#19 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 06. 10:23

idézet:
Ezt írta Senator:

Mind3 zip-et toltsed le.

[/quote]
Szia a fenti cim még él enngem is érdekelne a dolog.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#20 Felhasználó inaktív   Anthe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 06. 11:50

Van valakinek tapasztalata a mythtv-vel? Most akarok venni egy pvr-350-es kártyát, hogy egy linuxos videofelvevőt csináljak. Az érdekelne, hogy lehetséges-e egyidejüleg mpeg2-t felvenni a pvr-350-es tunerjével, és egy másik DVB kártyáról a stream-et lejátszani a pvr-350-es kimenetén.

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó