Elküldve: 2003. 12. 03. 12:28
Üdv!
Többször olvasgatom a topicokat, ha problémám van meg is találom már leírva a megoldást, viszont a mostanira nem kaptam konkrét választ, hiába nyálazom a rengeteg hozzászólást (lehet, hogy csak rossz helyen kerestem).
Pontosan nem tudom, hogy melyik topicba lenne legjobb feltennem a kérdést, de megpróbálkozom itt, legfeljebb majd elküdtök egy jobb helyre... :confused:
(Összetett) probléma egyik jelensége a már többször emlegetett monitoron megy a film de a tvn semmi. Ennek megoldására már olvastam több választ is, melyek közt valaki említette, hogy így lehet megoldani a rálapolós technikát használó lejátszók tv-s kijelzését.
Ha fényképezni szeretnék egy filmet, a beszúrt kép szintén fekete. Igazság szerint kicsit pirosas, ahogy a tv-n is, szélesvásznúnál lehet főleg észrevenni...
Ha nem zárom be a lejátszót, hanem háttérben marad, felül egy bármilyen progi, amibe beszúrtam a képet, és ezt mozgatom, s arra a területre érek, ahol a háttérben a film van, akkor ott látszik, sőt, ha nincs megállítva a film, akkor mozog, tehát olyan, mintha mondjuk a word-ben játszaná le a filmet. Természetesen az elmentett doksi, avagy kép ugyanolyan sötét kép. Úgy gondolom ez összefügg a fennt leírt tv-s problémával.
A dolog fő érdekessége: telepítettem egy gépet, felraktam a drivereket, kódek csomagot, lejátszót, minden szép és jó volt, mind a két leírt dolog rendesen működött. Alaplapcsere, windóz újra, ugyanazok a driverek, progik fel újra. Most nem jó. Se tv, se filmfényképezés. (Ja, egyszerű alt prnscr-t használtam, s a régi állapotban tökéletesen működött). Meg lehetne oldani, hogy legalább a tvn menjen a filmlejátszás a már említett módon, de én az előző állapotot szeretném visszavarázsolni, de fogalmam sincs végülis milyen különbség lehet a két telepítési állapot között. (Lehet, hogy csak ezt az overlay technikát kellene letiltani? Ezt sem tudom, hol lehet...)
Ebben kérek segítséget, előre is köszönettel:
Hófogó
ui.: Bocsánat a terjedelemért...