HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 17. 08:03

Idézet

Ezt írta blash:
<STRONG>kimaradt a Gabest alkotta Matroska splitter[20031109], RealMedia splitter[20030904], VSfilter[20031109]. Egy vindoz altal kedvelt helyen, pl: system, system32 konyvtarba masolva a .dll-eket, majd regsvr32 file_nev.dll paranccsal tortenik az install. Uninstall eseten meg a file_nev ele egy /u-t kell beirni. De csak a regsvr32-t begepelve, majd Enter-re megjelenik egy ablak, amiben ott van minden erthetoen.... Jojo, biztos vagja mar a tobbseg, de lehet, hogy valakinek ez uj... Letoltes:

http://sourceforge.n...cts/guliverkli/

a VSfilter az maga a Vobsub. Talan a 2.23-as verzio utan szetszedte Gabest a Vobsub-ot...

[ 2003. november 15.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Kössz a linkeket, szerkesztettem a nyitó hozzászólást.  :)
A regsvr32 használatához ajánlhatoma az OCX RegTool-t, ezzel a programmal lehet regisztrálni az ocx és dll library-kat.

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 02. 12:50 -kor

#22 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 08:09

Idézet

Ezt írta hacky:

Nekem pl. a ffdshow-20030523 fagyott sok filmnél, ha a NIC féle postprocessinget kapcsoltam be (márpedig én azt szeretem). Ellenben az alábbi helyen található újabb :eek: ffdshow build (ffdshow-20031028.exe) nagyon jól futkos:

http://www.ligh.de/s...e/mirrors.phtml

Javítottam a linkeket a te általad magadottakra, érdekes, hogy itt újabb verziók vannak fenn...

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 10. 06:28 -kor

#23 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 08:13

Megjelent a DivX 5.1.1-es verziója.
A változások:>>Klikk<<

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 02. 12:50 -kor

#24 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 21. 12:01

idézet:
Ezt írta blash:
[...] Egy vindoz altal kedvelt helyen, pl: system, system32 konyvtarba masolva a .dll-eket, majd regsvr32 file_nev.dll paranccsal tortenik az install. [...]
[/quote]

Annyival egészíteném ki, hogy a rendszerkönyvtárba másolgatás felesleges, sőt szerintem egyszerűbb, ha saját könyvtárba teszed (nekem például egy [...]Gabest nevű könyvtárban van minden Gabest-féle DirectShow filter, így könnyebb is frissítgetni, mintha az eleve többezer fájlt tartalmazó system32-ben kellene turkálni.

(Biztosan sokan tudják, de azért leírom, hogy a VSFilter használható VirtualDub, ill. AviSynth plug-inként is, most már egy fájlban van az egész (a vsfilter.dll-ben), ez volt a VobSub->VSFilter váltás lényege.
Használat VirtualDub pluginként: másold be a vsfilter.dll-t vsfilter.vdf néven a VirtualDub plugins könyvtárába. Ezután már használhatod a friss TextSub és VobSub plugineket.)

#25 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 20:51

idézet:

26 Nov 2003
Version 1.00 RC1 Build 803 released (24 Nov 2003)

- Fixed bug with VMR9 and Windows Media files
- If mouse button was assigned to some action it didn't always work, fixed
- Fixed bug with Overlay mixer (black screen)
- Winamp DSP plugins didn't load if audio stream was changed, fixed
- Audio output device selection wasn't remembered, fixed
- Fixed some problems with frame capture
- Mouse cursor sometimes didn't dissapear in full screen mode, fixed
- Fixed some problems with multi monitors
- If video window was left on secondary monitor, position wasn't remembered, fixed
- Fixed problem with volume and track button in some skins
Also plugin for old skins is included so all old skins should work now.
- Some other bug fixes
* Changed subtitle loading rules, now subtitle with the same name as movie will be always loaded first
(movie.avi -> 1st movie.sub, 2nd movie_en.sub, 3rd movie_xx.sub...)
* Support for subtitles in OGG files is back, also subtitles in Matroska files are suppported now (UTF8)
+ It's now possible to assign different keys for full screen and windowed mode,
for ex. you can assign mouse wheel to resize window in windowed mode
and to change volume in full screen mode
+ Added option to assign two keys to every action
+ Added fast forward and fast rewind options
[/quote]
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#26 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 26. 21:53

Nem nagyon ismerem a codeceket, ezért Videolant használok, és eddig mindent prímán lejátszott, felirattal sincs már gond. (6.0-ban még volt, de 6.0.2 már jó)

De sajnos csak 3-4 perces ugrásokat tud egy filmben. Van az általatok felsoroltak között esetleg olyan plugines lejátszó, ami ettől a hibától is mentes?

#27 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 27. 08:26

Max-Payne:
Kössz az információt, frissítettem a kezdőlapot.
MM:
Azt hiszem, hogy a ZoomPlayer és a BSPlayer is tudja amit akarsz, vagyis ugrásmentesen görgetni a filmben.

#28 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 13:21

Megjelent az XviD 1.0-ás béta verziója (a Koepi féle), ill. a Zoom Player 3.3-as verziója.

#29 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 14:10

idézet:
Ezt írta SuMMeR:
Max-Payne:
Kössz az információt, frissítettem a kezdőlapot.
MM:
Azt hiszem, hogy a ZoomPlayer és a BSPlayer is tudja amit akarsz, vagyis ugrásmentesen görgetni a filmben.
[/quote]

Videolan Plugines, de BSPlayer pl biztosan nem. Azért köszi! :)

#30 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 11:35

Frissült a sokak átltal kedvelt Media Player Classic (6.4.7.1)
A változások:[url="http://"http://sourceforge.net/project/shownotes.php?release_id=200859"]>>Klikk<<[/url]

#31 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 03. 12:28

Üdv!
Többször olvasgatom a topicokat, ha problémám van meg is találom már leírva a megoldást, viszont a mostanira nem kaptam konkrét választ, hiába nyálazom a rengeteg hozzászólást (lehet, hogy csak rossz helyen kerestem).
Pontosan nem tudom, hogy melyik topicba lenne legjobb feltennem a kérdést, de megpróbálkozom itt, legfeljebb majd elküdtök egy jobb helyre... :confused:
(Összetett) probléma egyik jelensége a már többször emlegetett monitoron megy a film de a tvn semmi. Ennek megoldására már olvastam több választ is, melyek közt valaki említette, hogy így lehet megoldani a rálapolós technikát használó lejátszók tv-s kijelzését.
Ha fényképezni szeretnék egy filmet, a beszúrt kép szintén fekete. Igazság szerint kicsit pirosas, ahogy a tv-n is, szélesvásznúnál lehet főleg észrevenni...
Ha nem zárom be a lejátszót, hanem háttérben marad, felül egy bármilyen progi, amibe beszúrtam a képet, és ezt mozgatom, s arra a területre érek, ahol a háttérben a film van, akkor ott látszik, sőt, ha nincs megállítva a film, akkor mozog, tehát olyan, mintha mondjuk a word-ben játszaná le a filmet. Természetesen az elmentett doksi, avagy kép ugyanolyan sötét kép. Úgy gondolom ez összefügg a fennt leírt tv-s problémával.
A dolog fő érdekessége: telepítettem egy gépet, felraktam a drivereket, kódek csomagot, lejátszót, minden szép és jó volt, mind a két leírt dolog rendesen működött. Alaplapcsere, windóz újra, ugyanazok a driverek, progik fel újra. Most nem jó. Se tv, se filmfényképezés. (Ja, egyszerű alt prnscr-t használtam, s a régi állapotban tökéletesen működött). Meg lehetne oldani, hogy legalább a tvn menjen a filmlejátszás a már említett módon, de én az előző állapotot szeretném visszavarázsolni, de fogalmam sincs végülis milyen különbség lehet a két telepítési állapot között. (Lehet, hogy csak ezt az overlay technikát kellene letiltani? Ezt sem tudom, hol lehet...)

Ebben kérek segítséget, előre is köszönettel:
Hófogó

ui.: Bocsánat a terjedelemért...

#32 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 13:10

Idézet

Ezt írta Hófogó:
[...]

Az egyik problémádra biztosan tudok válaszolni, mégpedig a filmből való képkimentésre.
Használj BSPlayer-t, ott a kívánt jelenetnél pauzálod a lejátszást>jobb klikk a képre>Opciók menű>Képkocka mentése
A TV-s problémádra itt találsz választ:
TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 02. 12:53 -kor

#33 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 13:16

idézet:
Ezt írta SuMMeR:

Az egyik problémádra biztosan tudok válaszolni, mégpedig a filmből való képkimentésre.
Használj BSPlayer-t, ott a kívánt jelenetnél pauzálod a lejátszást>jobb klikk a képre>Opciók menű>Képkocka mentése
A TV-s problémádra itt találsz választ:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=005305"]TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni.[/url]
[/quote]

Kösz a gyors választ, de mint említettem, olvastam már megoldás erre a tv-s problémára, de azt nem értem, hogy mind a két dolog működött a múltkor, pedig nem állítgattam be azokat a dolgokat az nVidia füleken, most is ugyanaz a beállítás, ugyanaz a codec pack (ACE 5,49) és nem megy...
(Még annyi, hogy a múltkor bármilyen lejátszóból működött mind a két dolog, most egyikből sem...)
Szerinted is közös forrása lehet a jelenségeknek?
Van vmi ismereted a filmlejátszás átlapoló technikájáról?

#34 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 13:24

Még annyi jutott eszembe erről az alt printscreenes képlopásról, hogy pl. munkahelyemen nem műxik, otthon igen, az említett gépen meg ahogy mondtam, múltkor jó volt most nem, s azért gyanítok összefüggést, mert mikor ez működött a tv-re is kirakta a filmet, s most hogy nem, az sem megy, nomeg ez a pirosas dolog a filmterületen is hasonló a tv-n, illetve a beillesztett képen...
Éppen ezek miatt nem szétbontva szeretném a problémákat elhárítani/megkerülni, hanem a dolog okozójára is nagyon kíváncsi vagyok, gyökerestül szeretném megszüntetni, illetve átállítani, csakhát nem látok különbséget az otthoni, illetve munkahelyi gépem beállításai között sem, ezért lenne szükségem egy ebben a témában nálam jobban hozzáértő válaszára...
Várok további ötleteket és segítséget, előre is köszönettel:
Hófogó

ui.: Addig meg persze marad az általad javasolt téma... (Tehát kösz!)

#35 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 13:24

Idézet

Ezt írta Hófogó:

Kösz a gyors választ, de mint említettem, olvastam már megoldás erre a tv-s problémára, de azt nem értem, hogy mind a két dolog működött a múltkor, pedig nem állítgattam be azokat a dolgokat az nVidia füleken, most is ugyanaz a beállítás, ugyanaz a codec pack (ACE 5,49) és nem megy...
(Még annyi, hogy a múltkor bármilyen lejátszóból működött mind a két dolog, most egyikből sem...)
Szerinted is közös forrása lehet a jelenségeknek?
Van vmi ismereted a filmlejátszás átlapoló technikájáról?

Megmondom őszintén, hogy nincs TV kimenetes kártyám, így a használatáról se tudok értekezni érdemben.
Viszont emlegeted az Ace Codec Pack-ot... Ez már sokaknál tette lehetetlenné a lejátszást, vagy okozott problémákat. Érdemes lenne csak a legszükségesebb dolgokat felpakolni...

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 10. 06:27 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 13:32

idézet:
Ezt írta SuMMeR:

Megmondom őszintén, hogy nincs TV kimenetes kártyám, így a használatáról se tudok értekezni érdemben.
Viszont emlegeted az Ace Codec Pack-ot... Ez már sokaknál tette lehetetlenné a lejátszást, vagy okozott problémákat. Érdemes lenne csak a legszükségesebb dolgokat felpakolni...
[/quote]

Nekem sincs. A képlopós téma már régen foglalkoztat, mikor megy mikor nem, a tvs témával való összefüggést akkor láttam meg, mikor ezt az említett gépet telepítettem (2-szer)
Érdekes még a kódekcsomaggal kapcsolatban - említed, hogy nem kellene az egész - hát végülis lehet az acét részlegesen felpakolni is, illetve külön felrakosgatni a szükséges dolgokat, de végülis nézd: Munkahely gépemen ace csomag van, az otthonin is, sőt a problémás gépre is azt telepítettem, mind a két esetben, méghozzá ugyanazt a verziót is, és mindenhol fullban, az ajánlott módon. Tehát végülis az sem biztos hogy ettől függhet (persze én erre gyanakszom), de vmi biztosan elkerülte a figyelmemet a két telepítésnél... (Ami igaz az igaz első alkalommal kicsit illuminált állapotban voltam, dehát végülis akkor lett jó! Lehet, hogy részegen kellene csak gépet telepítenem...)
:)
Megpróbáltam egyébként ace nélkül, csak egy divx-el, akkor persze nem mindegyik filmet tudta lejátszani, de mindegy a jelenség ugyanaz maradt...

#37 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 18:41

Miért nem játszik le a gépem dvd lemezt és le sem szedi?
Több lejátszóprogival próbáltam először mindig ASPI nem található hibaüzenet nem tudom miért eddig nem kelett neki ilyesmi. Hm....
Feltettem az ACE kodekpackot és már nem aspi baja van hanem nem talál device-t.
Ki érti ezt?
Mi a franc baja lehet amig win 98 volt semmi bajom nem volt, most meg XP és ilyenek jönnek.
Mit csináljak?

#38 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 07:20

Idézet

Ezt írta Killer:
Miért nem játszik le a gépem dvd lemezt és le sem szedi?
Több lejátszóprogival próbáltam először mindig ASPI nem található hibaüzenet nem tudom miért eddig nem kelett neki ilyesmi. Hm....
Feltettem az ACE kodekpackot és már nem aspi baja van hanem nem talál device-t.
Ki érti ezt?
Mi a franc baja lehet amig win 98 volt semmi bajom nem volt, most meg XP és ilyenek jönnek.
Mit csináljak?

Én a PowerDVD-t szoktam használni lejátszásra, általában semmi probléma nem szokott lenni vele. Szerény tudásom szerint az ASPI nem kell DVD lejátszáshoz, de ha mégis, akkor itt megtalálod a legújabb (4.71) ASPI-t.
Más. Sokan mondták már a fórumon, hogy a codecpackok rendesen haza tudják vágni az egész rendszert (személyesen is tapasztaltam már!). Az Ace különösen kegyetlen fajta, ha lehet, akkor ne használd.

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 10. 06:26 -kor

#39 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 14:53

Kijött a VirtualDub 1.5.10
Weblap

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 10. 06:25 -kor

#40 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa