HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2591 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 03. 20. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 03. 20. 06:24

Kössz, a reklámot, ezzel a nagyobb publicitást.
Az ingyenes dolgokkal mást vásároltatnak. Programokkal példul, erősebb vasat.
Rajzfilmekkel többek között Barbi babát, hupikék törpizöld bábukkal egybekapcsolt hamburgert, kinder tojást.
Emlékszel a Volkov Commanderre? Ez kényelmesen elfér egy 1,44-es Dos indító floppyin pár szervizprogram társaságában.
Persze az is igaz, h most egy USB-s tárolóra nagyságrendekkel több elfér.
Nem értem mit köszönsz. Az ingyenes dolgokkal nem feltétlenül vásároltatnak. Kinder tojás hogy jött most ide? A VC már a maga idejében is keveset tudott, a Norton Commander messze beelőzte. Aztán azokat is beelőzte a DOS Navigator, majd a Far, majd a Windows Commander, később Total Commander. Ma már senkit nem érdekel a floppy, már régi gépekben is van CD/DVD meghajtó, meg ha nem elektronikus hulladék, akkor USB is. Ma már CD-vel, vagy USB-n szervizelnek, és tipikusan Linuxszal, elvétve Hiren's-es XP-vel, vagy Win7-es helyreállító alkalmazással, pl. Paragon, Norton Ghost, ilyesmik. A VC-t már annak idején is szervizelés, helyhiány, ingyenesség miatt használták, amúgy igazából mindenki mással tolta.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 03. 20. 10:16

Ezért akadozik az egyik lejátszóval, a másikkal pedig nem, ugyanaz a film.
- A VC-vel anno gép-gép adatátvitelt is csináltam.
Akkor használsz olyat, amivel nem akad. Tapasztalatom szerint a Linuxról portolt mplayernek kell a legkevesebb erőforrás, és az SMplayer felület a legjobb hozzá. Bár a kétmagos AMD-den, meg 4 GB RAM-on már a VLC-nek is hasítania kéne FullHD lejátszása közben, bekapcsolt postprocessel, olyan gépen nem kell már az MPC-HC és a CoreAVC. Egyedül a 4K-s felbontásnál meg h265-nél kell kikísérletezned, hogy melyikkel nem akad.

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2014. 03. 20. 09:35

Azért egy vélemény nem sért szabályzatot, ne legyetek ennyire drasztikusak már. nem kell személyeskedni ilyenek miatt.
Baszki, most meg beleszólsz. Senki nem személyeskedik vele, csak unalmas már, hogy minden topikban ugyanazt az összeesküvés-elméletet tolja.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2592 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 20. 11:20

A VC már a maga idejében is keveset tudott, a Norton Commander messze beelőzte. Aztán azokat is beelőzte a DOS Navigator, majd a Far, majd a Windows Commander, később Total Commander.

A TC-re van egy jó ingyenes, keresztplatformos alternatíva, Double Commander, az ingyenes szoftverek topikban már írtam róla.

Szerkesztette: Raynes 2014. 03. 20. 15:20 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2593 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 20. 11:20

Baszki, most meg beleszólsz. Senki nem személyeskedik vele, csak unalmas már, hogy minden topikban ugyanazt az összeesküvés-elméletet tolja.

Tolom, mert én úgy látom, h ez nem elmélet, hanem a nyomorításunk gyakorlatának a része.
És tolom, mert úgy látom, h csak közös akarattal és erővel tudunk ezeken az állapotokon változtatni.

#2594 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 03. 20. 16:29

Tolom, mert én úgy látom, h ez nem elmélet, hanem a nyomorításunk gyakorlatának a része.
És tolom, mert úgy látom, h csak közös akarattal és erővel tudunk ezeken az állapotokon változtatni.

Ki nyomorít téged el 2 magos géppel, meg 4 giga RAM-mal, ami ráadásul kevesebbet is fogyaszt, mint a régi gépek? Ingyenes programok mit nyomorítanak rajtad? Még a fizetősek sem nyomorítanak, mert írtad, hogy warezeled őket. Nem értem, hogy miért kell magad állandóan áldozatnak beállítani. Egyszerűen gépek és szoftverek jönnek, mennek, új funkciók jelennek meg, nincs ebben semmilyen megnyomorítás, semmit nem támogatnak a végtelenségig (nem is érné meg, mert nincs olyan hibátlan koncepció, amit a végtelenségig lehet foltozni, jobb néha tiszta lappal kezdeni), a technika meg gyorsan fejlődik. Holnap már új formátumok vannak, ha más nem, nyílt, ingyenes szabvány alapján, mielőbb megint ezzel a megnyomorítós szöveggel jönnél.

#2595 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 16:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 20. 16:43

Ki nyomorít téged el 2 magos géppel, meg 4 giga RAM-mal, ami ráadásul kevesebbet is fogyaszt, mint a régi gépek? Ingyenes programok mit nyomorítanak rajtad? Még a fizetősek sem nyomorítanak, mert írtad, hogy warezeled őket. Nem értem, hogy miért kell magad állandóan áldozatnak beállítani. Egyszerűen gépek és szoftverek jönnek, mennek, új funkciók jelennek meg, nincs ebben semmilyen megnyomorítás, semmit nem támogatnak a végtelenségig (nem is érné meg, mert nincs olyan hibátlan koncepció, amit a végtelenségig lehet foltozni, jobb néha tiszta lappal kezdeni), a technika meg gyorsan fejlődik. Holnap már új formátumok vannak, ha más nem, nyílt, ingyenes szabvány alapján, mielőbb megint ezzel a megnyomorítós szöveggel jönnél.

Kössz, a szikár tények elfedését célzó propagandaszövegek már a könyökömből is folynak.

#2596 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 03. 20. 16:49

Kössz, a szikár tények elfedését célzó propagandaszövegek már a könyökömből is folynak.

Ja, amire már nem tudsz semmit írni, arra vagy nem válaszolsz, vagy propagandaszövegnek minősíted, ahelyett, hogy érdemben foglalkoznál vele. Csak ha ez propagandaszöveg, akkor minek minősül vajon a te bullshitelésed.

#2597 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 19. 21:09

Biztos vagy benne, hogy a WMP fogja tudni, hogy külső feliratot rak egy DVD-re? Mert én a WMP-ből nem nézem ki, hogy tud egyáltalán bármire is külső feliratot tenni. Morci római mellszobrunknak nem a DVD a baja, azt sok lejátszó viszi (menüvel, vagy anélkül), nem a codec a gond. Hanem hogy a lejátszók nem támogatják rendesen, hogy a DVD-re külső feliratot tegyenek, ÉS az egész mutatvány RENDESEN működjön. Megerőlködnek a DVD alkatrészeinek (hangsávok, feliratsávok) a szétmuxolásával, aztán az a mutatvány nem sikerül, hogy ezt még külső felirattal tetézzék.

Nem vagyok benne biztos, mert 3 éve optikai meghajtóm sincs, DVD-t meg 6-8 éve nem néztem.
Feliratot meg pláne nem, mert... mert nem.

De amikor felteszem a kodekpakkot, a DVobSub mindig betöltöget valami feliratot (ha van), amit alig győzök kikapcsolni.
Pl mkv-hd mellett szépen lejátssza a mellékelt feliratot a WMP, ha hagyom neki.

#2598 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2014. 03. 20. 16:52

Nem vagyok benne biztos, mert 3 éve optikai meghajtóm sincs, DVD-t meg 6-8 éve nem néztem.
Feliratot meg pláne nem, mert... mert nem.

De amikor felteszem a kodekpakkot, a DVobSub mindig betöltöget valami feliratot (ha van), amit alig győzök kikapcsolni.
Pl mkv-hd mellett szépen lejátssza a mellékelt feliratot a WMP, ha hagyom neki.

Na, akkor kipróbáltam én is. Rendesen frissített XP-n, WMP 11-gyel. Hát, ekkora egy szart. Induláskor elkezdett izmozni, hogy húúú, de most meg fogja nézni, eredeti-e a Windows példányom, és ha nem, a Pokol tüzén fogok égni. Miután kimatatta magát, elégedetten továbbengedett. Fájlt nem lehet rendesen hozzáadni, a skinje egy okádék. Felcsatoltam neki a DVD lemezképet, erre besírt, hogy nem tudja lejátszani, mert nincs fent codec. De nem ám, hogy megajánlaná, hogy letölti nekem, ha akarom (nem akarom, ne szemetelje össze a rendszert). Mondtam is neki, hogy igen babám, ezt a normálisan beállított és telepített gépet nem szarjuk össze codecekkel. Ez egy 10-15 évvel elmaradott szar okádék, csak gratulálni tudok a MS-nak a színvonalas munkához.

#2599 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 03. 20. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 20. 17:14

Ez egy 10-15 évvel elmaradott szar okádék, csak gratulálni tudok a MS-nak a színvonalas munkához.

Ami licenszelési bajok miatt nem játszik le DVD-t...
Make love not Wor.

#2600 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 17:34

Kurvára nyomorítanak, főleg mikor erősebb géped van, mint a nagy átlagnak, oszt gyártod az ideológiát, mennyire rá vayg kényszerítve. Más érdekes módon nincs.
Make love not Wor.

#2601 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 17:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 03. 20. 17:33

Ami licenszelési bajok miatt nem játszik le DVD-t...

Gratulálok nekik hozzá. Érdekes a Kispisti Player meg a többi le tudja, ott nincsenek licencelési bajok. Az van, hogy MS-ék nyomorult balfaszok. Nem is értem, hogy a Windowsba minek tömködik bele a szarjaikat. Kurvára ellenne a nép IE és WMP nélkül, egyáltalán nem hiányozna.

Már vagy 10 éve nem szedtem elő WMP-t, de szerintem egy másik 10-ig nem is fogok, az garantált. Tudom, elvtárs is említette a codec packot, de reménykedtem, hogy anélkül is ki tudom próbálni. IE-t is csak a frissítések miatt szoktam elővenni.

#2602 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 20. 17:50

Gratulálok nekik hozzá. Érdekes a Kispisti Player meg a többi le tudja, ott nincsenek licencelési bajok. Az van, hogy MS-ék nyomorult balfaszok. Nem is értem, hogy a Windowsba minek tömködik bele a szarjaikat. Kurvára ellenne a nép IE és WMP nélkül, egyáltalán nem hiányozna.

WMP nélkül van Win, engem meg nem érdekel, van amire jó, csak manapság szopás a sok formátum közt. Kár ezen fennakadni.
Make love not Wor.

#2603 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 18:15

Erre is ment jelzes.

Didiman, ezután minden offtopicjára tolom a jelzést, és ha nem használ, mennek levelek is róla.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2604 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 03. 20. 16:49

Jelzés ment
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2605 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 03. 20. 17:59

WMP nélkül van Win, engem meg nem érdekel, van amire jó, csak manapság szopás a sok formátum közt. Kár ezen fennakadni.

Ez igaz, nem is ezt vitatom, hanem azt, hogy minek teszik bele egyáltalán abba a verzióba, amibe még beleteszik.

Hogy ne csak OFF legyen: van nekem egy régi Samsung Omnia2 zsenitelefonom. Ha nem tudok aludni, akkor az ágyból nézek rajta sorozatokat. Már pár hónapja művelek ilyen perverziókat, és nincs is vele probléma, de fosok, hogy a memóriakártya ki fog fingani, ha ennyire igénybe veszem. Ezért gondoltam erre, hogy Wi-Fi-s streammel oldom meg. VLC-vel be is lőttem a broadcastet a LAN-on, rtsp stream formájában, mert a teló Stream Playere csak ezt támogatja. Nagy nehezen ki is szenvedtem, hogy működik a kép, de nincs hang. Mindenféle formátumot állítgattam, és van is hangsáv a fogadó oldalon, meg olyan, amit a telefon és a program is támogat, de mégse ismeri fel a telefon. Mégis, szerintem nem a telefon hibája, mert olvasni a VLC-ről, hogy több eszközzel előfordul, hogy nincs rajtuk hang, ha a VLC streameli. Szóval a kisregény után a kérdés: milyen más, rtsp-t támogató szoftver van még, amivel ki tudnám próbálni a streamelést?

#2606 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 20. 22:00

Jóestét!
Milyen proggal lehetne dvd-t aviba átrakni? DVDfabbal kéne működjön (4.x verzió van meg), de ha elindítom nem csinál semmit, csak az eltelt időt számolja - pedig valaha láttam működni is. Virtual dub meg dvd fájlokat nem kezel, na meg az mpeg-et is hibásan (persze ebből is régi verzióm van). Lényeges, hogy több hangsávos avi volna jó, bár az 1 is előrelépés. Már az is jó volna, ha valami alap tömörítetlen formátumba tenné át, virtualdubbal meg szépen át tudom tömörni divx-re/xvid-re.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2607 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 24. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 20. 17:14

Na, akkor kipróbáltam én is. Rendesen frissített XP-n, WMP 11-gyel. Hát, ekkora egy szart. Induláskor elkezdett izmozni, hogy húúú, de most meg fogja nézni, eredeti-e a Windows példányom, és ha nem, a Pokol tüzén fogok égni. Miután kimatatta magát, elégedetten továbbengedett. Fájlt nem lehet rendesen hozzáadni, a skinje egy okádék. Felcsatoltam neki a DVD lemezképet, erre besírt, hogy nem tudja lejátszani, mert nincs fent codec. De nem ám, hogy megajánlaná, hogy letölti nekem, ha akarom (nem akarom, ne szemetelje össze a rendszert). Mondtam is neki, hogy igen babám, ezt a normálisan beállított és telepített gépet nem szarjuk össze codecekkel. Ez egy 10-15 évvel elmaradott szar okádék, csak gratulálni tudok a MS-nak a színvonalas munkához.

XP-ben sose volt mpeg2 codec, májszter úr, beee.
Amúgy baszod, ha leírom neked hogy WMP + CCCP, és a CCCP-t nem teszed fel, akkor mégis mit akarsz?

Szerk: meg egyáltalán, XP-vel mi a f.szt akarsz?

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2014. 03. 24. 17:50 -kor

#2608 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 24. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2014. 03. 24. 17:48

Amúgy baszod, ha leírom neked hogy WMP + CCCP, és a CCCP-t nem teszed fel, akkor mégis mit akarsz?

Tudom, ezért írtam le azt is, hogy:

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 03. 20. 17:50

Tudom, elvtárs is említette a codec packot, de reménykedtem, hogy anélkül is ki tudom próbálni. IE-t is csak a frissítések miatt szoktam elővenni.

Üzenet megtekintéseIdézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2014. 03. 24. 17:48

Szerk: meg egyáltalán, XP-vel mi a f.szt akarsz?
Használni. Igaz már csak egy rövidebb ideig, és akkor sem szaros WMP, meg DVD lejátszás miatt váltok, mert XP-n is lehet DVD-zni. Kitrükközve Blu-Rayezni is.

#2609 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 25. 07:53

Huhh... :cool2: én csak egy bluray lejátszó programot kerestem. :)
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2610 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 25. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2014. 03. 25. 07:53

Huhh... :cool2: én csak egy bluray lejátszó programot kerestem. :)

PowerDVD 13-at kipróbáltad? Ez még egy DVD feliratozós téma folytatása.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó