idézet:
Eredetileg Virág elvtárs írta:
Sajnos külső kábelezéssel még hangosabb a zaj.Lehet, hogy X akta lesz a dologból?
[/quote]
egy megoldas, ami nem a legelegansabb:
ha nem TVzel, kihuzod a kabelt![]()
Miro PCTV Pro
#641 Guest_elefmaci_*
Elküldve: 2002. 01. 24. 14:05
#642 Guest_Virág elvtárs_*
Elküldve: 2002. 01. 24. 14:20

#643 Guest_chariot_*
Elküldve: 2002. 01. 24. 16:39
#644 Guest_calibra_*
Elküldve: 2002. 01. 25. 13:20
Hoppá! Van 1 ötletem! Most jutott eszembe:
Az alaplapomon van 1 avance 97 hangkártya: kiveszem a liveot, és meglátjuk mi lesz! Ki fog derülni, hogy a tvtuner vagy a live baja!
Nekem a live! al van még pár bajom: a vidikártya (noname geforce 2 mx 200) aktivitása is behallatszik egy picit!
#645 Guest_KOkus_*
Elküldve: 2002. 01. 25. 23:10
Nem bírok vele
A távirányító néha meghülyül és nem lehet használni..
Felvenni meg pláne nem tudok mer' valami úgy akad hogy csak na... Olyan módon mint az equalizer fel le szaladgálnak felvételkor a képen a sárga vonalak.
Ezt mindig akkor csinálja ha capturolni akarok Virtualdubból utánna csak a win ujrainstall segít. Ha csak eltávolítom a drivert + a progikat semi változás..
JA win2k 4.02-es driver.
Abit Kt7a + Duron 700/850 Sb Live 5.1
már kezd elegem lenni ebből a kártyából
Bár a fentieket olvasva az enyám legalább nem búg

#646 Guest_geur_*
Elküldve: 2002. 01. 26. 04:47
A PCTV-n is van interlace állítási lehetőség a settings->video fülön. Vagy nem egyről beszélünk?
üdv: geur
#647 Guest_KOkus_*
Elküldve: 2002. 01. 26. 21:09
Help!!!
#648 Guest_boho_*
Elküldve: 2002. 01. 26. 21:30
A Pinnacle PCTV kártyát csak 3. 4. vagy (ha van) 5. PCI slotba szabad tenni.
PCI 1.-> Videokártáyval osztozik (ez nem nyerő)
PCI2. -> ATA100 vezérlővel osztozik (vinyónak annyi!)
Nekem az 5. PCI slotban tökéletesen megy.
#649 Guest_Feco_*
Elküldve: 2002. 01. 27. 22:34
idézet:
Eredetileg Virág elvtárs írta:
Hátha valakinek van valami jó ötlete:
Adott egy Epox 8K7A+ alaplap, SB Live! és egy PCTV Pro. A probléma az, hogy a PCTV összeszed valami zajt, amit gyönyörűen továbbít a hangkártya felé. Mindegy neki, hogy melyik slot-ban van, milyen megszakításon, kivel közösködik, hogyan van összekábelezve a Live-al, rá van-e dugva az antenna, megy a TV sw..stb mindenképpen zajong. A hang azonosíthatóan a HDD működésével van összefüggésben, illetve a képernyőn megjelenő menük görgetése (pl Start) is hallatszik. Ha semmi aktivitás nincs, akkor pedig egy nagyon halk szívverés-szerű hang hallatszik. Kipróbáltam több TV kártyát, mindegyik ezt csinálja.
Esetleg valaki találkozott már ilyennel?[/quote]
Hi!
Csak a PCTV Pro-val van zajos hang kimenet gond. A sima PCTV-vel nincs ilyen problema! A ket tipusnal kulonbseg a sztereo tv/radio tuner es az analog kimentben van (Micronas - nagy fekete CHIP- es TDA1308 dual muveleti erosito a kimeneten). A HEF4052-es analog kapcsolok mind a ket valtozatban megtalalhatoak (ezek kapcsoljak a belso CD csatit, radio, TV sztero hang, es nemitas is). A problema csak garanciavesztessel es forrasztopakaval oldhato meg
A tisztelt tervezomernok kollegaaz alaplapi (PCI slot) 5 voltjarol jartja a tunert a Fusion 878a digitalis es analog reszeit, a 2 db HEF4052-et es ami a legnagyobb hiba a kimeneten levo (TDA1308) erosito. munkapont beallitasa (az egyik bemenet feltapfeszre beallitasa is ebbol az 5 V-bol van megoldva) Egyedul a MICRONAS MSP 3451G A2 NICAM/A2 sztero dekoder -nek van egy sajat SP4 (78M05, 5 V-os tapja.
Durva tervezesi hiba, SPOROLAS! A PC kapcsolouzemu tapegysege igen zajos tapfeszultsegeket (analog aramkorok szamara legalabb is) allit elo ( kb. 100 kHz-es kapcsolofereki, jo hatasfok, nagy aramok, kis meret, olcso gyartas() amit a kenyes audio reszekhez csak tovabbi stabilizalas utan szabadna vinni.
Amit a kimeneten hallunk nem mas mint a kimeneti muveleti erosito altal az 5 VOLTOS TAP FESZULTSEG FELEROSITETT ZAJA (HDD motor, eger mozgatas stb). Szkoppal nezve topp szaz mV-os csunya szeles frekvenciatartomabyu zaj!
Minden normalis PC-s kartyan van helyi tapfesz stabilizalas ( pl.SB Live - 78M05, AV MASTER, RAPTOR RT, AGP VGA kartyak, stb.) Tobb tunerkartyanal megfigyelheto, a 7805 helye, csak nincs beultetve!
Ha a kimenetre nem teszik be a TDA muveleti erositot, akkor ez a tervezesi hiba szinte nem is hallhato, na jo egy fulessel igen! Tobb tuner kartyat probaltam (sima PCTV, Winfast) ahol toredek volt csak a zaj a kimeneten a PCTV Pro hoz!
Megoldas: a kimenti (TDA1308) muveleti erosito (U8-as pozicio) tapellatasat modositjuk. Az L20-as SMD induktivitast kiforrasztva majd a SP4 5 V-os stab IC kimeneterol a + 5 V egy rovid kabel atkotessel az L20 egyik felere ( a C53-as elko feloli kivezetesre) forraszva a kimenet elcsendesedik!
Na, ez lehet hogy sokak szamara bonyolult voltCsak az fogjon hozza, aki mar tudja, hogy melyik a paka meleg vege! Szereles kozben a CMOS aramkorokre vonatkozo szabalyokat tartsuk be!
AZ ATALAKITAS GARANCIAVESZTESSEL JAR! Sajnos en nem vallalok kartya atalakitast.
Link a tuner kartyakon talalhato IC-k, RF hangoloegysegek (Temic, Philips) adatlapjaihoz:
ftp://telepresence.d...trath.ac.uk/pub
En teljesen atalakitottam a sajat kartyamat egy kulonallo 12/5 V-os tapegysegrol (7805) megy az osszes analog tap a sajat PVTV PRO kartyamon. csak a 878a digitalis tapresze van az erdeti alaplapi + 5V-ra kotve. A Micronas IC maradt az eredeti SP4 ( +5 V) stabilizatoron. A Temic tuner a 2 db HEF4052, a TDA1308 es a FUSION 878A analog resze megy errol a kulon stabilizalt es szurt 5 V-rol. Kb. 450mA-es aramfelvetele van ennek a kornek ( Temic tuner kb. 250mA, 878a kb. 200 mA, a tobbi minimalis. Ezert nem lehet (csak a muveleti erositot es a 2 db HEF4052 IC-t lehet!) a kartyan levo SP4-rol taplalni ezeket a reszeket is. Rendes hutoborda kellene a stab. IC ala (kb. 3 WATT disszipacio). Forro!
Feco
UI: Ha tudok kiprobalok ehy Hauppauge WinTV PCI FM kartyat (NICAM sztero +radio+taviranyito). Remelem az jobb lesz
1. megjegyzes: A Micronas doksibol kiderul, hogy az a jo sztereo tuner kartya, amelyiken a kisebb tokozasu MSP 3451G van."Latszik korulotte" a nagyobb IC helye! Mert javitottak peldaul a sztero ado felimeresenek a sebessegen. A sajat kartyam 4-5 vagy meg tobb masodperc alat ugrik be sztereoba (NICAM es A2 sztero). A Panasonic videom kb. 1 sec alatt!
2. megjegyzes: CHIP, CP ujsagok teszjeiben nehany kartyanal megemlitik, hogy eger mozgatasra, vonyo muveletekre a TV kep reagal. becsikoz stb! A hiba ua. szuretlen tap.
3. megjegzes: Sok esetben tenyleg az elnemitatlan AUX, MIC IN, LINE IN visz be zajt a rendszerbe! A CD IN is megcsinalja ezt (CD ROM-tol fugg). A kabelTV antenna es a PC vedofold kozotti foldhurokrol nem is beszeve (50 Hz-es brumi). Itt a megoldas az antenna galvanikus levalasztasa (levalaszto trafoval, vagy egyszeruen a hideg (arnyekolas) es a meleg pont kb. 1-10 nF-os 250V~ kondenzatoros becsatolassaval (2 db kondi).
Ovatosan, mert az elbaltazott kartyakat a TI penzetek banja
2 UI: Enermax es mas markas tapok is eleg zajos 5 V-os jelet produkalnak. Az enyem egy 430W-os Enermax.
#650 Guest_Arkansas_*
Elküldve: 2002. 01. 28. 11:25
idézet:
Eredetileg geur írta:
Arkansas!
A PCTV-n is van interlace állítási lehetőség a settings->video fülön. Vagy nem egyről beszélünk?
üdv: geur[/quote]
Igen, van valami, de szerintem az eldobja az egyik félképet, és ezért nagyon kockás lesz az alakok körvonala. Legalábbis nekem úgy tűnt. Érdekes, pl. az egykori ATI All-In-Wonder Pro ugyanígy járt el (igaz, hardwaresen) és mégis nagyon jó volt a képe. Szóval, szerintem a PCTV deinterlace eljárása nem túlságosan hatékony, annál sokkal jobb a DScaler, még ha nem is tökéletes.
#651 Guest_Virág elvtárs_*
Elküldve: 2002. 01. 28. 12:39

#652 Guest_Feco_*
Elküldve: 2002. 01. 28. 17:28
[Ezt a hozzászólást Feco szerkesztette (2002. Január 28.).]
#653 Guest_calibra_*
Elküldve: 2002. 01. 29. 10:37
Egyébként már 100%, hogy a tunerből jön a zaj! Megtettem a hangkártya "cserét", ugyan azt csinálja! A pctv prom egyedül használ 1 irq-t, a hangkártya is! NEm osztozik egyik sem semmivel! pctv: 9, live 5. pctv volt már sok irqn egyedül, de mindig uaz! Az összes bemenetet letiltottam, csak a line-in volt bekapcsolva. Egyértelműen a pctv pro zaja! Ha kihúzom a line-inből a pctvt megszűnik a zaj! Kell ennél egyértelműbb bizonyiték???
VIRÁG ELVTÁRS!!!!!! MOST MIT CSINÁLJUNK?????????
Feco! Én most vettem a pctv prot, és nekem is nagyobb a távirányitó! Rengeteg gomb van rajta! Jó mi!?
JA! AZ NEM SEGITENE A ZAJRA, HA A PC TÁPJÁT ROHADTUL MEGSTABILIZÁLNÁNK? VAGY EGY JOBB MINŐSÉGŰ GYÁRI TÁP VAN ANNYIRA STABIL, HOGY JÓ LEGYEN NEKI???
#654 Guest_Feco_*
Elküldve: 2002. 01. 29. 12:41
idézet:
Eredetileg calibra írta:
AMIT Feco IRT ELÉG ELKESERITŐ DOLOG! MÉG VAN kb 1 ÉVEM, HOGY ÁTFORRASSZAM... DE HOGY LEHET EZ??? EGY ILYEN CÉG HOGY ENGEDHETI EZT MEG MAGÁNAK? EGY OLCSÓBB KÁRTYA HANGJA JOBB?? IGAZ NEM STEREO...
Egyébként már 100%, hogy a tunerből jön a zaj! Megtettem a hangkártya "cserét", ugyan azt csinálja! A pctv prom egyedül használ 1 irq-t, a hangkártya is! NEm osztozik egyik sem semmivel! pctv: 9, live 5. pctv volt már sok irqn egyedül, de mindig uaz! Az összes bemenetet letiltottam, csak a line-in volt bekapcsolva. Egyértelműen a pctv pro zaja! Ha kihúzom a line-inből a pctvt megszűnik a zaj! Kell ennél egyértelműbb bizonyiték???
VIRÁG ELVTÁRS!!!!!! MOST MIT CSINÁLJUNK?????????
Feco! Én most vettem a pctv prot, és nekem is nagyobb a távirányitó! Rengeteg gomb van rajta! Jó mi!?
JA! AZ NEM SEGITENE A ZAJRA, HA A PC TÁPJÁT ROHADTUL MEGSTABILIZÁLNÁNK? VAGY EGY JOBB MINŐSÉGŰ GYÁRI TÁP VAN ANNYIRA STABIL, HOGY JÓ LEGYEN NEKI???[/quote]
En tobbfele jo minosegu ATX tappal probalkoztam (DTK, Enermax) mind egyforman viselkedett a PRO-val, mert hiszen a tuner kartya hang kimeneten levo muveleti erosito szedi fel (csatolja be es felerositi) a tapok + 5 volton levo brummjat (zajat). Egyetlen megoldas: ezt az IC-t (tapellatasat) az SP4 jelu (a kartyan levo 5 voltos stabilizator) kimenetere kell atkotni
.
Mas, bar ua. helyzet. A Videopraktikaban (papir ujsag) "LAZ" neven iro is megemlit egy hasonlo esetet az mpeg tomorites cikksorozataban egy m**o kartyarol, amit VCD gyartashoz ajanlanak, ami a kepre zajszurest vegez, hogy jobb legyen a vegeredmeny. Na ez a kartya gyari allapotaban meg zajosabba tette a kepet. Ezen a kartyan is csak ugy odaloktek az 5 voltot az alaplaprol. A LAZ fele megoldas 5 voltos kis tap raepitese a kartyara. Megszunt a problema. Neki garoban eloszor kicsereltek a kartyat (A***o). Majd szettartak a kezuket, hogy ez ilyen
. Ha valit erdekel a sztori megnezem hogy melyik 2000 evi Videopraktikaban volt rola szo.
#655 Guest_Sonique_*
Elküldve: 2002. 01. 31. 00:45
na akkor azt hiszem én neki ugrom holnap és meg is csinalom

a kis beavatkozást
Uvd
[Ezt a hozzászólást Sonique szerkesztette (2002. Január 31.).]
#656 Guest_Sonique_*
Elküldve: 2002. 01. 31. 01:31
adodott egy probléma
valoszinü ez nem ugyan olyan PCTV pro mint amilyen Feco nak is van
ROB2D - 51009464-4.0
SZAL NEKEM EZ VAN ugy nez ki hogy a verzio száma 4.0
nem egy helyen találhato az L20 és a C53
a C53 nalam a TDA1308 mellet van a karyta jobb sarkában
az L20 pedig a PCI csatolonál közvetlen
feco a tied milyen és mi merre van rajta ?
ha én értettem valamit félra akkor PLZ help
hanem akkor is

találok valahol a Pinnacle Pctv Pro hoz kapcsolasi rajzot ??
Udv
Sonique
#657 Guest_Sonique_*
Elküldve: 2002. 01. 31. 02:37

de lényeg latszik .. az a kérdsé hogy a tietek is ilyen-e legföbb kép feco -é ?

Ui a képen nem kell nevetni

Udv sonique
#658 Guest_Feco_*
Elküldve: 2002. 01. 31. 11:57
idézet:
Eredetileg Sonique írta:
csinaltam egy elég muris miro pctv kartya képet)
de lényeg latszik .. az a kérdsé hogy a tietek is ilyen-e legföbb kép feco -é ?
![]()
Ui a képen nem kell nevetni
Udv sonique
[Ezt a hozzászólást Sonique szerkesztette (2002. Január 31.).][/quote]
Nem nevetek a kepen. Az enyem nem ilyen. Az SP4 kb. a C124 helyen, a TDA 1038 a C53 helyen. Meg kell keresni, hogy a TDA 1308 8. laba (UCC) melyik kis SMD induktivitasra (L) megy. Ezek a kis SMD-k vegzik a nagyfrekis tapszurest (+ SMD kondik) kb. IC-nkent (IC tapfeszenkent) van egy. Vigyazzatok mert a nyak tobbtetegu. Belul megy a test es a + 5 V. Ha a feny fele forditod a kartyat, jol latszik. A kis SMD induktivitasok (L) kb 1,5 ohm ertekuek. Egy digit muszerrel a TDA 1308 IC 8. laba es a kozeleben levo pl. L18 kozott merj. Ha kb. 0 ohmot mersz, az a folia megy az IC-tol az induktivitasra. Az induktivitas sorba van kotve az IC 8. laba es az alaplapi +5 V koze. Forraszd ki az L-t majd merd meg, hogy a helyen levo ket forrpont kozul az egyik kapcsolatban marad az IC 8. labaval a masik viszont egy masik hasonlo induktivitassal (L) mutat 0, vagy 1,5 ohmot. Amelyik kivezetes az IC 8. labara megy, arra forraszuk ra az SP4 5 voltos kimenetet. Ha az SP4-et ugy nezzuk, hogy a kivezetesei felenk vannak, akkor a jobb szelso a + 5V. Vigyazz mert a bal szelso az a + 12 volt. Ez igaz a kis meretu (SMD) 78M05-ra es a nagyobb 7805-re is.
Ha van meg kerdes, johet![]()
#659 Guest_Sonique_*
Elküldve: 2002. 01. 31. 20:29
Az L18 at kellet ki szedni vagyis bent maradt csak épp fel allitottam ...
némi segitséget kérnék arra még hogy a 878a és a masik 2 HEF4052 chip et is külön akarom kötni meg a tunert is ......
Udv
Sonique
#660 Guest_Feco_*
Elküldve: 2002. 01. 31. 20:52
idézet:
Eredetileg Sonique írta:
NO meg is lennék vele teljesen jol muxik ..
Az L18 at kellet ki szedni vagyis csak ki bent maradt csak épp fel allitottam ...
szal a némi segitséget kérnék arra még hogy a 878a és a masik 2 HEF4052 chip et is külön akarom kötni mag a tunert is ......
Udv
Sonique[/quote]
Orulok, hogy sikerult![]()
. A HEF 4052-nel a 16. lab (ha jol melekszem es 16 labu az IC, ha 14 akor a 14.) a VCC ide is mehet az SP4 + 5 voltja. A tunert sajna mar nem kotheted ra, nert a tuner kb. 250 mA-t vesz fel es az SMD 78M05 a hutese miatt (a NYAK-ra van csak felforrasztva) tulmelegedne (van benne hovedelem). A 878 is kb. 200 mA-t kivan.
Az atalakitasod megszuntette a zugast, zajokat, szivdobogas szeru hangokat, mert nalam igen ? Tovabbmenni szerintem mar csak nagyobb valtoztatasokkal lehete. Kulon 7805-os tap kb. 3 W disszipaciora meretezve! En ezt megepitettem.