Heló mindenkinek!
Hát megpróbálom elmagyarázni a gondomat.
Van egy elég koros, de jól funkcionáló hifim
erősítő + dekk + rádió + baelit CD őőő LP lemezjátszó.
Főleg a LP lemezjátszó itt a lényeg, mert archiválni szeretném jó öreg lemezeimet, van egy két remek nóta, amit nem szeretném, hoyg az idő vas foga végleg felőrőljön.
Szóval össze szeretném kötni a gépemmel a hifit.
Ugyi az erősítőnek van kimenete, jelen esetben ez egy 5 pólusú DIN csati formájában van megvalósítva.
Na, vettem egy ilyen csatit, az egyik vége 5 pólusú DIN, a másik vége pedig 3.5-ös jack. ehhez még jön 2x5 M hosszabbítőkábel 2 db egyik vége 3,5 jack bemenet, másik fele 3.5 jack dugó. így szépen ablak alatt elvezetve el is ér a gépemhez.
Bedugom, próba.....
Sistergés!
Mi a fene!
Apám már kezdett mosolyogni, ő már tudta mi a gond.
Mint elmagyarázta, az 5 pólusú DIN-nek két pólusa a kimenet a másik kettő a bemenet, és a maradék egy a földelés/árnyékolás.
Elindítottam egy MP3 lejátszást, és lőn!! a hifi hangalon hallom az MP3-t. magyarán én pont egy olyan din-t vettem, aminek nem az kimeneti, hanem a bemeneti jel van rákötve a kivezető madzagra. Hol
Most milyen kábelt vegye, és hol?!
úgy tudom, hogy a bemenet az 1-4 lábra, a kimenet a 2-3 lábra az árnyékolás/földelés az 5-ös lábra van rákötve.
Jól tudom én ezt, mert elvileg a csatlakozó dobozán rajta volt, de azt már kidobtam, és nem akarok megint egy ugyan ilyet venni.
Köszi a segítséget.
Oldal 1 / 1
5 pólusú DIN dilemma
Elküldve: 2003. 01. 11. 20:28
"A körömpörkölt a közhiedelemmel ellentétben igen is fogyókúrás étel, hiszen egy gramm cukrot se szoktak belerakni!"
Elküldve: 2003. 01. 11. 20:39
Hát igy ezzel nem mész semmire...
A 3.5 jack kábel ok, bár a 10 métert 1 kicsit sokallom, jól árnyékolt kell az legyen.
Olyan dugó-átalakítót vegyél, ami egyik vége 5 pol din, másik vége kb 10 cm drót után, 4 db rca-harang-chinch kihogy szereti hivni.Ebből a 4-ből 2 input, 2 output, tehát ha a pc ről akarsz 1szer a hifi felé zenélni, a másik 2 -t használod és kész.Rca-jack átalakítót minden sarkon kapsz.
Az enyém is igy müx.Pc-hifi között 2 irányú minden, csak 1 kis átdugás, és ok. Pá
[ 2003. január 11.: McMaci szerkesztette a hozzászólást ]
A 3.5 jack kábel ok, bár a 10 métert 1 kicsit sokallom, jól árnyékolt kell az legyen.
Olyan dugó-átalakítót vegyél, ami egyik vége 5 pol din, másik vége kb 10 cm drót után, 4 db rca-harang-chinch kihogy szereti hivni.Ebből a 4-ből 2 input, 2 output, tehát ha a pc ről akarsz 1szer a hifi felé zenélni, a másik 2 -t használod és kész.Rca-jack átalakítót minden sarkon kapsz.
Az enyém is igy müx.Pc-hifi között 2 irányú minden, csak 1 kis átdugás, és ok. Pá
[ 2003. január 11.: McMaci szerkesztette a hozzászólást ]
Naná hogy nincs tápiókapuding...
mcmaci2000@yahoo.fr
IQ alapú szavazati jogot !!! avagy 3 debil erősebb mint 2 zseni...
mcmaci2000@yahoo.fr
IQ alapú szavazati jogot !!! avagy 3 debil erősebb mint 2 zseni...
Elküldve: 2003. 01. 11. 20:53
idézet:
Ezt írta McMaci:
bár a 10 métert 1 kicsit sokallom, jól árnyékolt kell az legyen[/quote]
ez mindenkeppen nagy gond: hiaba lesz jo a csatlakozokiosztas (mondjuk egy emlitett DIN-RCA atalakitoval), ha a keszulek teljesen mas meghajtast ad, mint kellene...
az a regi, felvetel/lejatszas csatlakozo uis nem vonalszintu, mint ami a hangkartya bemenetehez kellene (halk felvetel, v netan annyira, h, brrrrr, mikrofonbemenetre kell csatlakoztatni) es az impedanciaja is nagy, tobb szaz kOhm, a nehany k helyett, amitol teljesen fejbevert, magashianyos lesz a hang - marpedig az arhivalast minel jobb minosegben kellene megejteni
(a nagyimpedancias meghajtas miatt fokozottan szamit a vezetekhossz, mar 1 m folott is erosen vagni fog)
ugyan nem nagy dolog az erosito atalakitasa, de ha mar a csatlakozobekotes is gondot jelent, akkor nyilvan az sem menne
erdemes inkabb egy megfelelo erositot kolcsonkerni vkitol erre az idore
[ 2003. január 11.: Degeczi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 11. 21:25
DIN 5 pólusú csatlakozók bekötése: [url="http://"http://www.hardwarebook.net/connector/av/dinaudio.html"]http://www.hardwareb...v/dinaudio.html[/url]
Dugó
Dugó
Ha minden próbálkozás kudarcot vallott, vegyük elő a használati utasítást.
Elküldve: 2003. 01. 11. 21:45
Azért nem olyan vészes a dolog, de 2-3 m-nél hosszabat nem ajánlok. A kimeneti impedanciák erösen eltértek a konkrét megvalósításoknál, de a szint az tény hogy 500 mV körüli a vonal szabvány 700 mV-jával szemben. Egy próbát megér hogy lehet-e alkalmazni az erösítödet, ha nem, akkor tényleg jobban jársz ha kérsz kölcsön egyet.
Degeczi: Kell még a Quad? Még tartogatom!
Degeczi: Kell még a Quad? Még tartogatom!
Ha minden próbálkozás kudarcot vallott, vegyük elő a használati utasítást.
Elküldve: 2003. 01. 11. 22:13
Anno nekem otthon a gép egy Videoton Cleopatra-ra volt kötve kb 2*6m kábellel és röhögve működött. A bementi jel nem volt olyan erős mint a Technics CD játszóról, de ez nekem nem jelentett problémát a csatlakozást én is Din->4xRCA átalakítóval oldottam meg.
[ 2003. január 11.: OctaLAN szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. január 11.: OctaLAN szerkesztette a hozzászólást ]
"Kell néha pár bolyhos emlék, szótöredék, villanó mondat-foszlány, hogy megtaláld elhagyott gyermekarcod, s magadból valamit újra visszahozzál."
Elküldve: 2003. 01. 13. 23:59
...De egyébként a Conrad Electronic-ban lehet kapni RCA-DIN szintillesztő épitőkészletet (panel+alkatrészek+leirás). Persze ez csak a barkácsolósabb kedvű egyéneknek ajánlott
No de tényleg nem hülyeség,ha szerzel valakitől egy modernebb erősitőt kölcsön. Annak jók a kimenetei és valószinüleg az RIAA korrektora is jó minőségű.
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1

Súgó
A téma zárva.