Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!
Elküldve: 2003. 07. 06. 18:46
Nemrég vettem egy Terratec Cinergy 600-at, de a TV szoftvere nem indul el. Ezért nem lehet a távirányítót konfigurálni, plusz a teletext sem műkszik. Tünet: megjelenik a program bejelentkező display, aztán úgy marad. Csak a feladatkezelővel lehet lelőni. Az importőr szerint ez XP alatt gyakran előfordul, sajnálják. Telepítsem újra a Windowst, majd meglátjuk. Egy haverom szerint próbáljam más kompatibilitással futtatni. Így már volt, hogy w9x, vagy w2k alatt elindult, de ez 20-ból egyszer.
Most 1. telepítsem újra a Wint? 2. Vigyem viszza garisan? 3. Fizessek elő egy tévéújságra?
Kössz a segítséget!
Elküldve: 2003. 07. 06. 20:56

Nekem a Terratec szinerzsivel az volt a bajom, hogy el se indult a felvétel a GYÁRI cuccával. Aztán jött a virtualDub, az se sokat vett fel, azt jött a Fly2000TV, jó kis ruszki ware, az vett mindent, csak jól kell paraméterezni, hogy ne legyen nagy a file. Ezzel vettem fel vagy 3 órát az XXL-ről

további jó felvételt.
Elküldve: 2003. 07. 06. 21:22
idézet:
Ezt írta zetor2000:
Szerintem az Mpeg2-t minden rendes videofeldolgozónak. Nekem a v2.1.5 van meg, most szedem a shareware 2.6-ot.
további jó felvételt.[/quote]
Én Adobe Premier -t néztem, de mintha csak AVI DV kezelésre lett volna alkalmas, megnyitotta ugyan az MPEG2 -es file-t, de nem sokat bírtam csinálni vele
Ha a Fly2000TV 2.26 -osat leszeded, és sikerül hozzá serial -t találnod akkor értesíts!
Köszi!
Elküldve: 2003. 07. 14. 14:36
A Cinergy 600-s kártyám a VHF OIRT 10-s csatornán sugárzott mtv-t nem tudja fogni. Pontosabban a hangot 2 MHz-vel följebb találja csak meg (CH10 (AUS)), de akkor a kép tűnik el.
Az UHF mtv, tv2, RTL_KL vételével nem volt felismerési gond, minőségi annál inkább, de ez a gyenge adóteljesítménynek, a szomszédok bazi nagy ikerházának, a gyenge antennánknak (hiába van rajta erősítő) tudható be.
Szóval van kristálytiszta mtv kép, és hang külön, vagy pocsék mtv kép, és hang együtt.
Mit kellene bűvészkedni az eltolás megszüntetéséért?
Sada

Elküldve: 2003. 07. 14. 18:53
idézet:
Ezt írta Mumia:
Szerintem szerezz egy jó antennát. Jobban jársz mintha valami kerülő megoldással összehozod a hangot a képpel.[/quote]
Akármilyen antenna sem fogja odébbtolni a frekit.
A kártya körül van vmi bibi, valszeg rossz a beállított csatornakiosztás-táblázat. Esetleg azt kéne hazudni a programnak, hogy Oroszországban vagy, esetleg hogy ez nem antennáról jön, hanem kábelTV, hátha pont ott van egy valamilyen országbéli szabvány szerint kábelTV csatorna.
Ha ebbe belekukkoltok,
[url="http://"http://www.pavlek.de/service/tinfo/ti_pool/pdf/tv_system.pdf"]http://www.pavlek.de...f/tv_system.pdf[/url]
látszik, hogy a CCIR 10-es és az OIRT 10-es csatorna hangja között épp 2 MHz difi van (215.75 vs. 213.75). Hála a sok szabványnak, a képvivők ue. csatornán meg 3 MHz-el különböznek, ezért "félrehangolással" sem lehet segíteni rajta.
Ezért szeretem inkább natúrban megadni a frekvenciát és a szabványt (már ha tud ilyet az illető TV-néző progi).
[ 2003. július 14.: mincza szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 14. 21:04
idézet:
Ezt írta Mumia:
Én ilyet nem is mondtam. De jó antennával valszeg az UHF-en is jó minőségben fog bejönni az adás.
Amúgy hol ilyen gyenge az adás?[/quote]
Azt írtad, kerülő megoldással összehozod a hangot a képpel.
Erre reagáltam, kimondottan a 10-es csatorna ügyében, amin kép/hang jól jön, csak nem együtt.
A gyenge UHF-en persze csak az antenna vagy a költözéssegít (hacsak nem ott is odébb van mondjuk minden csati fél megával - rosszul felismert tunernél előfordulhat pl. alternatív drájver esetén, de itt aligha erről van szó).
Elküldve: 2003. 07. 15. 08:01
idézet:
Ezt írta Mumia:
.... Amúgy hol ilyen gyenge az adás?[/quote]
Csongrád megye legnyugatibb sarka.
Sada![]()
Elküldve: 2003. 07. 18. 07:06
Én is beléptem a Terratec tulajok körébe, vettem egy Synergy 600-at. Végigolvastam a topicot, az itt leírt problémák nálam nem jelentkeznek, viszont akadt egy új. A WinDVR nem vesz fel hangot. Szépen megy,nem akad le, viszont az audio beállításoknál nincs line-in, mint forrás, ahová ugye a tuner line-out csatlakozik. Van helyette line-in2, aux2, microphone, CD-digital, MIDI-in, SPDIF. A hangkártya Audygy2 Platinum, olyan, mintha az Audygy drive csatlakozóit adná csak. Most jut eszembe, hosszabb kábellel hátulról elérhető lenne az Audygy drive, de ezt még nem próbáltam. Meg miért nem ad line-in1-et? A rádió résznél van "What U Hear" lehetőség, itt nincs.
Nektek honnét venné a hangot?
Elküldve: 2003. 07. 18. 21:22
[url="http://"http://tven.terratec.net/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=242"]--==Katt==--[/url]
Elküldve: 2003. 07. 25. 08:58
Kb 1/2 eve vagyok en is Terratec Cinergy 400 tulaj. A kartyaval majdnem teljesen elegedett vagyok, azonban van egy kis gondom vele. Nehany adonal be-be reccsenik a hang, kozben a kepen semmi jele ennek. Sajnos pont azon a csatornan van sok ilyen, ahonnan digizek altalaban (RTL Klub).
Woindows XP-t hasznalok, es a legujabb driver van fent. A jelenseg jelkentkezik az eredeti TV tunner proginal is, illetve, amit ettol sokkal jobban szeretek (mindig ezt hasznalom) Fly TV 2000-ben is.
Segitsegetek elore is koszonom!
Zoi
Elküldve: 2003. 07. 28. 15:01
Leginkább a Ti tapasztalataitokra hallgatva én is beruháztam egy Terratec Cinergy 400-asba. Alapvetően nem bántam meg, tényleg nagyon jó ez a Philips tuner, a maximumot kihozza az igencsak gyenge kábelTV-ből. A távirányító is szuper, most fogom beprogramozni a leggyakrabban használt programjaimra.
DE:
Vannak néminemű gondjaim a digizéssel. Leginkább az, hogy a videókártyám (ATI Radeon 8500LE) mintha nem támogatná a "preview" funkciót: a WinDVR-ben, a Fly2000TV-ben, a PowerVCR-ben és a többi capture programban fekete a képernyő, ha fel akarok venni. A TV-nézés (mivel gondolom az az overlay-t használja) - működik, illetve VirtualDub-bal és a kártyához adott TV-néző progival fel tudtam venni framedobás nélkül. Hol lenne érdemes kutakodnom? A Fly2000TV tetszik a legjobban, jó lenne, ha azt tudnám használni digizésre.
Lehet, hogy már volt szó erről, én mindenesetre végigolvastam a legtöbb topikot, amelyik ezzel foglalkozott, de nem találtam a megoldást.
Előre is köszönöm a segítséget.
Elküldve: 2003. 07. 30. 15:13
idézet:
Ezt írta Mumia:
Ez valami driver ütközés dolog, nekem is volt már ilyen, hogy felvétel közben elment a kép, cserélgess drivereket. videókártya, tuner-ét.[/quote]
Köszi, de minden a legfrissebb: DirectX 9.0b, ATI Catalyst 3.6, a Terratec oldaláról a legújabb WDM-driver és persze a capture programok is újak. Ennek ellenére továbbra sem megy a capture...A Cinergy Live-val tudok felvenni, és a Nero Vision Express-t is kipróbáltam kínomban (egyszerű kis movie editor), de ezeken kívül semmi más nem akar működni: sem a WinDVR, sem a Fly2000, se a PowerVCR.
A másik dolog: nem tudok 320x240-nél nagyobb felbontást kicsikarni a felvételnél. Ti mit használtok? Tweakelt WDM-drivert? Jelen pillanatban ezekkel a beállításokkal nyomulok: 320x240, UYVY, Huffyuv 2.1.1 és PCM a hangnak. Ezt-azt felvenni megfelel, de a családi videókat azért valamivel nagyobb felbontással lenne célszerű bedigizni. Egyáltalán, melyek a "szabványos" felbontások?
Bocs, hogy ennyit kérdezgetek, de már nagyon tele a hócipőm ezzel az egész digizéssel.
Kösz:
zako
Elküldve: 2003. 07. 30. 19:24
Én a saját programmal digizek, 704x576 Picvideo mjpeg-be. PCM hang. Aztán ezt áttömörítem, 512x384 vagy 704x528-as Xvid-be, mp3 hanggal. Attól függ milyen minőséget akarok.
Elküldve: 2003. 07. 30. 21:19
Mától nekem is van egy Cinergy 400-asom, de nem vagyok felhőtlenül boldog...Egyszer már végigolvastam a topikot és az egyik említett probléma nálam is jelentkezett, mégpedig:
-Időnként elmegy a hang és csak akkor jön vissza, ha csatornát váltok, vagy kétszer mute-t nyomok. Qrvára idegesítő!

Tényleg nem segít ezen semmi, csak egy kártyacsere?
Igaz, hogy egyelőre csak egy szobaantenna van rákötve, de nem hiszem, hogy a gyenge jel miatt lenne, mert az RTL Klub is csinálja, pedig az tűélesen bejön...
Ha valakinek volt hasonló gondja és megoldódott, az segítsen rajtam!

kösz.: begbie
[ 2003. július 30.: begbie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 31. 07:17
Minden szoftverrel ugyanezt csinálja, annyi különbséggel, hogy Fly2000TV-ben a csatornaváltás sem segít.
Egyébként kb 1 perc az az idő, ami után elmegy a hang...
vajon ha még ma visszaviszem,kicserélik???
[ 2003. július 31.: begbie szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. július 31.: begbie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 31. 18:12
idézet:
Ezt írta begbie:
Segítsetek plz, mert ha tényleg cserélni kell, akkor azt jó lenne 3 napon belül... [/quote]
Nem tuidom hol vetted de ha az erre hivatott helyen akkor nem érdekes a 3 nap ugyis cserélik szó nélkül. Ha meg máshol (vannak ötleteim) akkor nagyon rábasztál!