Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!
Elküldve: 2004. 01. 10. 17:28
Ez viszont sajnos veszteséges tömörítés és utána használható formába hozni az avit sem egyszerű.
NA
Elküldve: 2004. 01. 10. 19:18
idézet:
Ezt írta Mumia:
Én így szoktam: (azaz avisynth-el)
[/quote]
Azaz a darbolós módszert választod. Kellően rövid részeket összeraksz aminek a 25fpsre rakás estén nincs jelentős AV desync.
Sikerült végre működésre bírni a VirtualVCR-t is és hibaátlanul rögzít framedrop nélkül pontosan 25.000 fps-es és szépen szinkronizálja az audio-t a video streamhez. Nincs desync.
Már csak az iuVCR-ben lenne ilyen...
Mellesleg az iuVCR-el is lehet pontosan 25.000-al digizni rájöttem.
(A) nem használok master stream-et -> AV desync lesz
(B) master stream Video -> nem lesz pontos 44.1, 48 stb KHz az audio, ami sok gondot okozhat
NA
Elküldve: 2004. 01. 10. 21:39
idézet:
Ezt írta Mumia:
Nem kell darabolni, avisynth a hangot is hozzá igazítja így.[/quote]
Hello!
Mekkora a leghosszabb segmens amit így csináltál?
Nem vetted észre a AV desnyc-et?
NA
Elküldve: 2004. 01. 10. 21:45
Elküldve: 2004. 01. 22. 07:52

Elküldve: 2004. 01. 22. 20:38
Elküldve: 2004. 01. 23. 08:20

Tegnap kikapcsoltam a gépet, majd újraindítás után be akartam kapcsolni a TV-t rajta. Se kép, se hang :confused: Eszközkezelőből a kártya szőrén-szálán eltűnt... Szoftver le, kártya ki, rendszer-visszaállítás, kikapcs, kártya be, új hardver telepítése, eszközkezelőben sárga felkiáltójel a kártya mellett. 12-es hibakód, ez ni:
idézet:
Hibakód: 12
Ez az eszköz nem talál szabad <típus> erőforrásokat. (Hibakód: 12)
Amennyiben használni kívánja ezt az eszközt, le kell tiltania egy másik eszközt, amely a szükséges erőforrásokat használja. Ehhez kattintson a Hardver hibaelhárítóra és kövesse a varázsló utasításait.
A <típus> összetevő erőforrástípust (megszakításkérelmet (IRQ), közvetlen memória-hozzáférést (DMA), memóriát vagy I/O elemet) jelöl.
Megoldás gomb: Hardver hibaelhárító
A kód azt jelenti, hogy az egyik erőforrás-értelmező nem működik. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha az eszköz beállítását szoftver segítségével is végre lehet hajtani, és pillanatnyilag nem rendelkezik erőforrással (ha elfogytak a rendszererőforrások). Tegyük fel például, hogy valamennyi megszakítás használatban van, esetleg az eszköz olyan erőforrást kér, amelyet egy másik eszköz használ, és amelynek zárolását az nem fogja feloldani.
A probléma megoldásához kövesse a Hardver hibaelhárító utasításait. Emellett megtekintheti a Windows 95 súgójának „Hardverütközés hibaelhárítása” című témakörét vagy a Microsoft Tudásbázis következő cikkét:
CIKK SZÁMA: 133240
Eszközkonfliktusok hibakeresése az Eszközkezelő segítségével.[/quote]
[url="http://"http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;hu;125174"]http://support.micro...id=kb;hu;125174[/url]
Ütközést nem találtam.
Az a legfurcsább, hogy kikapcsolás előtt tökéletesen működött. Nem találkoztatok még ilyesmivel?
SZERK: masina: WinXP Pro magyar, MSI K7T266Pro2, 512MB Kingston, 2 HDD, 1-1 CD-RW és DVD-RW, SB Live! 5.1, alaplapi USB, és egy R9500.
[ 2004. január 23.: Satriani szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 23. 10:10
idézet:
Ezt írta Satriani:
Mégsem olyan fenékig tejfel az élet
..........Ütközést nem találtam. ......[/quote]
Memóriaterületek sem ütköznek? Az a másolási gond valami ilyesmit takarhat.
Gondolom ACPI telepítés megvan.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 23. 12:08
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Memóriaterületek sem ütköznek? Az a másolási gond valami ilyesmit takarhat.
Gondolom ACPI telepítés megvan.[/quote]
ACPI megvan. A memóriaterületről őszintén szólva nem tudom, hogy micsoda, így fogalmam sincs, ütközik-e![]()
Elküldve: 2004. 01. 23. 21:25
idézet:
Ezt írta Satriani:
ACPI megvan. A memóriaterületről őszintén szólva nem tudom, hogy micsoda, így fogalmam sincs, ütközik-e[/quote]
Szerintem a Live!-val ütközik. Próbáld ki, hogy leszeded a Live! driverét, restart, tuner install, Live! install. Talán a hangkártya rugalmasabb lesz az erőforrásokat illetően.
Elküldve: 2004. 01. 25. 17:04

Amit Mumia írt, arra én is gondoltam, csak épp nem volt üres PCI slotom: a VGA mellettibe nem rakok semmit, 3-ban volt a Live, egy hálókártya meg a Cinergy, egyet meg elfoglaltak az USB HUB-ok (ill. azok közül az egyik). Ezért kivettem a Live-ot, és beraktam annak a helyére a Cinergy-t. Persze, hogy működött

A Pixel oldaláról letölthető szoftvert használtam először hozzá. Viszont a legújabb DScalert felpakolva feltűnt, hogy utóbbival nagyságrendekkel szebb a kép! Úgyhogy majd bekonfigurálom a távirányítót a DScalerhez, és azzal fogom használni. Sikerült úgy belőni, hogy nem nagyon megy a CPU használat 30% fölé, így hibátlannak tűnik.
Felvenni az iuVCR nagyon tetszene, kár, hogy az nem freeware... Így marad egyelőre a próbálkozás a saját szoftverrel. Abban az időzítés a kecsegtető

Elküldve: 2004. 01. 27. 10:19
Elküldve: 2004. 01. 27. 14:56
idézet:
Ezt írta New Age:
Mint szinte mindig az iuVCR tökéletesen működik.[/quote]
Hmm, PCTV Pro-hoz bevalt ket kedvenc progim ezek szerint tokeletesen megy a Cinergy-vel. (masik a DScaler)
Kiraly, megyek is Cinergy 400-at venni![]()
Elküldve: 2004. 01. 27. 15:17
idézet:
Ezt írta nyunyu:
...(masik a DScaler)
Kiraly, megyek is Cinergy 400-at venni[/quote]
Azért várd meg, mit írnak a többiek a DScaler vs. Cinergy távirányító gyíkraRemélem, csak nálam van a bibi.
Elküldve: 2004. 01. 27. 17:24
idézet:
Ezt írta Satriani:
Azért várd meg, mit írnak a többiek a DScaler vs. Cinergy távirányító gyíkraRemélem, csak nálam van a bibi.[/quote]
A PCTV távirányítóját megtartja.
Azzal tökéletesen megy a DScaler.
Elküldve: 2004. 01. 27. 19:21
idézet:
Ezt írta Satriani:
Azért várd meg, mit írnak a többiek a DScaler vs. Cinergy távirányító gyíkraRemélem, csak nálam van a bibi.[/quote]
Nem igazan erdekel a taviranyito, PCTV Pro-et se hasznaltam, talan ha egyszer kiprobaltam a 2 ev alatt.