HWSW Informatikai Kerekasztal: Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Terratec Cinergy 400 TV (WayJet MPEG Station 851TF) tulajok!!!!

#591 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 10. 17:28

Jah! Egy dologgal lehet pontosan 25 fps-el rögzíteni. a Microsoft féle DV codec-el.
Ez viszont sajnos veszteséges tömörítés és utána használható formába hozni az avit sem egyszerű.

NA

#592 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 17:41

Én így szoktam: (azaz avisynth-el)
idézet:

clip1 = AssumeFPS(AVIsource("TTVideo.avi"),25,False)
clip2 = AssumeFPS(AVIsource("TTVideo00.avi"),25,False)
clip = clip1+clip2
return clip [/quote]

#593 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 19:18

idézet:
Ezt írta Mumia:
Én így szoktam: (azaz avisynth-el)
[/quote]

Azaz a darbolós módszert választod. Kellően rövid részeket összeraksz aminek a 25fpsre rakás estén nincs jelentős AV desync.

Sikerült végre működésre bírni a VirtualVCR-t is és hibaátlanul rögzít framedrop nélkül pontosan 25.000 fps-es és szépen szinkronizálja az audio-t a video streamhez. Nincs desync.

Már csak az iuVCR-ben lenne ilyen...

Mellesleg az iuVCR-el is lehet pontosan 25.000-al digizni rájöttem.
(A) nem használok master stream-et -> AV desync lesz
(B) master stream Video -> nem lesz pontos 44.1, 48 stb KHz az audio, ami sok gondot okozhat

NA

#594 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 19:23

idézet:
Ezt írta New Age:

Azaz a darbolós módszert választod. Kellően rövid részeket összeraksz aminek a 25fpsre rakás estén nincs jelentős AV desync.
NA
[/quote]

Nem kell darabolni, avisynth a hangot is hozzá igazítja így.

#595 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 21:39

idézet:
Ezt írta Mumia:

Nem kell darabolni, avisynth a hangot is hozzá igazítja így.
[/quote]

Hello!

Mekkora a leghosszabb segmens amit így csináltál?
Nem vetted észre a AV desnyc-et?

NA

#596 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 10. 21:45

Kb 1 óra, de nem szoktam így csinálni, mert nekem nem kell, hogy pont 25 legyen. Ebben a bizonyos esetben, amikor a fenti módszert alkalmaztam, csak azért kellett, hogy össze bírjam illeszteni a 2 különálló darabot, mert különböző frameratejű avi-t nem lehet.

#597 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 07:52

UP :) Spendíroztam egy Cinergy 400-ra. Körbetelefonáltam fél Pestet, de csak a Pixelnél volt készleten. Állítólag ipari mennyiség jött belőle, úgyhogy ha valaki azért nem vett ilyet, mert nem talált, akkor futás a Bajza utcába :) Egyébként 23e+néhány Ft volt. Kicsit drága pl. a pclandhez képest, de legalább kapható... Este kipróbálom.

#598 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 20:38

Próba megvolt. Gyönyörű a képe, nem számítottam ilyen szépre! A CD-n kapott driverrel telepítettem, teljesen korrekt. Egy probléma merült föl: TV-nézés közben nagyobb fájlokat másoltam, és kékhalál fogadott; ezt megcsinálta kétszer. Kipróbáltam TV nélkül, minden OK. :confused:

#599 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 08:20

Mégsem olyan fenékig tejfel az élet :(

Tegnap kikapcsoltam a gépet, majd újraindítás után be akartam kapcsolni a TV-t rajta. Se kép, se hang :confused: Eszközkezelőből a kártya szőrén-szálán eltűnt... Szoftver le, kártya ki, rendszer-visszaállítás, kikapcs, kártya be, új hardver telepítése, eszközkezelőben sárga felkiáltójel a kártya mellett. 12-es hibakód, ez ni:

idézet:
Hibakód: 12

Ez az eszköz nem talál szabad <típus> erőforrásokat. (Hibakód: 12)

Amennyiben használni kívánja ezt az eszközt, le kell tiltania egy másik eszközt, amely a szükséges erőforrásokat használja. Ehhez kattintson a Hardver hibaelhárítóra és kövesse a varázsló utasításait.

A <típus> összetevő erőforrástípust (megszakításkérelmet (IRQ), közvetlen memória-hozzáférést (DMA), memóriát vagy I/O elemet) jelöl.

Megoldás gomb: Hardver hibaelhárító

A kód azt jelenti, hogy az egyik erőforrás-értelmező nem működik. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha az eszköz beállítását szoftver segítségével is végre lehet hajtani, és pillanatnyilag nem rendelkezik erőforrással (ha elfogytak a rendszererőforrások). Tegyük fel például, hogy valamennyi megszakítás használatban van, esetleg az eszköz olyan erőforrást kér, amelyet egy másik eszköz használ, és amelynek zárolását az nem fogja feloldani.

A probléma megoldásához kövesse a Hardver hibaelhárító utasításait. Emellett megtekintheti a Windows 95 súgójának „Hardverütközés hibaelhárítása” című témakörét vagy a Microsoft Tudásbázis következő cikkét:

CIKK SZÁMA: 133240
Eszközkonfliktusok hibakeresése az Eszközkezelő segítségével.[/quote]
[url="http://"http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;hu;125174"]http://support.micro...id=kb;hu;125174[/url]

Ütközést nem találtam.

Az a legfurcsább, hogy kikapcsolás előtt tökéletesen működött. Nem találkoztatok még ilyesmivel?

SZERK: masina: WinXP Pro magyar, MSI K7T266Pro2, 512MB Kingston, 2 HDD, 1-1 CD-RW és DVD-RW, SB Live! 5.1, alaplapi USB, és egy R9500.

[ 2004. január 23.: Satriani szerkesztette a hozzászólást ]

#600 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 01. 23. 10:10

idézet:
Ezt írta Satriani:
Mégsem olyan fenékig tejfel az élet :(
..........Ütközést nem találtam. ......
[/quote]

Memóriaterületek sem ütköznek? Az a másolási gond valami ilyesmit takarhat.
Gondolom ACPI telepítés megvan.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#601 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 12:08

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Memóriaterületek sem ütköznek? Az a másolási gond valami ilyesmit takarhat.
Gondolom ACPI telepítés megvan.
[/quote]

ACPI megvan. A memóriaterületről őszintén szólva nem tudom, hogy micsoda, így fogalmam sincs, ütközik-e :)

#602 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 21:25

idézet:
Ezt írta Satriani:

ACPI megvan. A memóriaterületről őszintén szólva nem tudom, hogy micsoda, így fogalmam sincs, ütközik-e :)
[/quote]

Szerintem a Live!-val ütközik. Próbáld ki, hogy leszeded a Live! driverét, restart, tuner install, Live! install. Talán a hangkártya rugalmasabb lesz az erőforrásokat illetően.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#603 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 22:56

Szerintem egyszerűbb, 1 pci slottal odébb tenni, a kártyát, ha van rá lehetőséged.

#604 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 25. 17:04

Köszönöm a tanácsokat, többé-kevésbé mindkettő bejött :) Péntek du. óta nem voltam netközelben, de a problémát szerencsésen (valóban szerencsésen :)) megoldottam.

Amit Mumia írt, arra én is gondoltam, csak épp nem volt üres PCI slotom: a VGA mellettibe nem rakok semmit, 3-ban volt a Live, egy hálókártya meg a Cinergy, egyet meg elfoglaltak az USB HUB-ok (ill. azok közül az egyik). Ezért kivettem a Live-ot, és beraktam annak a helyére a Cinergy-t. Persze, hogy működött :cool: Ezután már csak az USB HUB-ot kellett átrakni a Cinergy "eredeti" helyére, a Live-ot pedig a HUB helyére. Pénteken még volt időm szórakozni vele egy-két órát, hibátlanul ketyegett.

A Pixel oldaláról letölthető szoftvert használtam először hozzá. Viszont a legújabb DScalert felpakolva feltűnt, hogy utóbbival nagyságrendekkel szebb a kép! Úgyhogy majd bekonfigurálom a távirányítót a DScalerhez, és azzal fogom használni. Sikerült úgy belőni, hogy nem nagyon megy a CPU használat 30% fölé, így hibátlannak tűnik.

Felvenni az iuVCR nagyon tetszene, kár, hogy az nem freeware... Így marad egyelőre a próbálkozás a saját szoftverrel. Abban az időzítés a kecsegtető :)

#605 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 10:19

Nektek megy a távírányító a DScaler-rel? Nekem minden programhoz sikerült belőni, egyedül a DScaler nem akarja az igazságot. Elindítja a programot, majd nem csinál semmit, sőt utána a többi programot sem sikerül (újraindításig) kezelni vele. Ilyet semmelyik más programnál nem tapasztaltam.

#606 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 14:56

idézet:
Ezt írta New Age:
Mint szinte mindig az iuVCR tökéletesen működik.[/quote]
Hmm, PCTV Pro-hoz bevalt ket kedvenc progim ezek szerint tokeletesen megy a Cinergy-vel. (masik a DScaler)

Kiraly, megyek is Cinergy 400-at venni :D

#607 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 15:17

idézet:
Ezt írta nyunyu:
...(masik a DScaler)

Kiraly, megyek is Cinergy 400-at venni :D
[/quote]

Azért várd meg, mit írnak a többiek a DScaler vs. Cinergy távirányító gyíkra :D Remélem, csak nálam van a bibi.

#608 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 17:24

idézet:
Ezt írta Satriani:

Azért várd meg, mit írnak a többiek a DScaler vs. Cinergy távirányító gyíkra :D Remélem, csak nálam van a bibi.
[/quote]

A PCTV távirányítóját megtartja. :)
Azzal tökéletesen megy a DScaler.

#609 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 19:21

idézet:
Ezt írta Satriani:
Azért várd meg, mit írnak a többiek a DScaler vs. Cinergy távirányító gyíkra :D Remélem, csak nálam van a bibi.[/quote]
Nem igazan erdekel a taviranyito, PCTV Pro-et se hasznaltam, talan ha egyszer kiprobaltam a 2 ev alatt.

#610 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 21:37

Engem is csak akkor érdekelne a távirányító, ha működne falon keresztül.

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.