HWSW Informatikai Kerekasztal: Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alacsony bemeneti zajszintű hangkártya kb. bruttó 25 ezerig...

#21 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 18. 21:12

idézet:
Ezt írta ion:
T2k, engem is kiokosíthatnál az Audiotrak Maya 44 MKII-vel kapcsolatban. Kérlek. Köszönöm :)[/quote]

AFAIK az is tudja a DirectWIRE-trukkot. :)

#22 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 18. 21:14

idézet:
Ezt írta T2k:

FYI: az en cuccom nem igazan esik bele a 25 rugos kategoriaba... ;)
[/quote]

Nem is a tiedre gondoltam... ;)

#23 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 21:19

idézet:
Ezt írta T2k:

AFAIK az is tudja a DirectWIRE-trukkot. :)
[/quote]

De a Waveterminal 192X sokkal jobb (miben jobb), mint a Maya 44? És mi az a harddisc recorder dolog a Maya-val kapcsolatban? Miért jó az, a 192X-ben nincs ilyen hdrecording? :)
Megjegyzem: utánaolvastam, de túl sokat nem értettem belőle. Egyszerűen egy komolyabb cuccot szeretnék digitalizálásra, mert MIDI-t nem használok, külső forrásból szoktam fölvenni hangokat, amiket aztán szétkeverek. Nem vagyok híve amúgysem a steril hangmintáknak, de azért a felvett anyagoknál nekem is fontos, hogy tisztábban digitalizálhatom.
Ha elkezdem összegyűjteni a pénzt, és sikerül eldönteni, hogy melyiket a kettő közül, akkor már mind1, hogy 50rugó vagy 100rugó, csak hát, ha a 192X nem éri meg azt a 100rugót a Maya-hoz képest.. Teccikérteni.

Találtam egy jó tesztoldalt:
[url="http://"http://audio.rightmark.org/results.shtml"]Independent Audio Benchmarking Project[/url]

[ 2004. március 18.: ion szerkesztette a hozzászólást ]

#24 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 23:14

idézet:
Ezt írta ion:
T2k, engem is kiokosíthatnál az Audiotrak Maya 44 MKII-vel kapcsolatban. Kérlek. Köszönöm :)[/quote]

[url="http://"http://www.digit-life.com/articles2/audiotrakmaya44mkii/index.html"]Leírás[/url]

#25 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 13:11

A Turtle Beach termékekhez mit szóltok? Én most konkrétan pl. a Santa Cruzra vagy a Catalinára gondolok. Az előző kártyám is Turtle Beach termék volt, csakhát szegény már kiöregedett, viszont a minőség tekintetében még most is csúcskategóriásnak számít. Mikrofon bemeneten 97.6 dB, vonalbemeneten meg 104.5 dB jel/zaj viszony? Azért nem volt kispályás egy 1996-ban gyártott kártyától!!! :cool: Nem véletlen, hogy fáj a szívem érte, illetve egy hasonló minőségű termék után. Az már sajnos a sors iróniája, hogy most nincs rá keret csak bruttó 25-30 ezerig... :rolleyes: :(

[ 2004. március 19.: pccoder szerkesztette a hozzászólást ]

#26 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 18:53

Na, azt hiszem, meglesz a megoldás. Hosszas fontolgatás után arra a döntésre jutottam, hogy ha más javaslat nem fut be, megveszem a Terratec Aureon 5.1 Sky, vagy 7.1 Space kártyák valamelyikét. A különbség árban ugyan nem túl sok, 5 ezer forint körüli, mégis, mivel a kimenetek számán kívül más különbséget nem találtam, inkább a Sky mellett voksolok (a 7.1-re semmi szükségem). Vásárlás után felteszem a Prodigy 7.1 BIOS-át és drivereit, aztán hadd szóljon! :cool:
Remélem, hasonlóan elégedett leszek, mint a régi Turtle Beach kártyámmal!

Azért az előző kérdésemre a Turtle Beach kártyákkal kapcsolatban várnék még hozzászólásokat, hisz a dolog még nem dőlt el 100%-osan!

#27 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 19:25

idézet:
Ezt írta pccoder:
Na, azt hiszem, meglesz a megoldás. Hosszas fontolgatás után arra a döntésre jutottam, hogy ha más javaslat nem fut be, megveszem a Terratec Aureon 5.1 Sky, vagy 7.1 Space kártyák valamelyikét. A különbség árban ugyan nem túl sok, 5 ezer forint körüli, mégis, mivel a kimenetek számán kívül más különbséget nem találtam, inkább a Sky mellett voksolok (a 7.1-re semmi szükségem). Vásárlás után felteszem a Prodigy 7.1 BIOS-át és drivereit, aztán hadd szóljon! :cool:
Remélem, hasonlóan elégedett leszek, mint a régi Turtle Beach kártyámmal!

Azért az előző kérdésemre a Turtle Beach kártyákkal kapcsolatban várnék még hozzászólásokat, hisz a dolog még nem dőlt el 100%-osan!

[/quote]

A Space-re tuti, hogy ramenne az Auditrak, a Sky-t nem tudom... :confused:

Amugy a Turtle Beach kiraly kis cucc. :cool: Nekem meg mindig megvan a Santa Cruzom a polcon - egyetlen baja, hogy 4.1-es volt, de az sem izgatott, regebben a SStorm helyett hasznaltam, amikor meg nem volt meg a WaMim. :cool:

[ 2004. március 19.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]

#28 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 20:27

T2K!

A moddolási javaslat az én ADC követelményeimnek is megfelelne? Arra ajánlottad? Jobb minőség lesz BIOS sütés után a Space?

[ 2004. március 19.: perempe szerkesztette a hozzászólást ]

#29 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 21:53

OFF
Nem lehetne a topic címét megváltoztatni? Ugyanis már 3 napja úgy vagyok, hogy ahányszor meglátom a topiccímet, ez a reakcióm: "Mi, kisszájú hangkártya? Ja, ez csak az a topic...Áh, milyen hülye vagyok :(" :D
ON
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#30 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 22:13

Idézet

Ezt írta perempe:
T2K!

A moddolási javaslat az én ADC követelményeimnek is megfelelne? Arra ajánlottad? Jobb minőség lesz BIOS sütés után a Space?

Bar nem tolem kerdezed, de imho nem.
Kb. az a dolog ertelme, hogy felmegy az audiotrak drivere, es nem kell szopni a terratec dzsuva xarjaival.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 04. 10. 21:35 -kor

#31 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 22:25

Pontosan. A fizikai dolgokon nemigen tud valtoztatni a driver... ;)

#32 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 02:34

Milyen bugjai vannak a Sky/Space kártyáknak drájverileg?

#33 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 10:50

Idézet

Ezt írta perempe:
Milyen bugjai vannak a Sky/Space kártyáknak drájverileg?

Van valahol egy topic ezekrol a kartyakrol, abban le van irva (halvanyan emlekszem csak, nem akarok hulyesegeket mondani). Roviden: majdnem minden:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2004. 04. 10. 21:42 -kor

#34 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 16:32

Rögzítésre (line-in) jobbak a Creative termékeknél a Terratec család?

#35 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 08:23

Arrol beszelunk vegig, FYI... A/D = analog-digital konverter azaz pl az analog vonalbemeneti jelbol digitalis adat lesz...

#36 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 13:41

idézet:
Ezt írta Cathfaern:
OFF
Nem lehetne a topic címét megváltoztatni? Ugyanis már 3 napja úgy vagyok, hogy ahányszor meglátom a topiccímet, ez a reakcióm: "Mi, kisszájú hangkártya? Ja, ez csak az a topic...Áh, milyen hülye vagyok :(" :D
ON
[/quote]

:D :D Kedves Cathfaern! Kívánságodra a téma címe megváltoztatásra került... :D Ugye, milyen szép így? Remélem, mostmár nem szúrja a szemed! ;)

De látod, milyen figyelemfelkeltő címet sikerült találnom? Kisszájú hangkártyát még úgysem látott senki, így minden kíváncsi napról-napra betévedt a topicba. :p

[ 2004. március 22.: pccoder szerkesztette a hozzászólást ]

#37 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 16:16

idézet:
Ezt írta perempe:

Jobb minőség lesz BIOS sütés után a Space?

[ 2004. március 19.: perempe szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
Nem lesz jobb minosegu, de nem is igen van ra szukseg (ertsd, gyk az Aureon technikai parameterei megegyeznek a Prodigy-eivel).
Whiskey

#38 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 16:17

idézet:
Ezt írta whiskey:

Aureon technikai parameterei megegyeznek a Prodigy-eivel).
[/quote]

Az Aureon Sky és Space paraméterei valóban, de a Fun más kategória - mielőtt valaki csőbe húzódik ;)

#39 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 17:23

idézet:
Ezt írta Zoch:

Az Aureon Sky és Space paraméterei valóban, de a Fun más kategória - mielőtt valaki csőbe húzódik ;)
[/quote]

Ez termeszetesen igaz, de itt eleve a Space/Sky kartyakrol volt szo.
Whiskey

#40 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 12:41

Utána néztem, és Terratec Aureon 5.1 Sky-t a 3 Testőrnél 19100+ÁFA-ért lehet venni 2 év garanciával. Ti tudtok ennél olcsóbban Budapesten (esetleg Dél-Pesten)? Ha összejönnek az anyagiak, akkor már megyek is érte.

Nézelődtem Turtle Beach hangkártyák után is, de nem találtam ezt értékesítő boltokat... Vagy csak én nem lelem őket? :confused: Érdekelt volna, itthon milyen árban kaphatók... :(
Már 1992. decembere óta szoros kapcsolat fűz a Turtle Beach márkához, régebben - de néha még ma is - ha csak meghallottam a nevét, máris beleborzongtam a gyönyörbe. Tény, hogy csak jó tapasztalataim vannak a termékeivel kapcsolatban és valóban olyan színvonalat képvisel, ahogy azt a promóciós anyagokon hirdetik. Szerettem volna újra átélni azt az érzést, amit '97-ben éreztem, amikor hazavittem és beröffentettem az akkoriban még csúcskategóriásnak számító Pinnacle nevű terméküket. Amint meghallottam a hangját, egyből elolvadtam. Hát, szóval csak ennyit akartam...

[ 2004. március 23.: pccoder szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.