HWSW Informatikai Kerekasztal: PC HiFi összekötése - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PC HiFi összekötése

#1 Felhasználó inaktív   GeNeZiS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 13. 16:16

Hali!
Kellene egy kis segítség: össze szeretném kötni a hifit a pc-vel, de a hifin din a kimenet. Vettem átalakítót, de úgy már sokat gyengült a jel, és élvezhetetlen volt a hang. Hogyan lehetne ezt megoldani drágább kábelek/átalakítók nélkül? Azt hallottam hogy venni kell mikrofon kábelt, és össze kell forrasztani a din és jack dugókkal. Jó az a mikrofon kábel, vagy mit ajánlotok?
Előre is köszi!

#2 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 11. 13. 17:21

idézet:
Ezt írta GeNeZiS:
Hali!
Kellene egy kis segítség: össze szeretném kötni a hifit a pc-vel, de a hifin din a kimenet. Vettem átalakítót, de úgy már sokat gyengült a jel, és élvezhetetlen volt a hang. Hogyan lehetne ezt megoldani drágább kábelek/átalakítók nélkül? Azt hallottam hogy venni kell mikrofon kábelt, és össze kell forrasztani a din és jack dugókkal. Jó az a mikrofon kábel, vagy mit ajánlotok?
Előre is köszi!
[/quote]
din-es hifi... mégis, milyen típus?
melyik irányba szeretnéd használni?
felvétel a pcre, vagy a pc hangját akarod kierősíteni?

#3 Felhasználó inaktív   GeNeZiS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 21:48

idézet:
Ezt írta joe39:

din-es hifi... mégis, milyen típus?
melyik irányba szeretnéd használni?
felvétel a pcre, vagy a pc hangját akarod kierősíteni?
[/quote]

Egy régebbi Orion ersítő, din bemenettel.
A PC hangját szeretném kierősíteni.

#4 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 13. 22:11

kétlem, hogy a kábel miatt gyengült volna a jel, szerintem az öreg erősítőd alapból magasabb jelszintet szeretne, mit amit a hangkártyád produkál. A mikrofonkábel/gagyikábel közti különbség csak hosszú kábel (és kellően vájtfül) esetén érezhető.

Esetleg próbáld meg a lemezjátszóbemenetre(RIAA) kötni a gépet, annak jóval kisebb jelszint kell, igaz a karakterisztikája is más, emiatt lehet, hogy csúnyán torzítani fog.
Vagy már most is arra kötötted? Akkor meg az a baj :): kösd a magnó bemenetére .

[ 2003. november 13.: closed szerkesztette a hozzászólást ]

#5 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 22:35

idézet:
Ezt írta GeNeZiS:
Hali!
Előre is köszi!
[/quote]

Pontosan mit és dogyan kötöttél össze (mi az erősítő tipusa)? Mit jelent az, hogy gyengült a jel?

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#6 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 11. 13. 23:17

kíváncsi lennék, mit sóztak rád átalakító néven.
az orion / videoton erősítők bemenete megközelítőleg azonos volt a line szintű jel igényével, tehát a lejátszás problémamentes volt rajtuk.
a felvételhez "gyenge" jelet produkáltak (de ez csatornánként egy-egy ellenállás kicserélésével módosítható volt line out-ra), din-es magnónak tökéletes volt.
a lemezjátszóbemenetet hagyd békén (phono).
a "halk" állapot még úgy is keletkezhet, hogy az erősítő bemenet helyett a kimenetre van kötve a din dugód.

Kép
Tuner or Tape Deck

1 LEFT IN (TAPE ONLY)
2 SCREEN
3 LEFT OUT
4 RIGHT IN (TAPE ONLY)
5 RIGHT OUT

ha nálad fordítva lenne, cseréld meg az 1-4-et a 3-5-tel.

#7 Felhasználó inaktív   GeNeZiS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 15:52

Az erősítő típusa: Orion SE 1025 B

Abból gondolom hogy gyenge volt a jel, mert ha kihagytam az 5 m-es rca hosszabítót, akkor teljesen jó volt! csak hát sajnos nem tudom úgy átrendezni a szobát, hogy véglegesen ilyen közel legyenek egymáshoz... Kb 5-6 métert kéne áthidalni, és ez csak így sikerült: volt egy din-rca kábel, egy rca hosszabító, és egy rca jack átalakító. Sajnos ilyen hosszú rca - jack kábelt nem találtam, persze lehet hogy nem kerestem eleget.
Ha jól emlékszem a magnó bemenetére kötöttem.

#8 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 17:27

A Media marktban lehet kapni olyan kábel aminek 1ik vége jack(ez megy a gépbe) másik vége rca ehhez márcsak 1 din-rca átalakító kell(megy az erősítőbe), ja és ez nem din kábel hanem sima rca 2 eres audio, 5m-es is van.
Az erősítődön levő din csatlakozó 2funkciós lehet lejátszás/másolás, ha 4 rca csatis din-rca átalakítod van akkor a 4 közül azt a 2 csatit kösd a kébelre amelyiknél hangosabban szól.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#9 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 17:34

idézet:
Ezt írta GeNeZiS:

Abból gondolom hogy gyenge volt a jel, mert ha kihagytam az 5 m-es rca hosszabítót, akkor teljesen jó volt! csak hát sajnos nem tudom úgy átrendezni a szobát, hogy véglegesen ilyen közel legyenek egymáshoz... Kb 5-6 métert kéne áthidalni, és ez csak így sikerült: volt egy din-rca kábel, egy rca hosszabító, és egy rca jack átalakító. Sajnos ilyen hosszú rca - jack kábelt nem találtam, persze lehet hogy nem kerestem eleget.
[/quote]

Az Orion SE 1025 B-nek kb ugyanakkora a bemeneti érzékenysége mint az RCA bemenetű erősítőknek (kb 0,5V), viszont a választ is megadtad a kérdésedre. Az RCA hosszabbító kábelt cseréld ki vagy javítsd meg. Ha a földpont van megszakadva mélyhiányos halk hang lesz az eredmény esetleg 'némi' búgás mellett.
Különben meg ohmmérő elő (manapság már minden háztartásban van ;) ) a jack vége - din3, jack közepe - din5, jack töve - din2.

[ 2003. november 14.: benjami szerkesztette a hozzászólást ]
benjami

#10 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 18:37

Kábel gond lesz. A jelszint ekkora kábelhosszon nem csökkenik számottevően. Egyébként lehet, hogy jobban járnál, ha csinál(tat)nál direkt e célra egy jack-DIN kábelt.

#11 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 18:41

idézet:
Ezt írta GeNeZiS:

[/quote]

Ratyi a kábel (nem is csodálkozom). Csináltass, vagy csinálj vmi jobbacska kábelből egyet, ahogy subvoice javasolta. Készen ilyet nem hiszem, hogy kapsz (aminek a minősége megfelelne). Esetleg "csak" rosszul vannak megforrasztva, de szerintem ezt meg nem tudod javítani, mert öntöttek.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#12 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 14. 21:23

Üdv GeNeZiS!

Én is hasonló cipőben jártam. Egy öreg Videoton Cleopatra RA-6380S erősítőm van Orion HS280-as hangfalakkal. Ezt akartam rákötni az SB 128-amra, Walkman-re, Discman-re. Vettem is 3m Jack-ről -> DIN-re játszó kábelt. Nem volt jó a kábel, mert iszonyatosan halk volt, a ?KR.PU.? bemeneten a hangerő megfelelő volt, de a hangja nagyon torz. Visszamentem a boltba, s megkértek, hogy adjam vissza a kábelt és megígérték, hogy megcsinálják. Azt mondták, hogy valószínűleg fordított bekötésű kábelre lesz szükség. 2 nap múlva visszamentem, s láss csodát: igazuk volt! Azóta is tökéletesen megy. Szvsz a másik (Kenwood KRFV-4060-as házimozi) erősítőnket nagyon keményen odaveri! Halkan megsúgom: ez a műszaki bolt (nem Keravill) a Móricz Zsiga körtéren található, ahol a Budafok felé zakatoló 47-es vilinger régen megállt. (Bocsi az ingyen reklámért! Ha nem tetszik, akkor a kövezésemre Blájent is meghívhatjátok! :D )

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#13 Felhasználó inaktív   GeNeZiS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 18:26

Köszi mindenkinek a segítséget! (bocsi a késői reagálásért, egy kicsit el voltam foglalva mostanság)
Akkor azt hiszem bekukkantok abba a boltba, hátha ott tudnak nekem olyan kábelt adni, vagy fabrikálni, mert nem vagyok egy műszaki zseni...
THX!

#14 Felhasználó inaktív   bigyula 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 15:35

idézet:
Ezt írta GeNeZiS:

[/quote]

Tudom mi a problémád megoldása. Ha jól értem akkor te forrasztgattad össze a csatlakozókat az 5m kábellel. Én is tákoltam már hasonló vezetéket és nekem sem lett jó. Az a baj hogy nincsenek rendesen elárnyékolva egymástól a jelek. Nagyon minimális áthúzás van amitől gyengülnek. Én azt vallom hogy az a kábel ami nincs teljesen gyári állapotban akkor hagyom. Ha hosszabb távot kell megoldani akkor több kábel dugok össze.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó