HWSW Informatikai Kerekasztal: iPod - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

iPod Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 13. 21:42

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 21:52

Lehet, hogy te is úgy jártál, mint én a DS-sel! :(

Ja, csak az én eladóm Angliában van... :(

#1422 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 10:03

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 22:42

Ja, csak az én eladóm Angliában van... :(

... de nem baj mert beindítottam vele szemben a paypal eljárást, majd tudósítok mi lesz :)

#1423 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 10:26

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 10:03

... de nem baj mert beindítottam vele szemben a paypal eljárást, majd tudósítok mi lesz :)

Na igen, ilyenkor jól jön a paypal. :) Egyébként nem vetted fel a kapcsolatot az eladóval? :confused: :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1424 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 20:35

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 11:26

Na igen, ilyenkor jól jön a paypal. :) Egyébként nem vetted fel a kapcsolatot az eladóval? :confused: :think:

Csak 3 emailt írtam neki, 2-t már elővigyázatosságból az ebay rendszerén keresztül. Még válaszolni se válaszolt, még annyit se, hogy nem adom vissza a pénzed, megszívtad, hehehe. Úgyhogy kénytelen voltam elindítani a paypal buyer protectiont. :(

#1425 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 23:22

Valami hihetetlen történt. Jelentkezett az angol srác, hogy elnézést kér és visszafizeti a pénzt. Hát elhihetitek hogy mennyire ledöbbentem. Kicsit persze bennem van az, hogy azért a paypal eljárás beindítása előtt nem válaszolt, de azt mondta rossz volt a gépe. Na mindegy. A lényeg, hogy visszakapom a manit.

#1426 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 11:33

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 23:22

Valami hihetetlen történt. Jelentkezett az angol srác, hogy elnézést kér és visszafizeti a pénzt. Hát elhihetitek hogy mennyire ledöbbentem. Kicsit persze bennem van az, hogy azért a paypal eljárás beindítása előtt nem válaszolt, de azt mondta rossz volt a gépe. Na mindegy. A lényeg, hogy visszakapom a manit.

Ez jó hír  :up:

Ez magánszemély volt vagy valami bolt? Gondolom legközelebb inkább bolttól veszel. Én eddig magánszemélytől még nem vettem semmit Eb*y-en, a boltoknál meg nézem az elégedettségi indexet és reménykedem benne, hogy én is elégedett leszek. Eddig az voltam. A legutóbbi vásárlásnál (WLAN antenna) még csokit is raktak a dobozba a közelgő karácsonyra való tekintettel. Még jó, hogy elégedett voltam :)

Ha most új Ipodot veszel, akkor az a 120 gigás Classic lesz, nem? Arra aztán fér rendesen. Nekem a 80 gigás van, de nagyon elégedett vagyok vele. Remélem a következővel jól jársz te is!

Üdv!
.
.
.

#1427 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 15:57

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 12:33

Ez jó hír  :up:

Ez magánszemély volt vagy valami bolt? Gondolom legközelebb inkább bolttól veszel. Én eddig magánszemélytől még nem vettem semmit Eb*y-en, a boltoknál meg nézem az elégedettségi indexet és reménykedem benne, hogy én is elégedett leszek. Eddig az voltam. A legutóbbi vásárlásnál (WLAN antenna) még csokit is raktak a dobozba a közelgő karácsonyra való tekintettel. Még jó, hogy elégedett voltam :)

Ha most új Ipodot veszel, akkor az a 120 gigás Classic lesz, nem? Arra aztán fér rendesen. Nekem a 80 gigás van, de nagyon elégedett vagyok vele. Remélem a következővel jól jársz te is!

Üdv!

Magánszemély volt, de úgy láttam ahogy kicsit utánanéztem :) az illetőnek, a photobucket-es regisztrációja alapján, 56 oldalnyi termékfotója volt fent, hogy valamiféleképp mégiscsak bizniszben nyomja az ipart.
Egyébként valóban, többet nem veszek magánszemélytől az ebayen az tuti.

Amit most fogok venni, az is egy 80 gigás classic, szintén használt, de itthoni eladótól, a levelezés alapján nagyon korrektnek tűnik a srác. Egyetlen "izé" hogy én fehérben szerettem volna az ipodot, ez meg fekete lesz, de nagyobb baj ne legyen.

#1428 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 16:15

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 15:57

Amit most fogok venni, az is egy 80 gigás classic, szintén használt, de itthoni eladótól, a levelezés alapján nagyon korrektnek tűnik a srác. Egyetlen "izé" hogy én fehérben szerettem volna az ipodot, ez meg fekete lesz, de nagyobb baj ne legyen.

Óh, akkor ne aggódj! A 80 gigás Classic "fehér" már nem fehér, hanem elég furán kinéző szürke. A fekete 100x jobban néz ki. És egyáltalán nem kopik vagy karcolódik ha tokban van, mert fém. Itt egy kép az enyémről és kollégám fehér 30 gigásáról. Én egy kamuflázs mintázatú textil tokban tartom, aztán itt ki is merül a finomkodás. Nincs rajta se fólia, se egyéb tok. És bírja. Értelemszerűen vigyázok rá, nem kaparom körzővel, normál irodai használatnak van kitéve. Gondolom te sem raftingolás közben akarod tuningolni a playlistet rajta.

Annyi extra törődést kap, hogy majdnem teljesen lemerítem az akksit és csak akkor töltöm fel egy 2-3 órás masszív töltéssel. Így tutira feltöltődik teljesen és így minimalizálom a töltési ciklusok számát is. Mert ez utóbbi az ami a lithiumos akksiknál az elöregedést segíti. Meg a fullra lemerítés sem jó, ha nem követi azonnal töltés.

Sok sikert kívánok akkor a vásárláshoz!

Üdv!
.
.
.

#1429 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 17:53

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jan. 17., szombat - 17:15

Óh, akkor ne aggódj! A 80 gigás Classic "fehér" már nem fehér, hanem elég furán kinéző szürke. A fekete 100x jobban néz ki. És egyáltalán nem kopik vagy karcolódik ha tokban van, mert fém. Itt egy kép az enyémről és kollégám fehér 30 gigásáról. Én egy kamuflázs mintázatú textil tokban tartom, aztán itt ki is merül a finomkodás. Nincs rajta se fólia, se egyéb tok. És bírja. Értelemszerűen vigyázok rá, nem kaparom körzővel, normál irodai használatnak van kitéve. Gondolom te sem raftingolás közben akarod tuningolni a playlistet rajta.

Annyi extra törődést kap, hogy majdnem teljesen lemerítem az akksit és csak akkor töltöm fel egy 2-3 órás masszív töltéssel. Így tutira feltöltődik teljesen és így minimalizálom a töltési ciklusok számát is. Mert ez utóbbi az ami a lithiumos akksiknál az elöregedést segíti. Meg a fullra lemerítés sem jó, ha nem követi azonnal töltés.

Sok sikert kívánok akkor a vásárláshoz!

Üdv!

Na ilyen az én 60 gigásom is ami még itt van. Azért sajnálom hogy nem működik, mert külsőre is nagyon jó állapotban van, vadi új a fülhallgatója, és járt még hozzá egy kis tatyóféleség, ilyen eredeti műbőrutánzat, de azért csak járt hozzá... Fene egye meg hogy nem lett jó.
Amúgy arra tippelek, hogy a baj az volt, hogy az angol srác nem nyomta rá a hold-ot küldés előtt, menet közben talán bekapcsolódott, és vagy totál lemerült, vagy működés közben a postai khm szolgáltatás során kapott valami durva ütést. Nem hinném, mostmár, hogy eleve rossz volt.

#1430 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 20:30

Sziasztok!

Felmerült egy kérdés, ami talán ide tartozik talán a hálózati eszközökbe. Itt teszem fel, mert szerintem ide jobban illik.

Ha lenne egy NAS (network attached storage) eszközöm, ami tud Itunes Server-t is futtatni, akkor azt hogyan kell elképzelni?

Mondjuk úgy hogy van egy olyan szerver (logikai), amit helyi hálózaton át lát az Itunes a gépen és onnan tudja kezelni a library a zenéket? Tehát mondjuk a szerveren van teszem azt 120 giga (most mondtam egy számot) zene, amiből én ki tudok mazsolázni 80-at az Ipod Classic-ra szinkronizálva. Asszony meg a még nem létező Nano-ra ki tud szinkronizálni valamilyen másik szelekciót mondjuk 8 giga méretben?

Ha ez így lenne, akkor izgatott lennék :)

Üdv!
.
.
.

#1431 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 09:00

Megjött a 80-asom! Király, ez már videót is tud. Igaz csak egy videó volt az itunes-omban, amin egy barátom egy karaoke bulin énekli a Micimackót, de már ez is rajta van :)

Olyat szoktak ezek az ipodok, hogy ott pihen az asztalon, Hold van, egyszer csak teker 3-at a vinyó (tegnap óta nem volt használva), aztán mikor felkapom és bekapcsolom, akkor egy kicsit lassabban kapcsol be, apple logó, majd 1-2 mp múlva bekapcsol mintha mi se történt volna? Ez ilyen power-off-ba megy ilyenkor? Kb pont 12 óra telhetett el a kikapcsolás óta. A nanonál ilyen nem volt, de abban meg nincs vinyó.

#1432 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 09:21

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 9:00

Megjött a 80-asom! Király, ez már videót is tud. Igaz csak egy videó volt az itunes-omban, amin egy barátom egy karaoke bulin énekli a Micimackót, de már ez is rajta van :)

Olyat szoktak ezek az ipodok, hogy ott pihen az asztalon, Hold van, egyszer csak teker 3-at a vinyó (tegnap óta nem volt használva), aztán mikor felkapom és bekapcsolom, akkor egy kicsit lassabban kapcsol be, apple logó, majd 1-2 mp múlva bekapcsol mintha mi se történt volna? Ez ilyen power-off-ba megy ilyenkor? Kb pont 12 óra telhetett el a kikapcsolás óta. A nanonál ilyen nem volt, de abban meg nincs vinyó.

Kongratulálok hozzá!  :up:

Én raktam rá dragster (top fuel) videót és Top Gear jeleneteket (amikor a szuper sportkocsikat összevetik Franciaországban) hogy ha a benzingőz iránti vágyakozás elkap akkor nézhessem :)

Elvileg ez nem kapcsol ki soha hanem inkább standby üzemmódban vár. Én még sosem figyelmtem, csak becsűröm a hátizsákomba és ott várja a szolgálatot. Szoftvert viszont frissítettem rajta múltkor, azóta van progress bar, amikor lecsatlakoztatom a gépről.

Üdv!
.
.
.

#1433 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 11:34

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 10:21

Kongratulálok hozzá!  :up:

Én raktam rá dragster (top fuel) videót és Top Gear jeleneteket (amikor a szuper sportkocsikat összevetik Franciaországban) hogy ha a benzingőz iránti vágyakozás elkap akkor nézhessem :)

Elvileg ez nem kapcsol ki soha hanem inkább standby üzemmódban vár. Én még sosem figyelmtem, csak becsűröm a hátizsákomba és ott várja a szolgálatot. Szoftvert viszont frissítettem rajta múltkor, azóta van progress bar, amikor lecsatlakoztatom a gépről.

Üdv!

Köszi!
Ezen elvileg szintén a legfrissebb szoftver van. Kicsit furcsálltam hogy így újraindult, vagy mit csinált, de mivel működik, ezért nem aggódtam rajta. Akkor most csak nem fog kipurcanni... ugye?

#1434 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 24. 11:47

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. jan. 24., szombat - 11:34

Köszi!
Ezen elvileg szintén a legfrissebb szoftver van. Kicsit furcsálltam hogy így újraindult, vagy mit csinált, de mivel működik, ezért nem aggódtam rajta. Akkor most csak nem fog kipurcanni... ugye?

Drukkoljunk!  :up:

Én tegnap feltöltöttem és szinkronizáltam is rajta egyet. Fenn volt töltőn vagy 2 órát, amikor felvillant a kijelző teljesen fehérre és úgy maradt. Pont akkor akartam lehúzni a töltőről, ezért meg is tettem, de a fehérség rajta maradt. Ezért nyomtam egy reszetet rajta, aztán rendesen viselkedett.

Ez most úgy hangzik, mintha ez állandó jelenség lenne, de talán 3x kellett reset-et nyomni rajta egész életében, szóval nem fagy ez gyakran. Tekintve hogy állandóan be van kapcsolva igazából, ezért szerintem ez egész jó arány.

Eddig még adatot nem vesztett, baja nem volt, szóval elégedett vagyok vele. Teljesen stabil és mindennapi életben használható kütyü. És eszméletlen sok zene elfér rajta.

Üdv!
.
.
.

#1435 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 30. 20:38

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 20:30

Ha ez így lenne, akkor izgatott lennék :)

Sziasztok!

Monológot folytatok itt. Gondolkodtam olyan megoldáson már egy ideje, ami egy internetes rádiót és NAS-ról tárolt zene lejátszását jelentené. És úgy tűnik, hogy kezd kialakulni a dolog. Még régebben felfigyeltem rá, hogy a Terratec cég gyárt ígéretes internetes rádiót. Az emulátorát le is töltöttem még korábban és próbálgattam és tetszett.

Kép róla.

Van ennek egy újabb változata, amin van Ipod dokkoló is és úgy nézem, hogy a terméket fejlesztik és támogatják. Ennek böngésztem a FAQ-ját és ezt találtam:

Idézet

5- Können auch Audiotitel von einem NAS (Network Attached Storage) ohne PC wiedergegeben werden?
Sofern das verwendete NAS-Gerät über den UPNP-Service die Audiodaten zur Verfügung stellt, kann das NOXON darauf zugreifen.

Vagyis rá tud keresni a NAS-on levő cuccra, ha az támogatja ezt a protokollt.

És királyság van, mert a megcélzott NAS (Zyxel NSA-220) tud ilyet. Lásd:

Idézet

The other multimedia capability that the 220 has is a UPnP A/V server. Using this capability, you can serve content from the 220 to various networked media players that support the protocol.

És a bónusz: ha később vennék igazi erősítőt és rádiót és CD-játszót (tehát egy hagyományos értelemben vett hifi tornyot, mivel lenne rajta bakelit is természetesen), akkor arra is rá lehet kötni. Mert:

Idézet

If you're planning a really big party, simply connect active speakers or a full-size HiFi system to the Line Out or Digital Out ports.

Akkor ez egy jó választásnak tűnik. Határozott előrelépés arról az állapotról, hogy a számítógép zúg és azon szól a zene, aztán asszony elégedetlenkedik, hogy "az a zene" éppen miért nincs rajta a gépen. Mert nem végtelen a merevlemez és ezért...  :reklamacio:  ;)

Üdv!
.
.
.

#1436 Felhasználó inaktív   Bluesoleil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 11. 01:26

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
Nem működik az iTunes-om!  :(  Mikor elindítom, kiírja, hogy "Please wait while Windows configures iTunes" elszöszmötöl vele vagy egy fél percig, aztán írja, hogy indítsam újra a gépet, de ha újraindítom, ha nem, nem változik semmi se: az iTunes következő indításánál ugyanezt játssza el.

Már 2x letöröltem és újraraktam, de a helyzet nem változik, továbbra is ezt csinálja. Az újrarakás után rögtön elindult egyszer rendesen, de azóta se.
Eddig nem volt vele semmi gond.
Most feltettem egy alternatívát, a neve Songbird, de ez elcseszte az összes Cower Flow-ot...  :mad:

Ha van valami ötletetek, akkor köszönettel venném, ha írnátok!

#1437 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 20:50

Idézet: Bluesoleil - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 2:26

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
Nem működik az iTunes-om!  :(  Mikor elindítom, kiírja, hogy "Please wait while Windows configures iTunes" elszöszmötöl vele vagy egy fél percig, aztán írja, hogy indítsam újra a gépet, de ha újraindítom, ha nem, nem változik semmi se: az iTunes következő indításánál ugyanezt játssza el.

Már 2x letöröltem és újraraktam, de a helyzet nem változik, továbbra is ezt csinálja. Az újrarakás után rögtön elindult egyszer rendesen, de azóta se.
Eddig nem volt vele semmi gond.
Most feltettem egy alternatívát, a neve Songbird, de ez elcseszte az összes Cower Flow-ot...  :mad:

Ha van valami ötletetek, akkor köszönettel venném, ha írnátok!

Úgy tűnik egy kis registry-hekkelés kell hozzá. Remélem ez a cikk segít:

http://discussions.a...ssageID=5440570

#1438 Felhasználó inaktív   Bluesoleil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 12. 04:55

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 20:50

Úgy tűnik egy kis registry-hekkelés kell hozzá. Remélem ez a cikk segít:

http://discussions.a...ssageID=5440570

Nagyszerű. Működik!

Köszönöm szépen a segítséget!  ;)

Szerkesztette: Bluesoleil 2009. 02. 12. 05:04 -kor

#1439 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 07. 14:04

Hohó, jön az új széria (ez egy legális up volt)!... :)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#1440 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 15:12

:cool:

Csak annyit akartam tudatni a nagyvilággal, hogy szívből ajánlom ezt a szajrét. Nem szól rosszul, ébresztőként tökéletes, zseniális a kijelzője, nem is drága, mi kell még? Mondjuk Touch/iPhone kompatibilitás nem ártana, de ez legyen a legnagyobb baja. Az utód már ismeri a friss kütyüket is.

Kép

Szerkesztette: Satriani 2009. 09. 07. 15:12 -kor

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Nem indíthatsz témát.