HWSW Informatikai Kerekasztal: foobar2000 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

foobar2000 advanced audio player Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 24. 18:15

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 18:12

Szóval olyan, ami nem mindent resamplél (szép magyar ige :D), csak amit kell...
Ami 44/48/96, azt meg békénhagyja.

Így már értem! :D Hmm... Biztos nincs ilyen plugin? :confused: Kerestél már?! :think: Azért csak utána nézek ennek. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1562 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 22:03

tudnátok segiteni ?
leszedtem innen a foobarhoz skineket:
http://customize.org/foobar
de sehogysem tudom megcsinálni azt hogy müködjenek is!
elolvastam a how to use-t de igy sem ment,lécci vki írja le nekem rendesen hogy mit csináljak h be tudjam állitani a skineket!
köszönöm előre is
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#1563 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 23:05

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 22:03

tudnátok segiteni ?
leszedtem innen a foobarhoz skineket:
http://customize.org/foobar
de sehogysem tudom megcsinálni azt hogy müködjenek is!
elolvastam a how to use-t de igy sem ment,lécci vki írja le nekem rendesen hogy mit csináljak h be tudjam állitani a skineket!
köszönöm előre is

Hm... random belenéztem egynek a leírásába, 12 különböző plugint kell beletenni a foobarba ahhoz, hogy működjön :eek:
Innentől meg nem nézem, maradok a sima default UI-nál :fear: Amúgyse tetszenek ezek a csillivilli izék :Đ

Viszont most próbálgatom a KS output... 2 mag mellett azért csak lesz ideje valamelyiknek, hogy elbírja a jó rövid buffert... ASIOval csak nem sikerült működésre bírni a nem44/48/96-os zenéket, a fix resamplingből meg nem kérek :think: Ja, meg akkorákat durrant 44-48 váltáskor, hogy ki-be járt a hangszóró membránja, de úgy, amilyet zenehallgatáskor még sose láttam :omg:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1564 Felhasználó inaktív   robchee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 17:06

Hello!

Foobarban lehet csinálni profilmanagert, mint mondjuk egy levelezőprogramban vagy böngészőben? Arra gondolok, hogy más-más funkciók, listák és oszlopok kellenek könnyűzene és klasszikus zenei anyagok lejátszásához. Hogyan lehet megoldani, hogy azt a profilt indítam el, amelyikre szükségem van? Próbáltam egy második példányt feltelepíteni egy másik könyvtárba, de összekavart a kettő.
Előre is köszi!
R

#1565 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 18:57

Idézet: robchee - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 17:06

Próbáltam egy második példányt feltelepíteni egy másik könyvtárba, de összekavart a kettő.

Pedig remekül el lehet különítei akárhány foobart a gépen - lényeg, hogy a preferences General oldalán a "Location of configuration files" az "Application install folder"-re legyen állítva. Innentől a foobar szépen hordozható lesz, meg akárhány különböző is lehet egy gépen, nem fognak összeakadni, mert nem ugyanazt a konfigfoldert akarják használni :)

#1566 Felhasználó inaktív   robchee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 18:59

No, megpróbálom, amit mondasz, köszi szépen a választ!

UI: Sikerült! :D

Szerkesztette: robchee 2008. 02. 03. 19:04 -kor

#1567 Felhasználó inaktív   lck66 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 04. 18:45

Sziasztok !

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Ezzel a remek lejátszóval egyetlen gondom van, mégpedig a live streem rádiók adásainak lejátszásánál. Ha olyan rádiót hallgatok amelyik megküldi a hallgatott zenék média adatait akkor a számok váltásakor bejön 2 hibaüzenet és a lejátszás leáll.

Itt van példának ez a kettő:

Could not update tags (Access denied) on:
"http://195.56.146.80:8086/"

Unable to resume decoding at 1:02.224 (Unsupported format or corrupted file):
"http://195.56.146.80:8086/"

(A http cím természetesen mindíg az aktív rádióé.)

A 0.9.5-ös fb van fenn a FooAvA 1.04 -es Panes UI-val.
Más stream lejátszókkal ugyan ezen az oprendszeren semmi gond nincs.

Help Me!

#1568 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 18:58

Hm, hozzáadtam az általad írt url-t egy playlisthaz, megnyitottam, szól.
Na, ilyenkor van gáz, mert innen Gyurcsóknak kéne lenni :think:
Majdnem beírtam, itt milyen komponensek vannak a foobarban, de sztem nem segítene sokat, lehet, hogy a Nálad lévők fele még mindig megmaradna ezeket kizárva, gondolván, hogy valószínűleg nem ezekben van a gond, hanem a többiben :omg: :fear: De érdemes lehet taggeléssel és/vagy inputtal kapcsolatos dolgokat megnézni közelebbről.
Más: tűzfal háza táján amúgy minden rendben? Mert talán az is keresztbe tud tenni a foobarnak :think:

Na, lelövöm, nekem ez a rádió nem tetszik :D

#1569 Felhasználó inaktív   lck66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 19:13

Hali alvaro!
Köszi a választ ! A tipped alapján - bátorságból - ideiglenesen kikapcsoltam a BitDefender tűzfalat és MEGY!
Nem gondoltam volna, mert más lejátszóknál nincs ilyen gond vele.
Mégegyszer THX!
( Most meg bogarászhatom a tűzfalszabályokat...  :) )

Szerkesztette: lck66 2008. 02. 04. 19:13 -kor

#1570 Felhasználó inaktív   lck66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 20:13

Sajnos elhamarkodtam a válaszomat, kikapcsolt tűzfallal sem jó :( 2 szám váltást már nem csinál meg. ( Az elsőt előbb már biztos előtte lekérte )
Azért ha lenne valami konkrét ötlet, nagyon jó lenne...
( Annál is inkább mert az egész neten egy szlovák oldalon tette fel valaki ugyanezt a kérdést, azon a szép nyelven - de sajna neki nem válaszoltak  )

Szerkesztette: lck66 2008. 02. 04. 20:18 -kor

#1571 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 10:57

na akkor tud valaki olyan oldalt adni ahol le van irva magyarul hogy mit kell tenni hogy a skint be tudjam tenni a foobarba?

ja és sok helyen olvastam erről a kernel streamingről.nekem audigy live 7.1 se karim van.ha felteszem a kernel streamingot,szebben fog szólni a zene?vagy van olyan amit ha berakok a foobarba,akkor szebben fog szolni a zene?ami kihasználja a hangkarim minőségét?
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#1572 Felhasználó inaktív   lck66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 12:38

Idézet: lck66 - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 20:13

Sajnos elhamarkodtam a válaszomat, kikapcsolt tűzfallal sem jó :( 2 szám váltást már nem csinál meg. ( Az elsőt előbb már biztos előtte lekérte )
Azért ha lenne valami konkrét ötlet, nagyon jó lenne...
( Annál is inkább mert az egész neten egy szlovák oldalon tette fel valaki ugyanezt a kérdést, azon a szép nyelven - de sajna neki nem válaszoltak  )

Na másfél nap és fél éjszaka után megoldottam:
A FooAva 1.04 skin használ egy foo_playback_statistics_custom nevű összetevőt, aminek a beállításainál az egyiket "Update when a track is ended" - re kellett állítani.
(Boldog vagyok)

#1573 Felhasználó inaktív   lck66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 13:41

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 10:57

na akkor tud valaki olyan oldalt adni ahol le van irva magyarul hogy mit kell tenni hogy a skint be tudjam tenni a foobarba?

ja és sok helyen olvastam erről a kernel streamingről.nekem audigy live 7.1 se karim van.ha felteszem a kernel streamingot,szebben fog szólni a zene?vagy van olyan amit ha berakok a foobarba,akkor szebben fog szolni a zene?ami kihasználja a hangkarim minőségét?

Magyar leírást nem tudok ( biztos van az is ), de én ezt a skint használom:
http://dawxxx666.dev...A-1-04-75008052

Ha tetszik tedd fel, így tudod telepíteni:

1. Rakd fel a 0.9.5-ös foobart.
2. A components mappába ( alapesetben: C:/foobar2000/components ) másold be a következő zipben lévő fájlokat: http://lck.uw.hu/Pro...4components.zip
3. Telepítsd még fel a következő zipben lévő kettő betűkészletet is: http://lck.uw.hu/Pro...A_1_04fonts.zip
4. Töltsd le innen a FooAvA 1.04 telepítőt : http://www.deviantart.com/download/7500805...y_dawxxx666.exe - és telepítsd fel.
5. Indítsd el a foobart. Bejön egy felületválasztó ablak, ott válaszd a Panels UI-t.
6. Egy üres felületet kapsz ahol menj a File/Preferences/Panels UI menüpontig és ott a "Layout" lenyílónál válaszd ki az AvA 1.04/FOOAva_1.04.pui -t.

És kész.

Egyebek:

Ha zavar hogy a playlis-ben nem jól látszanak a magyar óú stb. karakterek:
- FooAvA Settings (ablak jobbsarok lent) - General - Choose font : válaszd a Calibri - betűtípust.

Ha a live Stream hallgatás hibaüzenettel leáll:
- File - Preferences - Tools - Playback Statistics Custom: Válaszd az : "Update when a track is ended" gombot  ;)

Sok sikert!

#1574 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 16:31

Idézet: lck66 - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 13:41

Ha a live Stream hallgatás hibaüzenettel leáll:
- File - Preferences - Tools - Playback Statistics Custom: Válaszd az : "Update when a track is ended" gombot  ;)

Csak nem tudom megállni, hogy be ne szóljak (isten bizony, lett volna időm tízezerig is számolni, de nem értem rá a tanfolyam miatt :D) :fear:

Ott helyben ütném agyon, ha minden hallgatás után beletaggelne a zenéimbe :box2:

#1575 Felhasználó inaktív   lck66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:04

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 16:31

Csak nem tudom megállni, hogy be ne szóljak (isten bizony, lett volna időm tízezerig is számolni, de nem értem rá a tanfolyam miatt :D) :fear:

Ott helyben ütném agyon, ha minden hallgatás után beletaggelne a zenéimbe :box2:

Bocs, ne haragudj, nem vagyok túl nagy profi a foobarban, elmondanád 2 mondatban hogy mi is a gond igy vele ? Bizos nagyon sötét vagyok, de mi az a "beletaggelés" ?  Beleírja a fájlba hogy mikor hallgattam, vagy mi?

Szerkesztette: lck66 2008. 02. 05. 19:06 -kor

#1576 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:13

igen, pont az, igy megvaltozik a file merete es crc-je

#1577 Felhasználó inaktív   lck66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 19:47

Idézet: blash - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 19:13

Köszi - szóval akkor ezt itt:
- File - Preferences - Tools - Playback Statistics Custom -nál  érdemes kikapcsolni!

#1578 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 20:27

köszönöm lck66 nak a segítséget!

fentebb irtam hogy milyen a hangkártyám.van értelme a kernel streamingnek?jobban fog tőle szólni a foobar?vagy van olyan addon ami javit a hangzáson?basszuson,stb?

#1579 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 21:09

Idézet: cibuu - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 20:27

köszönöm lck66 nak a segítséget!

fentebb irtam hogy milyen a hangkártyám.van értelme a kernel streamingnek?jobban fog tőle szólni a foobar?vagy van olyan addon ami javit a hangzáson?basszuson,stb?

Ember, nincs egy oldallal föntebb, kitárgyaltuk, mi a jó a kernel streamingben (röviden: saját kategóriát kap a rendszer mixerében, nem keveri vele a többi dolgot, és azoknak a hangereje (wave) simán lehúzható, így pl. a foobart nem nyomja el hirtelen a játék, hangosweblap (és de megverném, aki a hangosreklámot kitalálta...) - és akinek érdekes ez, az ASIO még a master frekit is képes magával cibálni (biztos jobban szól, de én úgy igazából nem hallom x-fi-n, be kell valljam) :)

Izé, aztán: egy ekvalizer alapból része a foobarnak, még hotkey is van rá asszem :) Ja, ctrl-e :) Sőt, beépíthető a default felületbe is. Nálam ugyan nincs beállítva semmi, az x-fi-vel kb. egy enyhe loudness-görbét (ilyen +3-4dB a legszélén) applikáltatok a hangra a 62(?)Hz-es sávig - a 31(?)-esre már nem teszek semmi emelést, az nem jön ki úgyse a hangfalaimon (vmi 44Hz van rájuk írva hátul), a winben a master meg nincs maxra húzva, nehogy véletlenül vágjon, az erősítő meg már source direct-re van állítva :) Ennél több dsp-zést én nem igénylek (a hangmérnök néha tudja, mit akar, sőt részese az alkotásnak), de akinek az ízlésének megfelel, ottvan a beépített eq, esetleg az advanced limiternek lehet még értelme (ha jól tévedek ez gyakorlatilag dinamikakompresszor, pl. ha körülötted mindenki alszik, te meg klasszikust hallgatnál :D)

Aztán: értelme lehet még a resamplernek audigy/live cuccoknál (sokáig használtam foobart live-on, és bizony a szoftveres 44->48khz resample (live/audigy master frekije 48khz, és a live-on konkrétan nem állt a hardveres resampler a helyzet magaslatán, audigyn nemtom, de több olyan véleményt hallottam, hogy a x-fi-vel javítottak rajta) hallhatóan jót tett neki.

Jó kusza lett ez a hozzászólás, remélem némi infót azért sikerül kihámozni belőle :think:
Jó fáradt vagyok.

Szerkesztette: alvaro 2008. 02. 06. 21:09 -kor

#1580 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 22:14

Idézet: blash - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 20:13

Ezt hallottam már máshol is, hogy ez probléma, de sose értettem, hogy miért. Igen tisztában vagyok vele, a crc mire jó, de én még sose ellenőriztettem egyetlen mp3-amat se. Szóval hol és miért van ennek szerepe?
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.