HWSW Informatikai Kerekasztal: foobar2000 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

foobar2000 advanced audio player Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 07:16

Idézet: bmwm3csl - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 10:36

oh... köszönöm a segítséget! tényleg csak egyenlőre,mert lenne még egy kérdésem:) hogy a net rádiót hogy tudom felvenni? a winamp streamripperjével ez szinte tökéletesen működödött. na most ha a foobar-ban is lehet ilyen tevékenységet folytatni, akkor a winamp már megy is a süllyesztőbe!:D

ezért is köszi a segítséget...

Most futottam bele egy streamripping tutorialba, külső cucc segítségét veszi igénybe, szóval remélhetőleg független foobar verziótól. Nem olvastam el alaposan, nem próbáltam ki, de tessék:

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=54079
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1622 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 07:02

Na, akkor most az én megoldásom aoTuV témakörben, mert tegnap nagyon oggot kellett csinálnom egy videóhoz... Aoyumi-san oldalán van több encoder is, az első pont úgy működött, hogy sehogy nem bírtam rávenni, hogy jó legyen. Ami most működni látszik, az az "OggEnc Win32 version (reference)" alól letölthető darab - ez default módon megy, egyszerűen oggenc módban, oggenc néven, semmi nem kell bűvészkedni vele foobarban.

Aoyumi oldala (bár aligha újdonság):

http://www.geocities.jp/aoyoume/aotuv/

(A rarewares-ről tölthető nem akarta az igazat, ugyanis :reklamacio: - egyébként mindig elgondolkodom, hogy core2-re a p3/amd vagy a p4 only verziót szedjem, mert ha utóbbi azt jelenti, hogy SSE2, akkor talán jobb, viszont akkor megy újabb athlonokon is... ha viszont arra utal, hogy a p4 idióta architektúrájával számoltak, akkor meg jobb a másik :think: - nem mintha nem lenne nekem tökmindegy konkrétan ebben az esetben :D)

Szerkesztette: alvaro 2008. 04. 22. 07:09 -kor

#1623 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 16:15

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 7:02

Na, akkor most az én megoldásom aoTuV témakörben, mert tegnap nagyon oggot kellett csinálnom egy videóhoz... Aoyumi-san oldalán van több encoder is, az első pont úgy működött, hogy sehogy nem bírtam rávenni, hogy jó legyen. Ami most működni látszik, az az "OggEnc Win32 version (reference)" alól letölthető darab - ez default módon megy, egyszerűen oggenc módban, oggenc néven, semmi nem kell bűvészkedni vele foobarban.

Aoyumi oldala (bár aligha újdonság):

http://www.geocities.jp/aoyoume/aotuv/

(A rarewares-ről tölthető nem akarta az igazat, ugyanis :reklamacio: - egyébként mindig elgondolkodom, hogy core2-re a p3/amd vagy a p4 only verziót szedjem, mert ha utóbbi azt jelenti, hogy SSE2, akkor talán jobb, viszont akkor megy újabb athlonokon is... ha viszont arra utal, hogy a p4 idióta architektúrájával számoltak, akkor meg jobb a másik :think: - nem mintha nem lenne nekem tökmindegy konkrétan ebben az esetben :D)

Mit értesz az alatt hogy nem akarja az igazat? A rarewaresről a genericet töltöttem le és azt használom. Viszont egyáltalán nem ugyanazt a fájlt generálja mint a "OggEnc Win32 version (reference)". Úgy látom egyre több bájttal el van tolódva, így hosszabb lesz azzal amelyiket én használom. De ha kétszer konvertálok bármelyikkel akkor sem lesz ugyanaz soha. Hosszabb azonos szakasz után különbségek vannak, viszont ilyenkor nincs eltolódva. Érdekes. Ha mp3-at kódolok akkor az bájta ugyanaz lesz.

#1624 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 07:10

Idézet: mzso - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 17:15

Mit értesz az alatt hogy nem akarja az igazat? A rarewaresről a genericet töltöttem le és azt használom. Viszont egyáltalán nem ugyanazt a fájlt generálja mint a "OggEnc Win32 version (reference)".

Azt, hogy az Úristennek se akar működni, úgy, ahogy fentebb írtad. És tényleg, van egy kis eltérés (vagy nagy, méretben mindenesetre kicsi).

Idézet

De ha kétszer konvertálok bármelyikkel akkor sem lesz ugyanaz soha.

Ez viszont marha vicces, bár még nem próbáltam :D Van valami nemdeterminisztikus az algoritmusban? És azt hogy? :Đ

(szerk. mert az rendben van, hogy a generic és SSEn verziók outputja eltér, kicsit "lazán" kezelik a pontosságot és egyebeket ezekkel a SIMD-es dolgokkal, bár a hangzásban aligha fog feltűnni. De hogy ugyanaz a verzió csináljon eltérő output, az nem gyenge :Đ)

Szerkesztette: alvaro 2008. 04. 24. 07:13 -kor

#1625 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 24. 14:32

Idézet: mzso - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 18:59

A legújabb aoTuv os vorbis encodert hogy kell használni foobarral? Nekem nem megy.

Hello!

Leírom úgyhogy a kezdők is értsék, nem veszlek kezdőnek csak másnak is jól jöhet.

File-->Preferences (Ctrl+P)-->Converter-->Add New

Encoder: Külső Vorbis encoder helye

Extension: ogg

Parameters: -q # -a "%artist%" -t "%titlr%" -l "%album%" -d "%y" -N "%tracknumber%" -G "%m" %s -o %d

#: A quality beállítás. -2től 10-ig van skálázva, de 3-tól érdemes használni max. 7-ig.

Format: lossy

Encoder name: (nálam ez) Ogg Vorbis aoTuV b5.5 [20080330]

Bitrate: Átlag bitratet célszerű ideírni (nálam 112)

Setting: Milyen beállítással kódol nálam ez Q3.

Igazából ennyi.

Kódoltam már így flac-ből, wavpack-ból, ape-ből hibamentesen természeresen a wav-ből is lehet csak jobban szeretek losslessból kódolni, mert nem kell a tageket megírnom minden fájlhoz külön.

Még annyit, hogy a transcode tehát veszteségesből veszteségmentesbe vagy egy újabb veszteséges kódolásba nem szabad elkövetni, mert a minőség csak romlik, nem javul.

Tehát, ha 128kbpses mp3ainkat le szeretnénk cserélni, mert nem elég jó minőségűek, akkor le töltesz egy újat, vagy egy veszteségmentest és abból kódolsz.  :)

Idézet: mzso - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 13:57

Nem használja senki ezt az encoder-t?

Az embereket annyira nem érdekli, hogy mit, milyen minőségben tölt le. Csak miután megvilágosodik benne, hogy vmi hibádzik a minőségben.

Ilyenkor két tábor alakul ki, aki egyfajta utálatból felhagy a veszteséges tömörítőkkel, és felváltja őket  a veszteségmentesekkel.

Egy kisebb részük meg elkezd más codecekkel kísérletezni.  ;)

Napokban felelltem egy hangmintát a hydrogenaudio fórumán, ami elég jó minőségi tesztekhez.

Leteszteltem lame 3.97, lame 3.98 beta 8, és lame 4.0 alpha verzíókkal hátha javult. Kicsit csodálkoztam mikor az átlag 112 kbpses(-q 3) Vorbis (Szigorúan aoTuV legújabb, a rarewares.org-ról) minőségben veri az átlag 240 kbpses (--preset extreme) mp3at. (Szerintem pop,rock, metal,rap, stb. zenékhez elégendő egy -q 3-tól 5-ig, klasszikushoz meg tesztelni érdemes (-q 3-tól 7-ig) ABXeléssel, foobar tartalmaz ilyet.
Megvan az eredeti wav-ed, vagy veszteségmentes fájlod, lekódolsz belőle egy -q n értékkel majd foobarban megnyitod az eredetit meg a tömörítettet, kijelölöd mindkettőt majd Utils-->ABX two tracks (Use dspt bepipálhatod, ha nem hazsnálsz különféle equalizereket). Ha az eredetit nyitottad meg és jelölted ki a kettő közül előszőr, akkor az lesz az A, a B meg a tömörített. Hallgasd meg egymás után mindkettőt, ha már úgy érzed különbséget tudsz tenni köztük, akkor hallgasd meg az X-et utána állípítsd meg, hogy melyiket hallottad a megfelelő gombra kattintva. Pl. X is A, Y is B majd next trial és a Y-t hallgatod. 5nél többször kell meghallgatni, tehát minimum 10-ből kell eldönteni, hogy melyiket halhattad. Mindig eredetit hasonlíts tömörítettel!!!

P.S.: Mivel az mp3 támogatottabb, tehát több az mp3as lejátszó mint a vorbist is támogató hordozható lejátszó, így én olyat vettem ami ogg vorbist is támogat, így a hordozhatósággal sincs gondom.  ;)

Szerkesztette: Mardel 2008. 04. 24. 14:41 -kor

#1626 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 06:10

Érdekes, most ezzel meg műxik minden csűrés-csavarás nélkül... egyszerűen átneveztem oggenc-nek, és a foobar elhiszi róla, hogy oggenc, sőt, úgy is működik, mint oggenc. Blááááááááááh....
A sok tages cmdline-kiegészítésre meg szerintem semmi szükség :) Legalábbis így biztos nincs :)

#1627 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 08:25

Én a venc.exe-s enkódert nem tudtam működésre bírni (mert nem vettem észre hogy az "OggEnc Win32 version (reference)" alatt van egy oggenc.exe-s) és így sem megy azzal. De lényegtelen mert a másikkal egyből megy a foobarban. Most csak az zavar egy kicsit hogy rareware-es autov-os nem ugynazt csinálja mint a másik, meghogy kétszer konvertálva ugyanazt ugyanúgy más eredményt kapok.

U.I.: Az mit kar jelenteni hogy "(reference)" meg "(not reference)"?

#1628 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 08:41

Hm, most ezzel (oggenc2.exe p3/athlon verzió amúgy) csináltam 3 konvertet ugyanarról a flacról, és hosszra megegyeznek. A tartalmukban viszont van eltérés. Nem csak a file fejlécében. Elég érdekes.
Ellenben foobarral dekódolva mind a 3 bitre ugyanazt az eredményt adja, szóval mégis a "körítésben" vannak az eltérések, amiktől gondolom checksumok is változnak, és így gyűrűzik ez tova :think:

Szerkesztette: alvaro 2008. 04. 25. 08:41 -kor

#1629 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 09:32

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 8:41

Hm, most ezzel (oggenc2.exe p3/athlon verzió amúgy) csináltam 3 konvertet ugyanarról a flacról, és hosszra megegyeznek. A tartalmukban viszont van eltérés. Nem csak a file fejlécében. Elég érdekes.
Ellenben foobarral dekódolva mind a 3 bitre ugyanazt az eredményt adja, szóval mégis a "körítésben" vannak az eltérések, amiktől gondolom checksumok is változnak, és így gyűrűzik ez tova :think:

Valóban a foobar bitcompare-e egyezőnek írja ha egy fájlról ugyanugy konvertálok többet, bármelyikkel. Az aotuv-os venc.exe-vel konvertáltat és az oggenc-cel konvertáltat is egyezőnek mutatja. Viszont  a rareware-es az különbözik az aotuvostól.

#1630 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 09:51

Idézet: mzso - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 10:32

Valóban a foobar bitcompare-e egyezőnek írja ha egy fájlról ugyanugy konvertálok többet, bármelyikkel. Az aotuv-os venc.exe-vel konvertáltat és az oggenc-cel konvertáltat is egyezőnek mutatja. Viszont  a rareware-es az különbözik az aotuvostól.

Mármint a rareware-es aoTuV különbözik a többitől? Merthogy ott is van libvorbis meg aoTuV verzió :think:
De asszem ideje leállítanom magam, jól elszórakoztatjuk a foobar-közönséget itt, most, a vorbis verziókkal :Đ

#1631 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 12:17

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 9:51

Mármint a rareware-es aoTuV különbözik a többitől? Merthogy ott is van libvorbis meg aoTuV verzió :think:
De asszem ideje leállítanom magam, jól elszórakoztatjuk a foobar-közönséget itt, most, a vorbis verziókkal :Đ

Igen, csak az aoTuV-osat néztem.

Egész jók ezek az új vizualizációk a 0.9.5.2-ben. Végre van teljes képernyős mód is. Mondjuk az kevésbé tetszett hogy újra be kellett állítani a szineket a spectrogramnál (Mert ugye nekem 33 szín van beállítva. :Đ).

#1632 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 13:30

Idézet: mzso - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 13:17

Igen, csak az aoTuV-osat néztem.

Egész jók ezek az új vizualizációk a 0.9.5.2-ben. Végre van teljes képernyős mód is. Mondjuk az kevésbé tetszett hogy újra be kellett állítani a szineket a spectrogramnál (Mert ugye nekem 33 szín van beállítva. :Đ).

Nekem az az egy bajom van velük, hogy nagyban "kicsit" meg tud szaladni velük a CPU-használat... nemtom, az otthoni gépemen is bennük van-e ez a feature, de öcsém sempronján meg a munkahelyi prescotton képes eljátszani. Van róla topic is a hydrogenaudio-n, rájuk szóltam én is, állítólag ez ilyen, nincs mit tenni vele :confused: Kár, én már 286-on is oszcilloszkópot rajzolgattam a modplayerek outputjából :rolleyes:

#1633 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 18:55

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 13:30

Nekem az az egy bajom van velük, hogy nagyban "kicsit" meg tud szaladni velük a CPU-használat... nemtom, az otthoni gépemen is bennük van-e ez a feature, de öcsém sempronján meg a munkahelyi prescotton képes eljátszani. Van róla topic is a hydrogenaudio-n, rájuk szóltam én is, állítólag ez ilyen, nincs mit tenni vele :confused: Kár, én már 286-on is oszcilloszkópot rajzolgattam a modplayerek outputjából :rolleyes:

Hát ez igaz. Az oszcilloszkóp különösen. Nem kicsit szaggat az oszcilloszkóp az én e6750-esemen. Még a "spectrum" eszik szépen, de azt még bírja a cpu.

#1634 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 17:58

Nemtudja valaki, hogy az itt olvasható TAK-nek az insane max opcióját mivel érem el? Mert ha, a -p5m az, akkor nem jobb a monkeys audio insane-nél fájl méretben. :)

Szerkesztette: Mardel 2008. 04. 28. 18:04 -kor

#1635 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 20:45

Idézet: Mardel - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 18:58

Nemtudja valaki, hogy az itt olvasható TAK-nek az insane max opcióját mivel érem el? Mert ha, a -p5m az, akkor nem jobb a monkeys audio insane-nél fájl méretben. :)

Bezzeg dekódolási sebességben ;)

Egyébként ott a vége nagyjából a taknak a p5m-nél. Pár apróságot még lehet állítgatni talán a guis enkóderében, de szerintem általában nem fogja utolérni tömörítésben. Az ott egy érdekes összehasonlítás, talált valami zenét, ami nagyon fekszik a taknak, de egyébként messze nem ilyen jól áll a majomhoz képest, szerintem nem hogy elhagyni, utolérni se fogja az insane-t. De nem is ezért szeretjük ;)

#1636 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 21:04

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 20:45

De nem is ezért szeretjük ;)

Tudom. Én is megszerettem. :)

#1637 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 21:59

Flac valahogy sosem volt szimpatikus nekem. Nekem az számít, hogy minél kisebbre legyen tömörítve, gyorsan lehessen dekódolni, a cue sheet beágyazható legyen és támogatott legyen a replaygain. :)

Flac helyett eddig wavpack -hh-t használtam. Most TAK -p5m kb. 3-4 MB-al nagyobb mint az monkeys audio insane, de dekódolásban kb. 27x gyorsabb. :D

Hydrogen audion olvastam valahol, hogy azonos beállításon, gyorsabb a TAK dekódolása mint a Flac-é. :cool:

#1638 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 06:22

Idézet: Mardel - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 22:59

Flac valahogy sosem volt szimpatikus nekem. Nekem az számít, hogy minél kisebbre legyen tömörítve, gyorsan lehessen dekódolni, a cue sheet beágyazható legyen és támogatott legyen a replaygain. :)

Flac helyett eddig wavpack -hh-t használtam. Most TAK -p5m kb. 3-4 MB-al nagyobb mint az monkeys audio insane, de dekódolásban kb. 27x gyorsabb.   :D

Hydrogen audion olvastam valahol, hogy azonos beállításon, gyorsabb a TAK dekódolása mint a Flac-é.   :cool:

Hosszasan beszélgettem múltkorjában TBeck-kel meg foosion-nel a TAK dekódolási sebességéről :D Úgy tűnik, hogy amúgy tényleg szinte FLAC-sebességű, csak foobar alatt lassabb valami ismeretlen oknál fogva (nem vészes amúgy, így is egyedül a FLAC gyorsabb nála a losslessek közül). Én egyébként szintén azért használom, mert láthatóan jobban tömörít, mint a FLAC, mégis jó gyors, meg mert figyelemmel kísérem már a megjelenése óta :) Ráadásul veszteségmentes formátumnál nincs igazán "rossz ló", mert ha más formátum terjed el, és kihalna a "választottam", simán konvertálhatom akármivé, nem romlik az anyag :)
Egyébként én -p2m-et használok. Marha gyors oda-vissza, és itt még javul a tömörítés szépen.

Refrain of memory:
                         "old"   "new"
FLAC 1.2.1 -8   650kbps   643x
TAK 1.0.4 0m    641kbps          459x
TAK 1.0.4 1m    632kbps          447x
TAK 1.0.4 2m    622kbps   346x   382x
TAK 1.0.4 3m    617kbps   267x   297x
TAK 1.0.4 5m    607kbps   217x   231x

Rammstein -  Keine Lust:

"old"   "new"
FLAC 1.2.1 -8  1075kbps   584x
TAK 1.0.4 0m   1071kbps   365x   401x
TAK 1.0.4 1m   1065kbps   348x   392x
TAK 1.0.4 2m   1062kbps   322x   356x
TAK 1.0.4 3m   1061kbps   297x   329x
TAK 1.0.4 5m   1059kbps   276x   298x

Ezt a táblázat akkor hoztam össze, mikor a sebességről társalogtunk, és kipróbáltam lágy, klasszikus hangszerelésű, valamint durva, ipari-metál hangzású anyagon is a kodekeket. Ez lett az eredmény, magam is meglepődtem, mennyire másként skálázódik a TAK zenétől függően - hangos, zajos zenénél a -p2m már eléggé plafon, de nem is nagyon lassul utána, bezzeg a másik szám esetén épp ellenkezőleg.

#1639 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 08:55

Még március 6-án készítettek egy grafikont, a a méret és a dekódolási sebesség függvényében. Akkor még az 1.0.4 bétájával.

Grafikon

Közelítve

Mintha az látszódna rajta, hogy a -p0m-en picit kisebb mint a flac -8, de gyorsabb dekódolásban mint  a flac -6. Sőt a -p0 önmagában gyorsabb mint a flac -0 és kisebb is.

Én a -p5m dekódolását a wavpackel meg monkeys audioval hasonlítottam, és egy lehelletnyivel lassabb a wavpack -f (fast)-nél, és gyorsabb szinte az összes monkeys audio beállításnál, nem utolsó sorban egész jól megközelítni a monkeys audio insane méretét (Rekviem egy álomért Soundtracken próbáltam: Tömörítetlen wav: 517 MB, TAK -p5m 233 MB, monkeys audio insane 230 MB).

A Synthetic soul oldalán (amiről a grafikon is készűlt), pontosabban meg lehet nézni, az említett dolgot.

Szerkesztette: Mardel 2008. 04. 30. 09:10 -kor

#1640 Felhasználó inaktív   Mardel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 09:17

A tesztből az is jól látható, hogy egészen -p1m-ig gyorsabb dekódolásban a flacnél. És a -p0 az flac -6 mérete körül van, a -p1m meg a flac -8nál jóval kisebb. Tehát -p1m-ig elég jól átölelia  flacet és a flacnél mindig kisebb mértet kapunk, jobb dekódolással. Tehát elmondhatjuk, hogy jobb -p1mig dekódolásban és tömörítési arányban a flacnél. Kódolási időben meg csak a flac -0 jobb a -p0-nál 2 mp-el.

Szerkesztette: Mardel 2008. 04. 30. 09:26 -kor

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.