HWSW Informatikai Kerekasztal: foobar2000 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

foobar2000 advanced audio player Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 10. 07:52

Idézet: Cathfaern - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 23:03

Nem igazán értem mi a probléma :confused:

Á, pusztán elméleti, én sose tennék libraryt olyan meghajtóra, ami megváltozhat. Pont emiatt. Nem az a baj, hogy beszkenneli, hanem hogy a rendszer esetleg unalmában átrakná más betűre (volt már ilyen, ugye), és akkor nem találja meg. Ha ilyenkor el is felejti, akkor legközelebb elég sokáig fog vele tökölni, mire újra fölépíti a libraryt... és bár azt mondja a szerző, hogy ha offline valami meghajtó, ami meg van adva megfigyelésre, akkor azt addig békénhagyja, de mi van, ha másik "ugrik be" a helyére? Akkor ugye ott létezik valami, és jé, üres az a része, ami a library lenne, szóval törölhető... így már érthető, mi a problémám? :think:
Mondom, személy szerint nem érint a dolog, de az ördög nem alszik, meg ilyenek.
Meg pár másodpercig recsegteti a vinyókat induláskor, ami addig nem tesz jót a szobámban a jel/zaj viszonynak :Đ
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1762 Felhasználó inaktív   Neszton 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 13:13

Idézet: frankie! - Dátum: 2008. aug. 26., kedd - 22:08

Hogyan lehetne legegyszerűbben számokat "csillagozni" egy külön oszlopban? Esetleg kommentet írni mellé egy külön oszlopba? Ilyenről már hallott valaki?

Helló!

Sajnos ez a legrövidebb módja a csillagozásnak, de hatásos:

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=59187
No fene :D Akkor ez lesz: God Hates Us All!

#1763 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 12:56

Szórakáztam kicsit foobar-ral, és arra jutottam hogy megy a levesebe.  :D
Asio nem működik (Sound Blaster Live! 24bit), Kernel Streaming igen, de nem látom különösebb értelmét, a 24 bit-es outputot pedig Winamp-ban is be tudom lőni. Majd egyszer >2.0 verzió után talán visszatekintek rá. (Remélem a PanelsUI támogatás visszatér.)

Amúgy az Asio4all valszeg működne, de sok helyen azt olvasom róla, hogy ****. Működését tekintve miben különbözik a rendes Asio-tól?  :think:
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#1764 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 23:02

Mi a baj a kernel streaminggel? Nem kapcsolja a masterfrekit, vagy mi?

#1765 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 01:32

Idézet: alvaro - Dátum: 2008. dec. 31., szerda - 23:02

Mi a baj a kernel streaminggel? Nem kapcsolja a masterfrekit, vagy mi?

Hátöööööööö  :D  KHmmmmmmmm.........

Igazából nem is tudom hogy mire lenne jó!  :lol:  :rock:

Mondom ezt könnyed szalonspicces állapotban.  :Đ :kocc:
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

#1766 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 01:56

2008-12-31
Foobar2000 v0.9.6.1 has been released.

#1767 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 21:13

Matroska audioval (.mka) foglalkozott mar valaki? Csak ugy kivancsisagbol nekiultem, de a track nevekkel van meg gondom. Az mkvmerge helpet mar olvasom.

#1768 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 22:36

Idézet: dash - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 2:56

2008-12-31
Foobar2000 v0.9.6.1 has been released.

pont előtte való nap raktam fel a .1 nélkülit, de mind1, megnéztem, nincs semmi újdonság ami miatt érdemes lenne váltani :)
macbook air 2014

#1769 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 22:44

Idézet: eddie - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 21:13

Matroska audioval (.mka) foglalkozott mar valaki? Csak ugy kivancsisagbol nekiultem, de a track nevekkel van meg gondom. Az mkvmerge helpet mar olvasom.

Egyelore favago modszerrel a foobarral kimentem wav-ba cue sheet-el egyutt. A cue-t betoltom az mkvmerge-be es igy lesz majdnem tokeletes taggeles, kiveve az albumcimet. Igy szerintem egyszerubb mint kezzel faragni a timecodokat.

#1770 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 06:14

Idézet: dash - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 1:32

Hátöööööööö  :D  KHmmmmmmmm.........

Igazából nem is tudom hogy mire lenne jó!  :lol:  :rock:

Mondom ezt könnyed szalonspicces állapotban.  :Đ :kocc:

Akkor ha kialudtad, akkor írom, hogy azért jó a KS, mert akkor a wave csúszkát lehúzhatom a béka segge alá, vagy akár le is némíthatom, és más program nem tud beleugatni a zenébe, vagy csak halkan, mert a wave se a KS-t, se az ASIO-t nem piszkálja :lollypop:
Én speciel azért vagyok a kettő közül a KS mellett, mert vannak alacsonyabb frekvenciás felvételek is (pl. rádióból), amikkel az ASIO nem tud mit kezdeni, mert az csak olyat játszik, amire rá is tudja állítani a kártya master frekijét, a többihez szoftveres resampling kéne, de arra nincs megoldás, hogy olyat meg ne konvertáljon tök fölöslegesen, amire rá tudná állítani a kártyát, hanem csak bután, mindig, egy fix frekire...
Úgyhogy hagytam a francba az egészet, az x-fi resamplere már nem fáj nekem (a live-é az még erősen érezhető volt), ráálítottam a kártyát 96KHz-re, hogy semmit ne kelljen lefele konvertálni, kernel streaming oszt' jóidő...
(persze ahhoz meg rövid buffer kell, mert az meg a hangerőállítást nem ismeri, szóval azt csinálja a foobar szoftveresen... nem lehet minden tökéletes :D)

#1771 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 00:14

cue letrehozashoz:
cue creator

Ugy latom rajtam kivul masnak nem mozgatta meg a fantaziajat a matroska kontener. Szerintem jo dolog.

Szerkesztette: eddie 2009. 01. 04. 00:15 -kor

#1772 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 07:04

Idézet: eddie - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 0:14

cue letrehozashoz:
cue creator

Ugy latom rajtam kivul masnak nem mozgatta meg a fantaziajat a matroska kontener. Szerintem jo dolog.

Nemtom, én megszoktam, hogy minden szám külön file, a saját kis formátumában, saját kis tagjeivel. Azt se tudom, hogy pl. TAK beépíthető-e matroskába, elég új és bizonytalan e szempontból. Mert MP3, FLAC, Vorbis az tudom hogy megy bele, azokkal nincs is gond.

Ráadásul nálam a foobar írja oldalt a fileméret is, és elég zavaró, ha minden számnál mondjuk az album méretét írja. CUE-használattal is ezért hagytam föl (pedig lehetett pl. modoknak replaygaint beleírni manuálisan, bár ez aligha szabványos :D), mert zavart, hogy 100 modnál ott láttam, h 10kB. Anyád a 10k, egyenként is sokkal nagyobb, esetleg az a chipzene ott, az kisebb...

#1773 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 10:38

Sziasztok!

Egy egyszerű kérdésem lenne.
Le tud-e játszani a foobar dvdaudio lemezeket, és ha igen akkor hogy lehet erre rávenni ?
Van köztük mlp-s és sima tömörités nélküli is.
Valamint 192khz-s mintavételezésü és 5.1-es sorrund hatásu.
A Válaszokat előre is köszönöm!

#1774 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 11:50

Idézet: fanatik - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 10:38

Sziasztok!

Egy egyszerű kérdésem lenne.
Le tud-e játszani a foobar dvdaudio lemezeket, és ha igen akkor hogy lehet erre rávenni ?
Van köztük mlp-s és sima tömörités nélküli is.
Valamint 192khz-s mintavételezésü és 5.1-es sorrund hatásu.
A Válaszokat előre is köszönöm!

Egy lehetőség van, de nem éri meg vele vesződni. :( Régebbi foobar kell és kell még az AviSynth (KATT!), az FFMpegSource (KATT!) és a foo_input_avs.dll plugin (KATT!) is. Írni kell egy AVS scriptet az AVISynth-hez, ami átirányítja a foobar felé a cuccot, amit a foo_input_avs értelmez.

AVS Script példa:
LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\Final Codecs\AviSynth 2.5\plugins\FFmpegSource.dll")
video = BlankClip()
audio = FFmpegSource("C:\Users\USER\Desktop\Downloads\track1.mlp", vtrack=-2, atrack=-1)
AudioDub(video,audio)

Szerintem hagyd a fenébe.

Szerk.: Olvasd el ezt az oldalt, KATT!

Szerkesztette: Csokis 2009. 01. 04. 11:51 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1775 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 14:20

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 11:50

Egy lehetőség van, de nem éri meg vele vesződni. :( Régebbi foobar kell és kell még az AviSynth (KATT!), az FFMpegSource (KATT!) és a foo_input_avs.dll plugin (KATT!) is. Írni kell egy AVS scriptet az AVISynth-hez, ami átirányítja a foobar felé a cuccot, amit a foo_input_avs értelmez.

AVS Script példa:
LoadPlugin("C:\Program Files (x86)\Final Codecs\AviSynth 2.5\plugins\FFmpegSource.dll")
video = BlankClip()
audio = FFmpegSource("C:\Users\USER\Desktop\Downloads\track1.mlp", vtrack=-2, atrack=-1)
AudioDub(video,audio)

Szerintem hagyd a fenébe.

Szerk.: Olvasd el ezt az oldalt, KATT!

Köszi meggyőztél, maradok a power dvd-nél.

#1776 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 11:27

Idézet: eddie - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 1:14

cue letrehozashoz:
cue creator

Eddig is volt maroska támogatás pluginnel. Az új foobarba épitett matroska támogtatás meg nem működik olyan jól mint a plugines. Mert ha videófájlt rakok be neki akkor a seekelés lassú, több másodpercig tart max cpu használattal, a pluginnel meg normálisan lejátsza a hangsávot. Amúgy minden formátumnak meg van a szokásos konténere nem látom értelmét átpakolgatni másikba.

Jut eszembe. Multkor próbélgattam az aac-t a nero encoderével. Leginkább a HE-AAC(AAC+) érdekelt, mert úgy hallottam ez elég jó minőségű veszteséges formátum. De nem akarta az igazat az encoder(vagy én nem csináltam valamit jól). Mert v1-nél max 128 kbps-ot v2-nél meg csak 64-et engedett maximum... Ami igen érdekes. Mi értelme van egy jobb formátumnak ha nem engedi normális bitrate-tel...

Szerkesztette: mzso 2009. 01. 06. 11:28 -kor

#1777 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 13:15

Idézet: mzso - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 11:27

Jut eszembe. Multkor próbélgattam az aac-t a nero encoderével. Leginkább a HE-AAC(AAC+) érdekelt, mert úgy hallottam ez elég jó minőségű veszteséges formátum. De nem akarta az igazat az encoder(vagy én nem csináltam valamit jól). Mert v1-nél max 128 kbps-ot v2-nél meg csak 64-et engedett maximum... Ami igen érdekes. Mi értelme van egy jobb formátumnak ha nem engedi normális bitrate-tel...

Úgy tudom, a HE AAC olyan technikák (pl. SideBand Replication) miatt olyan, amilyen, amik leginkább arra valók, hogy alacsony bitrate mellett feltűnő hibák nélkül tudja visszaadni a hangot. Magasabb bitrate mellett, ahol nem ordas hibákat kell eltakarni, ezek inkább csak rontják a hang hűségét.
Magyarul direkt arra lett kitenyésztve, hogy kevés bitben hallgathatót produkáljon, és azt meg is teszi :)

#1778 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 15:58

Idézet: mzso - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 11:27

Eddig is volt maroska támogatás pluginnel. Az új foobarba épitett matroska támogtatás meg nem működik olyan jól mint a plugines. Mert ha videófájlt rakok be neki akkor a seekelés lassú, több másodpercig tart max cpu használattal, a pluginnel meg normálisan lejátsza a hangsávot. Amúgy minden formátumnak meg van a szokásos konténere nem látom értelmét átpakolgatni másikba.

Ertem mit mondasz. Szamomra a dolog jo tulajdonsaga jelenleg az, hogy egy file-ban van az album. Most kezdtem az otlettel foglalkozni. Majd idovel elvalik megeri-e?

#1779 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 23:02

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. Sep. 24., Wednesday - 7:22

Kép

Éppen most csinálok egy olyat, ami ezen a screenshoton is van. Ott ahol mutatja a playlistet és kék keretben egy kék sáv kúszik előre a track előre haladtával. Nos, ezt már megcsináltam, de azt meglehet csinálni, hogy erre "klikkelve" lehessen seekelni a zenét? Szóval hogy lecserélném vele az eredeti seekbar-t. Illetve hogy vagy így, vagy pedig a track info mod-ra egy ilyen seekbar-t készíteni, amivel lehet is seekelni és nem csak dísznek lenne ott.

Most bújok egy 500 oldalas foobar topikot, de még nem nagyon találtam rá választ.

Szerkesztette: des 2009. 01. 08. 23:06 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1780 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 10:16

Idézet: eddie - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 16:58

Ertem mit mondasz. Szamomra a dolog jo tulajdonsaga jelenleg az, hogy egy file-ban van az album. Most kezdtem az otlettel foglalkozni. Majd idovel elvalik megeri-e?

Ilyen egy fájlos matroskával még nem találkoztam. Korábban írtad, hogy a cue fájlt betöltöd az mkvmerge-be, de nálam az nem ismeri fel a cue fájlt.

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.