HWSW Informatikai Kerekasztal: foobar2000 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

foobar2000 advanced audio player Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 23. 17:00

idézet:
Ezt írta [-Lulu-]:

W2k (hun)

150 alatt csak a FlashFXP alatt láthatóan villog, 100 alatt a Mozillában bevillangat, ha frissítem az oldalt. Az alap 500-on sehol sem villog.
[/quote]

Próbáltam a monitor frekvenciáját állítani, az nem segített. Próbáltam a foobar átlátszóságát kikapcsolni, hasonló eredménnyel :(
Még egy kérdés, mert nem ez nem volt teljesen világos: hogy kell ezeket telepíteni? Csak be kell másolni a .dll fájlt a foobar2000components-be, ugye?

[ 2003. november 23.: Cathfaern szerkesztette a hozzászólást ]
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#82 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 23. 17:35

Idézet: Cathfaern

Próbáltam a monitor frekvenciáját állítani, az nem segített. Próbáltam a foobar átlátszóságát kikapcsolni, hasonló eredménnyel :(
Még egy kérdés, mert nem ez nem volt teljesen világos: hogy kell ezeket telepíteni? Csak be kell másolni a .dll fájlt a foobar2000components-be, ugye?

Nálam nincs bakapcsolva az átlátszóság.
Igen, csak oda kell másolni, a megfelelő dll-t.

Szerkesztette: [-Lulu-] 2004. 04. 11. 21:18 -kor

„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#83 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 23. 22:34

idézet:
Ezt írta [-Lulu-]:

Nálam nincs bakapcsolva az átlátszóság.
Iegn, csak oda kell másolni, a megfelelő dll-t.
[/quote]

Függhet még az oprendszertől, meg a videókártyától...kéne még valaki aki próbálta a cuccot :(
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#84 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 30. 03:17

Idézet

agyam eldobom: OSD plugin :eek:

peldaul: Gems string

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Idézet

[ 2003. november 30.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 08. 05:51 -kor

#85 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2003. 12. 01. 07:00

Kép

csak sikerult! Akarom mondani: megcsinaltuk MAX! Szoval: OSD es format string, nalam:

foobar_Gems-and-hybrid-string_plus-OSD.png  <-- ez szeles, igy csak linkelem

ez a Gems string plusz az OSD, viszont a Main window title a hybrid-bol vettem at, mert ez eltavolitja az alulvonasokat, ha vannak, es joooool nez ki.

eloszor is le kell szedni ezt: http://billcow.cjb.net/foo_syfm.dll  Majd bemasolni a .../foobar2000/components/-be, persze csak esszel mert foobar2000 helyett lehet mas is, szoval ahova telepitve lett a program... Tapasztalataim alapjan ez nem mindenkinek egyertelmu, ezert szajbaragok ;) Ezutan a foobar-t ujrainditva, a prefences-ben a Display > Title formatting kibovul egy Config Selector ala'ggal, es  me'g lesz egy Extra info ful, a Copy command mellett.

Foobar2000 Format Strings-en van mibol valogatni, igy nem kell kuszkodni egy allat kinezet osszehozasan, bar eppen azt is lehet :)

megtetszett vmelyik string, akkor elotte erdemes elolvasni a foobar2000 formating > ...instructions reszet. Ez egy picit vicces, mert a manulis string hozzaadast szepen leirtak, csak epp a .fb2k file-ok hasznalatarol felejtkeztek el... vagy csak en nem talaltam :confused:

tehat ket mod van arra, hogy ugy nezzen ki a foobar-unk, mint azon az oldalon:
  • a manualis, korulmenyesebb modszer:
    az adott stringnel talalhato egyik kis szovegboxra kattintas, majd Ctrl+A, utana Ctrl+C, szoval mindent kijelolni a box-ban es kikopizni. A futo foobar-on egy Ctrl+P, a'la preferences. Kivalasztani a Display szekciobol a Title formatting-ot,s a megfelelo fulnel kitorolni az ott levo stringet, amit lehet a Ctrl+A es Del segitsegevel, persze egyeb alternativak is leteznek... Az ures reszre mar csak be kell paste-elni az oldalrol kimasolt string-et. Azert korulmenyes, mert legalabb negyszer kell ezt elvegezni, hisz Playlist, System tray, Main window title, Status bar fulek es esetlegesen Copy Command, OSD es OSD next track. Az utolso ketto a preferences > Components > On-Screen Display-nel konfigolhato.

• .fb2k file-ok betoltesevel:
    sokkal egyszerubb, kenyelmesebb. A foobar gyokerkonyvtaraban szukseg van egy configs konyvtarra, vagyis: .../foobar2000/configs Ebbe a konyvtarba kell bemasolni a letoltott .fb2k file-okat. A preferences > Display > Title formatting > Config Selector-nal a Refresh Listing gombra kattintva, a felso ablakban, a Select Config Set-nel mar lehet valasztani a konfigok kozul. Ehhez nem szukseges ujrainditani a foobar-t. Ki kell jelolni az egyik konfigot, majd a Load Selected Config-re kattintva modosul a foobar kinezete. Ugyancsak ertelemszeruen hasznalhato a Save Current Config gomb :) Aminek a segitsegevel egy .fb2k file-ba lehet elmenteni az eppen aktualis kinezetet, ha jol tudom, az OSD format string-jet nem menti el. Az Extra info fulon a .fb2k file-ok hasznalatakor a file-ban talalhato kommentek, betuk es szinek beallitasa talalhato.

lehetoseg van a menubol torteno string valtasra: a legordulo menusor-bol a Playlist > Formatting string. Persze ettol is van kenyelmesebb: billenyuzet kombo :cool: preferences > Core > Keyboard Shourtcuts-nal az Actions ablakban a megfelelo parancs kijelolese utan, a Key kis ablakot aktivva teve, lehet billentyuzet kombinaciokat regisztralni. Vigyazat a Global hotkey aktivalasaval! Esetunkben az Actions-ok kozul a Playlist/Formating Strings/Next TAGZ String-ig kell legorgetni, ezt kijelolni, Key ablakra valo kattintas utan lenyomni par jol eso billentyut, pl: Ctrl+Page Up. Az Assigned shortcuts-nal, fura mod, Ctrl + Num 9 lathato :confused:

az OSD-hez szukseg lesz egy .dll-re, amit kode's Foobar2000 plug-ins-in megtalalhato On-Screen Display nev alatt. Jelenleg 1.28-as verzional tart, ami 2003.11.24-dikei. Sajnos csak 2000 es xp alatt mukodik. 98, 98 se, ME alatt nem mukodik!! [ugye KRiSZ? Kernel Streaming  Kép  ] Letezik egy On-Screen Display GDI+ nevu osd plugin is, ami nem tudom, mitol masabb, mert nalam nem mukodott.

szoval a .zip-bol a foo_osd.dll-t a .../foobar2000/components/-be masolva, a foobar-t ujrainditva, kiegeszul a preferences > Components az On-Screen Display-jel. Itt sincs maskepp: mindent lehet konfigolni :cool: A konfigolasat copy-paste-tel vegezheto el, peldaul a Gems string-nel leirtak alapjan: OSD-Settings, OSD-String. Vegul sajat izlesunknek megfeleloen pozicionalhato, atlatszosithato s egyeb effetekkel ruhazhato fel. Megarulzzz...

igy konfigoltam az OSD-et:

foobar_OSD-conf.png  ~vhany kB

szivtam ezzel a Config Selector-ral, mert nem tudtam, hogy kell egy configs konyvtar, s abba kell masolni az .fb2k file-okat. Mig vegul olvastam ezt: 

Idézet

nyarlathotep @ Hydrogenaudio Forums foobar2000 -> 3rd Party Plugins - (fb2k) -> introducing foo_syfm

Correct path is .../foobar2000/configs

miert is nem lehet ezt leirni a foobar2000 formating > ...instructions-nal? :confused: Csak egy link van a par sorral feljebb levo topikra, amibol ideztem. Annak is a harmadik oldalan szerepelt ez az info...

meg nem irtam arrol, hogy egyes string-ek unicode betuket igenyelhetnek, peldaul a Gems string is. Ehhez az ott linkelt oldalrol kell letolteni es telepiteni, ha meg nem lenne telepitve a szukseges betutipus.

egyes string-ekhez kulon-kulon kell beallitani a betutipust es egyes szineket, pl: hatterszin. Erdemes kovetni a string-nel talalhato beallitani valokat :)

jo par format string-nek gondja tamad a playlist megjelenitesevel, ha nincsenek megfeleloen tag-elve a hangfile-ok. Jo, ha ki van toltve az album, artist, track.

ha egy olyan szepen tag-elt szamot kerul a playlist, ami tracknumber szerint nem az album elejen van, hanem ugy kabe a hatodik, akkor az artist/album oszlopban semmi sem jelenik meg, peldaul DarkFormat string-nel. Ez ellen nem talaltam meg megoldast, valoszinu nincs is... Talan az lehetne, ha a string-be belekerulne vmi olyasmi is, hogy az album/artist oszlop dinamikusan valtozzon, ha nem teljes a betoltott album, vagy at lettek rendezve az album szamai, mas nem ahhoz albumhoz tartozo szamokkal....  Kép  Hm, irjon mar vki egy ilyet  Kép

tag problem a hybrid string-gel. A playlist kozepen levo szamoknak [46-tol 59-ig] csak annyi a bunuk, hogy nincs kitoltve tracknumber tag-jeik... A 44-dik eppen jatszottnal nem latni az artist/album reszt, mert ennek a szamnak 23/23 a track#-e... S a 23/23 miatt nem piros a track# oszlopa... Viszont az pozitivum, hogy az artist/album oszlopot dinamikusan valtoztatja, mert a playlist-ben a 44-dik szam igy van tag-elve:

[*]Artist: Two-Mix

[*]Album: Shin Kidousenki Gundam Wing: Operation S Endless Waltz

foobar_hybrid-string_trackNumber-szopas.png  <-- joooo szeles, ezert linkesitem...

ugy velem, talan mindent leirtam, amit a format string-ekkel tapasztaltam, vagyis remelem. S azt is, hogy nagyjabol stimmel minden, s ertheto is. Ha vhol nem lenne az, akkor jelezzetek, s kijavitom.

remelem, hogy tele van helyesirasi hibaval, elgepelessel, na es persze 8-nal tobb kepet tartalmaz....  Kib.szott 8 kepes limit :MAAADD:

[ 2003. december 01.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 08. 05:58 -kor

#86 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2003. 12. 01. 07:06

ezt Iguana kedveert is  Kép :

szorakoztam az Album list-tel. En mar pontosan nem tudom, hogy Te mikepp szeretted volna az Album list-et, de nekem az alabbi modon sikerult:

eloszor is engedelyezni kell a Database-t, amit a preferences > Database-nel kell kipipalni a Database enable-t. Itt lehet meg konfigolni file tipus szurest, vmi konyvtarat s adatbazis megsemmisitest [Nuke database  Kép ]. Eleg egyelore aktivalni csak az adatbazis kezelest. [Ooo, lehet, hogy nincs is szukseg a Database engedelyezesre  :blink:  , hisz anelkul is lehet masik plaulist-et letrehozni... Ehh, de akkor mire is jo a Database  Kép ]

probakeppen a default playlist ablakban kijelolt nehany szamra kattintva, a jobb gombra felugro context menuben szerepel a Send to playlist.... Erre kattintva egy popup ablakban lehet kivalasztani, hogy melyik playlist-be keruljenek a kijeloltek. Ha egy szepen taggelt, egy albumhoz tartozo szamok kerulnek kivalasztasra, akkor popup ablakban playlist nevenek, az album tag-hez beirtak lathatoak viszont, ami persze atirhato. Ossze-vissza tag-u szamoknal alapbol egy kerdeojel lathato, erdemes atirni... A popup ablakban vannak meg ilyen, hogy Replace playlist contest es Sort. Az elobbi aktivalasaval, ha nem ures az a playlist, ahova kuldjuk, akkor torlodik a tartalma; az utobbinal a kijelolt elemek rendezve kerulnek be az playlistbe. Oooo, nem tudom, hogy hol lehet a rendezesi modot megadni...

ezutan a default tab mellett lesz legalabb me'g egy tab, olyan nevvel, amit megadtunk. A tab, illetve a playlist nevet megvaltoztatni, elmenteni, eltavolitani, betolteni, arrebb poziciolnalni, legegyszerubben a jobb gombbal a tab-ra kattintva lehet.

nem ertem, hogy mi volt nalad, Iguana a gond, hogy egy meglevo playlist-hez hozzaadott szamok nem a playlist legalso eleme ala kerultek. Talan nem volt bekapcsolva a preferences --> Display --> Default User Interface-nel a Put dropped files at the end of playlist?

a Default User Interface-nel lehet megjeleniteni a playlist tab-okat, ha eltuntek volna...

remelem, hogy tele van helyesirasi hibaval, elgepelessel, na es persze 8-nal tobb kepet tartalmaz....  Kib.szott 8 kepes limit :MAAADD:

[ 2003. december 01.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 08. 06:02 -kor

#87 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 17:41

Halihow!

Nekem nem a playlist-tel volt gondom, hanem az album list opcióval.

Néhány album már benne volt (egyébként automatikusan belerakta a foobar, amikor a könyvtár/album m3u-ját nyitottam meg).

Aztán volt olyan, hogy az album list-be a köv. album címe helyett (amit rögtön playlistbe lehet küldeni), magukat az mp3 file-okat tolta be. Az album list így elég szépen összekuszálódott. Nekem csak az albumok címe kellett volna, hogy ott legyen!
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#88 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 01. 20:59

Hi!

Jok ezek az elore definialt cuccok, de nekem a playlist hattere mindig feher! Azt hol lehet allitani?

Koszi!

G

#89 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2003. 12. 01. 21:07

Idézet

Ezt írta dewfah:
Jok ezek az elore definialt cuccok, de nekem a playlist hattere mindig feher! Azt hol lehet allitani?

preferences --> Display --> Default User Interface ---> Playlist background color...

Szerkesztette: blash 2004. 04. 08. 06:05 -kor

#90 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 00:23

Köszi Blash! Nagyon vágod a foobar témát, látom! Nekem is bejön a lejátszó, szépen fejlődik!

Üdv!

Gery

#91 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 01:18

van-e olyan plugin ehhez a lejáccóhoz,amivel ki lehet irc-re irattatni,mit is hallgatok éppen.
a winapoknál ugy megy ez a dolog,hogy fut winamp akárhanyas, irc scriptpack "meg veszi az adást",és a számcim,stb infók közül párat meg tud jeleniteni IRC közben.
mivel nonstop IRC,de a foobarnak a hangminősége meggyőzött,csak rávenném valahogy...

#92 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 01:28

én láttam ilyet, talán a foobar oldalán, 3rd party plugins, vagy valami ilyen, de ha valaki tud pontosababt, az irja meg :-)

#93 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 01:40

...

Szerkesztette: [-Lulu-] 2004. 04. 11. 21:17 -kor

„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#94 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 12:40

[ 2004. január 04.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]

#95 Felhasználó inaktív   bajnokpityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 15:38

ohh,hálám halálig kisér!

idézet:
Ezt írta Zoch:

Íme:

AMIP is a foobar2000 now playing (np) plug-in. The title stands for (Advanced mIRC Integration Plug-in).
Now there is support for other players, such as Apollo, QCD and Winamp.

AMIP integrates not only with mIRC, but with any application!

It is more than simply now playing plug-in! AMIP is also packed with the playlist search functionality.
[/quote]

#96 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 19:33

idézet:
Ezt írta blash:

[ 2003. november 30.: blash szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Biztos én vagyok hülye, de miért jó ez az OSD? :confused:

#97 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 03:01

idézet:
Ezt írta Cathfaern: Biztos én vagyok hülye, de miért jó ez az OSD? :confused:[/quote]
miert lennel huje? :confused: Kiprobaltad az OSD-et?

jo es kesz ;)

#98 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 14:09

[ 2004. január 04.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]

#99 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 04. 14:12