idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Ebben csak annyit, hogy van neki egy saját 'Asusos' codecje, amit csak ő értelmez, állítólag más kártya nem tudja lejátszani, csak Asus.
Viszont erről fordítani már átlehet gyakorlatilag bármely egyéb codecbe, így akár MPEG2 -be (DvD) is...
Na ezt az MPEG2 -t tudja hardveresen 'visszajátszani', mást nem, bár úgy vettem észre, a DiVX -nél is besegít, bár nagyon keveset, de mindkettőt csak akkor, ha a hozzáadott Asus DvD 2000 -rel játszom le (PowerDvD).[/quote]
Megint gyorsabb voltál, de tévedsz, mert az Asus honlapjáról letölthető az ASV2 kodek telepitője, igy az ezzel készitett felvételek nem Asus kártyával is lejátszhatók. Ja és az ASV1 illetve 2 az Asus saját Avi-kodekje, ugyanigy van saját fejlesztésüje az ATI-nak is (Ati vcr2), de ez "hardveresen" nincs sehová sem beépitve. Hidd el igy van, egyébként én is ezzel a szoftveres ASV2-vel veszek fel, mert nagyon jó a minősége.
Az Asus dvd meg = Power dvd, csak Asus logoval (megvették).
PC-t videomagnóként használnám... lehet? ... mi kell hozzá?
Elküldve: 2002. 03. 19. 00:35
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?
Elküldve: 2002. 03. 19. 01:02
idézet:
Ezt írta yogibear:
Megint gyorsabb voltál, de tévedsz, mert az Asus honlapjáról letölthető az ASV2 kodek telepitője, igy az ezzel készitett felvételek nem Asus kártyával is lejátszhatók. Ja és az ASV1 illetve 2 az Asus saját Avi-kodekje, ugyanigy van saját fejlesztésüje az ATI-nak is (Ati vcr2), de ez "hardveresen" nincs sehová sem beépitve. Hidd el igy van, egyébként én is ezzel a szoftveres ASV2-vel veszek fel, mert nagyon jó a minősége.
Az Asus dvd meg = Power dvd, csak Asus logoval (megvették).[/quote]
Az Asus DvD -hez odaírtam : PowerDvD.
A saját codechez, hogy 'állítólag'.
De hardweresnek kell lennie, bárhol, bármit írnak, mert nemtom, sikerülne 5 -ös beállítással, procisebességgel ilyen minőség...
Tőlem kihasználhatja más kártya 'hardver-erejét' is...
Nem akarom eme kiváltságot, csak mondtam...
Bocsánat, elnézést...![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2002. 03. 19. 01:04
Lehet, hogy hülyeség.
De én ezt a kártyát tavaly májusban 120 -ért vettem...
Elküldve: 2002. 03. 19. 07:38
Az újak szolgáltatásban szinte mind egyformák, tényleg a kvitelezés lehet a fő különbség, de ahogy nézem, annak már tényleg ára van. A Qwerty-ben 30 000-ért volt Avermedia, távirányítóval, w2k dirverrel (XP már nem), ami normálisnak tűnt. Mondjuk, ebben a Qwerty féle ártupírozás is biztos benne van (bár néha náluk is lehet egész normális áron venni).

yogibear:
Különben mik a szempontjaid tunerválasztáshoz?
Miutána a használt tuner kártyákat elfelejtettem, nézegetem a használt TV-out-os videokártyákat, 15-16k alatt nem úszom meg. Három szimpatikus darabbal találkoztam eddig:
- Asus Geforce2 MX400PRO TV-OUT (memóriát nem tudni)
- ST Kyro2 64mb tvout
- Matrox G400 DualHead 16MB
(ezt nem tudom, hogy van-e TV-out rajta: Matrox G400 SingleHead 16 MB)
Felteszem itt is a kérdést, hogy szerintetek melyik jó választás, mivel a másik topic-ban leálltak a válaszokkal. Ami nekem fontos:
1. szép kép nagy felbonátsban (1152x864, 24bit, 85Hz van most)
2. TV-out képe legyen jó
3. lehessen azért néha játszani rajta
4. azért még egy-két év múlva nem maradjak driver nélkül
Videokhoz kicsit értek, mivel gimiben 2 évig tanultam "audiovizuális kommunikácót", ami gyakorlatilag fél év diaporáma, fél év hangtechnika, 1 év Hi8/S-VHS video volt. Csak hát azt a tudást semmire sem tudom itt használni, az asztali készülék gyakorlatilag szalagmásoló volt, azt sem tudtam, hogy van benne tuner.
Tudtommal a VHS Hi-Fi stereo ugyanúgy a video jelbe modulálja bele a hangot, mint az S-VHS, nem pedig simán mellé a szalagra 2 cm/s-mal (ami fele sebesség a normál kazettához képest), úgyhogy ez biztos kell. Nem is azért, mert Hi-Fi-re vágyom, hanem mert a normál hang tapasztalatom szerint nagyon gyenge tud néha lenni.
A Sony akkoriban jobban tetszett a Panasonichoz képest, hogy a gombok, felépítés, kezelhetőség jobban "kézreállt", apróságok is megvoltak (pl. a kamerán volt video-in csatlakozó is, nemcsak out). Ettől független főleg Panát használtunk, mivel az S-VHS kamera/asztali gép jelentősen kevesebbe került mint a Hi8-as. Ezért van bennem egy hajlás a Sony felé (végre Sony), noha tudom, hogy ez csak nálunk top, külföldön csomó olyan van, amit mi nem is ismerünk.
Jó, hogy mondtátok, hogy Thomsont ne, majdnem bedőltem nekik.

A két nagy japán alap Nicam hi-fi stereo készüléke a [url="http://"http://www.sony.hu/productgallery/video/slvse610.htm"]SONY SLV-SE610[/url], ill. [url="http://"http://panasonic2.netstudio.hu/layout/data.html?data_id=159"]Panasonic NV-FJ618EE[/url]. Mindkettő pont 60000 Ft-ért látható az átlag boltokban. Be vannak linkelve, aki gondolja, mondja el a véleményét, hogy szerinte melyiket érdemes.
Plusz tízezerért következő modellekben már van ShowView, SmartLink SAT/STB felvétel, ill. Show View, Sat control, PDV/VPS. Nem tudom, ezekből mit lehet használni, meg jók-e tényleg valamire.
Egy 10 éves 55 cm-es Philips TV-nk van, ami akkor top volt, van rajta egy Scart csati hátul. Ebbe jönne a Video és a TV-out. A kép különben az [url="http://"http://www.emktv.hu/"]EMKTV[/url] kébelén jön. Mi vagyunk a házban a legmesszebb az fsz-i elosztótól, a kép már egy kicsit szöszös. Amikor szerelték, azt mondta a szerelő, hogy egy jó video azért tud javítani rajta. Nekem már a 60 000 is elég érvágás videora, de ha egy jobb típus javít a képen, akkor inkább adok még rá 10-et, mert a következő világháborúig valószínűleg nem lesz lecserélve.

Még látni [url="http://"http://www.amazon.de/exec/obidos/tg/stores/detail/-/ce-de/B00005KBGP/tech-data/ref=ed_tec_dp_2_1/028-1391918-5844528"]JVC S-VHS HR-S6850[/url] készüléket 80000-ért, ami viszont képben is veszteségmentesen venne fel. Akkoriban a JVC S-VHS felejtős volt, de gondolom azért otthonra megfelelő lenne.
[ 2002. március 19.: olee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 03. 19. 09:43
[url="http://"http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=79"]JVC HM-HDS1[/url]
Merevlemezes és Super VHS rendszerü kombinált ...
Elküldve: 2002. 03. 19. 16:19

Figyu Olee!
Ha nem a Nemzeti Bank szpnzorál, akkor videóban a Philips megbízható, strapabíró cucc. A Grundig vegyes, egyes tipusokon akár fát is vághatsz, némelyik meg gagyi. Érdeklődj egy szervízben. A Samsung újabban nem felejtős, különösen a drágább darabok (értsd középár) egész stabilak. A porterhelést például a legjobban bírják. Nekem Most Panám van, mert a Sony meghalt és elsóztam generál után. Nem mernék arra sem megesküdni, mert adott szérián belül csak a drágább fájin. A nem említett márkák szerintem felejtősek. Na pá!
Elküldve: 2002. 03. 19. 16:56
Old Black Joe's still pickin' cotton
Elküldve: 2002. 03. 19. 17:00
JVC - a nyolcvanas évek szupermegahifi családja a videóknál volt a legszupibb. Nem csak nálunk, sőt...
De elmúlt felette az idő, és ami kapható, az vagy sz@r (bocs, nem egetverő), vagy k.rva drága.
A kommersz (magyarban : sz@r, talán néha nem

A VPS egy nálunk talán kétszer próbált időzítéses felvételbeállítás; ha elmarad a kívánt műsor, vagy csúszik, nem veszi fel helyette a kedvenc politikus s.ggét, viszont a vége-akció meg nem marad le.
Na meg aztán ne várd ám tőlük, hogy a sulis korukat megéljék ! Ha megéli, mázli, ha legalább addig kihúzza, szintén. De bármelyik besz@rhat idő előtt, és egy 30 rupós is kibírhatja 10-12 évig. Sőt...
De ha csak 60 van, akkor gyűjtsél még ennyit, ha teheted, és inkább S-VHS, de ne a 80 -as. Ennyi egy RENDES VHS.
Tényleg.
Olee !!!
A gyerek azt írta, van 60.000.- Huf, nem 600.000.- Huf !!!
Nem mindegy !!!
Ezzel az erővel (asszem'Pana) 2.400.- $ -os DvD felvevőt is megvehetné ! Az igazi...
Elküldve: 2002. 03. 19. 19:36
idézet:
Ezt írta Magush:
Ha nem a Nemzeti Bank szpnzorál, akkor videóban a Philips megbízható, strapabíró cucc.[/quote]
Ezzel abszolute egyetértek. Eredetileg akartam venni egy normálisabb Sony videot, de sajnos az ára kicsit annyira magas, hogy a jelenlegi kiadásaim miatt képtelen voltam most betervezni. Késöbb mindenképpen veszek egyet, mert eddig csak jó tapasztalataim voltak velük. Ennek ellenére most Philips lett belőle. 45-ért vettem, tud ShowView-et, 6 fejes, Hifi Stereo, Smart Link, OSD, LP/SP, PAL, NTSC, hátul külön stereo RCA kimenet a Hifiknek, stb ... Eddig csak jót tudok mondani róla, eléggé strapabíró, szóval én tudom ajánlani ezeket a gépeket !
Elküldve: 2002. 03. 19. 20:21

DJ KAKUKK úrnak tisztelettel:
Nincs miért elnézést kérni. Az ASV2 kodek az Asus saját fejlesztése, avi-kodek és nagyon jó a minősége, szvsz jobb az mjpegeknél. De egyben én is tévedtem, összekeveredett benne a 7100-es a 7700-el egy pillanatra, mert a 7700-ason nem Conexant video-kimeneti chip van, hanem Chrontel 7007. Sorry.
Hát a 120 meglepett, mert most 38 nettó kb.
Vhs-véleményed helytálló.
TAORMINA:
Ezt irod:
OS igaz, megbizhato kell ala, a windos-okat felejtsd el, szal win2k, winxp.
Mér' az utolsó kettő nem windóz?

OLEE:
Nálam a Panasonic NVFJ622 vált be, ez 5ezerrel drágább, mint a 618-as (már csak azt várom hiába, hogy nálunk is elkezdjék használni a tv-adók a PDS-t

Vételi helyet, ha erre adod a feled, már emlitettem.
Tv-outról: többen azt modják, hogy az Nvidiás kártyákénál az ATI tv-képe szebb, ellenőrizd. De ez szerintem függ a tv-outos chiptől is. Pl: Asus 7100 tv-out 64Mb -> Conexant -chip, Asus 7700 Deluxe (tv in/out) -> Chrontel 7007. Tehát gyártón belül is különböző tipusoknál más chipet használ(hat)nak. Ez pedig a tv-out minőségét is befolyásolhatja.
És a végére a tv-tuner szemponjaim (hangsúlyozom, az enyéim, vitatkozni, kiegésziteni szabad

1. legyen hozzá MŰKÖDŐ driver (a nonamekre jellemző, hogy nemigen van nekik)
2. A tv-kép jóminőségű legyen tv-üzemmódban
3. Sztereó legyen (ne csak "álsztereó")
4. Mellékes, de nem nagy dolog megcsinálni a szoftvert, ezért teletext (bár ez nem annyira fontos, de legyen)
5. A legnagyobb felvételi képméret minimum 720x576 (dvd-pal) méretű legyen, de ha lehet akkor 768x576 (tv-pal)
ha csak 352x288 vagy ekörülit tud, felejtős
6. ha lehet belső csatlakozó legyen a hangkártyához (aux), de be lehet érni a külső átkötéssel is
7. legyen hozzá XP-driver, mert előbb utóbb át kell majd állni, a régebbi kártyákhoz meg nem biztos, hogy lesz
8. No és a tunere, illetve a szoftver! Némelyik kártya hajlamos arra, hogy nem tudja szétválasztani az egymás melletti adásokat (nem mindet, de néhányat), ez hiba!
és a kábeltuner alapvető
Igy első blikkre ennyi, ha valamieszembe jut, beirom.
Ja és az Asus v7100 Gef2 Mx400 pro tvout 64 Mb, de a dobozán ellenőrizd!
Na sziasztok: YOGIBEAR

Elküldve: 2002. 03. 19. 20:42
Van/volt mindkettő, egyszerre.
Viszont ha a srác DeLuxot vesz, annak 704x576 a max. felbontása. Na azért az sem k@ki...
Innen átnyomni MPEG2 -be, 'oszt 1 CD=13.5 perc 6800 -as bitrátával (T.I. az MPEG1-2 FIX bitrátás, nem variable, csem DiVX /ezt asszem' nem YogiBear -nek írtam !/)...
Elküldve: 2002. 03. 19. 21:00
idézet:
Ezt írta yogibear:
TAORMINA:
Ezt irod:
OS igaz, megbizhato kell ala, a windos-okat felejtsd el, szal win2k, winxp.
Mér' az utolsó kettő nem windóz?![]()
Na sziasztok: YOGIBEAR[/quote]
Windóz de nem dos alapú windóz...
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2002. 03. 19. 22:14
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Windóz de nem dos alapú windóz...[/quote]
EZ teljesen igaz, de a neve akkor is windóz!![]()
![]()
Elküldve: 2002. 03. 19. 22:20
idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
A Conexan - Chrontel viszonylatot már nem áll módomban ellenőrizni, de igaz ami igaz : a 7700 -esnek JOBB, határozottan JOBB a TV -Out képe, mint a 7100 -esnek.
Van/volt mindkettő, egyszerre.
Viszont ha a srác DeLuxot vesz, annak 704x576 a max. felbontása. Na azért az sem k@ki...
Innen átnyomni MPEG2 -be, 'oszt 1 CD=13.5 perc 6800 -as bitrátával (T.I. az MPEG1-2 FIX bitrátás, nem variable, csem DiVX /ezt asszem' nem YogiBear -nek írtam !/)...[/quote]
Igy van, az mpeg fix bitrátát nem nekem irtad, én tudom, hogy az
Az előbb általam belinkelt oldalon erről is meg van minden, amit tudni kell.
A Combo valószinűleg azért 704x576 max, mert az mpeg2 képméret, "csak át kell kódolni az avit". És igaz, hogy nem kaki, de azért jobban esne a 768x576, ami tv-pal méret (4:3 képméret) és az tv-n jobban mutatna, stb. Ja és szerintem semmiből sem állt volna a szoftverbe betenni, mert a rajta lévő GeF2 mx birta volna.
Elküldve: 2002. 03. 20. 07:21
idézet:
Ezt írta yogibear:
Nálam a Panasonic NVFJ622 vált be, ez 5ezerrel drágább, mint a 618-as (már csak azt várom hiába, hogy nálunk is elkezdjék használni a tv-adók a PDS-t)
[/quote]
Magyarán akkor M1/M2/TV2/RTLKlub/DunaTV/Sport1 nem tud ilyet? És a külföldi TV adók? Azok sugároznak? Kábelen van vagy 60 csatorna, de abból csak ezeket nézem:
National Geographic, Spectrum, Discovery, Eurosport, BBC World. Ezeken sincs ilyen VPS/PDC? (Bocsi, nem tudom, ki hogy rövidíti, a Sony katalógusban így van leírva.)
???Használt már valaki életében ilyen VPS/PDC funkciót???
Vagy ez is a nagy vevőcsalogató blicfangok közé tartozik...
Elküldve: 2002. 03. 20. 08:25
idézet:
Ezt írta olee:
Magyarán akkor M1/M2/TV2/RTLKlub/DunaTV/Sport1 nem tud ilyet? És a külföldi TV adók? Azok sugároznak? Kábelen van vagy 60 csatorna, de abból csak ezeket nézem:
National Geographic, Spectrum, Discovery, Eurosport, BBC World. Ezeken sincs ilyen VPS/PDC? (Bocsi, nem tudom, ki hogy rövidíti, a Sony katalógusban így van leírva.)
???Használt már valaki életében ilyen VPS/PDC funkciót???
Vagy ez is a nagy vevőcsalogató blicfangok közé tartozik...[/quote]
Nem blickfang, csak a 3 különféle automatainditás közt vannak különbségek. Legjobb (lenne) a PDS, mert az csak akkor adja ki (pontosabban az ezt használó tv-adó), a videónak az inditójelet, amikor valóban kezdődik a műsor és a reklámblokk kezdetekor leállitja, végén újrainditja, és igy tovább, tehát ezzel a felvétel csak a filmet (meccset, stb) tartalmazza, a reklámot nem. A VPS és a Showview pedig pl. a Sat1 teletextjén "fedezhető fel", ők ezeket használják, illetve a Showview nálunk is megy (lásd pl. Telehold, a műsorok melletti kódokat, M1, M2, TV2, RTL Klub esetén), de ezek sajna a film kezdésének csúszása ellen nincsenek védve (a bepötyögött kód adja meg a tv-adót, a kezdési időt , stb.).Ja és háromféle ilyen rendszer létezik: Showview, VPS és PDC. Nekem a Showview működött, mikor kipróbáltam, de régen volt, és pl. a Filmmúzeum nem tud ilyet , amikor meg pl. a TV2-ről vettem fel, otthon voltam, igy nem volt szükség rá.
Annak, hogy melyik adó tudja, nézz utána pl. a honlapjukon, talán.
Elküldve: 2002. 03. 20. 10:07
idézet:
Ezt írta yogibear:
Annak, hogy melyik adó tudja, nézz utána pl. a honlapjukon, talán.[/quote]
Köszi. A ShowView nálunk kevésbé játszik, mivel nem járatunk műsorújságot, meg ha már ott a kezemben, nem nagy dolog gondolom beállítani a készüléket kézzel sem.
Megkérdeztem a PDS a Sport1-től. Náluk nincsen, azt mondták, hogy részben azért, mert nemzetközileg még nincs teljesen szabványosítva. Ez azt is jelenti, hogy ha valami készülék most tudja, akkor, ha később lesz szabvány, akkor már nem biztos, hogy menni fog rajta. Kár, mert ez nekem tényleg hasznos dolognak tűnik. PC Tuner esetében gondolom ez is csak software kérdése lenne...![]()
Elküldve: 2002. 03. 20. 12:32

60730 , és megjelenik : 20.03.02 19.00 - 19.40 Sat1 VPS/PDC on.
Ez egy konkrét műsor, lehet ellenőrizni !
Elküldve: 2002. 03. 20. 19:03
idézet:
Ezt írta taormina:
En pinnacle studio pctv pro-t hasznalok PowerVCR II-vel. [/quote]
Ha valaki tudna egy linket hozzá, vagy elküldené nekem, azt köszönettel venném.
crack már van vagy három, de a progi az nem akar megtalálódni.![]()
Elküldve: 2002. 03. 20. 20:57