HWSW Informatikai Kerekasztal: High Definition Quality with Windows Media Video 9 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High Definition Quality with Windows Media Video 9

#1 Felhasználó inaktív   vrob 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 25. 17:42

Nemtom volt e mar rola szo, de most uj demok jelentek meg az oldalon. Tobbek kozt a Terminator 2 elozetese hihetetlen felbontasan!!!!

Akinek van ra vasa, megfelelo monitora es lelki ereje a MP9 felrakasahoz az mindenkepp csekkolja. Nagyon durva!
[url="http://"http://www.windowsmedia.com/9series/DemoCenter/VideoQuality.asp?page=6&lookup=VideoQuality"]http://www.windowsme...up=VideoQuality[/url]

"for an optimal experience we recommend systems of at least a 2.53 GHz Intel or AMD Athlon XP 2200+ or higher processor for 720p/1280x720/ and 3.0GHz or greater processor for 1080p/1920x1280/." :eek:
:D
Micronics M5Pi, Pentium 60Mhz, 16MB Ram, ASUS V3000 PCI, Gravis Ultrasound Classic

#2 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 25. 19:00

idézet:
Ezt írta vrob:
Nemtom volt e mar rola szo, de most uj demok jelentek meg az oldalon. Tobbek kozt a Terminator 2 elozetese hihetetlen felbontasan!!!!

Akinek van ra vasa, megfelelo monitora es lelki ereje a MP9 felrakasahoz az mindenkepp csekkolja. Nagyon durva!
[url="http://"http://www.windowsmedia.com/9series/DemoCenter/VideoQuality.asp?page=6&lookup=VideoQuality"]http://www.windowsme...6&lookup=VideoQ uality://http://www.windowsmedia.com/9series...p=VideoQ uality[/url]

"for an optimal experience we recommend systems of at least a 2.53 GHz Intel or AMD Athlon XP 2200+ or higher processor for 720p/1280x720/ and 3.0GHz or greater processor for 1080p/1920x1280/." :eek:
[/quote]

A terminator2 alacsony felbontású mert csak 1440x816-os.
;)
Inkább nézd meg a Coral Reef-et az már szabvány HDTV felbontást használ. (1920x1080)

#3 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 25. 20:23

Ezt most nem vágom, ilyen gépigénnyel más codek-el is lehet ekkora felbontást használni, mi itt a poén? :rolleyes:

qrva anyukájuk, html-t kellett szerkesztenem, csak azért, hogy letölthessem a nyamvadt videóikat. :rolleyes:

[ 2003. június 25.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#4 Felhasználó inaktív   mincza 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 25. 20:42

idézet:
Ezt írta Mumia:
Ezt most nem vágom, ilyen gépigénnyel más codek-el is lehet ekkora felbontást használni, mi itt a poén? :rolleyes:[/quote]

Talán a gépigény :D .

Komolyra fordítva a szót: esetleg az adott felbontás és minőség melletti kisebb fájlméret? Ui. mindegy milyen csúcsgéped van, egy adott felbontású DivX/MPEG4/MPEG2 fájl méretét nem lehet lecsökkenteni, csak kockásodás/hullámosodás (minőségromlás) árán.

PS: Ugyanígy kezdődött az MPEG4/DivX karrierje - ua. minőség és felbontás mellett cca. 25-50 %-al kisebb fájlméret az MPEG2-höz képest. Persze a DivX karrierjén sztem nagyobbat lökött az, hogy nincs olyan szigorú kötött szabvány a felbontásra, mint az MPEG2-nél, ennélfogva némi minőségromlás árán akár 1 CD-s videókat lehet vele gyártani.

[ 2003. június 25.: mincza szerkesztette a hozzászólást ]
Az a nézet, hogy fejlődünk, téves. A neandervölgyi esténként a tűz villódzását bámulta, kortársaink a monitort. De a tűz legalább melegített is...

#5 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 25. 21:07

És ráadásul a szerverükrűl konstans 17k-val jön :mad: Remélem le lehet játszani WMPlayer 9 nélkül, mert nekem minden mplayer aminek a verziója 7-el vagy nagyobbal kezdődik ki van írtva a gépemről :p

#6 Felhasználó inaktív   PodMAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 25. 21:21

Én 5 perce töltöttem le a korallost. Abból is a nagyobat. Épphogy nem röccent be, 95-100% CPU kihasználtság volt. A minősége nem rossz :) Sajnos kell a MediaPlayer9 hozzá.

#7 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 25. 21:34

idézet:
Ezt írta PodMAN:
Sajnos kell a MediaPlayer9 hozzá.[/quote]

Ez egészen biztos? Úgyértem meg is próbáltad lejátszani wmplayer 9 nélkül?

#8 Felhasználó inaktív   PodMAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 25. 21:44

Konkrétan nem, de a letöltő oldalon ott áll feketén fehéren, hogy Media Player 9 required. Biztos nem viccből. Bár ha gondolod tegyél egy próbált vele, hátha megy a régebbieken is.

Szerk: Most látom, hogy lent azt írja, hogy a 7 és 8as MPhez letölt majd hozzá egy kodeket , és ugy valszeg menni fog.

[ 2003. június 25.: PodMAN szerkesztette a hozzászólást ]

#9 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 25. 22:10

idézet:
Ezt írta Mumia:

Ez egészen biztos? Úgyértem meg is próbáltad lejátszani wmplayer 9 nélkül?
[/quote]

Simán lejátszotta a Media Player 6.4 Csak letölteni nem engedték :p de azt megoldottam. Mekkora szemétség már valami buzi kis javascript megnézi, hogy van e wmp9 telepítve a gépedre és ha nincs akkor nem engedi letölteni a videót hanem átirányít a wmp9 letöltséhez, holott semmi szüksgég rá :p Egyelőre csak a terminatorosból néztem a nagyobbat, 60% volt a proci terheltség :cool:

[ 2003. június 25.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#10 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 26. 02:00

idézet:
Ezt írta vrob:
Nemtom volt e mar rola szo, de most uj demok jelentek meg az oldalon.[/quote]

volt...
[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=21532"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=21532[/url]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#11 Felhasználó inaktív   vrob 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 26. 12:29

idézet:
Ezt írta tamas13:

A terminator2 alacsony felbontású mert csak 1440x816-os.
;)
Inkább nézd meg a Coral Reef-et az már szabvány HDTV felbontást használ. (1920x1080)
[/quote]

Jah igaz, es ott meg sokkal inkabb ki is jon az elonye a termeszetkepeken.
Micronics M5Pi, Pentium 60Mhz, 16MB Ram, ASUS V3000 PCI, Gravis Ultrasound Classic

#12 Felhasználó inaktív   vrob 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 26. 12:31

idézet:
Ezt írta Mumia:
Ezt most nem vágom, ilyen gépigénnyel más codek-el is lehet ekkora felbontást használni, mi itt a poén? :rolleyes:
[/quote]

A poen az, hogy nincs ra nyersanyag :)
Egy szabvany DVD-t hiaba kodolsz le ekkora felbontasba

#13 Felhasználó inaktív   vrob 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 26. 12:50

idézet:
Ezt írta WiZARD:

volt...
Mielőtt kérdeznél, topicot nyitnál használd ezt:KERESŐ Köszönöm, hogy használtad és nem vagy idióta.
[/quote]

Csak a forumban kerestem, ahol nem talaltam rola topicot.
En mar csak ilyen idiota vagyok

#14 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 26. 12:50

idézet:
Ezt írta vrob:

A poen az, hogy nincs ra nyersanyag :)
Egy szabvany DVD-t hiaba kodolsz le ekkora felbontasba
[/quote]

Nyersanyag egy dolog, de ha teszem azt lenne nyersanyagom, akkor ugyanezt meg lehetne csinálni divx-el is. A nyersanyagot nem az MS állította elő wmp9-el :p

#15 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 26. 13:13

csak úgy érdekesség képpen ki kéne próbálni, hogy hasonló bitrátájú divxbe áttömörítve ugyanez hogy fest.

nincs kedve valakinek megpróbálni? (én nem fogom, mer full lame vagyok ilyenekhez :()
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#16 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 26. 13:31

idézet:
Ezt írta WiZARD:
csak úgy érdekesség képpen ki kéne próbálni, hogy hasonló bitrátájú divxbe áttömörítve ugyanez hogy fest.

nincs kedve valakinek megpróbálni? (én nem fogom, mer full lame vagyok ilyenekhez :()
[/quote]

Én megcsinálom, csak tárhely kell ahova feltehetem.

#17 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 26. 14:10

Tudja valaki mi a max felbontása az avi-nak? Valamiért nem komálja, szar lesz a kép amint átteszem avi-ba. Pedig ugyan azzal a decoder-el csinálom mint amivel lejátszom és akkor minden ok.

#18 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 26. 14:45

idézet:
Ezt írta vrob:
A poen az, hogy nincs ra nyersanyag :)...[/quote]
Jah, meg kéne hozzá megjelenítő is.. :), ami tud ekkora felbontást.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#19 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 26. 14:47

idézet:
Ezt írta Mumia:
Tudja valaki mi a max felbontása az avi-nak?...[/quote]Passz, de a divx5-re ezt írják:
Video resolutions
All integer resolutions with a multiple of 4 up to 1920 x 1088 video

"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#20 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 26. 15:00

idézet:
Ezt írta Mumia:
Tudja valaki mi a max felbontása az avi-nak? Valamiért nem komálja, szar lesz a kép amint átteszem avi-ba. Pedig ugyan azzal a decoder-el csinálom mint amivel lejátszom és akkor minden ok.[/quote]

Nem a felbontás a baj, egyszerűen hibásan tömörödik ki, nem értem, pedig ugyanaz a codec mint lejátszásnál :confused:

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó