idézet:
Ezt írta Mumia:
Ez hasraütés, vagy hol olvastad? Nem várom el, honnét veszed, hogy elvárom? Kiváncsi vagyok.
De elméletileg lehetséges lenne, lévén a kártya annyit csinál, hogy beállítja a vevőfejet, minden egyéb szoftveresen történik. Az mpeg2 dekódolás ugyanazzal a codeccel megy, mint amivel a media player jácca le a videókat. A kártyának csak a bitrate különbözne, lévén az nem foglalkozik azzal, hogy mi megy az adatfolyamban. Kérdés, hogy elbír e akkora bitratet, vagy tökmind1 neki, hogy mekkora. Mert akkor lehetséges lehet. Megfelelő szoftverrel.
[ 2003. július 18.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Bocs, nem akartalak megbantani az "elvarod" megjegyzessel.
Pontositok, jelen pillanatban (a mostani driver-rel) nem tudja. Hogy hardware-esen van-e korlatja azt nem tudom.
De mire itt HDTV-s muholdas adasok lesznek (kiveve a fent emlitettet) mar reg nem ez a kartya fog duruzsolni a gepedbenEz Europa
)
[ 2003. július 19.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ]
High Definition Quality with Windows Media Video 9
Elküldve: 2003. 07. 19. 00:53
Elküldve: 2003. 07. 19. 01:01
idézet:
Ezt írta waker:
Na jó, egészen pontosan a következők ismertek az ATI szerint:
egy kis kötelező olvasmány az ATI-tól (Radeon chip "rejtett képességei"): [url="http://"http://mirror.ati.com/developer/atirdv.pdf"]http://mirror.ati.co...oper/atirdv.pdf[/url]
A Radeon chippek 2 fajta De-interlacing technikát is ismernek hardveresen:
idézet:
This is where ATI’s RADEON™ new adaptive
de-interlacing hardware comes into play. It searches
for motion by looking for artifacts such as feathering.
It then optimally selects bob or weave on a per-pixel
basis, depending on whether or not motion is detected
for each pixel. This algorithm eliminates both the
twitter and feathering artifact while maintaining
high-quality vertical resolution.
[ 2003. július 19.: waker szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nem egeszen ertem, hogy mikent jon az ide, hogy egy Radeon mit tud?? A de-interlacing-et meg foleg nem ertem, hogy miert emeled ki.
De ha mar annyire erre a dokumentumra akarsz hivatkozni, akkor magad is lathatod, hogy osszesen ket HDTV (1280x720 es 1920x1080) es ket SDTV (640x480 es 704x480) felbontas van.
[ 2003. július 19.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 19. 06:48
idézet:
Ezt írta max-pain:
Bocs, nem akartalak megbantani az "elvarod" megjegyzessel.
Pontositok, jelen pillanatban (a mostani driver-rel) nem tudja. Hogy hardware-esen van-e korlatja azt nem tudom.
De mire itt HDTV-s muholdas adasok lesznek (kiveve a fent emlitettet) mar reg nem ez a kartya fog duruzsolni a gepedbenEz Europa
)
[/quote]
Miféle megbántás?ááá
Amúgy semmi okom lecserélni a kártyát, ez nem processzor, vagy videókártya, hogy félévente cserélni kelljen. Így miért is ne maradhatna egészen addig míg át nem térünk a HDTV-re![]()
Elküldve: 2003. 07. 20. 15:33
idézet:
Ezt írta max-pain:
Nem egeszen ertem, hogy mikent jon az ide, hogy egy Radeon mit tud?? A de-interlacing-et meg foleg nem ertem, hogy miert emeled ki.
De ha mar annyire erre a dokumentumra akarsz hivatkozni, akkor magad is lathatod, hogy osszesen ket HDTV (1280x720 es 1920x1080) es ket SDTV (640x480 es 704x480) felbontas van.
[ 2003. július 19.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
3+3+4x3= 18, akár hogy is számolom, ennyi DTV formátum ismert (ld. a táblázatot).
Annyiban igazat adok neked, hogy nem voltam elég pontos, ezért most helyesbítek: több formátum van, mint felbontás a HDTV esetében. Én pedig a formátumról beszélek.
Amúgy meg azért a Radeon chippet hoztam fel példának, mert az a HDTV stream dekódolását hardveresen is tudja (szoftver is kell hozzá), mellesleg ez már egy létező alternatíva, viszonylag olcsó is.
Remélem így már érthető.
[ 2003. július 20.: waker szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 21. 12:24
idézet:
Ezt írta Mumia:
Ez hasraütés, vagy hol olvastad? Nem várom el, honnét veszed, hogy elvárom? Kiváncsi vagyok.[ 2003. július 18.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A Sky2 kartyak ha jol tudom maximalisan 20 Mbit/s-ot tamogatnak, a HDTV adasok MPEG2 jelfolyama 30 Mbit/s = nem fog menni.
Krinyo
Elküldve: 2003. 07. 23. 17:19
Tudtommal az AH a földisugárzású DVB-t fogja tesztelni, de a kiépítés is csak jövőre kezdődik meg Budapest környékén.
Szerintem a Blue Ray Disc-nek a wm9-nél több esélye lesz az elterjedés terén, mert azt elsősorban házivideózásra fejlesztették (az írható DVD-k leváltására és egységesítésére), nem pedig a "gyári" DVD-k leváltására (az túl gyors lenne, hiszen a DVD alig néhány éve jelent meg és csak most kezd igazán elterjedni).
Ha pedig az emberek HDTV műsort akarnak nézni a nappaliban, ahhoz elsősorban egy nagyfelbontású TV kell, és jelenleg az a leges-legdrágább, emellett; a Blue Ray Disc és az M$ féle DVD miatt még egy új lejátszót is kell venni (akkor má nem mindegy, h vki BRD-s vagy M$ féle lejátszót vesz?).
Csak ennyit akartam. Üdv.: stepboy
Ui.: A Blue Ray Disc mögött ott áll a Sony, tehát mindenképpen több az esélye az otthoni piacon.
Elküldve: 2003. 07. 23. 17:27
idézet:
Ezt írta Krinyo:
A Sky2 kartyak ha jol tudom maximalisan 20 Mbit/s-ot tamogatnak, a HDTV adasok MPEG2 jelfolyama 30 Mbit/s = nem fog menni.
Krinyo[/quote]
A HDTV maximalis jelfolyama 19.39 Mbit/s lehet! Nem tudom honnan vettetek ezt a 30 Mbit/s-os erteket... (Raadasul meg a hirekben is feltunt...)
A D-Theater (D-VHS) hasznal 28.2 Mbit/s-es jelfolyamot HDTV felbontashoz. (Meg talan a Blue-Ray...)
[ 2003. július 23.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 23. 17:43

[ 2003. július 23.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 23. 17:50
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Krinyo[/quote]
Én a neten többször láttam már HDTV stream videokat, sokat le is szedtem kiváncsiságból, volt köztük sok fajta TV csatorna műsora, de eddig mind 15Mbps-es volt. Felbontásra voltak különbségek volt ami 1920x1080 volt ami 1280x720, volt interlace-es meg progressiv. Hangra is volt AC3 5.1-es meg sima stereo. A 30Mbps-et én sokallom bár lehetséges, de tuti nem ez az általánosan használt. Szerintem kevered a Blue-rayel ott van valami 36mbps-es max jelfolyam.
Elküldve: 2003. 07. 25. 11:12
A HDTV maximalis jelfolyama 19.39 Mbit/s lehet! Nem tudom honnan vettetek ezt a 30 Mbit/s-os erteket... (Raadasul meg a hirekben is feltunt...)
A D-Theater (D-VHS) hasznal 28.2 Mbit/s-es jelfolyamot HDTV felbontashoz. (Meg talan a Blue-Ray...)
[ 2003. július 23.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ][/QUOTE]
Ez igy van, nem véletlen, hogy a HDTV max. 19Mbit lehet, mert ennyire képes az amerikai 8VSB-s továbbítás.
Bár ekkora felbontáshoz szerintem kicsit kevés a bitrate.(éljenek a látható makroblokkok...)
A DVD-nek is 9.8Mbit a maximuma, pedig az csak 720*576 PAL esetében, az 1080i HDTV felbontás meg azért kb.5* annyi adatot tartalmaz. (feltéve,Ha YUV 4:2:0-ben jön a HDTV stream és nem YUV 4:2:2-ben)
Az európai COFDM továbbításnál a maximum ha jól tudom 30Mbit is lehet. Az amcsik jól megszívatták magukat.
Bár az is igaz, én is szivesebben nézném a kis bitrate-es HDTV adásokat, mint inkább a kis bitrate-ű SVCD-s felbontású műsorokat, amik Európában vannak. Még egy 15"-os monitoron is botrányos a minőségük.
Európában még a DVD minőséget közelítő TV adás is ritka...
Elküldve: 2003. 07. 25. 21:37
idézet:
Ezt írta Fábris:
QUOTE]
Európában még a DVD minőséget közelítő TV adás is ritka...[/quote]
Azért van jónéhány, csak nem az ingyenes, adókat ill a fos magyar UPC-t kell alapul venni. Külfölfi paytv-k között sok van, ami DVD minőségben ad. AC3 hang is előfurdol 1-2 adónál.
Elküldve: 2003. 07. 26. 13:46
[ 2003. július 26.: Socket370 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 08. 09. 12:26

Az egyes számú lemezen normál DVD-Video formában van a film speciális változata (sajnos a HDTV felbontású anyag a sima moziverziót tartalmazza, ez is mekkora baromság) és kerek-perec ki kell jelentenem, hogy ilyen szépen kódolt MPEG-2 anyaggal én még életemben nem találkoztam, főleg nem NTSC kiadvány esetén. A rendezői kommentár egyszerűen hihetetlen, ábrák és jelek mutogatják a forgatás során alkalmazott trükköket, hol kezdődött a festett háttér, hol voltak bábok, hol voltak makettek, számos helyen meg lehet szakítani a lejátszást és az adot részhez tartozó werket is meg lehet nézni, szóval bá-mu-la-tos! Az egyik szemem sír, a másik meg üveg, mert azt a rohadék HDTV felbontású változatot úgy tűnik csak nyögvenyelősen tudom csak megnézni majd. Hát így jártunk, a Windows Media Video 9 egy újabb regionális megkötést akar a nyakunkba varrni a degenerált DVD-Video régiók után...

Elküldve: 2003. 08. 09. 15:18
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 09. 13. 01:46
idézet:
Ezt írta Mumia:
Na megnéztem a linkeket, de egyikből sem derült ki, számomra, hogy akkor most a Skystar2-m képes megjeleníteni a 1080 és a feletti HDTV adásokat is vagy nem. Sőt azt sem találtam, hogy egyáltalán hol van valami elérhető tesztadás :confused:[/quote]
Mumia vagy akit meg erdekel!!!
Megy a HDTV adas!!!
ASTRA 1H, 19.2° East
Frequency 12168 MHz
Polarisation vertical
Symbol rate 27.5 MSymbols/sec
FEC 3/4
Video PID: 308
Audio PID: 256
Service PID: 21100
[url="http://"http://www.dvbviewer.com/forum/index.php?showtopic=2280&st=0"]http://www.dvbviewer...topic=2280&st=0[/url]
[url="http://"http://www.dvbviewer.com/forum/index.php?showtopic=2037&st=0"]http://www.dvbviewer...topic=2037&st=0[/url]
Ja, es megkovezhetsz, mert ugy nez ki, hogy mar a 4.22-es driver-rel is megy (SkyStar 2-vel), szoval baromsagokat mondtam feljebb ezzel kapcsolatban.
1920x1088-as felbontasu, 50Hz-es es valtosoros. A jelfolyam talan 15Mbit/s, de ez egyaltalan nem biztos (szerintem nem annyi).
[ 2003. szeptember 13.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 15. 08:21

Milyen csatorna? Vagy tesztadas?
Krinyo
Elküldve: 2003. 09. 16. 00:31
idézet:
Ezt írta Krinyo:
Elarulom, hogy a jo minosegu HDTV adas akar 36 mbit/s-os jelfolyam is lehet.Azt nem mondtam, hogy nem lehet kevesebb, de 30 mbit/s SZOKOTT LENNI.[/quote]
Hat erdekes... Amiket en olvastam a HDTV specifikaciokrol (az USA-ban hasznalatosrol) mindenutt 19.4 Mbit/s-os maximalis jelfolyam szerepelt. Az avsforum-on se talalkoztam ennel nagyobb bitrate-tel (bar eleg nagy az a forum), es szoktak is ott emliteni, hogy peldaul egy D-Theater filmnek (28.2 Mbit/s) jobb a kepminosege mint egy HDTV-s filmnek.
idézet:[/quote]
Milyen csatorna? Vagy tesztadas?
Krinyo
Csak tesztadas. Amikor en belekukkantottam valami komolyzenei "koncert" ment rajta.
[ 2003. szeptember 16.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 19. 14:43
Krinyo