HWSW Informatikai Kerekasztal: High Definition Quality with Windows Media Video 9 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High Definition Quality with Windows Media Video 9

#161 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 30. 11:14

Nem a csatornák mennyisége a lényeg, elég lenne nekem 5 csatorna (1-2 sport, 1-2 film, 1 hír, 1-2 dokumentum), ha azok olyanok, hogy hú, és nem csak a képminőség hanem a tartalom is.

antennamikró és a minőség, az is egy vicc. Amikor lekódolták úgy szabadultam tőle, phersze, hogy majd egy ilyen foshoz külön beltérit veszek, amit csak 1 tv-re lehet kötni, lol. Arról nem beszélve, hogy a minősége egy közepes kábeltévéét nyaldosta alulról akkoriban. És ha esik akkor azért rossz a kép, ha köd van akkor azért, ha süt a nap azért, ha fúj a szél akkor azért
:rolleyes:

[ 2003. december 30.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#162 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 11:37

idézet:
Ezt írta Mumia:

antennamikró és a minőség, az is egy vicc. Amikor lekódolták úgy szabadultam tőle, phersze, hogy majd egy ilyen foshoz külön beltérit veszek, amit csak 1 tv-re lehet kötni, lol. Arról nem beszélve, hogy a minősége egy közepes kábeltévéét nyaldosta alulról akkoriban. És ha esik akkor azért rossz a kép, ha köd van akkor azért, ha süt a nap azért, ha fúj a szél akkor azért
:rolleyes:

[/quote]

Ezt többen mondták már, de én még ezt szerencsére nem tapasztaltam, még a nyári nagy viharokban sem.
A minösége az nálam szerintem elég jó, de a többi szobába elég fos.
Még valami most úgy ezen kivül, miért nem tudok hosszú ö meg ü betüt írni, mert Q-betüt rak ki helyette. A megoldások jöhetnek priviben. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#163 Felhasználó inaktív   Trinitron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 14:23

waker: a video enkodolasnak a legidoigenyesebb resze a motion estimation (mozgas kereses ha ugy teccik), a dekodolasnak pedig a stream parsolas es motion compensation. ezekhez kepest a DCT es IDCT nem olyan sok, foleg ha meg van tamogatva MMX, SSE vagy SSE2 koddal.

arty: az AVI mindenfele szempontbol egy fos. de foleg azert az, mert nem streamelheto.

SFIJ: hat ja, quicktime szinten egy rakat fos. :)

Mumia: korabban ON2 VP4-et hasznalgattunk, de az volt a tapasztalat, hogy a dekoder vegtelen erzekeny a video stream hibaira (hajlamos volt kette fagyni), ez video streamingnel nem tul fasza, de hatha a 6-os kodek mar jobb.
Trinitron
(Trinitron cool gepe: Asus L5826DFU)

#164 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 14:28

Hol érdekel engem a streaming? :p
Nem tudom mire válaszoltál de biztos nem tegnapi dolog.

#165 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 15:28

idézet:
Ezt írta Mumia:
Még ezt találtam:

[/quote]

Ja, most nezegetem az euro180 honlapjat. Ez az 'Event channel' nem is lesz elofizetheto hetkoznapi emberek szamara, ha jol latom...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#166 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 15:39

A honlapja nesze semmi jól fogd meg, lehet levelet kéne írni nekik, mert mindenhol az van, hogy írj ha több információt akarsz.

#167 Felhasználó inaktív   Trinitron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 15:41

ehh, ja, elolvastam a legelso oldalt.
hu de utalom a tobb oldalas topicokat.
Trinitron
(Trinitron cool gepe: Asus L5826DFU)

#168 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 15:44

idézet:
Ezt írta Mumia:
A honlapja nesze semmi jól fogd meg, lehet levelet kéne írni nekik, mert mindenhol az van, hogy írj ha több információt akarsz.[/quote]

A FAQ-ban azert van valasz sok kerdesre.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#169 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 15:59

Számomra annyi derült ki eddig, hogy ha ettől várják, a HDTV elterjedését, akkor nagyon tévednek.

Semmi érteleme beruházni otthonra HD cuccokra, mert minek? Filmek még nem kaphatóak HD minőségben. Eltekintve attól az egy ócska t2-től, amiről ugye kiderült, hogy még ráadásul nem is a special edition van rajta hd.ben és az is csak szg-en játszható le.

Ezen kívül lesz 1 előfizetős (a faq alapján ez jön le) csatorna, ami pofátlanul drága, azt figyelembe véve, hogy 4 óra adás lesz 1 nap, és szvsz rogyásig tele ismétlésekkel.

Ki az a marha, aki ezért, venne rohadt drágán mindenféle cuccot hozzá?

És akkor még erre jön, hogy nem is teljes lesz, mert egy csomó minden nem lesz látható csak az Event channelen.

És még az ilyen számítógépesek sem nézhetik, mert ugye nem FTA lesz a faq alapján a main channel sem, és nem is árulnak előfizetést külön, csak az STB-vel együtt. (annak ellenére, hogy a főoldalon ott van, hogy FTA :confused: ) szóval most nem vágom mi lesz a téma.

#170 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 18:11

idézet:
Ezt írta Mumia:
Számomra annyi derült ki eddig, hogy ha ettől várják, a HDTV elterjedését, akkor nagyon tévednek.

Semmi érteleme beruházni otthonra HD cuccokra, mert minek? Filmek még nem kaphatóak HD minőségben. Eltekintve attól az egy ócska t2-től, amiről ugye kiderült, hogy még ráadásul nem is a special edition van rajta hd.ben és az is csak szg-en játszható le.
[/quote]

Hat nagyfelbontasu T2 Europaban nincs is :) (Az SE hianya meg izlesek es pofonok dolog.)
Kint azert D-Theater-en kaphato nehany tucat film amik raadasul meg a HDTV adasoknal is jobb minoseguek a magasabb bitrate miatt. (Ez mind a hangra, mind kepre igaz.) Raadasul HDTV sugarzas is eleg reg van mar odaat...

#171 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 19:22

Te miről beszélsz? Mert én Európáról :rolleyes: ITT NINCS értelme beruházni, és ETTŐL még nem lesz.

#172 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 12. 30. 19:56

idézet:
Ezt írta Mumia:
Ugyanmár filmek, pfff, ami legálisan elérhető, az a VCD-nél is gagyibb minőségű HBO, LOL.
[/quote]

? Te mirol beszelsz, joember? Rendes HTDV adok vannak itt, TUCATSZAM, REAL HD filmekkel.

BTW, HBO - ez igy onmagaban nem sokat mond. Nekem pl 9 kulonbozo HBOm van odahaza, ebben nincsenek meg benne az HD-s adok.
Amugy a filmek tulnyomo tobbsege mar legalabb ket eve mind digit terhanggal jon (fele mar diszkret 5.1)

Ugyanigy minden tisztesseges network, aki kicsit is ad magara, legalabb egy HD-csatit uzemeltet, termeszetesen tisztesseges HD movie a program, nem ilyen gagyisag, mint amit ez az eus fos felmutat inditasnak. :p

idézet:

Én ennek is örülök, és reménykedek, hogy az idei (nálam már 2004 van :p ) olimpiát ezen tudom követni, bár kétlem, hogy ne kódolnák addig.
[/quote]

? Nem tulzottan ertem, mitol jobb pl egy uszoverseny 1080ban nezni... :confused:

idézet:

Egyesek azt mondják más fórumokon, hogy már az újévi koncert is kódolva lesz, de remélem csak puffogtatnak a levegőbe :rolleyes:
[/quote]

Meg egy olyan dolog, ahol IMHO zeroinullasemmi jelentosege van a brutal felbontasnak...

Ezert mondom: szerencsetlen, helyeben topogo, szutyyogo nyomoroncok iranyitjak ezt az EU televiziozast - es meg van p[ofajuk sikernek elkonyvelni, hogy NINCS EGYETLEN NORMALIS CSATORNA SEM AZ INDULASNAL.... :( :( :mad:

#173 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 20:04

idézet:
Ezt írta Socket:

Az igaz, hogy amcsiba úgy van meghatározva, hogy 2005-től (nem tudom a pontos évszámot) csak olyan tv-t adhatnak el ami képes a HDTV jeleket kódolni? :confused:
[/quote]

Igaz.
Sot, elvileg 2002 ota csak olyat adhatnanak el, amiben bene van mar az egyseges dekoder, a set-top-box is, de ezt a legtobb gyarto keptelen volt meg akkor teljesiteni (szabvany zsiruj volt es nem volt asszem' meg vegleges sem), ezert kaptak 2-3 ev halasztast.
Tehat 2005-tol MINDEN itteni teve kepes lesz dekodolni MINDEN itteni commercial adast, fuggetlenul attol, hogy DBS, terrestial avagy cable a forras, fuggetlenul attol, hogy SD avagy vmely HD a kodolas.

idézet:

Én is várom már, vagy 2 éve nézegetem az Antennahungária honlapját,hogy hü+nahát, de komolyan nekem tőlük van dekóderem az antennamikró-hoz 2 és fél éve amikor lekodoltak mindent, mondták, hogy minőségi lesz meg minden aztán 18 csatornával szuttyogunk.

[ 2003. december 30.: Socket szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Sajnos - ahogy innen kinez - ez az egesz egyseges EU piac egy nagy budos doglott semmi, legalabbis egyelore.
Az EU jelenleg egy nagy budos gittegylet, kulonosen kereskedelmi ugyekben: tul sok ostoba, szuklatokoru ember van meg mindig befolyasos poziciokban...

#174 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 20:08

idézet:
Ezt írta Mumia:

Ezen kívül lesz 1 előfizetős (a faq alapján ez jön le) csatorna, ami pofátlanul drága, azt figyelembe véve, hogy 4 óra adás lesz 1 nap, és szvsz rogyásig tele ismétlésekkel.

Ki az a marha, aki ezért, venne rohadt drágán mindenféle cuccot hozzá?

És akkor még erre jön, hogy nem is teljes lesz, mert egy csomó minden nem lesz látható csak az Event channelen.

És még az ilyen számítógépesek sem nézhetik, mert ugye nem FTA lesz a faq alapján a main channel sem, és nem is árulnak előfizetést külön, csak az STB-vel együtt. (annak ellenére, hogy a főoldalon ott van, hogy FTA :confused: ) szóval most nem vágom mi lesz a téma.

[/quote]

Mumia, nagy7on nem ertesz vmit. Ha lesznek filmek, pl a nagy cegek (Showtime, HBO, Discovery) felteszik az HD-programjukat az EU-s muholdra, akkor LESZ KINALAT - LESZ EGYBOL VEVO IS - ergo LESZ PIAC, EGYRE MEGFIZETHETOBBEK LESZNEK A KESZULEKEK IS.

A problema csak az, hogy megint a jo oreg 'adtunk a szarnak egy pofont' EU-mentalitassal sikerult ennek a kerdesnek is nekimenni: LOSZ@R KINALAT _ NANA', hogy a kutyat nem erdekli az egesz.

Nem veletlenul mondtam, hogy [b]EZ EGY NAGY BUDOS SEMMI EDDIG.

#175 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 20:09

De mit érünk a HD adásokkal, ha az emberek nagy részének nincs is ekkora felbontású tv-je, bár relative sokaknak van plazma tv-jük szvsz azon sem élvezhető olyan minőségben mint ahogy elvárható lenne. (Bár nem is tudom, hogy a plazmák mekkora felbontással rendelkeznek)
Multkor hallottam, hogy egy-két áruházban annyian vettek plazma tv-t, hogy hiány lépett föl. Bár lehet, hogy 5 db volt
összesen raktáron. :p :)
A karácsony mindenkit megőrít...

Socket
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#176 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 20:12

idézet:
Ezt írta Mumia:
Te miről beszélsz? Mert én Európáról :rolleyes: ITT NINCS értelme beruházni, és ETTŐL még nem lesz.

[/quote]

Bocs, csak a nagyfelbontasu T2 zavart meg, mert az ugye itt se jelent meg. Ezert ertettem egy kicsit felre, mert egy picit ugy tunt, mintha az egesz vilagra vonatkozott volna...
Sorry...

#177 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 20:15

idézet:
Ezt írta max-pain:

Raadasul HDTV sugarzas is eleg reg van mar odaat...
[/quote]

Bezony: emlekszem, 2001-ben meg egy kifejezetten szuk reteg volt az 'HDTV-buzik' kore :D, mert minden horror aron volt.
Most?
Bemesz barhova es pl egy 32" 16:9 HDTV-s hangyomanyos tevekeszuleket mar joval $1,000 alatt vehetsz mar tavasz ota... a kisebbek meg olcsobbak... :cool:
Belterit mar vehetsz beepitett vinyoval is, amire rafer 40-80 ora musor. (Lasd TiVo - nekem az van a haloban levo muholdas dobozomban.)
Ado rengeteg van: kabelen, muholdon, de meg sima antennaval is tucatszam foghatsz HDTV-adokat.

#178 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 20:19

idézet:
Ezt írta Socket:
De mit érünk a HD adásokkal, ha az emberek nagy részének nincs is ekkora felbontású tv-je, bár relative sokaknak van plazma tv-jük szvsz azon sem élvezhető olyan minőségben mint ahogy elvárható lenne. (Bár nem is tudom, hogy a plazmák mekkora felbontással rendelkeznek)
Multkor hallottam, hogy egy-két áruházban annyian vettek plazma tv-t, hogy hiány lépett föl. Bár lehet, hogy 5 db volt
összesen raktáron. :p :)
A karácsony mindenkit megőrít...

Socket
[/quote]

Anyam... HA LESZ HD-KINALAT MOZIFILMEKKEL, AKKOR VESZNEK MAJD HOZZA TEVET MEG DEKODERT IS AZ EMBEREK!

Capisce, Socket?

PS: ne felejtsuk mar el, hogy - barmennyire is szeretik az ellenkezojet hiresztelni - MO kifejezetten CSORO ORSZAG meg az EUs atlaghoz kepest is - ergo, ez a dolog nem a magyar viszonyokat veszi alapul. Ahogy szoktam mondani, MO sajnos (mertenel fogva) zero jelentoseggel bir vilagpiaci szempontbol - EUs piacon meg kicsivel folotte. :)

#179 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 20:37

idézet:
Ezt írta T2k:

? Te mirol beszelsz, joember? Rendes HTDV adok vannak itt, TUCATSZAM, REAL HD filmekkel.
[/quote]

Magyarországról, jóember, mégis mit gondoltál? :p

#180 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 20:39

idézet:
Ezt írta T2k:

A problema csak az, hogy megint a jo oreg 'adtunk a szarnak egy pofont' EU-mentalitassal sikerult ennek a kerdesnek is nekimenni: LOSZ@R KINALAT _ NANA', hogy a kutyat nem erdekli az egesz.

Nem veletlenul mondtam, hogy [b]EZ EGY NAGY BUDOS SEMMI EDDIG.
[/quote]

Nem ezt mondom én is, hogy lószar, semmit nem kínálnak, azért nem fogok venni HDTV-t, meg egyebeket, mert majd valamikor lehet, hogy lesz.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.