HWSW Informatikai Kerekasztal: High Definition Quality with Windows Media Video 9 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

High Definition Quality with Windows Media Video 9

#181 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 30. 20:41

idézet:
Meg egy olyan dolog, ahol IMHO zeroinullasemmi jelentosege van a brutal felbontasnak... [/quote]

Szerintem még éppen itt van értelme, koncertek, sportműsorok közvetítésénél.

Nem a filléres ócska Hollywoodi B filmekre vagyok kiváncsi HD minőségben. Azoktól akármilyen minőségben herótot kapok.

Viszont az élő eseményeknél, olyan mintha ott lennél. Azt látod a képernyőn mint amit ott láthatnál élőben, nincs minőségromlás, semmit nem vesz el a látványból.

De erre vannak a külön csomagok, vagy remélhetőleg lesznek, akinek az kell, fizessen az ömlesztett agymosásésert filmcsatornának álcázva :p

Nekem nem az kell, pontosabban egy büdös garast sem költenék ha csak az lenne.

[ 2003. december 30.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#182 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 12. 30. 21:20

idézet:
Ezt írta Mumia:

Szerintem még éppen itt van értelme, koncertek, sportműsorok közvetítésénél.

Nem a filléres ócska Hollywoodi B filmekre vagyok kiváncsi HD minőségben. Azoktól akármilyen minőségben herótot kapok.

Viszont az élő eseményeknél, olyan mintha ott lennél. Azt látod a képernyőn mint amit ott láthatnál élőben, nincs minőségromlás, semmit nem vesz el a látványból.
[/quote]

Hama' ekkora hulyeseget...
Hat ez mar mekkora hulyeseg, LOL... :p

Mitol lesz izgalmasabb egy bicikliverseny a korpalyan, hogy nagyobb felbontasban nezed, heh? :p Avagy egy pingpongmeccs? Muhaha...

Latom, te sem lattal egyetlen HDTV mozit sem, az tuti.

Egyszer talan nezz meg mondjuk egy termeszetfilmet a Discovery-HD kiadasaban, esetleg a Gladiatort vagy vmi hasonlot.

Tipikusan IMHO ezek azok a dolgok, ahol SZAMIT a felbontas meg a minoseg - egy sportversenynel ezzel szemben tipikusan NEM SZAMIT a dolog, hiszen a versenyen izgulok, nem azon, hogy behozza-e a kamera a futo seggen ulo legy izzadtsagcseppjeit avagy sem.

Koncert meg csak-csak, bar ott sem a latvany nekem a fo szempont, hanem a zene.

idézet:

De erre vannak a külön csomagok, vagy remélhetőleg lesznek, akinek az kell, fizessen az ömlesztett agymosásésert filmcsatornának álcázva :p
[/quote]

Tajekozatlan vagy, az a baj. Ezert is beszelsz butasagokat, kis csacsi, hihihi... :p

Izelito: latogass el ide [url="http://"http://www.directv.com/DTVAPP/ProgramGuide?time_zone=est&start_time=2000&m_display=PM&timezone_display=Eastern&time_display=Prime+Time¤t=Footer&success=%2Fglb%2FProgramGui"]htt p://www.directv.com/DTVAPP/ProgramGuide?time_zone=est&start_time=2000&m_display=PM&timezone_display=Eastern&time_display=Prime+Time¤t=Footer&success=%2Fglb%2FProgramGuide.dsp[/url]
es nezelodj - nekem cirka 99% benne van a csomagomban es kevesebb, mint 100 dodo havonta az egesz... :cool:

idézet:

Nekem nem az kell, pontosabban egy büdös garast sem költenék ha csak az lenne.
[/quote]

Fingod nincs rola, mire koltenel, ha egyszer fingod nincs egyikrol sem. :p

[ 2004. január 03.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]

#183 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 21:43

idézet:
Latom, te sem lattal egyetlen HDTV mozit sem, az tuti. [/quote]

Láttam már, HD minőségű filmet igen, a minőség jó, de egy szar filmet hiába nézek akármekkora felbontásban akkor is szar marad :p

idézet:
Egyszer talan nezz meg mondjuk egy termeszetfilmet a Discovery-HD kiadasaban, esetleg a Gladiatort vagy vmi hasonlot.
[/quote]

A természetfilm az megint más arról egy árva szót nem ejtettem, az valóban jó ha jó minőségű.

idézet:
Tajekozatlan vagy, az a baj. Ezert is beszelsz butasagokat, kis csacsi, hihihi...

Izelito: latogass el ide
es nezelodj - nekem cirka 99% benne van a csomagomban es kevesebb, mint 100 dodo havonta az egesz...
[/quote]

Értsd már meg, hogy én Magyarországról beszélek. Tökéletesen hidegen hagy, hogy az USA-ban, vagy bárhol a világon mi van. Az engem nem vígasztal, nekem attól nem lesz jobb minőségű sem tartalmilag, sem képminőségileg az adás itt.

idézet:
egy sportversenynel ezzel szemben tipikusan NEM SZAMIT a dolog, hiszen a versenyen izgulok, nem azon, hogy behozza-e a kamera a futo seggen ulo legy izzadtsagcseppjeit avagy sem.
[/quote]

És ha én arra vagyok kiváncsi? :D Nem futóversenynél de azoknál a sportoknál, amik a látványra épülnek. pl műkorcsolya. Számomra kiábrándító, amikor egy close-up nál csak elmosódott compression artifactokkal teli képet látok. De ez a HDTV-vel sem látszódik megoldódni, ezen a szar Euro1080- is ugyanolyna artifacos a kép, látszik, azon amit fentebb belinkeltem, persze mit lehet várni ez is csak mpeg2 és 15Mbit 1920x1080-hoz nagyon sovány.

De nem csak úgy lehet felfogni, hogy látom a legyet, hanem olyan érzés mintha ott ülnél a futópálya mellett, leírhatatlan. Vagy pl koncertnél olyan mintha ott ülnél a nézőtéren. Sőt jobb, mert többet látni.

[ 2003. december 30.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#184 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 22:53

idézet:
Ezt írta T2k:

Anyam... HA LESZ HD-KINALAT MOZIFILMEKKEL, AKKOR VESZNEK MAJD HOZZA TEVET MEG DEKODERT IS AZ EMBEREK!

Capisce, Socket?

[/quote]

Ez igaz.
Csak egy gyors kérdés, tényleg nem témába vágó, észrevetted, hogy én voltam a Socket370? Most hülyén hangzik a kérdés, de engem érdekel.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#185 Felhasználó inaktív   vrob 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 17:49

T2 Extreme DVD itt figyel nalam amazonrol :)
Csakhogy van egy kis gond ....
Elso lemezen a bovitett verzio van iszonyat jo minosegben, de meg Mpeg2-ben. Masik lemezen van a media9-es ultrabrutal verzio, de hozza illo ultrabrutal vedelemmel, amire nem sikerult eddig megoldast talalnom.

Ennyi infot sikerult banyasznom hozza:

"When you first try to play the title, your PC has to go online to retrieve a licence and, if it sees a UK-based IP address, you'll be rejected. The solution is to hide behind a friendly North American proxy server, but even then Artisan's licence management rejects common anonymous servers. After hours of trying different public proxy servers I found one which fooled the system into delivering a licence, and the movie started playing.
Unfortunately for UK enthusiasts, Artisan has the last laugh. Its strict T2 licence expires every five days and needs renewing online, but sadly my friendly proxy server was no longer playing ball.
The insistence to go online for a new licence every five days, even if you reside in North America, is way over the top, as well as being potentially flawed.
It's a shame that the first taste of commercial HD WM9 content has been soured by over-zealous content protection.
This is a pity as WM9 could be one of the few means by which people outside North America and Japan might enjoy HD video today."

...Nagyon durva, en ilyet meg az eletben nem hallottam.
Hova sullyed ez a vilag...

Annyira nem szivtam meg a dolgot, mert egy arban van kb egy itt kaphato T2-vel, igy a media9 ugymond csak egy bonusz, de azert nagyon bosszanto...
Ja, mellesleg a Coral Reef is itt van azon semmi extra megszoritas nincs, siman lejatszhato ... a hatasrol folosleges beszelni, a letoltheto demo-ban latszik mi is van azon a lemezen :)
Micronics M5Pi, Pentium 60Mhz, 16MB Ram, ASUS V3000 PCI, Gravis Ultrasound Classic

#186 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 17:57

idézet:
Ezt írta vrob:
...Nagyon durva, en ilyet meg az eletben nem hallottam.
Hova sullyed ez a vilag...
[/quote]

Ha jól tudom van 1 módszer, amivel ki lehet iktatni, a védelmet, de ahhoz is 1x legalább le kell vele töltetni a kulcsot. Asszem a program neve unfuck :D Amivel a winmedia fájlok ilyen online védelmét le lehet venni. De gondolom ehhez a vinyón kell lennie a filenak.

#187 Felhasználó inaktív   vrob 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 18:02

idézet:
Ezt írta Mumia:

..
[/quote]

Johir! :D
Most megyek offline, majd leirom mi lett :)
Thx!
Micronics M5Pi, Pentium 60Mhz, 16MB Ram, ASUS V3000 PCI, Gravis Ultrasound Classic

#188 Felhasználó inaktív   vrob 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 12:55

Csak wma audio fileokra talaltam megoldast :(
Nekem wmv-re kellene :( :mad:

De tegyuk fel, eljutok addig, hogy lejatszhato lessz a file.
Van arra megoldas, hogy a wmv-t ujrakodoljam vedelem nelkul, mert ez az 5 nap eleg karcsu ... ?

#189 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 13:30

idézet:
Ezt írta vrob:
Csak wma audio fileokra talaltam megoldast :(
Nekem wmv-re kellene :( :mad:
[/quote]
Csak WMA-t ír, de nem tudom milyen akadálya lenne, WMV re ráküldeni a progit, mert szerintem semmi, nekem el is fogadta a WMV-t is.

#190 Felhasználó inaktív   vrob 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 13:50

idézet:
Ezt írta Mumia:

Csak WMA-t ír, de nem tudom milyen akadálya lenne, WMV re ráküldeni a progit, mert szerintem semmi, nekem el is fogadta a WMV-t is.
[/quote]

Amit talaltam az elfogadja, csak gyart belole egy only audio filet :)

#191 Felhasználó inaktív   vrob 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 17:03

Kozben talaltam egy szoftvert, a grapheditet, amivel HD WMV -bol is AVI-t lehet csinalni akarmilyen codec-el.
A lejatszas folyamataba lehet vele belenyulni, pl kozbeiktatni egy divx tomoritest, avi muxot es fajlba irast.
Csak egy gond van ... ez csak a vedelem nelkuli fajloknal lehetseges. Ami vedve van Windows Media Rights Management szutyokkal, azt csak a Mplayer9-el lehet lejatszani, semmivel nem lehet belenyulni.

Ugyhogy most kicsit pihi, majd kesobb visszaterek ra, hogyan jatszam le a filmemet amit megvettem, kifizettem es megse nezhetem meg... :confused:

#192 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 18:11

Hogyhogy nem nézheted meg :confused: WMP sem játsza le?

freeme-vel próbáltad?

#193 Felhasználó inaktív   vrob 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 21:35

idézet:
Ezt írta Mumia:
Hogyhogy nem nézheted meg :confused: WMP sem játsza le?

freeme-vel próbáltad?
[/quote]

T2 Extreme kiirja, hogy sajnos ezt csak amerikabol lehet megnezni, es nem ad ra license key-t, ami nelkul egy nagy rakas hasznalhatatlan bithalmaz :(

...Csak WMP es a hozza mellekelt lejatszoval lehetne lejatszani, mas meg se probal kulcsot tolteni hozza ... kilep, kifagy, nem csinal semmit...

#194 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 24. 23:05

Szerintem keresd meg PPétert, ő látta az Extreme edition-t és ahogy olvastam az írását meg is bírta nézni valahogyan.

Proxy-n keresztül próbáltál már csatlakozni?

#195 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 01:24

Igen, csak úgy tudtam megnézni, hogy egy USA proxyt állítottam be az IE-ben és a Media Player hálózati beállításaiban is. Mádosjára már úgy sem. Micsoda baromság. Már nincsenek nálam az eredeti DVD lemezek, az image fájlokat még asszem őrizgetem valahol. Kriminális. Remélem a MS-nak kutya köze nem lesz a HD felbontású MPEG-4 videózás broadcast piacához, mert akkor beszoptuk.

#196 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 01:40

idézet:
Ezt írta PPeter:
Igen, csak úgy tudtam megnézni, hogy egy USA proxyt állítottam be az IE-ben és a Media Player hálózati beállításaiban is. Mádosjára már úgy sem. Micsoda baromság. Már nincsenek nálam az eredeti DVD lemezek, az image fájlokat még asszem őrizgetem valahol. Kriminális. Remélem a MS-nak kutya köze nem lesz a HD felbontású MPEG-4 videózás broadcast piacához, mert akkor beszoptuk.[/quote]

:D :D :D :D :D

#197 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 01:59

T2k:

szerkeszd mar a [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=003215&p=4#000181"]181[/url]-dik hozzaszolasban a linket, peldaul hogy igy nezzen ki [igen, tudom, hogy vmiert feldarabolja a forummotor...]

lenyeg, hogy legyen a lezaro URL tag elott egy bazi, hosszu egybe szoveg...

[szerk]
inkabb szerkezd mar ki, mert ez a fos allandoan belerak egy szokozt... :mad:

aaa, mindegy gyorsan legyen me'g par hozzaszolas ezen az oldalon, s majd az uj IPB-ben elolvasom a negydik oldalt...

[ 2004. február 25.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

#198 Felhasználó inaktív   vrob 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 25. 09:20

A T2 Extremet miert sajnaljak tolunk ... a Coral Reef Adventure csak egyszer ker hitelesitest egy gepen, utana soha tobbet, es azt is mindegy hogy hova kell kuldenie, elkuldi. Csak egy megkotese van, hogy a full DVD meglegyen, a videofajl magaban nem megy.

#199 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 12. 00:34

idézet:
Ezt írta PPeter:
Remélem a MS-nak kutya köze nem lesz a HD felbontású MPEG-4 videózás broadcast piacához, mert akkor beszoptuk.[/quote]

Hat most mar ugy tunik, hogy nem biztos, hogy igy lesz :)
Bar, ha a masolasvedelmuket nem eroltetik, akkor talan nem lesz akkora problema.

#200 Felhasználó inaktív   zoltanz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 15:30

Remélem elbukja az MS ezt a szabványosítási lehetőséget. Nem kér senki MS -ból elégé rányomta a bélyegét a mai számítástechnikára is, van rossz tapasztalat elég. Csak visszaélne vele, e nekünk fogyasztóknak előnytelen.

Még versenyben van úgy tudom az mpeg4-part10 is a VM9-el. Vagy midkettő élni fog (lásd DVD+-)
Bár USA, Japán, Ausztália kivételével nem hódít még a HDTV műsorszórás igaz ott megy rendesen.
Ez a jövő.
A semmi nem valamiben semmi, hanem a semmiben semmi.
Mivel valami ezért nemsemmi. Mert nincs törvény, amely eltorzítaná.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó