idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Nem véletlenül használ a sony az SDDS filmhanghoz 2560kbps-t, vagyis csatornánként 320kbpst.[/quote]
Maximum 1280 Kbps-t hasznalhat az SDDS hang.
Atrac vs. MP3
Elküldve: 2003. 12. 02. 02:17
Elküldve: 2003. 12. 02. 10:04
idézet:
Ezt írta BuXY95:
[QB]
bocs, nálatok mit jelent az, h agyonveri? mert tény, h 128nál jóval kevésbé lucsog, mint a fraunhofer, de ez azért van, mert a magashang-tartományt elkamuzza, ahogy írtam. vagy tévednék? a fraunhofer legalább korrekt.[/quote]
A Fraunhofer is elhazudja a felső regisztereket alacsony bitrátán. Nem is lehetne másképp. Egyébként a lame az --nspsytune kapcsolóval 128-on sem lucsog, egyáltalán. Engem sokkal jobban zavar a középfrekis flange, amit egy a teljes frekitartományt visszaadni akaró codec produkál, mint ha inkább hiányzik egy kicsi a magas tartományból.
Ugyanezen okból tartom jobbnak szubjektíve a QDesign MPEG Layer II codecjét minden más layer2 tömörítőnél. Az ugyanis, ha egy frame-be nem fér bele a teljes frekitartomány, akkor a felsőket egyszerűen elhagyja. Így a nagyon komplex részeknél ugyan néha hiányzik a magas, de nincs az a rohadt flange (224 kbps felett ez csak nagyon ritkán fordul elő).
[ 2003. december 02.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 03. 00:40
idézet:
Ezt írta max-pain:
Maximum 1280 Kbps-t hasznalhat az SDDS hang.[/quote]
elirtam, elnezest. nalad a csont.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 12. 04. 16:20
idézet:
128k-nál értékelhető sztereo hangképet produkáló mp3 kodekkel én még nem találkoztam. a mai modern hiphop/techno zenék meg nem referenciák etéren, mert azok voltakép monók a side-okból némi environmental audió szól (fx, művíz, egyebek).[/quote]
Ez most voltaképpen off-topic de azért megemlítem, mert nem tudok szó nélkül elmenni melette. Egy: techno és hip hop zenei stílusokat egy lapon említeni nem szerencsés dolog. Másrészt mit értesz techno alatt? Úgy általában a modern elektronikus zenéket, és helytelenül húzód rá a techno jelzőt vagy valóban magát a techno stílust?
Ja és hogy ezek a zenék voltaképpen monók.... Pfff Ajnálom figyelmedbe Tipper - Surrounded című albumát és megfogsz lepődni hogy hogy szólal meg igazán igényes elektronikus zene dolby digital 5.1-ben SACD-n. Félre értés ne essék ez nem bántás akart lenni.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II
Elküldve: 2003. 12. 06. 03:27
idézet:
Ezt írta McElroy:
megfogsz lepődni hogy hogy szólal meg igazán igényes elektronikus zene dolby digital 5.1-ben SACD-n.[/quote]
A Multichannel SACD-knek nincs kozuk Dolby Digital 5.1-hez.
Az 5.1 nem feltetlen jelent egybol DD5.1-et.
Elküldve: 2003. 12. 06. 03:43
idézet:
Ezt írta McElroy:
Ez most voltaképpen off-topic de azért megemlítem, mert nem tudok szó nélkül elmenni melette. Egy: techno és hip hop zenei stílusokat egy lapon említeni nem szerencsés dolog. Másrészt mit értesz techno alatt? Úgy általában a modern elektronikus zenéket, és helytelenül húzód rá a techno jelzőt vagy valóban magát a techno stílust?
Ja és hogy ezek a zenék voltaképpen monók.... Pfff Ajnálom figyelmedbe Tipper - Surrounded című albumát és megfogsz lepődni hogy hogy szólal meg igazán igényes elektronikus zene dolby digital 5.1-ben SACD-n. Félre értés ne essék ez nem bántás akart lenni.[/quote]
McElroy megértem az érzékenységedet, amire én gondlotam az a konzumrádiókban szóló igénytelen szarra vonatkozott. Amúgy az SACD az 5.1 de semmikép sem DD, mert teljes értékű, semmilyen vesztesegéges kodeket sem használ. Az ugyan szokás, hogy az SACD-re feltesznek egy CD réteget is PCM dolby pro logic vagy éppenséggel csak stereo mix-szel azért, hogy a lemez a hagyományos CD játszókon is nyújtson azért valamit
Mindazonáltal az a sokéves tapasztalatom, hogy egy igényes sztereo mix egy jó audio láncon összehasonlíthatatlanul jobban szól, mint bármilyen 5.1 házimozi célú pentafon (hexafon) rendszer.
[ 2003. december 06.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν
Elküldve: 2003. 12. 06. 17:24
idézet:
McElroy megértem az érzékenységedet, amire én gondlotam az a konzumrádiókban szóló igénytelen szarra vonatkozott. Amúgy az SACD az 5.1 de semmikép sem DD, mert teljes értékű, semmilyen vesztesegéges kodeket sem használ. Az ugyan szokás, hogy az SACD-re feltesznek egy CD réteget is PCM dolby pro logic vagy éppenséggel csak stereo mix-szel azért, hogy a lemez a hagyományos CD játszókon is nyújtson azért valamit
Mindazonáltal az a sokéves tapasztalatom, hogy egy igényes sztereo mix egy jó audio láncon összehasonlíthatatlanul jobban szól, mint bármilyen 5.1 házimozi célú pentafon (hexafon) rendszer.
[ 2003. december 06.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Elnézést, most meg végkép offtopic leszek de én úgy gondolom hogy manapság az összes zenei megjelenéshez képest nagyon kevés számban jelenik meg valami igényes elektrónikus zene SACD-n, ennek több oka is lehet de az egyik leglényegesebb az szerintem hogy még nincs elterjedve a másik pedig az hogy azok a kisebb labelek, kiadók akik ilyen zenét adnak ki, nem biztos hogy megéri nekik a jelenleg még jóval drágább sacd előállításába bele kezdeni, mert hiába a bakelit eladások, az sem kompenzálná az SACD költségeit. Másrészt ezek underground műfajok, amelyek elspsorban nem feltétlenül a pénzről szólnak, habár mint tudjuk jól előbb utóbb minden átmegy mainstreambe (lásd: drum and bass, techno). NA csak ennyi, bocs az offtopicért.![]()
![]()
: my deviantart: