HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális kamera választás?? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális kamera választás??

#61 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 04. 17:17

Hagyományos kamerát lehet valahogy webkameraként használni?

#62 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 18:24

Idézet: frankie! - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 18:17

Hagyományos kamerát lehet valahogy webkameraként használni?

Firewire porton beköt és használ vagy ha van rajta USB akkor azt beköt és használ  :D

#63 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 19:45

Ha pedig esetleg analóg kameráról van szó, de van egy TV tuner kártyád, akkor annak a bemenetére is kötheted a kamerát. Én használtam már így MSN-nel és működött.
Sőt akár a TV tuner képét (konkrétan egy kiválasztott adó képét) is át tudtam küldeni másnak MSN-en keresztül.  :)

#64 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 17:56

hali

en is most keszülök kamerat venni
a HD-röl mar letettem, majd ha lesz alá megfelelö gép, hdtv, meg erre pénz akkor szerzek rendes HD kamerat, addig meg vmi jofele 150k körüli SDre gondoltam

link
ezt néztem ki.. sznobizmus sonyt venni? eddig csak sonyval volt dolgom
amugy kifejezetten nem szép a formaja, szal nem azért venném
panasonicnal ar/ertek arany jobb?

sony mellett szol h van egy adag memorystickem, es jolenne ha nem kene masfele kartyakat vennni az uj kamerahoz (nemmintha fotozasra akarnam hasznalni)..
infolithium, jo latni h mikor merül le az elem, de ebböl következik, hogy ha lemerült, akkor alapbol nincs csere akksi szoval ha nem veszek plusz akksit akkor szivas
panasonicék is saját akksival mennek, csak nem irjak ki mikor merülnek le igaz?
van nightshot a nem-sony cuccokban? jo tom nem a profi felhasznalas egy nightshot, de azért móka :D
zoom nem szamit, csak hogy minél 16:9ebb legyen a kép és minel nagyobb latoszög :D meg hogy szép tiszta képe legyen, ne legyen zajos.. azt mondjatok a sony az zajos? én eddig csak azt vettem észre az összes sony cuccnal hogy a pirosat nagyon élénken érzékeli
ja és az érintöérzékelös lcd is fontos(szamomra:D)

kösz

Szerkesztette: FireShadow 2007. 09. 05. 18:42 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#65 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 05. 18:23

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. szept. 4., kedd - 19:45

Ha pedig esetleg analóg kameráról van szó, de van egy TV tuner kártyád, akkor annak a bemenetére is kötheted a kamerát. Én használtam már így MSN-nel és működött.
Sőt akár a TV tuner képét (konkrétan egy kiválasztott adó képét) is át tudtam küldeni másnak MSN-en keresztül.  :)

Köszi, ez kell nekem! :respect:  Egy régi kamerám van, ezt akarom használni. Már csak egy tunerkártya kell. Vagy videobemenetes VGA kártya is megteszi?

#66 Felhasználó inaktív   Robz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 05. 03:02

Hali!

Panasonis SDR-S10-ről tud valaki közelebbit? Milyen minőségű képet csinál? Esetleg tapasztalat?
Jövő héten kamerát kellene venni, lehetőleg valami alacsonyabb árfekvésűt, de nem nagyon akarok miniDV-s kamerát, akkor inkább SD. Ilyennel viszont nem volt még dolgom.
Képminőségben tud annyit, mint egy 60k körüli miniDV-s Pana?

Köszi a választ előre is!
:respect:

#67 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 12:10

Ez az S10 amolyan túra-zsebkamera lehet. Kicsi , zsebben elfér, cseppálló, rázkódásálló stb. Az mpeg2 nagypn messze van a miniDV minőségétől de TV-n nem lesz nagy különbség. PC-n már lesz különbség, de oda is inkább a HD az ami valahogy mutat.
Ha szeretnél szép képet akkor inkább 3CCD-s pana 105 Br. ért vagy egy egyszerübb AVCHD kamera (min.1440*1080 a rögzitett kép) ami ma még drága de jövő ilyenkor gondolom a felébe fog kerülni.
Zsebbkamerának (túra, kirándulás) az S10 szerintem megfelelő lehet.

#68 Felhasználó inaktív   Robz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 21:09

Idézet: TEST11 - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 12:10

Ez az S10 amolyan túra-zsebkamera lehet. Kicsi , zsebben elfér, cseppálló, rázkódásálló stb. Az mpeg2 nagypn messze van a miniDV minőségétől de TV-n nem lesz nagy különbség. PC-n már lesz különbség, de oda is inkább a HD az ami valahogy mutat.
Ha szeretnél szép képet akkor inkább 3CCD-s pana 105 Br. ért vagy egy egyszerübb AVCHD kamera (min.1440*1080 a rögzitett kép) ami ma még drága de jövő ilyenkor gondolom a felébe fog kerülni.
Zsebbkamerának (túra, kirándulás) az S10 szerintem megfelelő lehet.

Amiket még nézegettem: Sony DCR-HC27 vagy Canon MD110. Ezek árban igencsak alsó kategóriásak, de pl a Canon képe kimondottan tetszett. Az a bajom vele, hogy PC-re csak digitalizálóval lehet átküldeni, nincs USB kimenete, amin lehetne átnyomatni a már mpeg-es filmet. Így csak valós idejű átvétel lehetséges, ami nem valami tuti...
Max 80e van a cuccra, tehát a 3ccd már kiesett. Csak kirándulgatni kellene valami, ami otthon jó a családi videókhoz is. (gyerek, szülinapok, stb)
Esetleg valami javaslat még?
Esetleg a fent említett típusok közül melyik a jobb?

#69 Felhasználó inaktív   Robz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 21:16

Ja, ami szóba jött még: PANASONIC VDR-D150EP-S
Ez ugye közvetlen dvd-re rögzít. Ezek kb mennyi időt tudnak rögzíteni egy lemezre?
Akku hogy bírja? Meg ugye, az örök kérdés, milyen lehet a képminőség?
Az ismeretségben érdeklődve a kicsit hozzáértőktől a Pana elég jó kamerákat gyárt, de azért érdekelne külső vélemény is.

#70 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 06. 10:14

A DVD lemezre és a memóriakártyára ugyanabban a formátumban szokot a rögzités történni. Általában mpeg2 valamely formálya. Vannak kamerák amik mp4-ben rögzitenek.  Eezk a tömöritett formátumok soha nem lesznek annyira élesek és szinesek mint a mini DV.
A mini DV jó minőségü, de elöbb utobb elromlik a mechanika.
A memóriakártyásnál másolgatni kell mindig, de megbizható és valószinüleg hosszú élettartam várható.
A DVD lemezes eggyesiti a rosz minőséget az elromolható mechanikával + nem mindeggyik tipus DVD-je játszható le utána PC-n. Most haverom egy olyat épp...

DVD-s-re kb. 20-60 perc anyag tömöritéstől függően.
A mit elsőre kinéztés az szerintem megfelelne neked -vagy hasonló mini DV kazettás-. De vannak még márkák ebben a kategoriában pld Sanyo. érdemes őket is.
https://www.hwsw.hu/hirek/34107/Xacti_HD100..._felbontas.html
http://budapest.mconet.biz/technika___info..._16_275634.html
ezek egyszerübb modeljei
A Panának a kamerái általában tényleg jók.

Szerkesztette: TEST11 2007. 10. 06. 10:15 -kor

#71 Felhasználó inaktív   Robz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 16:01

Idézet: TEST11 - Dátum: 2007. okt. 6., szombat - 10:14

A DVD lemezre és a memóriakártyára ugyanabban a formátumban szokot a rögzités történni. Általában mpeg2 valamely formálya. Vannak kamerák amik mp4-ben rögzitenek.  Eezk a tömöritett formátumok soha nem lesznek annyira élesek és szinesek mint a mini DV.
A mini DV jó minőségü, de elöbb utobb elromlik a mechanika.
A memóriakártyásnál másolgatni kell mindig, de megbizható és valószinüleg hosszú élettartam várható.
A DVD lemezes eggyesiti a rosz minőséget az elromolható mechanikával + nem mindeggyik tipus DVD-je játszható le utána PC-n. Most haverom egy olyat épp...

DVD-s-re kb. 20-60 perc anyag tömöritéstől függően.
A mit elsőre kinéztés az szerintem megfelelne neked -vagy hasonló mini DV kazettás-. De vannak még márkák ebben a kategoriában pld Sanyo. érdemes őket is.
https://www.hwsw.hu/hirek/34107/Xacti_HD100..._felbontas.html
http://budapest.mconet.biz/technika___info..._16_275634.html
ezek egyszerübb modeljei
A Panának a kamerái általában tényleg jók.

Köszi a gyors választ!
Most már csak a Canon MD-110 és a Sony DCR-HC27 van a palettán.
Ezek közül kellene választani...
A fórumokon mindenhol elég jókat írnak ezekről, tesztekben is elég jók.
Innem már csak személyes szimpátiámon múlik, vagy esetleg van valami személyes tapasztalatod?

#72 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 07:45

A Canon a 16:9 és a 35x zoom miatt szimpatikusabb. A Sony emlitatt kamerája; leirás szerint hirből sem ismeri a 16:9-et, pedig más kijelzőt már nem is nagyon lehet kapni a boltokban.

#73 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 13:26

Idézet: TEST11 - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 7:45

A Canon a 16:9 és a 35x zoom miatt szimpatikusabb. A Sony emlitatt kamerája; leirás szerint hirből sem ismeri a 16:9-et, pedig más kijelzőt már nem is nagyon lehet kapni a boltokban.

Kérdés, hogy a 16:9-et milyen módszerrel állítja elő a kamera, mert ha croppol, akkor teljesen mindegy, jó a sima 4:3 is.
Szerinem a Panasonic elég jó DV kamerákat gyárt, érdemes megnézni azokat is.

#74 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 20:33

A cannon ahogy néztem leirást eleve 16:9 CCD-s nek látszódik és várhatóan az az alapértelmezett felvételi módja (720*576 16:9 képarány). De ki kell nyilván próbálni vásárlás elött. A Sonynál alapból az egsz kamera 4:3 alapú a leirás szerint.
(az effektiv képpontok alapján látszódik elvileg hogy 16:9 a Canon. 4:3-nál leirás szeint kevesebb képpontot használ.)
A Panákat tényleg érdemes megnézni... (olcsók és jók és sokat tudnak) :)

#75 Felhasználó inaktív   Robz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 22:36

Idézet: TEST11 - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 20:33

A cannon ahogy néztem leirást eleve 16:9 CCD-s nek látszódik és várhatóan az az alapértelmezett felvételi módja (720*576 16:9 képarány). De ki kell nyilván próbálni vásárlás elött. A Sonynál alapból az egsz kamera 4:3 alapú a leirás szerint.
(az effektiv képpontok alapján látszódik elvileg hogy 16:9 a Canon. 4:3-nál leirás szeint kevesebb képpontot használ.)
A Panákat tényleg érdemes megnézni... (olcsók és jók és sokat tudnak) :)

Köszi a tanácsokat, eldőlt a dolog.
Asszonykámnak a Pana SDR-S10 tetszett, mert sokat bír, tehát nem kell talán annyira félteni a gyerkőc mellett sem.
Megnézegettem a boltban online, tv-re kötve, milyen a képe, nekem tetszett.
Igaz, ott neon fény volt, kint csak szebb lehet.
Holnap kiderül.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó